Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл на деня - 15.12.2008г. - 21.12.2008г.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 15 декември 2008 г.

”Има два начина за лекуване: стар и нов. Съвременните хора обикновено се лекуват по стария – с лекарства, с бани и т.н. Този начин на лекуване е бавен и дава микроскопични резултати. И аз лекувам по този начин... Обаче, аз не лекувам хората по новия начин. Защо? Защото те още не са готови. Новият начин е духовно лекуване. Ако излекувам някой човек по духовен начин, като не е готов да води чист живот, той ще греши още повече, а с това ще си създаде по-големи затруднения в живота. За онзи, който е готов, духовното лекуване моментално дава резултати. Достатъчно е да се даде на болния микроскопична част от еликсира на живота, за да оздравее моментално.”

Из Спасителни положения, Лекция, 16 март 1927 г.

Редактирано от Моника13
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 16 декември 2008 г.

”Когато се казва, че някой е умрял преждевременно, това подразбира, че не е могъл да издържи страданията... Важно е човек да реши задачите на своя живот и тогава да замине за онзи свят.”

Из Вътрешният закон, УС, 17 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 17 декември 2008 г.

”На всеки, който иска да се самоубие, аз казвам: изпълни ли обещанието си, което даде в разумния свят преди да слезеш на Земята? Свърши ли възложената си работа? Изпълни ли Божията воля? Ето, ти си турил подписа си, че ще свършиш известна работа на Земята, а сега искаш да я напуснеш, да оставиш задачата си незавършена. Такива хора наричам бегълци. Искаш ли и ти да бъдеш беглец? Ако си добросъвестен, ще останеш на Земята до края на живота си, да свършиш работата си напълно.”

Из Трите книги, 8 декеври 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 18 декември 2008 г.

”Който служи на външния закон, минава от живот в смърт. Който служи на вътрешния закон, минава от смърт в живот.”

Из Вътрешният закон, УС, 17 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 19 декември 2008 г.

”Съвременният свят е пълен с нови идеи, но въпреки това хората не са доволни – все им липсва нещо. Какво им липсва? – Любов към Бога. Възлюбете Бога и вие ще бъдете щастливи и доволни! – Как и къде ще Го намерим? – Тръгнете по света да търсите най-добрия, най-разумния и най-любещия човек. Като го намерите, той ще ви покаже къде е Бог. Той е най-близо до Бога.”

Из Топлината на Любовта, УС, 12 януари 1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 20 декември 2008 г.

”Когато се говори за изпитанията, някои ги схващат като противоречия, като фаталности в живота. Наистина съществува фаталност в живота, но тя се крие в самия човек... Щастието и нещастието в живота се дължи на спазване или неспазване на вътрешните закони на живота.”

Из Вътрешният закон, УС, 17 ноември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

И тъй, животът се управлява от вътрешния закон, а не от външния. Докато живее в този закон, човек расте и се развива правилно. Излезе ли вън от него, растенето спира временно. Това се случва и с вярващи, и с безверници. ... С това Христос изнесе служенето на двата закона: на външния и вътрешния. Който служи на външния закон, минава от живот в смърт. Който служи на вътрешния закон, минава от смърт в живот.

Вътрешния закон

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл на деня - 21 декември 2008 г.

”Не всякога посещаването на черквите прави човека набожен. Той трябва да се моли, да прилага Божието Слово и тогава ще стане вярващ, набожен човек. Мнозина казват, че им дотегнало да бъдат набожни. Истински набожният не дотяга нито на себе си, нито на окръжаващите. За предпочитане е да бъде човек набожен, отколкото да не е набожен.”

Из Коприненият конец, УС, 15 декември 1935 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...