Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За нещата от живота


Guest Fut

Recommended Posts

Здравейте,

Още от дете обичам да слушам интересни случки от живота и след това да потъвам в размисъл изваждайки мъдри поуки от това. С две думи, искате ли да си разказваме :)??? Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

Ами Диана, щом за теб това е така :feel happy: нека така да бъде :3d_146:. Аз се изразявам по този начин и не смятам да се нагаждам към никого, а в случая понеже както много пъти се подчерта форумът е обществен, аз не бих се разкрила повече от това което сама съм решила, а и....ще оставя нещата да се случват естествено, а за мен истинска Любов е тази която поглъща сивия дракон на ежедневието, случва ми се постоянно и затова знам за какво говоря, но не смятам да хващам плетката и да дърдоря неща от кухнята на живота си. Ай не се дразнете, приятно споделяне :)))) и за да не се дразним взаимно ще отида да си догледам Сезонът на буквите.

:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

Ива (Елф), чета те и не вярвам на ушите си.... Десетина мнения, в които врещиш как нищо няма да кажеш конкретно за себе си - а продължаваш да стоиш тука и да казваш как няма да го кажеш. Защо го правиш? Търсиш някакво внимание, себедоказване, правота или друго? (Моля, не ми отговаряй тук на тия въпроси - риторични са и за себе си имам отговор, както и всички, които прозират отвъд демонстративното ти поведение за пореден път. Не искам и да продължаваме да пълним темата с глупости. Пиши ми на лични, ако искаш да направим приятелски спаринг biggrin.gif

Никой никого не насилва. Подобни теми, обаче, явно не е са по силите на всеки. Лошо няма - в такъв случай нека просто ги четат, не е нужно да запълват пространството с излишества.

Диана, Ира (Чебурашка) - и на мен ми е странно, как все едни и същи хора се навират навсякъде да говорят нищо съществено. И дълбоко уважавам всички останали, които запазват дискретността си, без да парадират с нея.

Редактирано от LUCIUS
Линк към коментар
Share on other sites

Луциус за тази работа има тема Разговорки, "врещя" , защото ми се нахвърлихте като вълци само защото си позволих непростимия грях да споделя вижданията си искрено в една от темите ви и начинът по който го направих не беше одобрен, и понеже не ви изнесе се видя приятелството ви. Мерси Луциус от такива приятелства, мерси.

п.п. Странно как всеки има своите прозрения :feel happy::3d_146:т.е. подобна радост и в нашата :)))

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

защото ми се нахвърлихте като вълци само защото си позволих непростимия грях да споделя вижданията си искрено в една от темите ви и начинът по който го направих не беше одобрен, и понеже не ви изнесе се видя приятелството ви. Мерси Луциус от такива приятелства, мерси.

Ти не си споделила свои виждания Ив и всеки един ще ти го каже. Ти сподели цитати, сентенции и популярни постулати.

Темите, обаче, не са за "крилати фрази и мъдрости".

Пак те е погнала параноята и ти се привиждат нахвърляния - напротив, това е само в твоите очи.

На нас няма какво да ни изнася, Ив. Защо? Защото аз лично не приемам насериозно хора, криещи се зад празни никове, цитати и гръмки думи - камо ли пък да ги приема за приятели. Затова, моля, не се надценявай и не се взимай толкова насериозно - няма защо да го правиш, т.к. надали тук някой те взема насериозно.

Въобще, умееш ли да допускаш хората до себе си и да проявяваш ИСТИНСКА близост, Ив? Защото аз нямам такива впечатления за теб.

Редактирано от LUCIUS
Линк към коментар
Share on other sites

Луциус, аз споделих живото знаие опитано от мен, има основна разлика в това, но няма как да убедя когото и да било в тези неща. Ако някога нещо съм прочела и цитирала то е само защото то е дошло при мен след като съм узряла за това, след като съм го изпитала, след като съм го преживяла лично и за това, за мен тези неща имат абсолютна сила и стойност.

