Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Океанският риболов - прехрана или заплаха за човека?


Recommended Posts

С благодарност на Любо за един прекрасен линк, където открих този клип:

The oceans are central to our livelihoods and our survival on the planet

Имаше време, когато човекът се напъваше да променя земята по своята воля. Слава богу, вече това е изживяно. Сега може би е дошъл моментът да осъзнаем,че ние наистина променяме планетата си по катастрофален за нас начин. Как точно? Ето един несъмнено "полезен и безвреден" риболов в океана се оказва, че драстично променя равновесието не само в него, но и на цялата планета.... Това, че не виждаме връзката между отворената кутия с риба тон и влошаващата се среда за живот, не означава,че такава няма...

Какво ли още ни се струва съвсем "полезно и безобидно", а то унищожава нас самите и всички живи същества на нашата Земя?

Линк към коментар
Share on other sites

Консумирането на продукти от убити животни във всякакъв вид и аспект е престъпление против самите нас. В един мистичен план това е престъпление и против Всевишния /тъй както всеки си го разбира/. Това е и канибализъм, защото всички живи същества идват от един източник и са емнация /опосредствена/ на Единия, така че убийството и консумацията им е извращение. Нищо, че законът на джунглата в тази реалност тържествува - ако сме осъзнали същността си и единственото благо /както се е изразил Хермес Трисмегист/ ще се постараем да свием до възможният минимум престъпното си поведение. А иначе - наказанията непрекъснато ни настигат, неотменно. Световният океан има жизнеподдържащи функции за биосферата. Там, под действието на слънчевата радиация и солта и другите химически реактиви се извършва пречистването на отделяните от нас замърсени етери, за да се включат отново в жизнения цикъл като градивни елементи на телесните ни системи. И само това ли...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Мене етерите и кармата не ме интересуват, когато говорим за океански риболов, а и това е една доста евфемистична тема, доста обща е.

Участвам в голяма група против избиването на делфини, всичко почна от един ритуал от Фарьорските острови, мина през Япония, отидохме и в Канада. Намесиха се всякакви националности, които имат техния си начин и аргумент - месото от делфини било вкусно ... Да, чудесно е.

Но, има един прост факт. Месото от делфини и други морски обитатели е достатъчно богато на живак и само след няколко поколения, генетичните изменения и заболявания ще вземат превес и няма да има спасение.

Не е това начинът да се оцелява.

Дори, онези които не са отивали отвъд пределите на Черно море, би трябвало да знаят, че животът на цацата е жизненоважен за флората и фауната на нашето море. И че цаца не трябва да се консумира. Попитайте специалистите и подводничарите. Т.е., който иска да знае, той ще намери пътя.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...