Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Маите – космология и духовност


Palma

Recommended Posts

Господарите на Времето - Седемте Предсказания на Маите

Маите са оставили за нас,сегашните жителите на Планета Земя , едно послание записано върху камък.Едно послание, което съдържа седем предсказания, едната част е тревожно редупреждение , а другата част е за надежда.Първата част ни предупреждава какво би могло да се случи сега в тези времена в които живеем, втората част ни напътства за промените, които трябва сами в себе си да извършим, за да подтикнем човечеството към една Нова Ера - Ерата на жената , на майката, ерата на чувствителността.

Всички ние по един или друг начин , чустваме че започваме да живеем във времената на Апоkалипсис. Войната за петрол , засяга всички ни, все по често изригват вулканите и замърсяването на околната среда от нашите технологии взимат застрашителни размери, разрушихме озоновят слой ,които ни защитава от космическата радиация, отровили сме Земята със нашите отпадъци, Грубо опустошаване на природните ресурси , водата, въздухът, климатът се променя, температурита се повишава, Гласярите и ледовете се разтопяват, големи наводнения в целят свят, торнада поставят в опаснос Флорида и гигантски урагани унищожават централна Америка. Заплашва ни и хаос в информатиката, Бедността генерирана от икономическият хаос се чуства в почти всички държави. Ние всички търсим отговори и един сигурен път , за времето в което живеем. С проблемите пред които се изправяме всекидневно разбираме че не живеем в хармония.

Маите са знаели че това ще се случи точно във тези времена. За това са ни оstaвайли напътствя, за да може всеки един от нас индивидуално да спомогне за навлизането на човечеството в Галактическото Зазоряване в една нова ера в която няма да има хаос и разрушения .

Оставили са ни седем пророчества в които говорят за своите виждания във времето- нашето настояще , базирани са върху заключенията на техните научи и религиозни изследвания, върху функсионирането на Вселената.

Първото пророчество говори за краят на Страхът . Казва че нашият свят основан върху Омраза И Материализъм ще завърши в събота 22. декември.2012

И до този ден човечестворо трябва да избере - да изчезне като един мислещ биологически вид, които заплашва да разруши своята планета или да еволюира към едно хармонично интегриране със цялата Вселена, разбирайки че , всичко е живо и съзнателно,че сме част от това всичко И че можем да съществуваме в една Нова Ера от Светлина.

Седемте предсказания на маите от филма на Фернандо Малкун

и думите на техните жреци ще бъдат чути в нащите времена, за да ни въведат в една нова ера.

Преведох за вас този филм, за всички българи, които не позволяват на материализма да ги задуши и душите им търсят отговор.

можете да го намрите в kolibka.com

раздел-цивилизации

Los Duenos del Tiempo-Las Siete Profecias Mayas

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за превода, тази тематика ме интересува много. Моля ви да ми изпратите БГ субтитрите с е-майл на tedimaya@yahoo.com. Филма ще си дръпна от другаде, защото Колибката нещо не се отваря. Благодаря ви предварително.

С най-добри пожелания. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, колибката вече работи,

ето линк.

http://kolibka.com/2.html

но за всеки случай съм качила субтитрите и тук

еп.1 http://4storing.com/dgtaaa/e70afce944b5c8f...b647b354d4.html

2 http://4storing.com/pkbo0l/6518574a6dbcf1f5037b0bf89f543af5

3 http://4storing.com/hbcvob/c8dc51f1fb37f92...69594f0011.html

4 http://4storing.com/0qnie4/c7aa04452d71dd077274b72efa114094

5 http://4storing.com/ajfh5p/727e15763431bf8...a4c45b70f3.html

Исках да ви кажа още, че съм безкрайно благодарна на екипа на Колибката, защото без тяхната помощ не бих могла да направия филма достъпен за българите, специални благодарности и на Миленски, защото тя направи субтитрите.

Теодора Андреева tedimaya@yahoo.com има някакъв проблем, защото опитах да ви изпратия писмо и ми го връщат

failure notice.

Линк към коментар
Share on other sites

Много ви благодаря! :)

Линк към коментар
Share on other sites

След първите 3 филма много от прочетените тук и там неща се подредиха в стройна система. :) Също така високо оценявам факта, че филмът е изключително илюстративен и научен, с достъпен език за всяка възраст и за широка публика.

Благодаря от все сърце!

Линк към коментар
Share on other sites

Защо линковете на последните 4 субтитри в Колибката са неактивни? Там където отстрани пише Palma?

За тези, които не знаят - ако вземате субтитрите от Колибка (има само първите 4 епизода), като кликнете на линка, се отваря една уеб страница с текста на субтитрите. Копирате текста и го пействате в Wordpad. Регистрирате го като текст файл, като му давате абсолютно същото име като на съответния епизод, към който се отнася и добавяте .srt . Пример Los Duenos Del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas- 01.srt

Редактирано от Теодора Андреева
Линк към коментар
Share on other sites

Последните 4 субтитри не са активни защото не са качени в страницата още.

