Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Промяна


Guest Христо

Recommended Posts

Чувал съм за хора, които са претърпели злополуки и са били на границата между живота и смъртта, виждали са починали близки, бели тунели, пазители на порти, красиви градини, усещали са много любов. След като са се събуждали са били все едно нови хора, променени ...Да, но знам че НЕ с всички имали подобни изживявания се е случвала промяна, тоест тази промяна в мирогледа се е получавал само при някои от преживелите съответните неща. Защо ?? Такива събития променящи много човека, сигурно не са случайни ? По какво ли се определя в какъв точно момент от живота му да се случат, дали по - рано или по - късно ? Промяна предизвикана след злополука и изпадане в кома, не е ли някак си изкуствена ? :blink: Тоест случило се е нещо, заради което си имал определени изживявания и си се променил. Ами тогава не може ли всички да ни заблъскат коли да речем и като с магическа пръчица да станем по - добри ? :D:hmmmmm: Дали хората променили се в следствие на такива извънсетивни изживявания, предварително ( преди да се родят) са поискали случката, която да ги промени.

Линк към коментар
Share on other sites

Хе-хе, Хриско, разсмя ме :D

Иначе, да, и аз смятам, че не са случайни тези блъскания с коли и падане на тухли върху главата.

Кой претърпява положителна промяна - ами който е бил подготвен за нея.

Тази разтърсваща злополука е един катализатор само. И "доказателството", от което човекът явно е имал нужда. Много хора се променят и при по-малко драматични събития, без такива неземни изживявания и видения. Дори бих казала, че такива "екстри" получават само хора, които са си ги "поискали" по един или друг начин (не задължително преди да се родят). Така че няма смисъл всички да ни заблъскат коли. :)

И не, промяната не е изкуствена - тя е била предстояща, просто събитието я разбужда и подкрепя (в смисъл да бъде стабилна, да се задържи).

Редактирано от Диана Илиева
Линк към коментар
Share on other sites

Аз не съм сигурен, дали съм си пожелавал подобно нещо ... :hmmmmm: Може и да съм го правил, но не помня ...Дано ако съм пожелавал и се сбъдне да е нещо за кратко и само аз да си разбера... :D

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Наистина весел начин да се поднесе темата. :)

Диана е отговорила, само да допълня за това, че с някои хора не се случва промяна - може да се случи след десетилетия, ако имат да изпълняват още някакви задачи със старата нагласа. Може и въобще да не се случи. А може да се случи и без катастрофа.

В резултат човек не винаги става по-добър. Това е оставено на свободната му воля.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Изследване на преживявания близки до смъртта

http://www.sibir.bg/blog/momchev/index.php?blogPage=blogPreviewArticle&artID=379341

Някои хора обаче се променят. В тази статия нещата са казани така, все едно всинца се променят.

Линк към коментар
Share on other sites

Един от най-добрите изследователи в областта,за която пишем в темата е американската лекарка от турски произход д-р Шафика Карагюла.Тя дълги години е работила в реанимация и е разговаряла с пациенти,които са се докоснали до отвъдното.Тя също твърди,че след завръщането си съм земния живот, всички те са променили мисленето си към по-добро.За съжаление не помня заглавието на книгата. :(

Редактирано от granat1
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...