Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Добрата новина


Recommended Posts

Приятели, нека в тази рубрика да поставяме всички добри новини - (постижения на науката, успехи, събития, настоящи и бъдещи инициативи).

Нека заедно да размножим доброто между нас, като му даваме гласност. Време е да скъсаме с отрицателните методи и психоза, с които съвременната журналистиката е привикнала да си служи.

Да помним, че Доброто съществува, че "Добрият пример е най-добрата проповед", както и че в Природата истинското остава, а фалшивото се изличава.

Само така ще си създадем радост, настроение и условия, за да живеем и работим добре!

Изпращам ви като пример рубриката, на нашите приятели от Труден.ком, за да ни насочи поне в началото при подбора на новините!

http://truden.com/article539.html

Линк към коментар
Share on other sites

И така, ето че нито една идея не се ражда и не идва сама - Стартира новият информационен портал за добри новини -www.goodnews.bg

Пожелавам все повече сайтове да радват потребителите в интирнет пространството, за да бъде животът ни по-добър.

За повече информация - Статия от в-к Дневник

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/17/...loshite_novini/

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Добрата новина

Намали размера на шрифта Увеличи размера на шрифта

13 деца от старозагорски домове вече си имат приемни семейства

06.04.2009 / 19:40

Кампанията за приемна грижа започна в Стара Загора през 2007 година

Осиновяването в България е дълга и тежка процедура. Една от възможностите да изведем повече деца по-скоро от домовете е приемната грижа. От години говорим за професионалните и доброволни приемни родители, но едва сега започва по-активната работа в тази насока. Например в Старозагорска област 120 семейства вече проявяват реален интерес да подслонят изоставено дете като приемни родители.

За това, че 13 деца от старозагорски домове вече си имат приемни семейства разказаха на дискусията "Да поговорим заедно за приемната грижа в област Стара Загора" по проект на УНИЦЕФ, Самаряни и АРК България.

Кампанията за приемна грижа започна в Стара Загора през 2007 година, а днес приемни родители от цялата област споделиха личния си опит и разказаха за това как децата им се променят ден след ден. Една от приемните майки е Марина Димитрова. Самата тя е израснала в социален дом.

"Познавайки децата в дома, знаейки техните нужди, копнежи, желания и проблеми реших да стана приемен родител, за да мога да дам шанс на едно дете да израсне в семейна среда и да бъде спасено от институцията", съобщи Марина Димитрова.

Недялка Вълчанова и съпругът й приемат две деца - братче и сестриче на 2 и 4 годинки. С грижите и вниманието за двамата, компенсират всичко което не са успели да дадат на собственото си дете. Идеята за приемна грижа е харесала на цялото семейство.

"Хареса ни първо с това че не е толкова обвързващо като осиновяването и второ е че имаш възможност да се отдадеш на децата да им покажеш, колко ги обичаш и да ги възпитаваш", отбеляза Недялка Вълчанова.

В още 8 областни центрове ще има възможност и други семейства да станат приемни родители. УНИЦЕФ, неправителствени организации и АСП създават там информационни центрове за приемна грижа.

Източник: БиТиВи

Линк към коментар
Share on other sites

Днес приключва благотворителния сезон на Биг Брадър.

Събрани са над 1 300 000 лв тази вечер вероятно ще минат милион и половина.

С тези пари ще се закупят нови кувьози, ще се изградят няколко центъра за изследване на хепатит Б, център за подкрепа на самотни млади майки, центрове за помощ на деца с церебрална парализа и още 4 подобни каузи.

Всичко това ще стане видимо и ще бъде отразено сред обществото.

Безкрайно се радвам на всички които бяха съпричастни с тези каузи и най- вече на техните инициатори.

Дано негативизма и черногледството на голяма част от българите не спре организирането на други мащабни благотворителни проекти.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Спират да издават вестник "Нощен труд". Макар и тази новина да не се хареса на всички, поради това че така се посягало на свободата на информираност и изразяване, смятам че като цяло обществото ни и най-вече младите ще спечелят от това.

Не са вестниците като НТ и друга жълта преса начинът да се изкарват пари от раздухване на болни теми и всяване на страх.

