Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Guest Системен

Слънцето дали ще стане червен гигант

Recommended Posts

Guest Системен

Здравейте,

Темата е напълно сериозна.

Та, рових се в сайта на Васил Манев - най-добрият физик и математик на всички времена. Видях че пише нещо за нашето слънце - че то вече започва да се превръща в червен гигант.

Това ще бъде епоха, когато Човечеството ще пренесе живота си между звездите и галактиките. Слънцето вече е към края на историята си и ще се превърне в червен гигант, с което ще изгори планетите до астероидния пояс, включително и Земята... Този процес започва около 2ООО-та година и ще завърши след няколкостотин години. Екологичните, социалните, духовните катаклизми обаче вече са в действие и ще станат драстични след едно-две десетилетия, когато ще бъде късно за промяна. Това налага Цивилизацията да се обедини около науката и с нейна помощ да преодолее противоречията си, за да се спаси от гибел. Ако не обединим усилията си за НОВО ОСМИСЛЯНЕ, ОСЪЗНАВАНЕ И ПРОМЯНА на битието си, ние просто ще изчезнем като биологичен вид, неспособен да се адаптира и усъвършенства в развиващия се Космос.

Възможно ли е до няколкостотин години слънцето да стане червен гигант или по точно да стане по горещо и да изгори близките до него планети. Преди време се наблюдаваше слънчева активност, но възможно ли е това да означава нещо. Според него този процес вече е започнал от 2000г насам.

Оригинал - цък и най-долу на страницата

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Възможно ли е до няколкостотин години слънцето да стане червен гигант или по точно да стане по горещо и да изгори близките до него планети.

Не, практически не е възможно. Не виждам как физик може да твърди подобни неща. Вместо да четеш статии какво е казал Васил Манев, потърси информация (в интернет вероятно има предостатъчно) за живота на звездите, какво представлява фазата на червен гигант, кога и защо настъпва и други подобни неща.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Екологичните, социалните, духовните катаклизми обаче вече са в действие и ще станат драстични след едно-две десетилетия, когато ще бъде късно за промяна. Това налага Цивилизацията да се обедини около науката и с нейна помощ да преодолее противоречията си, за да се спаси от гибел. Ако не обединим усилията си за НОВО ОСМИСЛЯНЕ, ОСЪЗНАВАНЕ И ПРОМЯНА на битието си, ние просто ще изчезнем като биологичен вид, неспособен да се адаптира и усъвършенства в развиващия се Космос.

Няма да ни е за сефте да изчезнем. И пак да се появим.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×