Причините са следните

епизод 5 е готов,но не качен при филмите в килибката все още.

Нo нали аз съм го качила тук в този фopум малко по горе има линк

епизод 6 е преведен в момента правим тайминг на субтитрите

епизод 7 и 8 в момента ги превеждам.

Ще станат скоро

Линк към коментар
Share on other sites

Чувала съм за маите, че са имали кървави ритуали - принасяне на човешки жертви, убивани по мъчителен начин. Това ми е трудно да си го обясня и да го свържа с тяхната висока култура, знания, духовно и енергийно ниво.

Линк към коментар
Share on other sites

В епизод 5 се дава отговор на този въпрос.Ето една извадка.

,,Чрез играта на топка са молели плодородието на природата, което само е било възможно чрез дъжда, подарен от Чаак-есенцята на дъжда. Повърхността на игрището имала форма на Н, в центъра имало две стени с наклонена форма върху които топката се удряла и отскачала към играчите в центъра и краищата на игрището.

В Чичен-Итца игрището за игра на топка е било церемониално, за това неговят размер е гигантски, дълго 170 метра и широко 35, ориентирано в позиция на 17 градуса североизток,

Също като пирамидата на Ку-Кул-Кан. На страничните стени има едни барелефни надписи върху камъка, тринадесет личности в цял ръст. Представляват тринадесетте движения,

които реализира Слънцето, от изгрева до залеза. В центъра има една личност без глава, от врата му излизат седем гърмящи змии, това символизира момента, когато най- силно получаваме слънчевата енергия на обяд и седемте точки,-които свързват човека с небето-чакрите.

Маите са знаели, че тези точки свързват гръбначнят стълб по, които се движи енергията, която са виждали като форма на змия-индйската Кундалини. В тези точки се намира системата на жлезите с вътрешна секреция, която преобразува полезните енергии от вселената в субстанция от, която се нуждаят органите в човешкото тяло за да функционира адекватно.

Тази личност държи един букет с цветя и плодове, които представят живота и плодородието, което получаваме от Слънцето. В лявата си ръка държи своята собствена глава показвайки доминирането на ума над егото, необходима стъпка в еволюцията.

Заради тези барелефи, са били изразени съмнения ,че маите са обезглавявали играчите които са губели в играта, нещо толкова невярно, за една цивилизация основана на любовта, просто не е разбран истинският смисъл.

Същото се случва с други барелефи, които показват мъж с вдигната ръка в която държи едно сърце приближавайки се към Хунаб-Ку, тези образи трябва да бъдат разглеждани като символи, като параболи, като представяне на връзката с Бог.

Не е ли в този случай сърцето на Христос един подобен символ?

Би ли могла една бъдеща цивилизация, заради този образ недоразбран да предположи, че католиците са извадили сърцето му, обвили са го в бодли и после са го изгорили в ритуал като жертва?"

Това е откъс от еп.6

,,Шестото предсказание на маите, ни разказва за една традиция, запазена устно от маите Чух, от Сан Мигел де Катан, в планината на Чучи Матанес, Гватемала.

Това население е едно от пазителите на мъдростта, която са ни оставили маите.

От незапомнени времена, освен календара Хаам, базиран на Слънцето, и Цолкин на Луната, се ръководят и от други календари основани на Сириус, Венера и Марс. Тези календари, ни разказват за други цикли, паралелни на този от 5200 туна, който отбелязва началото на Новата Ера, на 22, декември 2012 година. Един от тези паралелни цикли, има период от 3600 години, а друг ни говори за 9 ада и 13 рая. В тази традиция се казва, че чиламите, или свещениците на Слънцето, на маите, са можели да психически да виждат около 900 години напред пристигането на Хернан Кортез през 1519година, в пристанището на Веракруз в Мексико, предсказали са, че завоевателите ще пристигнат в земите на Ацтеките едновременно с една комета наречена Его Кан или Звезда Змия, тя ще донесе 9 ада.

Девет периода от 52 години, през които тъмнината ще владее света на маите.

Епохата на тъмнина, която са виждали, че идва са нарекли Белехеп тикоу. Предрекли сa, че испанците идвайки при народа на Ацтеките, които в този момент ще правят човешки жертви на Дескаликопа, ще си помислят, че цялото население от зоната действат по този начин, обожавайки злото.

Маите са казали на своя народ, да се отдръпне в дивите гори за 468 години, защото няма начин да се избегне господството на кръста в неравновесие, както са го наричали те.

Предсказали са, че огънят ще унищожи ръкописите със ценни знания за много години, в различни места на Юкатан, и цялото тяхно население ще бъде сведено до ниво на еволюция на животните.

Предсказали са, че в края на тези 468 години, или през 1987 година, свършват деветте ада, последвани от един Гуаиер от 5 години, за настройване и после един катун, период за промяна.

Наричали са това време, Време на Безвремие, която ще бъде период на бързи промени, през която гласът на техните свещеници ще даде знанията на маите на всичките народи по Земята, спомагайки промяната, която ще доведе тринадесетте рая.

