Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ради

Сексуална ориентация и Духовност

Recommended Posts

Здравейте форумци,

според вас има ли връзка между сексуалната ориентация и нивото на духовност?

Противоречи ли хомосексуализма на законите на природата и духовността или не?

Забранява ли се от духовните школи общувнето с хора от същия пол или е позволена свобода в областта?

Какво е вашето мнение?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте на всички! :D :D :D

В днешно време много жени и мъже излизат от тежките рамки на традиционното определение за полова ориентация и се чувстват по-свободни да изберат своя сексуален или романтичен партньор – било то за кратки или за по-продължителни връзки.

Все повече жени/мъже избират открито жени/мъже за свои партньори, а пък други , които са били с хомосексуална ориентация в продължение на години, сега преоткриват себе си в отношения с противоположния пол. Бисексуалните жени и мъже също настояват да бъдат признати и възприети като такива.

Някои от тях отказват да се определят точно по отношение на половата си ориентация и избират етикета “странни” като по-широк термин, който позволява много повече възможности. Тази гъвкавост и променливост в половата ориентация понякога смущава, но дава и надежди. Въпреки продължителния негативизъм от страна на консервативните политически и религиозни кръгове, които настояват да се запази хетеросексуалността като единствена възможна норма, по-голямата гъвкавост в половите отношения дава по-голям шанс на хората да бъдат такива, каквито са в действителност, да обичат себе си и останалите по-пълноценно. Склонни сме изглежда да приемем, че Бог се намесва в живота ни, но сме неспособни да прегърнем идеята, че Той наистина може пряко да ни вдъхнови да мислим, да пишем, да чувстваме, да изживеем себе си, да се развиваме, да бъдем себе си!

Като цяло нашата култура ни учи да се страхуваме и ненавиждаме хомосексуалното в нас самите и останалите хора. Хомофобията е обидна за всички! Тя ни кара да отхвърлим онези черти от личността ни или външността ни , които не са достатъчно “женствени” или “мъжествени”, защото ще ни помислят за хомосексуално ориентирани. Тя ни настройва срещу приятели или членове на семейството, само защото става въпрос за интимни връзки между жени или съответно мъже, като по този начин ни лишава от възможността да установим пълноценни отношения.

Хетеросексизмът е институционализирано разбиране, според което единствено хетеросексуалността е “нормата” и то лишава хомосексуалните (гей/лесбийки) от редица юридически, религиозни и социални права /пр.:Възможност за женитба, медицински осигуровки на името на партньора, подаване на общи данъчни декларации за данъчни облекчения и др./

:angel: С времето с Божията благословия, с повече искреност, воля и приятелски чувства, хората биха могли да преодолеят хомофобията. Защото веднага възниква въпроса дали точно това не е аномалията?! Дали точно това иска Бог от нас? Дали агресията по този начин насочена е продиктувана от Него? :hypocrite:

Желая Щастие и споделеност на всички, независимо от сексуалната ориентация!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Независимо кой какво мисли, не трябва да допускаме нещата да ни разделят като хора, да ни настройвт един срещу друг.

Пришълец, били разяснил малко за хомосексуализма и черната магия?

По принцип сексуалните извращения се използват за отключване на тъмни сили, това го има в множество сатанински ритуали.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

С времето с Божията благословия, с повече искреност, воля и приятелски чувства, хората биха могли да преодолеят хомофобията.

Защото веднага възниква въпроса дали точно това не е аномалията?! Дали точно това иска Бог от нас? Дали агресията по този начин насочена е продиктувана от Него? 

Желая Щастие и споделеност на всички, независимо от сексуалната ориентация!!!

направо...както се казва...браво...като го четях ..си мислех...Инстинкта...ме изпревари...ама добре е казано...защото твърдо считам, че многовековната агресия и заблудите по отношение на сексуалността и съответната ориентация...са ни за изпитание в добронамереност, също и за помощ в индивидуалното себеоткриване и може да са пречка по пътя към израстването...

Любов + Светлина + Мир+Радост!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:D Всеки човек, независимо от сексуалната си ориентация, няма какво да научи за личните си взаимоотношения, а трябва само да покаже онова, което вече знае от дълбините на сърцето си, без страх!