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Е, Лу :feel happy: радостна съм, че видях истинското ти мнение и нещата се изясниха. Имам трайни и истински приятелства с хора от тук и то се разгърна с времето, ето, споделям си. А дали някой от нас се взима твърде насериозно, ами от къде да знам :3d_146:. Леле - мале, какъм филм наистина, ами, че то е много тежка тази работа бе брате тя не е за мен мисля :dancing yes:.

Линк към коментар
Share on other sites

Е, Лу 60.gif радостна съм, че видях истинското ти мнение

Нямам истинско мнение Ив и недей пак реагира прибързано и емоционално. Знам за теб толкова, колкото си ми позволила да видя - а то е малко. Нито съм бил настоятелен за повече и сама знаеш, че не съм искал повече отколкото можеш свободно и доброволно да дадеш.

Благодаря ти, че веднага ме махна от приятелите си - защо ли не съм изненадан biggrin.gif и виждам, че често и лесно го правиш с хората. Доста бързо ги въздигаш и принизяваш. В началото бях "душичка" и други такива, а сега съм "вълча гад" и т.н. Как да не се влюби човек във мене wub.gif

И да ти кажа - все ми е тая в чия графа на приятелство ще съм. Подобни суети не определят отношението или симпатиите ми към някого. Както и към теб запазвам и за вбъдеще добрите си чувства и намерения.

Редактирано от LUCIUS
Линк към коментар
Share on other sites

Ех Луууу:3d_146: хахахахаа ами аз съм жена и като всяка жена обичам да поразчиствам отвреме на време, а и си имам стар изпитан метод, а то е, всъщност чисто мъжки, наблюдавала съм батко ми как подкастря овошките, за да станат хубави плодни дръвчета и след време да родят изобилен плод. В следствие на това цяла зима се "замеряме" с ябълки из къщи.

п.п. Пък и ако трябва да съм съвсем искрена (пиша този пост на части щото имам задължения и в къщи :)) никъде никого не съм нарекла "вълча гад", напротив използвах, за сравнение любимото ти животинче, за да ме разбереш правилно, но явно не стана така :feel happy: е, както и да е. Иначе има един виц, но няма да се впускам в подробности относно него, та, за приятелствата и външната ми невъздържаност относно това. Значи, аз по принцип приятелства не отказвам, приемам ги, развам им се, намирам хубавото, светлото, но винаги имам едно наум, значи приела съм ги в предверието, щото очаквам ситуациите в живота да ми подскажат истините, защото за мен, за истинско приятелство и отношения се иска както казва народа да си изял 1кг. сол с някого, та чистенето и т.н... са си съвсем на място и въпреки всичките тези неща имам трайни приятелства някои от тях са вече на по 20 години, а други които се отнасят до форума са от няколко години :). Стигат ми да са двама- трима, но да са истински, а другото не е важно, несериозно е както се изрази и няма особена стойност, за живота ми и за живота на никого другиго :).

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

За мен лично такива приказки "да се разбираме, да се уважаваме, да не хитруваме и т.н." ми звучат много общо и абстрактно; да не кажа изпразнено откъм съдържание. Както и "любовта, постоянно, всеки миг ..." - това е идеализирано, няма връзка с реалността, с ежедневието ...
В обществен форум се пише по този начин предполагайки, че отсреща ще схванат, за какво се говори. Явно както се подразбра да говорим на български съвсем не е достатъчно :)

Какво означава да се разбираме? Че говорим на български език достатъчно ли е? Явно - не. Аз например обичам да ми се говори кратко, ясно и стегнато. Дългите и пространни обяснения, с много повторения, емоционално обагрени, не само, че ме дразнят, но ме и объркват - чак не мога да схвана понякога за какво иде реч (имам няколко такива познати и ми е много трудно с тях).
Защо ви е трудно с тези ваши познати? Научете се да слушате между думите и се опитайте да овладеете дразнението си.

