Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Божествената Нова Година


Recommended Posts

Една сестра запита: „Защо нашият Събор става през август?“

Началото на физическата година е 1 януари, началото на Духовната година е 22 март, а началото на Божествената година е през август. Тогава става Събор на Слънцето с представители от всички планети, затова ние правим нашия Събор през август, има най-благоприятни условия за него.

Боян Боев - Акордиране на човешката душа - том1

Из писмо на Боян Боев до търновския ръководител на Бялото Братство Стамат Тодоров Михайлов от 10.11.1950 г.:

„Съборите са една древна традиция на Бялото Братство - от векове и хилядолетия. Учителя казва, че съборът на Бялото Братство от слънчевата система става всяка година във Втората половина на месец август. По тази причина учениците на Бялото Братство на земята правят своите събори по това време, за да може благословението, което се излива от Божествения свят към събора, да се получи отчасти и от учениците.

Учителя казва също, че ние сме само ученици на Бялото Братство, а не бели братя. За нас, учениците, бял брат беше само Учителя Беинса Дуно.

Какво нещо са съборите на учениците на Бялото Братство? - Това е време, когато физическият и духовният свят са в по-тесен контакт един с друг. Защо във време на събора се чувства радост, светлина, спокойствие, вдъхновение? Защото през това време на събора има висше присъствие - присъстват напреднали същества. Тяхното присъствие се чувства. Ето защо във време на събора човек се чувства в известно състояние, като че ли живее в един друг, възвишен свят..."

Из "Всемировият Учител Беинса Дуно и Велико Търново" - Алфиола 1995

ISBN 954-8139-10-3

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Донка.

Бих искала да науча нещо повече за съборите и Божествената Нова Година.

За физическата и духовна нова година са посочени дати в този цитат,който даваш.А на коя дата през август започва Божествената Нова година?

Поздрави.

Редактирано от Klaudia
Линк към коментар
Share on other sites

Поздравявам всички ни с Божествената Нова Година-мир,любов и дръзновение в живота и сърцата си да имаме,да изпълняваме Волята Божия неотклонно!

''В изпълнение волята на Бога е оилата на човешката душа!''

:):):)

Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления и от мен!

Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят Белите Братя в Божията Любов!

light-of-christ.jpg

Божествената Нова Година е свързана с едно от централните събития в Християнството - Преображение Господне, което по стар стил е било отбелязвано на 19 август. За всички вярващи християни и до днес Преображение Господне е свързано с промяна и с нова надежда. Затова празникът отбелязва края на старата християнската година и началото на Новата Божествена Година.

"Празникът Преображение Господне е установен още в първите векове на християнството и напомня едно от най-важните евангелски събития – явяването на Господа в небесна слава пред тримата си ученици. В 33-тата година от своя земен живот, на планината Тавор в Галилея, пред погледа на апостолите Петър, Иаков и Йоан, Иисус Христос се преобразил, издигнал се над земята и засиял в чудна светлина. Така Всевишният потвърдил божествената истинност на Своя Син.

Преображение се осмисля като ден, граничен между лятото и есента и свързан с “преобразяването” на слънцето и живата природа. В Родопите вярват, че Господ “прибрязнувал” - пускал слънчева бразда в небето и така давал знак, че е дошло времето за есенна сеитба. На този ден “времето започва да се преобразява” - слънцето намалява силата си, денят също намалява, нощите стават студени, водите на реките и изворите охладняват и вече са непригодни за къпане. Прелетните птици се събират на ята и поемат пътя към топлите страни, а гущери и змии се прибират в леговищата си под земята. В Западна България е разпространено поверие, че в полунощ срещу Преображение ”се явявала и отваряла Божията врата”, “небето се отваряло и Господ се явявал в сияйна светлина”. “Дърветата се кланяли до земята” и който е праведен, може да види небесната врата и това, което си пожелае, ще се сбъдне. "

Източник

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Честита Божествена Нова година!

Мир и Любов на Съборните дни на учениците на Всемирното Бяло Братство!

Редактирано от Моника13
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...