Има начин всеки да бъде щастлив в една връзка и да я използва за истинското и предназначение, а не за измислена от него цел. Взаимоотношенията са непрекъснато предизвикателство; непрекъснато призовават всеки един да създава , изразява и изпитва все по-висши аспекти от себе си, все по-грандиозни представи за себе си, все по-великолепни варианти на собственото си Аз. Няма място, където може да се постигне това по-непосредствено, по-безупречно и с по-голямо въздействие, както в отношенията. Разбере ли се, че само чрез взаимоотношенията /интеракциите/ с други хора, места и събития, човек може изобщо да съществува във Вселената, като съвършенна единица, интуитивно ще благославя всяко преживяване, всяка среща и особено личните интимни взаимоотношения, защото ще ги вижда в най-висш смисъл, като съзидателни. Ще види и усети, че те могат да бъдат използвани, най вече за изграждането на това “Кой съм Аз Наистина”?

Повечето хора влизат в любовни /интимни/ отношения, гледайки какво могат да получат от тях, вместо какво могат да допринесът в тях. Предназначението на взаимоотношенията е да се реши коя част от собственото Аз, човек би искал да види наяве, а не коя част от другия може да залови и задържи. Ако анализираме по-цялостно се вижда открояването на една мисъл, че човек /независимо от сексуалната си ориентация/ може да съществува само с една цел във взаимоотношенията: да бъде и да реши Кой е наистина!? :thumbsup:

Поздрави на всички Търсещи!!! :thumbsup2::thumbsup2::thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Независимо кой какво мисли, не трябва да допускаме нещата да ни разделят като хора, да ни настройвт един срещу друг.

Пришълец, били разяснил малко за хомосексуализма и черната магия?

По принцип сексуалните извращения се използват за отключване на тъмни сили, това го има в множество сатанински ритуали.

да неслучайно се използват, предполагам по причина на това че при такъв контакт се образуват специфични сили и енергии, толерантността, политкоректността и правата са едно, а как са нещата от окултна гледна точка е друг въпрос.

не случайно е било забранено още в стария завет, десетте божи заповеди също имат окултен смисъл.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чел съм, че хомосексуализмът е бил широко разпространен в гръцката култура и че е било напълно нормално приет като отношения между мъже и момчета, даже е било част от възпитанието. Мисля че силно вреди на духовността , това са само страстите на тялото и е патология.Не случайно сме създадени различни - мъжете и жените , за да можем да бъдем заедно по неповторими начини. :yinyang::v:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз пък съм чела "не съди за да не бъдеш съден " всяко нещо което се случва си има божията замисъл и ако някой си има предпочитания, към своя пол нека си ги има, това е негово право :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Първо - трябва да се поразсъждава върху връзката духовност/сексуалност, след което да се диференцира видът сексуалност. Принципно има някои становища, според които сексуалното не се съчетава с духовното /според мен подобни твърдения са крайни/. Сексуалността е физическо обединяване на два типа енергия, при което при необходимите предпоставки и ниво на конкретните носители, може да се спомогне развитието на духовността, да се стабилизира духовната връзка и двамата да се развиват. При физически хомовръзки се получава не сливане, а сблъсък на енергии. Не е въпросът какъв се чувстваш, а и в какво тяло си. Според мен тази обърканост в ориентацията произхожда от несправяне със задачи, които душата си е възложила или е поради непреодоляно силно влияние на минал живот /говоря за "родените" хомосексуалисти/. Или какво ще кажете за монасите, които търсят духовността, отказвайки се от връзка с жена, което лишаване в последствие избива в плътски взаимоотношения със собствения пол.

Ако липсва балансът във възприемането на собственото Аз, се получава неразбиране, объркване, поддаване на заложените у всички нас импулси.

Второ - до скоро се смяташе, че хомосексуализмът е ДУШевно заболяване. В което има нещо вярно. Отклонението от правилното развитие се нарича патология. Но кое е правилно ? Всеприетото за такова. Е, все още никой не хвърля камъни по хетеросексуалните :) А древните гърци...ами те не са от Епохата на Водолея...

Има и е имало високообразовани, интелектуални и изключително добри хора хомосексуалисти. Но на цената на какво....

С една дума - за мен двете понятия на темата си противоречат.