Любовта... - естествено, че няма да блика постоянно - я, си представи ситуация, и двамата се прибирате изморени и ядосани от работа, с неразрешени проблеми и задачи и за следващия ден, каква любов ще се излива, какъв път един към друг?! Важното е просто да не си хване пътя всеки трайно сам за себе си.
Когато пиша, за любовта която блика постоянно като чист извор, аз имам предвид осъзнаването на нейната проява именно в такива ситуации, което само по себе си се подразбира от думите Ви в тази тема -
Другото важно в една връзка е въпроса кой да кара влака? При нас се получи странен отказ от страна на двамата за ролята на началник влак harhar.gif . В крайна сметка решихме в различните ситуации решение да взема онзи, който е по в час, за съответното нещо. И преди прилагането на решението 59.gif да е взето информирано съгласие от другия. А за по-важните неща - сядаме и умуваме заедно.
В такъв случай не разбирам как думи като уважение и т.н... да не се повтарям ви звучат изпразнени от съдържание!?

Всеки от нас хитрува понякога, всеки има недостатъци (казахме уж, че не сме идеални, ама на rolleyes.gif ).

Важно е да прецениш за себе си и да посочиш (ако искаш) ти какви качества и недостатъци имаш, той какви качества и недостатъци е подходящо да има, за да не куцат нещата.

Това е.

Другото е игра на думиthumbdown.gif

. Да, никой не е съвършен, а с хитростта която всеки от нас носи в себе си сам би трябвало да се научи да се справя. Едва ли е игра на думи това което описах, но виждайки подхода не бих си позволила да се отпусна ни най- малко. Имам една стара приятелка която преди години ми даде страхотен съвет който и до ден днешен спазвам. Тя каза така - " Слушай, не позволявай да се ровят в душата ти с мръсните си пръсти все едно бъркат в задния си джоб." Тя не е религиозна, но е истинска и откровена, за това и думите и от преди години си коренспондират с думите на Учителя - "Не оставяйте нервната си система отворена, да влиза кой както си иска...(по спомен)" Та това което усетих и към което приканих е стремеж към чистота в подхода и отношението си след като приканвате хората да се изливат и да търсят тук. Аз за себе си не го усетих, но напротив, усетих критика и т.н... и имам право да го споделя, а критиката е стара култура, стар подход както се знае...Както и да е. Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Eлф, самата тема беше зададена по начина, който самата ти добре обясняваш (разбрала си значи, не е като да не си разбрала smile.gif ) - именно да се споделят лични наблюдения, впечатления и т.н. От КОЙТО ИСКА това. Ти не искаш, нямаш намерение да се отпускаш тук - Ок. Нещо повече - съвсем нормално е, не всеки да иска да сподели парченца от личния си живот. И който не искаше, като теб, просто не писа в темата.

В такъв случай ... ЗАЩО НАИСТИНА ВЪОБЩЕ ПИСА В ТАЗИ ТЕМА?! Да не искаш да кажеш, че съзнателно си искала да я оспамиш?ohmy.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Имам една стара приятелка която преди години ми даде страхотен съвет който и до ден днешен спазвам. Тя каза така - " Слушай, не позволявай да се ровят в душата ти с мръсните си пръсти все едно бъркат в задния си джоб." Тя не е религиозна, но е истинска и откровена, за това и думите и от преди години си коренспондират с думите на Учителя - "Не оставяйте нервната си система отворена, да влиза кой както си иска...(по спомен)"

Та това което усетих и към което приканих е стремеж към чистота в подхода и отношението си след като приканвате хората да се изливат и да търсят тук. Аз за себе си не го усетих, но напротив, усетих критика и т.н... и имам право да го споделя, а критиката е стара култура, стар подход както се знае...Както и да е.

Здравей, Елф!

Радвам се, че нямам приятелки като твоите, които гледат с такова гнусно пренебрежение и унижение към хората.. Радвам се и че позволявам на всеки да се рови в душата ми - първо, защото не мисля че хората са с мръсни пръсти и второ - нямам какво да крия от никого и нямам против да разголя душата си пред всеки.