Предрекли са, че на 22 декември 1012 година ще започне нов цикъл на светлина и хармония за народа на маите и за цялото човечество, времето, което те наричат 13 рая или Очлаху Тику."

Линк към коментар
Share on other sites

22 декември или 23 декември 2012?

Аз дори в тази връзка преди съм си задавала въпроса - защо празнуваме Рождество на 24.12., след като би трябвало да е през лятото? Има ли някакво отношение към това?

Линк към коментар
Share on other sites

... субтитри ...

епизод 5 е готов,но не качен при филмите в колибката все още.

Нo нали аз съм го качила тук в този фopум малко по горе има линк

епизод 6 е преведен в момента правим тайминг на субтитрите

епизод 7 и 8 в момента ги превеждам.

Ще станат скоро

:thumbsup:

:3d_041:

Линк към коментар
Share on other sites

22 декември или 23 декември 2012?

Аз дори в тази връзка преди съм си задавала въпроса - защо празнуваме Рождество на 24.12., след като би трябвало да е през лятото? Има ли някакво отношение към това?

По-скоро би трябвало да е когато слънцето влиза в козирог. (а това е в средата на Ноември)

Линк към коментар
Share on other sites

Маите са отчитали дните по календари базирани на Луната, Слънцето, Венера и Сириус. Значи техните сметки са по точни от нашите, защтото са съобразени с ритмите на прородата а ние сме част от нея. 22 декември е зимното слънцестоене, празнуваме тогава Рождество Христово, защото някога преди много години когато император Константин направил християнството официална религия,избрал този ден да се празнува като рождество Христово.Искал е християните и езичниците да имат общ празник, защото езичниците точно на този ден езичниците са почитали боговете си.

Линк към коментар
Share on other sites

Palma, хиляди благодарности! :3d_161::3d_047:

Имам един въпрос - само на мен ли страницата, която по-горе си посочила за субтитрите (еп.5) не ми се отваря, по-точно излиза ми съобщение:"Файлът е временно недостъпен. Моля, опитайте отново по-късно." Това съобщение ми излиза всъщност от първия момент, когато пробвах да ги изтегля, т.е - от около седмица!? :(

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, не знам защо не се отваря линка за пети епизод, да ви кажа за веки случай ги има във форума на колибката, епизод 6 също е готов.

ето страничката на форума.

http://kolibka.com/smf/index.php?topic=6373.0

Линк към коментар
Share on other sites

хиляди благодарности на ПАЛМА за превода :3d_161: пожелавам и дълги години живот на нея и ПАВЕЛ-след 2012 :3d_047: е аз няма да мога да гледам на живо голямото шоу на 22 .12. но като дух ще съм около вас и ще помагам с квото мога :3d_008:

Линк към коментар
Share on other sites

azbuki, ето виж тук Теодора го е описала много добре как да сложиш субтитрите!

Успех! :thumbsup:

За тези, които не знаят - ако вземате субтитрите от Колибка (има само първите 4 епизода), като кликнете на линка, се отваря една уеб страница с текста на субтитрите. Копирате текста и го пействате в Wordpad. Регистрирате го като текст файл, като му давате абсолютно същото име като на съответния епизод, към който се отнася и добавяте .srt . Пример Los Duenos Del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas- 01.srt
Линк към коментар
Share on other sites

Аммм, добре, това го направих, но какъв encoding ползвате за субтитрите? Пробвах всичко, което прилагам иначе при субтитри на кирилица и ми излизат питанки само... Някой има ли идея?

Линк към коментар
Share on other sites

Аммм, добре, това го направих, но какъв encoding ползвате за субтитрите? Пробвах всичко, което прилагам иначе при субтитри на кирилица и ми излизат питанки само... Някой има ли идея?

Може ли да опиташ и следното:

1. Щракни с десен бутон файла със субтитрите (напр. Los Duenos Del Tiempo - Las Siete Profecias Mayas- 01.srt)

2. От контекстното меню избери "Open with..." и избери да го отвориш с Notepad (да, с него)

3. Не променяй нищо от текста. Напрашо щракни File->Save As

4. Остави името, което ти предлага; на втория ред дай All Files, а на третия, където пише Encoding избери UTF-8

5. Запиши, като потшърдиш че искаш да пише въру вече съществуващия. (Май е добра идея да си направил резервно копие преди операцията)

Пробвай сега дали ще тръгне.

Линк към коментар
Share on other sites

Здрасти, мерси за подробната инструкция. За съжаление, Palma ме "разглези" като ми прати директно .srt файловете и сега всичко върви. Но ако има подобни проблеми в бъдеще, ще пробвам твоя метод. Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Изтеглих си първото филмче и направих файла със суптитрите по начина описан от Ite.

Но имам още един технически проблем. Файла е със старото разширение .avi и моят плеър не го отваря. А с Windows Media Player субтитрите не се отварят. Какъв плеър използвате.

Моят е Toshiba DVD Player

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...