Пък нека всеки бъде, каквото си избере.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз обикновено се изразявам негативно по отношение на хомосексуализма, особено за мъжкия, но след един разговор с приятелката ми наскоро се замислих! След моята отрицателна реакция по тази тема тя каза нещо такова: "Ти ми говориш за духовност, за обич към цялото човечество, за приемане и широта на душата, но когато стане дума за мъже хомосексуалисти, ги мразиш! Те нима не са хора, нима няма между тях мнозина изключителни и гениални, нима не могат да бъдат добри приятели! Аз например имам приятели както жени, така и мъже - хомосексуалисти! И ги приемам като личности, като характери, хора, и въобще не ме интересува с кого спят и кой пол ги интересува! Има толкова много хетеросексуални които биха те предали и окрали, излъгали и убили! Има хора всякакви, и половата ориентация няма значение за качеството на човека! Значи ми говориш за Любов, но като стане дума за обратните, по-добре да има едно лесно да ги няма, да се анихилират някакси... да не ти се мяркат пред очите!!! Това ли ти е Любовта...? " И всичко това го казва с нейният типично остър тон ... ужас. Преди два дни гледах филма "Пътеводител на Галактическия стопаджия" - там героите намират едно специално оръжие, произведено от най-мъдрият компютър във вселената - което действа само на мъже обаче! Героинята насочва бластера към приятелят си, стреля и той претърпява пълна промяна, оценява себе си и ситуацията критично и честно, спира да лъже и се преструва! Та така - струва ми се че всяка жена има такова вродено вътрешно психично оръжие с което обработва(или поне се опитва) мъжа си...:)!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Хомосексуалност

За или против? Защо?

Разбирате,че ваш приятел е гей,и не е безразличен към Вас.Какво следва?

До вас се нанася хомосексуално семейство.Ще ги посрещнете ли с"добре дошли",или ще ги отбягвате?

Въобще какво мислите за хората с различна сексуална ориентация? :yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля за тях, както за всички хора. "Трябва" и "редно" ли е не ме занимават. Разбира се, мога да им дам своето уважение и любов в общочовешки смисъл. Имам приятели с хомосексуални наклонности, много, много добри хора. Преди съм си мислила, че това е резултат от прекалени привързвания и от кармични взаимоотношения, сега се опитвам да не категоризирам твърде. Защото, колко от нас нямат някакъв товар? Мислила съм си за това, че ако обичаш една душа силно в този си живот, но се предполага, че тя не е подходяща за сексуални взаимоотношения по някаква земна причина - например - от същия пол или 50 години разлика във възрастта или нещо си друго, това се дава, за да можеш да трансформираш любовта в братска или сестринска, т.е. да има отричане от земните привързаности и да остане чистата Любов. и т.н. хипотетични ситуации много. Разни такива неща ми се въртят понякога из главата, но става въпрос за други хора и затова се боя много да говоря. Хубаво би било да пише някой, който е по-близо до тази житейска ситуация. Както казах имам друзя и са обичливи, усмихнати и мили :) , понякога тъжни :( но най-важното - добри и както всеки друг човек търсят :)

Редактирано от tamin

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приемам ги. Отнасям се с тях нормално.

Не мисля, че заклеймяването и анатемосването в каквато и да е форма е помогнало на някой до сега (имам предвид и двете страни).

Друг е въпроса, че те наистина имат повече проблеми за разрешаване, по-особена карма може би и т.н., а и като хора те самите дълбоко в себе си се чувстват объркани...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Някъде из темите има тема по този въпрос, спомням си. Много често се дублират темите напоследък. Но, това не е мой проблем ... :1eye:

За хомогенно сексуалните. Ами, като преодолея емоционалната си първична реакция - ите са хора. Винаги ги е имало. Науката казва, че поне известна част о ттях са хромозомно предопределени да бъдат такива. А, останалата част - тя се дължи на възпитанието през ранните години. На прекалено строг баща, или на липса на такъв. Визирам мъжете преди всичко, защото за мен мъжката еднополовост (хомо секс) е истинската хомосексуалност!

Спомням си смътно, че съм го писал и преди: ако си в нужда и някой обратен ти помогне, няма да питаш на кого какво прави и как го прави, и какви емоционални модели има, за да се стремо да го прави ... Общо взето, така стоят нещата!

Хомосексуалността е факт, има я! Също така е факт, че е противоприродна. Но, в нашия живот много неща са противоприродни - защото въобще съзнанията ни са далеч от Природата на нещата! Да, тези хора са всякакви - има между тях и добри, и не толкова добри. Опитвам се да ги приема, но го правя със усилие. Защо е така? Нико йне ме е възпитавал на това. Идва ми отвътре. Да се боря ли с това чувство? Не смятам! Но ида му се поддавам не става - какво, да си обръснем главите (скинхедс) или да наденем качулките на куклус клан и да тръгнем да трепем хората, които по някаква причина са различни от нас? Не е това начина! Какво тогава? Ами, да си живеят живота. Животът е шарен. Аз имам недостатъци също, и то немалко. Специално към тези, вродените хомо - трябва да имаме толерантност. Имал съм вземане даване с такива - мога да поддържам доброжелателни отношения с тях. Наистина са хора като хора... И все пак - малко на разстояние!