Не е и това начинът да се почувстваш щастлив на фона на мрачните събития, които изобилстват по тези вестници.

Да не говорим за бруталността на изказа и елементите на порнография, свързаните с тях обяви и рекламите.

Освен прочистването на умовете и душите на хората, така ще се спести и много хартия, а оттук и живота на хиляди дървета.

Последното важи за всички онези, които искат да подпомогнат екологията - нека четем електронните издания!

Линк към коментар
Share on other sites

Не само НТ, но и нашият местен вестник има срамни реклами. Недоумявам защо са там!?

"Шуменска заря"! Срам ме е.

Редактирано от latina
Линк към коментар
Share on other sites

Майка надви с любов лекарска присъда

"Присъдата е страшна - пълна инвалидност, разширен уретер и връщане на урината, необходимост от пластика на пикочния мехур. След раждането майката София трябвало да вземе най-важното за родител в нейното положение, решение - да остави бебето или да му се посвети изцяло, лишавайки себе си от личен живот. Надделява майчината любов - въпреки противоречивите съвети на лекари и последващия развод, по-важна е ежедневната битка да стане чудото и малкият Петърчо да се изправи на крака. "Всеки ден съм се молела на Господ. С Божията помощ заедно всички - лекари, общественост и добрите съпричастни хора успяхме. Петърчо вече пълзи с крачетата си", не крие щастието си майката."

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

"Повече от 16 артисти от различни жанрове ще пеят за младия художник Емил Харизанов, чиято съдба разтърси България. Момчето е син на керамиците Васил и Пепа Харизанови. През 2008-а завършва шести семестър в Академията за приложни изкуства във Виена. Той е сред малцината в курса на известния австрийски професор по скулптура и мултимедии Ервин Вурм. Емо се издържа, като разнася пици, а по-късно работодател му става самият професор. През лятото на миналата година инцидент променя живота му и го приковава към болнично легло. При скок от кей, не по-висок от метър, в плитчина на Варненското езеро счупва пети шиен прешлен. В момента 23-годишният артист е в съзнание, парализиран от раменния пояс надолу с частична подвижност в ръцете, но с висок шанс за оздравяване. Израелски неврохирург смята, че за възстановяването на Емо има над 90% шанс, но са необходими над 200 000 евро за лечението и рехабилитацията извън България.

...

Всеки може са нарисува картина на избрана от него тема с осигурените от организаторите материали. "

Линк към коментар
Share on other sites

днес има пакет от мерки за подобряването на благосъстоянието на Българина предложен от Бойко Борисов дай боже той да е месията пратен от Бог за възкръстването на Велика България моята Родина

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...

"Първата трибуна на позитивната печатна информация вече е факт - на българския пазар излезе списанието „Добрините”. То е естествено продължение на създадения преди месеци сайт dobrinite-news.com.Вече се намери издател, който да не смята, че „лошата новина е добра новина”. Наистина преди 100 години журналистите в САЩ стриктно са спазвали това според тях печелившо правило. Следвайки Големия брат и нашите новоизлюпени собственици на медии продължават старата традиция. Нищо, че тя отдавна е забравена дори в самата Америка. Явно дори изключително комерсиалните американци са разбрали, че изнасяйки на показ, акцентирайки само върху лошото, медиите въздействат върху масовото съзнание на хората, върху масовата психика при това крайно отрицателно, изграждайки общество от лумпени.

http://media.actualno.com/news_323843.html

3d_146.gifДа ни е честито.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Кукерите стават световно съкровище

Перник Кукерите влизат в световната културна съкровищница. Започва процедура по включването на уникалния сурвакарски фестивал в Перник в семейството на световните нематериални уникати. Това обяви часове преди юбилейното 20-то издание на международния маскарад шефката на Център „Толерантност, традиции и култура” в ЮНЕСКО Таня Бакалова.

През 2003 г. ЮНЕСКО прие специална конвенция за опазване на нематериалното културно наслество. Атрактивните сурвакарски танци и маски ще бъдат третите представители на страната ни в световната съкровищница. Досега такъв статут имат само Бистришките баби и нестинарите.

11.jpg

изт.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...