Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дъгата


mary6

Recommended Posts

Често се питам какъв е смисъла на дъгата.Когато я гледам си мисля,че Бог ни показва че има и друг невидим за нас свят,пълен с чудеса,сияен,приказен,който очаква да бъде открит от нас.Не вярвам че тя обикновенно.Какво мислите за това?

Линк към коментар
Share on other sites

  Чудно :D  . Това е стихотворение, което съм писал преди няколко години:

 Вали от небето приказен дъжд,

 думи капят в ред свещен,

 но дали ще дойде буря изведнъж,

 или прекрасен слънчев ден?

 Аз виждам дъгата огряла небето

 събрала дъха на цветята,

 и с бисер прекрасен- сълзата от мен,

 дарявам любов на мечтата.

 Бях го забравил. Все едно, че не е от мен.

Линк към коментар
Share on other sites

И на мен ми харесаха стиховете на Мечолари.

Често се питам какъв е смисъла на дъгата.Когато я гледам си мисля,че Бог ни показва че има и друг невидим за нас свят,пълен с чудеса,сияен,приказен,който очаква да бъде открит от нас. ...Какво мислите за това?

Така както се развива темата, съвсем ясно получаваме и отговора :) . Толкова много красота и поезия има в горните постинги. И любов.

Съгласна съм с mary6, дъгата е едно напомняне за невидим, но прекрасен свят, на вълшебства, мечти и чудеса.

Той съществува реално, съвсем истински е. Дъгата е доказателство за това, а ние сме част от тази дъга.

Редактирано от Атлантида
Линк към коментар
Share on other sites

И рече Бог:Поставям дъгата си в облакът и тя ще бъде белег на завета между Мене и земята.
Завета на цветните лъчи на светлината

Дъгата за мен е най-яркият, безспорен знак, който Бог ми дава в доказателство на това, че го има и че ще се радвам винаги на неговата подкрепа, когато следвам Божиите закони. През изминалата година имах щастието да видя два пъти огромна с ясно очертани цветове дъга, усещането беше невероятно! Тук е едно мое мнение от друга тема, но мисля, че спокойно може да участва и в тази. :) В него съм описала първата ми среща с нея, когато я видях "отдолу". Вторият път аз бях "отгоре", летях със самолет, високо над облаците, а тя се появи под нас. Тогава я видях още по-ясно и с още по-чисти цветове. Срещата ми с дъгата винаги ме вълнува по необикновен начин, а след това ме отвежда към дълбоки размисли и разговори със самата себе си. Учителят е давал дъгата за примерна визуализация при медитация.

Сега ще ви дам още едно естествено упражнение - медитация върху дъгата. Ще медитирате върху дъгата дотогава, докато създадете в ума си красива картина за нея. Това упражнение може да отнеме на някой една, на други две, на трети три години, докато в ума им се създаде тази красива картина, но те трябва да работят в това направление. Някои пък могат да успеят в кратко време - това зависи от способността на ученика да се концентрира. Значи всеки ден ще медитирате върху дъгата, докато в ума ви се създаде жива, ясна картина. Ще си я представите такава, каквато сте я виждали в природата с всичките й цветове. Това упражнение ще послужи като стимул за развиване на въображението във вас. За окултния ученик въображението е необходимо, понеже то е майка на идеите. Когато медитирате върху дъгата, ето какви картини можете да си представите: на запад - Слънцето, на изток - черен, тъмен облак, а дъгата - от север към юг, след ситен пролетен дъжд. Или на изток е ясно, а дъгата се явява на запад. Изобщо, каквито положения да заема в ума ви, един ден дъгата трябва да изгрее в душата ви така, както изгрява в природата. Като медитирате по пет, десет минути на ден върху дъгата, ще видите как незабелязано, естествено в ума ви ще се яви образа на дъгата. Като медитирате, ще затваряте очите си да виждате образа на дъгата ясно, картинно. В първо време, като си я представите умствено, тя няма да бъде ясна, но след време ще изпъкне добре, и то такава, каквато е в природата - жива, реална. Най-доброто време за медитация е сутрин или при всяко добро разположение на духа. За резултата на упражнението не мислете. Какъвто и да бъде резултатът, все ще спечелите нещо, но няма да загубите. Освен сутрин, можете да медитирате преди обяд, няколко часа след ядене и вечер преди лягане. Всеки е свободен да избере онова време, което е най-добро за него. Добре е да нарисувате дъгата, винаги да я имате пред себе си. Още по-добре е да наблюдавате дъгата след всеки дъжд, да запомните обстановката, условията, при които се е явила. Дъгата ще внесе в ума ви нов елемент."

“Двата пътя”, “Сила на волята” стр. 24-26.

Пришълец
Линк към коментар
Share on other sites

Дъгата е обикновено физично явление, обяснено от физиците отдавна. Не виждам нищо Божествено в него, макар да е много красиво.

Появява се когато слънчева светлина премине през водни миниатюрни капки след дъжд, или над изворче, водопад също. Водните капки са призми, които разлагат бялата светлина на нейните съставни цветове - от виолетово...до червено

Линк към коментар
Share on other sites

Еми то няма нищо божествено в него...според мене де:).

Много по-интересни са ми например формите, които заемат облаците....виж там мога да съзра Божествена намеса:)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Дъгата е обещание...

Тя ни показва, че въпреки облаците, които препядстват непосредствения ни досег със слънчевите лъчи, все пак Слънцето е там и светлината му продължава да дарява живот...

Дъгата е символ на седморния строеж на микро и макрокосмоса. С цветовете си тя ни рисува областите на изяви и развитие, от червеното на твърдата минерална изява, до виолетовото на чистия Дух...

