Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Трети международен летен събор на Тринога и М.И.Р.


Recommended Posts

ТРЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛЕТЕН СЪБОР НА ТРИНОГА И М.И.Р.

От 4 до 12.07 вкл., в махала Черни камик, с. Желен (близо до Своге), се планира 9-дневен събор, посветен на актуални теми: екоземеделие и опазване на околната среда, природна медицина и профилактика, по-адекватни форми на образование, възпитание и взаимоотношения, социална и икономическа взаимопомощ и различни видове изкуство.

Основни инициатори са сдружение "Тринога" и М.И.Р., като се очаква подкрепа от страна на местното кметство и организации с отношение към споменатата проблематика, както и участие на екоактивисти, педагози, психолози, натуропати, музиканти и т.н. от цялата страна и от няколко европейски държави. Всеки ще може да участва безплатно - през цялото време или през част от него; основната форма за пренощуване ще е палатков лагер. Осигурена е растително-млечна храна срещу дарение от 3 лв. на ден.

Общи насоки за разпределение на времето:

04-05.07 – Запознаване с дейността на Тринога и М.И.Р.; презентации на сходни инициативи, въпроси и отговори; културна програма (включително изява на „скрити таланти!). Остъствието в неделя е оправдано, само ако провеждате „зелено гласуване” някъде другаде! J

06-07.07 – Подхранване на растенията; кратки семинари по важни за човека, обществото и природата въпроси (приемат се и още заявки за водещи! J); културна програма

08-09.07 – Работен лагер в местност Барите в рамките на дейността по създаването на Център за обучение в и за околна среда, запретвайте ръкавите J;

10-12.07 – Основни семинари по природна медицина и психология; „кръгла зелена маса” J, със свободен обмен на мнения и предложения, във връзка с широката тема: „Устойчиво развитие, екоземеделие, сътрудничество, възпитание и здраве”; културна програма.

Програмата ще бъде доуточнявана в течение на събора.

Транспортен достъп до Черни камик е до центъра на с. Желен с кола или гара Церово с влак (вж. картата) и следване на маркировката; ако идвате за пръв път може да се обадите за повече разяснения.

Всички желаещи да сътрудничат в организацията и провеждането на мероприятието са добре дошли. Основни изисквания са съблюдаване на установения ред, опазване на природните богатства и... дух на ентусиазъм и споделяне! J

За повече инфо - тел. 0885 0505650 и 0888 214483; www.trinoga.org; http://www.mirbg.info/.

Благодарим - екипът на М.И.Р.

sobor_2009mir.jpg

източник: имейл бюлетин от клуб-библиотека Виделина от 15.06.2009 г

Линк към коментар
Share on other sites

Този събор привлече вниманието ми.

Може ли някой, който има лични впечатления,, да ги сподели в темата?

Би било интересно да се знае нещо по-конкретно.

Благодаря. :)

Линк към коментар
Share on other sites

:) Интересно е и идват повече млади хора, вкл. от чужбина. Няма върховни удобства, на палатки, вкл. големи типита се правят. Палатчици могат и да се вземат под наем за 2 лв. ако човек няма собствена, а ако човек иска легло в къща, това вече се уточнява специално с предварително обаждане. Има обучение по екоземеделие, което е безплатно, но срещу няколко часа съответна работа; беседи и споделяне също по психология, педагогика, природна медицина и други. Всяка година е с по нещо различно, но общо взето, както хората си го направят. За 9-те дни досега са идвали от 60 до 80 души, но някои разбира се само за част от времето. Това място е интересно вече със струпването на 30-ина къщи на съмишленици, половината българи,другата половина от Европата и понякога даже Австралия и други страни (възможно е, но засега не е сигурно, че ще бъде осигурен симултантен превод). Приличат си по това, че обичат природата, иначе разбира се има различни възгледи, което също не е беда - разнообразието учи, особено като е съпроводено с чист въздух и салата със зелени джанки вместо с оцет :)

И нещо важно - има една печатна грешка в първия телефон, той е на основния организатор Филип и е 0885 050565 - т.е. няма я нулата накрая.

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...