Jump to content
Порталът към съзнателен живот

22-ри април - ден на Земята


Recommended Posts

909d6874b37bf1cf.jpg

22-ри април - един от дните на Земята, очаква пролетното ти пре-включване

Уважаеми земляни, тук говори еко-съвестта на централното землянско управление.

Нa 22-ри април - един ден от всичките 365/6 в годината на Земята, по-често се сещаме откъде идваме и накъде отиваме. Празнуваме землянския си произход и се радваме, че не сме от марсианците с тъмни костюми и мисли.

Тъй като е истински съвестно, вашето централно землянско управление (ЦЗУ), ще ви покани да обичате, празнувате и се радвате освен на всеки ден, особено много на 22-ри април, като завършек на един съвестен априлски землянски месец на почиствания (http://mesecnazemiata.blogspot.com/). Ето как мислим да изненадаме марсианците в гръб с обич и красота за Землянския си празник:

- Рано-рано от зарана доброволци алпинисти и катерачи спускат от централни сгради и кръстовища обемно-мащабни трансперанти със про-землянски послания.

- 11 часа в градинката на Народното събрание ще ги изненадаме с изложба на Красиви Землянски Снимки на фотографи от Photosynthesis, ученици от Художествената гимназия и студенти специалност „плакат” в Художествената академия. Също така множество информационни материали и щандове за това как можем да живем в хармония с природата - по землянски. Във виртуалното протранство пък откриваме изложбата «Oтражения» www.photosynthesis.bg на Александър Иванов.

- Велосипедираните Земляни си правят едно мощно critical mass шествие в защита на чисто землянската ни нужда от въздух. Следете http://criticalmasssofia.blogspot.com/

- в 18.30 часа всички съвестни ЗЕМЛЯНИ, осъзнали, вече, че със сигурност не са марсианци, се събираме на Храм- паметника „Александър Невски” за най-дългото хоро в защита на природата и землянските си нужди с музика на самодейни фолклорни състави, събирачите на културни и музикални традиции от Мелнишко „Леб и Вино”;

Концерт-купонът ще продължи с участието на Елица и Стунджи, Уикеда, Мерудия и Теди Кацарова, които ще заковат землянските ни корени във въздуха и надеждата, че всеки ден си е наш - на землянитеи не си го даваме!

ХАЙДЕ! ЗЕМЛЯНИ! Разпространете сред други себеподобни! Нека силата бъде с вас и нека Земята е на земляните, марсианците - на Марс!

П.С. ЦЗУ (централното землянско управление) ще се радва да подпомогнете землянските забави с присътвие и позитивна енергия и някое и друго рамо.

П.С.2. Благодарим на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия , които посредством Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство по проект «За да остане природа в България» ни удариха едно финансово рамо за озвучаване, установяване и разпространяване на позитивно землянски мисли и чувства за Деня на Земята!

Линк към коментар
Share on other sites

22 април - международен ден на Земята

На този ден много страни призовават населението да се чувства като една общност, да защитава мира на планетата и да пази красива земната природа. Провежда се всяка година през пролетта в северното полукълбо и есента в южното полукълбо. За първи път се празнува през 1970 г. в САЩ под ръководството на сенатор Гейлорд Нелсън. 20 години по-късно започва да се чества като международен, а България се включва в инициативата по отбелязването му през 1993 г. Той е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора. Неговата цел е обединението на хората от цял свят в защита на околната среда. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Тазгодишното честване на Деня на Земята 22 април, организирано от Международната мрежа за Деня на Земята ще даде началото на двугодишна кампания “Зелена генерация”. Инициативата е посветена на 40-та годишнина от началото на отбелязването на Деня на Земята, която ще бъде празнувана през 2010 г. Под мотото „Зелена генерация” са предвидени многобройни събития в целия свят. Коалицията от 30 неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” организира серия от събития в цяла България.

Ако сте в София, може да посетите Националният музей “Земята и хората” - един от най-големите минераложки музеи в света, разкриващ богатството на земните недра.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...