Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Вчера ми се наложи да лакирам един гардероб и доста се надишах с лак. До вечерта получих ужасно главоболие, а тази сутрин чак ми се повръщаше. Възможно ли е да съм се натровила и някой знае ли как да се оправя?

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Най-вероятно това е станало. Но не е... В смисъл - е, но краткотрайно натравяне.

Би трябвало утре вече да си добре. А вероятно си и малко по-чувствителна.

Иначе, чувал съм да се препоръчва кисело мляко, но непосредствено с вдишването, не на следващия ден... Може да опиташ.

Основно, днес имаш нужда от свеж въздух, разбира се.

Все пак, да се произнесе и някой медик.

Линк към коментар
Share on other sites

Прясно мляко в големи количества - за хранително натравяне.

Дишане като при йогите - със сигурност ще помогне.

Ако искаш, пиши ми на лични.

Линк към коментар
Share on other sites

Активен въглен от аптеката хупаш по 2 през няколко часа.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички :3d_047:

Аз събрах сили и отидох до Витоша да подишам и правих едни дихателни упражнения от Учителя. Доста по-добре ми е, ама ще взема и въглен за взеки случай :)

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Никакви пресни и кисели млека! Особено пък при хранителни натравяния- млякото ускорява резорбцията на съотвеетните вредни погълнати вещества. Активен въглен, рициново масло, клизма- да, това са мерки, чрез които посредством активния въглен се свързват и неутрализират голямо количество от отровните вещества, а с рициновото масло и клизмата се стимулира перисталтиката и изпразване на стомашно-чревния тракт.

В лаковете има летливи вещества, които се вдишват и попадат в кръвта, а щом са в кръвта- разнасят се насам-натам...Щом са летливи, това означава, ,че както лесно се вдишват, така и с всяко издишване се издишват. Затова е добре когато се работи с лакове, повечето видове блажни бои, лепила и т.н., да се работи със съответните предпазни средства- има специални маски за лице с абсорбатори, има работни очила (повечето лакова дразнят и очите, и чрез конюнктивата вредни вещества също могат да попаднат в организма, но създават предимно локални проблеми- зачервяване, парене и/или глождене при отваряне и затваряне на очите, повишено отделяне на слъзен секрет и др. симптоми на химическо дразнене на очите). Освен това, когато се ползват лакове, е добре това да става в топло време, при отворени прозорци, а когато се лакират предмети- маси, столове, и т.н., които могат да се изнесат навън- добре е да се лакират на тераса, в двор, в гараж и т.н., ако пък съответния предмет е голям и не може да бъде изнесен, е добре да се вземат най-обикновени вентилатори- най-често два вентилатора вършат добра работа, като те се разполагат встрани от човека, малко зад него, и се насочват да духат в полето на работа- падащо се най-често в средата- пред човека. При лакирането на големички мебели е добре да се свалят по възможност всички нещаа които могат да бъдат демонтирани- рафтове, вратички на шкафчета, подвижни чекмеджета, които се лакират последни, и се започва отвътре навън, като се лакира на "сектори", които се образуват- например странична лява:дясна страна, задна стена, основа, "таван", така че сед лакирането на един сектор, да може да се правят почивки...Е, най-добре е да може да се лакира на смени, като двама се редуват- така се намалява възможността за вдишване на вредни изпарения.

При вече "надишал" се човек, добре е да се поемат много течност, след което най-добрия метод за извеждане на токсините от организма е чрез вдишване на овлажнен и топъл въздух, както и чрез изпотяване- сауната е идеалния вариант. Но, при всички положения, щом като вдишването не изпарения е краткотраен процес- за мен краткотраен означава- 2-3-4 седмици (долу-горе домашните ремонти според вида им, средно продължават толкова, въпреки че на мен ми се е случвало да откарам и по 4-5 месеца, но ставаше въпрос за подмяна на всички подови настилки, поставяне на корк на всички стени- редовно ходех надишан с лепило "прома" и на работа дори- гадене, кисалини, главоболие, очни проблеми, парене в областта на трахеята, проклета суха кашлица, и психически...абе не е нещо еуфорично, но пък не е и като да си в напълно трезво състояние- боядисване на тавани, на дограма, смяна на плочки по тераси и т.н., "обличане" на врати с фолио и т.н.), няма опасност от трайни последствия...Хроничното излагане на подобни въздействия- най-вече от професионално естество, може и да има някакви по-трайни увреждания, но пак зависи от това, доколко човек умее да си създава условия за работа, и да ползва ефикасни предпазни средства.

Линк към коментар
Share on other sites

Търся инфо и евентуално контакти в Русия за внасяне на продукта Полифепан - много по-ефективно абсорбира от въглена и не дразни за разлика от него червата!

Линк към коментар
Share on other sites

Няколко чаши гореща вода.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...