Мисля и че често тя ни подказва, чрез обхващащото си жълто (с близкото му оранжево и зелено), което обемно заема почти цялата и ширина, че сме излезли от седморната си равновестност чрез приемане доминираща роля на животинско-човешките ни творчески активности (астрално-жълто). По този начин показва и пътя на желаещите да бъдат излекувани...

Линк към коментар
Share on other sites

Питам учените хора, капацитетите: какъв е смисълът на червения лъч в дъгата? Защо го създаде природата? Той е друга проява. Защо е зеления цвят в дъгата? – Той е друга проява. Защо е жълтият цвят в дъгата? – Той е трета проявя. Защо е тъмно-синият, защо е ясно-синият и защо виолетовият цвят? – Това са все прояви. Седемте лъча на дъгата са сигнали, които се пращат от седемте свята на небесния, на невидимия свят за връзка със земята. В тях има една цяла азбука, и ако вие виждате, добре, ще забележите, например, че полето на червения цвят не е едно и също, каквото е полето на другите лъчи. Изобщо, полето на всички лъчи не е еднакво.

Тези краски на дъгата са най-голямото благословение, което се съдържа в нея. Дъгата, цветовете, това е Божието благословение, Божието изобилие, вратата, през която идват всички блага от невидимия свят. Сега, някои хора от съвременния свят взели един цвят от краските на дъгата и с това име се кръщават, така се назовават. Например, някои взели за символ червения цвят, турили го като знаме и се наричат „червените.“ Други взели като символ портокаления цвят и се наричат „оранжевисти.“ Трети взимат за символ зеления цвят. Турят си хората разни цветове. Хубаво, ако вие носите червения цвят, носете го, но бъдете хора на живота! На кой живот? – На онзи възвишен, благороден живот. Да дадеш живота на човека, а не да му го вземеш – това разбирам аз под червения цвят. Тия хора, които носят портокаления цвят, подразбирам да могат да дадат индивидуалност, съзнание на човека. Тия, които носят зеления цвят, значи да дадат от своето материално благо и на другите. Тия, които носят жълтия цвят, нека дадат от своята мъдрост, от своето знание и на другите. Тия, които носят синия цвят, това означава Истината, вярата в тях. Всичките цветове са Божии благословения, които даром си взел, даром трябва да дадеш. Всички трябва да даваме даром!

Аз те познах

Линк към коментар
Share on other sites

:D

Битие 9 глава

12 Бог рече още: Ето белегът на завета, който Аз поставям до вечни поколения между Мене и вас и всичко живо, което е с вас:

13 поставям дъгата Си в облака, и тя ще бъде белег на завет между Мене и земята.

14 Когато докарам облак на земята, дъгата ще се яви в облака;

15 и ще спомня завета Си, който е между Мене и вас и всичко живо от всяка твар; и водата няма вече да стане потоп за изтреблението на всяка твар.

16 Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням всегдашния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята.

17 Каза Бог на Ноя: Това е белегът на завета, който установих между Мене и всяка твар, която е на земята.

:whistling::D

Посетете този уеб сайт

003_01.jpg

Leafblue.jpg

Абе пише у Писанието, че: "Когато докарам облак на земята, дъгата ще се яви в облака."

Ама гледам сега към небенцето и там аблаци... мм колкото сакаш, ама дъги по тех йок.

Дали облак не е некакъв символ?

Чудя се значи, ако Буда Природата е като Ясно Небе, то "облакът" що ще е?

Нали имаме Ясно Небе и облачно Небе!

Пък и как се "докарва облак на Земята"?

:D хи-хи

:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

... ако ми позволите~само намек със словата на 'картинност' и музика...

:sorcerer:

60780365ap8.jpg

909558170dw6.jpg

Aвтор на картините е Mario Duguay...

Редактирано от neoscanner
Линк към коментар
Share on other sites

neoscanner, не само,че ти е "позволено", ами сме ти благодарни за преживяването, което ни доставяш с тези "слова"! :thumbsup2::3d_059::3d_161:

Линк към коментар
Share on other sites

Дъгата е поглед към красотата.

Линк към коментар
Share on other sites

Eто какво казва Късметче в една друга тема:

:3d_049: Може и само на мен да ми се струва така - все по-малко хора се учат или искат да се научат да правят това.

А когато прелееш своята едноцветност с тази на другия, запазваш идентичността си, но става по-красиво - като дъга.

Трудно е да уцелиш точно мярката.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

Последната снимка е тоооолкова красива!!! :)

Да, наистина има нещо вълшебно в Дъгата - хармония, красота, очарование, недоумение...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Дъгата е обикновено физично явление, обяснено от физиците отдавна. Не виждам нищо Божествено в него, макар да е много красиво.

Появява се когато слънчева светлина премине през водни миниатюрни капки след дъжд, или над изворче, водопад също. Водните капки са призми, които разлагат бялата светлина на нейните съставни цветове - от виолетово...до червено

 

Замислих се над това съвсем обикновено физично явление - всъщност то е въплъщение на хармонията между земния и космическия свят. Светлината е родена вън и далеч от земята - в слънчевите недра. Преминала е през филтрите на земните защитни пояси и до нас достига само тази малка част, която ни е жизнено необходима. Водата е люлката на земния живот и носител на Истината за него (информацията). Дъгата е съюзът между Небето и Земята, както е изречено. Дали другите същества виждат дъгата и ако да дали я виждат в същата и красота, каквато я виждаме ние? Какво е посланието на Вселената, изпратено ни в явлението дъга - на нас, хората? 

 

Благодаря за красотата, mvm!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...