За повечето от жените хомосексуалистите са нещо нормално. Жените като цяло са по-толерантни и приемащи. Една жена ще каже: "Какво значение има сексуалната му ориентация? Нали е човек?" Не е точно така - от гледна точка на изначалните закони, това е извращение - по вина на природата или на самия човек - но, не е нормално състояние! Казвам го така, направо, защото го мисля и не обичам сладките лъжи! Обаче, щом вече го има - има го - не можем да г опотиснем, трявба да го приемем, да потърсим причината му и да я осъзнаем. Според мен, наличието на хомосексуализъм в света, се дължи на безлюбието в отношенията между мъжа и жената. Между съпрузите. Разведените съпрузи автоматично създават предпоставки за развитието на педерастиа у децата си. А и да не са разведьени - щом не се обичат - те залагат у децата си силен конфликт междумъжкото и женското начало, което може да избие несъзнателно в отхвърляне на противоположното начало и превръщането в гей! Също така прекалено строгото възпитание на бащата кара малкото момченце подсъзнателно да се подложи на баща си, за да му угоди. Останалите стават гейове от любопитство.

А за да се оправят нещата - защото това не е нормално положение - колкото и да пледират за това гейовете и да си създават партии и прочее - трябва да се научим да се обичаме. Първо нас самите, и после хората около нас! Това е голяма тема!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Разбирате,че ваш приятел е гей,и не е безразличен към Вас.Какво следва?

До вас се нанася хомосексуално семейство.Ще ги посрещнете ли с"добре дошли",или ще ги отбягвате?

Въобще какво мислите за хората с различна сексуална ориентация?

Все ми е тая какви са! Но нека те си вървят в техния път! Техния и моя са в различна посока.

Приемам ги. Отнасям се с тях нормално.

Не ги приемам. Различни сме. Във всяко отношение....включително и духовно! Мислим по различен начин, възприемаме света по различен начин.

Ами, като преодолея емоционалната си първична реакция - ите са хора.

Да, хора са. И ако се отнася до професионална реализация...приемам ги...но до тук! По всичко останало сме различни.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кристиян

"Хомосексуалността е факт, има я! Също така е факт, че е противоприродна"

Е, тук вече науката се поправи...и разбрааа няколко неща за секса в природата:

1. Не служи само за размножаване

2. Хомосексуалността, бисексуалността, травеститните явления, смяната на пола дори, та чак правенето на секс от възрастни с полово незрели членове наобщността- тези явления ги има навсякъде, в огромно количество

3. За природата моногамията е вид "извращение", от което "страдат" само няколко вида птици и определен процент хора...

Дори науката снима няколко филма за това, единият от които можете да гледате по NG-канал.

Хромозомно, т.е. генетични различия има между половете при човека, но няма морфологични разлики между един бисексуален мъж и един хомосексуален такъв например.

Единствените морфологични разлики, открити в плода са по отношение на явлението на травеститното поведение. Разликите са в една малка зона на мозъка, в хипофизата- при "мъжка" ориентация и осъзнаване на мъжкия пол, има добре оформено пигментно различно от останалата тъкан "ядро", което допринася за развиване на "тестостероново" съзнание. При жени такова "ядро" или липсва, или има съвсем "блед" намек за такова, но, това не е причина "тестостероново" осъзнат мъж да предпочита женвата в сексуално отношение.

Хомосексуалист е човек, който съзнава пола си, и съзнава, че сексуално е привлечен от представителите на неговия пол.

Има най-различни спекулации с явлението хомосексуализъм, при това и от двете страни- и от страна на "нормалните", и от страната на "различните"- честно казано, няма нито един научен аргумент, който науката да използва, за да докаже, че хетеросексулния човек е по-нормален от хомосексуалния- и като се има предвид, че сексът като явление все още е явление от което повечето хора са разбрали само онази частица, която има отношение към концепцията и контрацепцията...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Мона

Искам да попитам защо темата за хомосексуализма е заключена?

"Също така е факт, че е противоприродна.", е казал Орлин

ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО БЕЗУМИЕ, КОЕТО ЧЕТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!

Кой е тоя, който ще каже кое е противоприродно и кое не е? Чудя се къде се намирам и в кой век съм.... Май се намирам в някой паралелен свят на безплодни словоблудства и напразни анатемосвания.

