Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Вълшебството на писаното слово


Recommended Posts

ВЪЛШЕБСТВОТО НА ПИСАНОТО СЛОВО

Преди да изложа личното си виждане за въздействието, което писаното слово оказва върху нас, ще поясня съвсем лаконично значението на думата аура. Казано накратко, това е енергийното поле, изградено от няколко енергетични и взаимно проникващи се слоя, което, подобно на яйце обръща и прониква физическото тяло на всеки от нас. Но не само човешките тела са обгърнати от такава обвивка. Подобна аура - изградена от същите материали, обгръща и планетата ни, растенията, животните, минералите. Разликата е, че докато човекът притежава етерно, астрално и ментално (умствено) тяло, животните досега имат изградени само етерно и астрално, а растенията - единствено етерно тяло. Аурата на минералите е изградена от етерното тяло на планетата ни.

Не знам доколко сте запознати с въпроса, но така, както замърсяваме физическото тяло на Земята с отпадъци от всякакъв вид, по същия начин затлачваме и нейната аура с излъчваните в продължение на хилядолетия злобни и омразни мисли и чувства. Така замърсена, енергийната дреха на планетата ни трудно пропуска животоспасяващите космически енергии. Последиците са видими за всеки, който има очи да гледа и уши да слуша. Природните катаклизми и климатичните аномалии, на които всички сме свидетели, са красноречиво доказателство за това.

Източник: стр. 72-73/, "Сребърната нишка", Ценка Стойчева - Цветелина, изд. ИК "ДБ Митко" (http://logos.domino.bg/Silver.htm)

Примерът, който ви посочвам е многозначен. Важно е да се вземе под внимание, че подобно негативно влияние могат да оказват всякакви предмети - дори и икони. Всяка вещ по същество е продукт на човешката мисъл, а едва след това и на човешките ръце. Когато даден творец е зает с изработването на картина, дреха, накит, музика и каквото и да било, той влага своята мисловна енергия при осъществяване на идеята си. Важно е не само моментното настроение на автора, но и неговата обща психическа и духовна нагласа. Творението, на което той е дал живот, носи неговите лични вибрации, които се наслагват върху аурата на конкретната вещ. Впоследствие към тая аура се добавят и излъчванията на хората, чрез които въпросният продукт достига до потребителя. И това касае не само произведения на изкуството, а всичко, което е дело на човешка ръка - от дрехата, която носите, до химикалката, с която пише детето ви. Затова, ако имате тази възможност, подбирайте не само производителя (или автора), но и продавача и ако той е кисел, груб или намръщен, отложете покупката за друг ден.

Известно ми е, че много такива “творци”, без изобщо да се замислят, прибягват към реализация на свои замисли или проекти, използвайки творческия акт като средство за разтоварване. И се разтоварват наистина, но за сметка на консуматорите на продукта им. Лично аз отлагах писането или редактирането на тази книга тогава, когато се чувствах дискомфортно, именно защото от цялото си сърце желаех тя да бъде носител на положителна енергия, която да ви помогне да се почувствате по-добре.

В резултат на политическите и икономическите промени у нас, в Европа и по целия свят, днес все повече българи имат възможността да пътуват в чужбина. Добре е да се има предвид, че сувенирите, с които се завръщат от своите пътувания туристите или хората на бизнеса, също могат да бъдат носители на негативни и вредни за здравето, че дори и за живота ни излъчвания.

В африканските страни, както и в тези от областта на Карибския басейн, а и на много други места по света, все още широко се прилагат методите на черната магия. При някои случаи на особено тежко заболяване шаманът или лечителят понякога съумява да извлече негативните енергии от тялото на болния и да ги насочи към някакъв предмет. Често това са ритуални маски, украшения или други сувенири, които се предлагат на нищо неподозиращите туристи. Един такъв предмет, внесен в дома ви, в рамките на броени дни ще разпростре злокобните си енергии над семейството ви. Затова бъдете внимателни, когато се сдобивате с подобни вещи. Дори и да не притежавате ясновидски способности, просто се вслушайте във вътрешния си глас и ако нещо ви отблъсква, се откажете от предмета, дори и да ви го подаряват. А може би най-вече тогава.

Всеки от нас би следвало да е запознат поне в най-общи линии с енергийните закони на Вселената. Повечето от тях все още се отричат от официалната наука “поради липса на доказателства”. Аз обаче съм убедена, че няма да мине много време и същата тази наука ще достигне до необходимите открития. А в училищата децата ни ще изучават както фините космически енергии, така и строежа на телата ни като цялостна енергийна система, наред с анатомията на физическото ни тяло.

В тази връзка от съществено значение е творците във всички области на културата и изкуството да се съобразяват в какво емоционално и душевно състояние се намират по време на творческия процес. Техните произведения - музика, изобразително изкуство, книги - въздействат на всеки от нас по един малко по-специален начин. Ние ги възприемаме не само с физическите ни сетива. Всяка една картина, симфония или роман се възприемат и чрез по-фините слоеве на аурата ни. Вълнуват ни, въодушевяват ни, разплакват ни или ни развеселяват. Но в никакъв случай не би следвало точно тези плодове на човешкия дух да ни нараняват.

Питам се, как ли биха се чувствали оратори, писатели, композитори, политици - все хора, които посредством дейността си имат възможността да влияят върху съзнанието на много хора, ако познаваха духовните закони. Защото тяхната отговорност по отношение на слушателите, зрителите или читателите им ги засяга в много по-голяма степен, отколкото могат да си представят. Тези от тях, които съзнателно си позволяват да изричат или изписват лъжи, се натоварват с тежка карма, която е в пряка правопропорционална зависимост с броя на същите тези читатели, слушатели и т. н.

Написаното дотук няма за цел да ви плаши, но все пак бъдете внимателни, когато се сдобивате с нови вещи. Спомнете си поговорката, че не всичко което блести е злато. Вслушвайте се в здравия си разум и вътрешния си глас, не превръщайте материалните придобивки в самоцел. Всичко, създадено от човешкия дух и човешките ръце, е предназначено да служи на човека, а не човекът да се превръща в роб или жертва на творенията си.

Източник: стр. 69-70/, "Сребърната нишка", Ценка Стойчева - Цветелина, изд. ИК "ДБ Митко" (http://logos.domino.bg/Silver.htm)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Много хубаво написано и много правилно. Имам един приятел, който явно по-често се вслушва във вътрешния си глас, защото когато е с мен повреме на покупки, много ми помага. Избирам нещо, и той явно го усеща по-добре от мен нещата и ми казва: "Помисли си за това, не усещаш ли нещо странно в това?" В следващия момент като се замисля и отдам воля на вътрешните си чувства разбирам, че е прав. Вероятно той се е научил по-бързо да чува гласът в себе си, за разлика от мен.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...