Но, при теб може да е различно. Явно плод на страхове или желания нещо да скриеш - ти си знаеш.

Разбрах вече, че и ти не си ми приятелка - ей-така за един миг захвърли всичко, заради една забележка от моя страна и от страна на брат ми.. Добре, това ти си решаваш. Аз нямам нужда от приятели, които бягат при първата буря.

А сама парадираш, че най-важното е откритостта. Пък после - критиката била стара култура.

Това са глупости, Елф. Не може човек хем да е открит, хем винаги да е съгласен с някого. Или трябва да лицемери и да премълчава? Лицемерието ли е новата култура, според тебе?

Не вярвам и ти да обичаш лицемерието (или го обичаш!!!) или хора, които само ти казват колко си прекрасна.. Всъщност като се замисля, ние с теб имахме чудесни отношения, когато ти казвах точно това, а после при първата забележка ти наистина се разврещя. Първоначално избяга от цял един сайт и групата ми, а сега и изцяло.

От друга страна, така както не понасяш да ти се правят критики и забележки на теб - ти сама го правиш редовно. Направи го и в темите, за които става въпрос.. "защото си усетила..." (явно пак мръсотия щом си приканвала към чистота ). Тази дума мръсотия явно е основополагаща във виждането ти за хората и я виждаш навсякъде..

Не се ли замисли, че другите сами ще си решат какво им харесва, какво да правят и къде да го правят. Нали парадираш за любов и свобода в отношенията? Защо разваляш удоволствието им? И защо се сърдиш, когато те приканят да напуснеш след като разваляш удоволствието им? Значи ти може да гониш хората, а теб не могат?

Не само тук го правиш - навсякъде се натрапваш да даваш акъли как трябва всички да "видят мръсотията" както я виждаш ти .. Е, аз пък не я виждам, Иве. И се радвам, че на нищо не гледам като на мръсно.

Толкова фрапиращо си противоречиш във всичко!... Направи си един собствен експеримент - прочети си мненията (достатъчно е за 24 часа), които си писала във всички сайтове, където се подвизаваш с множество профили и имена.. и сама ще видиш въпиющи противоречия във всичко, та чак ще се осъмниш в психическото си здраве.

Значи, аз по принцип приятелства не отказвам, приемам ги, развам им се, намирам хубавото, светлото, но винаги имам едно наум, значи приела съм ги в предверието, щото очаквам ситуациите в живота да ми подскажат истините, защото за мен, за истинско приятелство и отношения се иска както казва народа да си изял 1кг. сол с някого, та чистенето и т.н...

Ясно. Ти държиш хората в предверието и ги подлагаш на разни твои си изпитания... Извинявай, че съм била тъпа и наивна и не съм го разбрала къде си ме държала досега.. Защото аз на приятелите ми давам да ми стоят на столчето, да ми ядят от паничката, да ми пият от чашката, да ми спят в креватчето и т.н. - и не съжалявам, и никога не съм съжалявала, че го правя. Не само защото получавам същото и насреща, а защото смятам, че само това е приятелство!

Линк към коментар
Share on other sites

Защо ли Диана, защото казахте че се измъквам по терлици, а аз нямах такова намерение. Чета и ...се чувствам като пред съдилище в което "всяка ваша дума, мисъл, действие ще се използва срещу вас в съда". Явно въпреки всичките си превъплащения съм била достатъчно открита с вас, след като знаете толкова много неща, за мен, а другото е огледален образ на вас самите. Много ме обичахте на думи докато не ви изнесе начина по който споделх вижданията си с вас и начинът по който реагирах. Съжалявам, смятам, че обясненията са излишни.

п.п. Ирина, споделих тогава и пред Крис. От групата ти се изнесох защото се почувствах адски виновна, пред теб затова, че въпреки искреното си желание те накарах да се почувстваш неприятно в единствената тема която отворих в подфорум таро. Но наистина обясненията са излишни, защото -"всяка дума ше ще използва срещу вас в съда..."