Какво нещастно общество сме само! И има ли значение кой какъв е. Някой бърка ли се в твоите чаршафи, та да даваш определения кое е противоприродно и от кого по-далече. Безобразие! Всеки има ПРАВО да бъде такъв, какъвто е и най-важното - да бъде щастлив, независимо дали е хомо-хетеро- или а-сексуален.

В този тленен свят има място и бълхата, и гнидата, и пеперудата. И калта, и Слънцето. Докато продължаваме да обсъждаме очевидни неща, хората някъде живеят, творят и изграждат толерантно и хуманно общество.

Попитайте кмета на Берлин какво отношение има към въпроса. И той ще ви отговори.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте форумци,

1.според вас има ли връзка между сексуалната ориентация и нивото на духовност?

2.Противоречи ли хомосексуализма на законите на природата и духовността или не?

3.Забранява ли се от духовните школи общувнето с хора от същия пол или е позволена свобода в областта?

Какво е вашето мнение?

1.Мисля, че няма никаква връзка между ориентацията и нивото на духовност. Няма и логика да има такава връзка.

2.След като Бог го е допуснал как може да противоречи на законите на природата и духовността? При положение, че някои хора се раждат такива, това означава че са си в хармония, за тях това е естественото. Отделен е въпросът за хората, които са го придобили впоследствие чрез допускане на някои грешки. При тях не е нормално, един вид са се отклонили от начертаното за тях.

3.Който си е поставил за цел да се движи по-сериозно в духовен план, се предполага че трябва да ограничи външния израз на тези си стремежи, и да ги насочи във вътрешен по-фин план, без значение дали е било общуване със същия или с противоположния пол.

Накрая доказано е че хомосексуалността не е болест, тези хора са напълно нормални и здрави психически. След като са се родили такива, значи Бог е благоволил това за тях, трябва да минат през него, за тяхното добро, може би това е техният път. А да ги съдим и отхвърляме би означавало само едно-да си трупаме на гърба нова карма. Затова съм толерантен и не правя разлика между хомо и хетеросексуални. Душата няма пол. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За мен сексуалната ориентация няма значение. Важно е в човека да виждаме красивото. Има толкова добри навсякъде.

След като са се родили такива, значи Бог е благоволил това за тях, трябва да минат през него, за тяхното добро, може би това е техният път. А да ги съдим и отхвърляме би означавало само едно-да си трупаме на гърба нова карма. Затова съм толерантен и не правя разлика между хомо и хетеросексуални. Душата няма пол. smile.gif
:thumbsup2:

Единствено тези, които от презадоволяване с материалности търсят извратения полов нагон, но може би и за тях това е изпитание, което не са преминали :feel happy:

Все пак предпочитам да приема чистотата у всеки човек. Пък за другото нека Бог да ги съди.....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Най-голямата ми радост беше,че намерих хора които са надраснали материалните предрасъдъци на безличната маса.Радвах се когато четях мненията ви и вдъхновението с което говорите по темите.Чувствах се уютно като между стари приятели.Накрая се престраших да споделя тема която ме засяга лично.Вместо да говорим открито по въпроса получих мъмрене за неоместното ми поведение и несъобразяване с тона на форума. :v:

Мислех да обоснова темата и недоразоменията свързани с нея с примери от моя живот.Но ще въздаржа :v:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля че при хомосексуалните мъже (и не само при тях) се отваря една допълнителна чакра, така наречената "Х чакра" намираща се няколко сантиметра под аналното отвестие.

Образува се нещо като астрална "опашка". Резултатите за духовното развитие от това събитие са обикновено доста неблагоприятни. "Опашката" може да бъде елиминирана от квалифициран майстор. Това може да бъде направено например за искрен последовател на духовния път който е решил да следва пътя на целомъдрието.

Възможността за концентрация и медитация намалява драстично поради ефектите на Х чакра. Влиянието на астрални сили от по-нисше естество е усилено. Това важи също за болшинството поклонници на порно филми и пр.. Кундалини шакти която в момента за болшинството градски "съвременни" жители е на нивото на половите центрове при възбуждане е засечена по характеристичната си вибрация някъде от слоевете на нисшия астрал. Образува се хранителна верига към група астрални същества. При продължително повторение на този сценарий, свободната воля деградира и накрая изчезва. Посмъртието на човека тогава е задълго битие в някой от тъмните астрални инфрафизически слоеве.

Под големите градове сега има демонични астрални градове които съществуват за сметка на човешката похот. Порнографията ескалира. Хората бързо деволюират духовно. Принудени от астралните си компаньони, те слизат дори до садизъм и педофилия за да задоволят нуждите на нарастващата си свита.

Такова пропадане няма при нормални отношения на обич и полово общуване в семейството за създаване на деца. Животът в планината или в уединени места далеч от градовете сред природата също способства прекъсване на връзките с тези нежелателни сили.

Редактирано от Валентин Петров

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Мона

Явно няма да получа отговор, както и да е.

Като контрапункт на темата за хомосексуалността, ще спомена нещо интересно и забавно в "друг" смисъл. Какво мислите за човек, който не може да прави секс, ако не е обут с хавлиени чорапи. Това е интелектуалец, мъж и тра-ла-ла.

Това е моя отговор за темата за хомосексуалистите. Ако се замислим всички колко сме перверзни, а може би съвсем нормално сме, свят ще ни се извие. И ако мъжете имаха бегла представа за сексуалните фантазии на жените.... Излиза, че никой нищо не знае. В 21 век сме като невинни тръстики, люлеещи се на вятъра. Какъв абсурд само!

Редактирано от Мона

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Искам да попитам защо темата за хомосексуализма е заключена?

"Също така е факт, че е противоприродна.", е казал Орлин

ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО БЕЗУМИЕ, КОЕТО ЧЕТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!

Кой е тоя, който ще каже кое е противоприродно и кое не е? Чудя се къде се намирам и в кой век съм.... Май се намирам в някой паралелен свят на безплодни словоблудства и напразни анатемосвания.

Какво нещастно общество сме само! И има ли значение кой какъв е. Някой бърка ли се в твоите чаршафи, та да даваш определения кое е противоприродно и от кого по-далече. Безобразие! Всеки има ПРАВО  да бъде такъв, какъвто е и най-важното - да бъде щастлив, независимо дали е хомо-хетеро- или а-сексуален.

В този тленен свят има място и бълхата, и гнидата, и пеперудата. И калта, и Слънцето. Докато продължаваме да обсъждаме очевидни неща, хората някъде живеят, творят и изграждат толерантно и хуманно общество.

Попитайте кмета на Берлин какво отношение има към въпроса. И той ще ви отговори.

Честито!

Пиша неща, които чувствам. Други хора с по-развит сетива, обаче ги виждат! Изразих становище, което е доста толерантно към педерастията. Това, че животът ни се управлява от невежеството (като цяло - планетата) и че това води до всякакви гадости, не значи, че не трябва да ги виждаме. Да сме толерантни - да! Но не и слепи. Защо по тази логика да не приемем с леко сърце и отворени обятия наркотиците?Ами и те като обратните, са въпрос на личен избор - и тяхната употреба се ръководи от същите сили, за които говори Валентин! Или - защо да не приемем ей така, спокойно - убийствата? Защо не? Има ги, реалност са. Какво лошо в тях.И да обсъждаме духовните възможности на масовите убийци и тези на малки деца? Защо не? Има природни закони. И не само на тази, видимата природа. И те малко зависят от времето, било то средновековие или натсояще. Въобще - аналогично на убийствата и дрогите - педерастията я има. Да сме толерантни, о'к. Да ги приемаме - о'к. Вярно, при някои има генни заложби. Не само в мозъка, както пише Кристиян, но и хромозомно. Вярно е, че и причината за тези горните не е в тях, а в родителите им. Само с обич се оправят нещата, така е! Но - това не значи да сме слепи и да ръсим сапунени опери и розови приемащи балончета. Първата стъпка към промяна е осъзнаване! А педерастията не е била, и никога няма да бъде нормално явление в човешкия свят. Вярно е, че моногамността при животните е изключение. Вярно е също така обаче, че ние сме хора. Истинското ние. А телата ни са само приемници на това истинско НИЕ! Има чисто биохимични, медиаторни и хормонални механизми, които много силно влияят именно на моногмността и промискуитета. Свързани са с въпроса за секса. С незнанието за прилагането му! Загатнах за това в темата за търпението. Ще пиша още за това/ Да са живи и здрави геьовете. Да са живи и здрави раковите образувания и проказите ... :dancing yes: Ако ги нямаше, какво щяхме да научим? Е, може би тогава уроците ни щяха да са на друго ниво, в друг клас...

Живи, здрави мио амигос!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Гост
Тази тема е затворена за писане.
Sign in to follow this  

×