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

п.п. Ирина, споделих тогава и пред Крис. От групата ти се изнесох защото се почувствах адски виновна, пред теб затова, че въпреки искреното си желание те накарах да се почувстваш неприятно в единствената тема която отворих в подфорум таро. Но наистина обясненията са излишни, защото -"всяка дума ше ще използва срещу вас в съда..."

Ив, аз вярвам в твоята добронамереност, но смятам, че имаш сериозен проблем с това че мислиш от името на другите и предполагаш те как се чувстват или биха се почувствали - и съответно, обикновено грешиш в предположенията си. Подобно вмешателство ми се вижда обидно спрямо другите, а както и проява на властност и агресия. Така, въпреки добронамереността си, ти в крайна сметка допускаш грешки и в резултат се изпокарваш с всеки. Примери мога да ти дам много..

Нямо такова нещо като да съм изпитала неудобство - многократно ти го обяснявахме с Крис, но виждам, че на теб ти е удобно да се правиш на неразбрана жертва и мъченица. Само че, ние не носим вина за това, че ти изпитваш нужда да носиш вина.

Какви съдилища, какви пет лева... Каква е тая негативна терминология и как ти доставя удоволствие винаги да правиш отрицателни и черногледи асоциации за всичко, направо ти се чудя..

Редактирано от Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

Eeeeeeeeхааааа, а не трябваше да се вземаме насериозно дееее.

Поздравче, за:

Mahala Rai Banda

Благодаря, че споделихте вижданията си и си поговорихме, за нещата от живота :).

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Винаги ми е било интересно в един спор кой иска/държи да е казал последното нещо по дъвчения въпрос biggrin.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Шегата на страна, заради Учителя и заради Неговата безусловна Любов и търпение към всички ни искам да се извиня на всички вас. Искам да знаете – Ирина, Диана, Донка, Кристен и всички знайни и незнайни войни,че независимо от различията ,които естествено имаме, поради разликите в знанията и възможностите ни, аз ви обичам безусловно и благодаря на Бог,за това, което научих , чрез връзката си с вас.

Хубав ден ви пожелавам!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

ми не знам. аз си мисля че споделянето може да е истинско навсякъде и пред всеки, но това е един идеал за мен, като мечта за друго прераждане ако има а то хората си знаят дали има. аз тука сега защо изобщо пиша след като не знам точно дали тук ми е мястото, дали получавам, дали давам, дали само искам...

криенето - това ли е истинския проблем и има ли проблем изобщо или аз си го създавам дори с тези си писаници, това стремеж към нещо което не е за мен ли е или пък си е мойто място, което ме е страх да окупирам.

да има криене и няма споделяне,

аз работих точно 2 дни на една автомивка и се почувствах много малък, заедно с греховете и болките ми, но това значи ли че те са малки, аз ги оголемявам или значи че те са си големи, а аз ги смалявам ... сигурно и двете.

то всъщност май се оказва че каквото и да споделяш, въпроса е как а не какво и къде, а ако си си ти-може би няма да има значение и пред кого, но това е за друго прераждане, ама то май няма.

Линк към коментар
Share on other sites

аз мисля че нищо не знам, но това пак звучи гордо нали, особено ако го казваш на някакъв си форум (не исках така да го кажа), но ето - защо трябва да има афиш - иране, а не е ли и това чужда мисъл и не е ли и това мнение заради мнението. мнение е като отглаголно съществително. седят хора и правят мнение.

Линк към коментар
Share on other sites

За мен винаги това са били някакви нереални проблеми, но може би това ми е работата да псувам оправниците, защо да се правя на нещо друго. но пък да не стане самосмаляване пак нереално, никога не съм мислел реално против когото и да било това е напоследък от някакви самосмачквания, просто си викам по рождение - поредната глупост. проблемите на държавата, като продължавам тук да правя мнение не ги решавам, а ето че ги афиш-ирам.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...