Jump to content
Порталът към съзнателен живот

22 годишният цикъл


Ради

Recommended Posts

22 годишният цикъл има важно значение в Школата - например младежкия и общия клас продължават точно 22 години. Ето и един любопитен факт - за това време се сменя цялото магнитно поле на Слънцето , северният полюс става южен и обратното. Активността на слънчевите петна расте от своя минимум до своя максимум за 11 години, т.е след 22 години настъпва нов цикъл (National Geographic 2/2004)

Какво знаете за символиката на 22 - номерологически или астрологиески? Знаете ли други подобни факти?

Линк към коментар
Share on other sites

Естествен цикъл, спазван в цялата сериозна западна езотерика

Повтаря трите седемгодишни цикъла в изграждането на човешката система плюс една година в предверието - необходима на кандидата да се подготви.

Линк към коментар
Share on other sites

Сърцето на детето в утробата на майката започва да бие на 22-рия ден...

Линк към коментар
Share on other sites

:)

ТароТ/ТораТ има 22 Големи Аркани (Тайни).

Еврейската азбука има 22 букви.

Откровението от Йоана има 22 глави.

Числа в Номерологията са 12, като 12-тото число е 22, което заедно с 11-ката се води за Царско Число.

Намират се течения в Номерологията, които приемат съществуването и на 13-то число - 33-ката.

Номерологията и ТароТ си приличат изключително много, а според мен даже са едно и също нещо.

Можем да наредим Голимите Аркани от ТароТ в кръг, като за център на кръга поставим 0-левата/22-рата Арката, която е позната под имената Шутът, Глупакът, БезУм-мецът, Лудият ... и е еквивалентна на Жокерът от съвремената колода карти.

360_-_Ibis_-_0_-_XXII_-_The_Crocodile.jpg

Това е Началото и Краят.

Ако Светът е привидно "разделен" на Цикли, то всеки Цикъл минава през една 22-ка. За да започне нещо ново, то трябва да се приключи със старото.

В ТароТ има два Цикъла.

Първият цикъл - от 1-цата към 10-тката, с който кръг се приключва с простите числа. С десятката се затваря един (1-вият) Цикъл. При десятката имаме 1-ца, която се завръща към 0-лата/22-ката.

Вторият цикъл започва от 11-ката и завършва в 20-ката. Изгряването на Слънцето е 19-ката.

Слънцето присъства в много култове и религии. То Символизира Бога и Любовта.

19-the-sun.jpg

tarot-20-le-jugement-the-judgment.jpg

Любовта/Слънцето е предпоставка за появата на Светът/Живота - 19-тата карта от ТароТ, но се преминава през Великомъченичеството - Страшният Съд - 20-тата Аркана.

draft_lens2965102module20705622photo_1236995961RWS_Tarot_21_World.jpg.

Целта на всеки човек е да достигне своята 22-ка. Да стане Безумец, Глупак, Шут, Луд, т.е. да се отърве от егоизтичното съзнание.

В очите на обикновените хора такъв човек наистина е глупак, шут, луд и безумец. Той често е и обект на подигравки.

Краят на егоизтичното съзнание и достигането на нивото на Вселенското съзнание предполага влизането в която и да е роля в тази Божествена траги-комедия. Ето защо думата "Шут" е много точно определение за това.

Жокерът има своиството да замести всяка една карта от колодата. Жокерът е вечно готовия резервен вариянт, който да спаси положението.

Една 22-ка, според мен може да влезе в ролята на всичко и да се ползва от всякакава "маска"/премяна, за да участва в Сценария/Живота.

В повечето случаи Спасителите наистина изглеждат като глупаци, като луди... но в дните на своята сила всеки ще разбере/разбира за тяхното истинско лице. До тогава те може да изпълняват различни роли, според сценария на Бога.

22-ката е 0-лата - това е чистотата на човека. Изначалното състояние. Приживе всеки Жокер може да пребивава в което и да е от Нивата/Арканите, без да губи изцяло истинската си същност и да е осъзнат за нея независимо от ролята.

Всъщност 22-ката/0-лата е (според мен) истинската същност на всичко и всички, но не всичко и всички са осъзнати за нея.

Целта на Будизма (Дзен), на Тантра, на Йога, на Дао и на което и да е учение, или религия е именно тази осъзнатост. Светът такъв, какъвто е.

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Ради, благодаря за темата!

:) Ники, благодаря, много точна и полезна информация. Последната карта е много интересна The World :thumbsup:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22. Тия числа съставят цяло едно изкуство. Ако беше един кабалист евреин, щеше да каже, че вашето щастие зависи от числото 22. Всеки човек, който има числото 22, той е Израил. Някой народ не се спира на 22. Но 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31. Всеки човек, който има числото 31, той е българин. Който има 30, той е французин. Тези числа, както са поставени, това е един ребус за вашето щастие. Ако знаете отношенията на тези числа, можете да направите всичките чудеса в света.

Из Значение на числата

Това не е точно за 22, но е интересно :)

Да се върнем към числата, като към живи величини в природата. От числата 12, 15 и 18 най-добро е числото 12. То играе важна роля в живота. Имаме 12 месеца, т.е. един зодиак, 12 израилски племена, 12 врати, за които се говори в Откровението. Единицата представя мъжа, т.е. брата, а двойката – жената, т.е. сестрата. Те представят една двойка, чиста и благородна в проявите си. Числото 18 пък е съставено от три шесторки. Числото 666 е число на човека на греха. Това число трябва да се превърне в 999, за да може човек да излезе от греха.

Из Съчетания на числата

Сега, като говоря за числата, имам предвид да обърна вниманието ви към тях като към наука, която има практическо приложение. Всяка наука има значение за човека дотолкова, доколкото може да се приложи в живота. Изучавайте числата, правете опити с тях. Напишете последователно числата от 1 до 10 на един лист и наблюдавайте какво ще изпитате при всяко едно от тях. После, пишете ги разбъркано и пак наблюдавайте какво влияние ще окаже всяко число върху вас. След това комбинирайте по две, по три от тия числа заедно, като двуцифрени или трицифрени, и правете наблюдения върху себе си. Когато сте неразположени, напишете едно число, второ, трето, докато неразположението ви изчезне и вижте при кое от написаните числа е станала тази смяна.

Из Какво са разбрали

Като ученици, вие трябва да правите измервания, да се домогнете до известни практически данни, от които да се ползвате в живота си. Така можете да се освободите от някои лоши наследствени черти, или поне да се предпазвате от тях. Забелязано е, че силите или теченията, под влиянието на които човек се намира днес, след 22 години се повтарят. Това е закон в природата. Като знаете, че през период от 22 години събитията или явленията в природата, както и в живота на човека, се повтарят, вие можете, чрез усилена работа върху себе си, да ги избегнете. Особено това е от значение, когато се говори за лошо наследство. Наистина, има повторения в природата, но не в абсолютно същата форма и сила. По същество повторението е еднакво, но по форма и сила има известна разлика. Значи във възможностите на човека е да усили доброто и да намали слабостите си.

Из Съответствие на величините

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря на всички за включването в темата - много интересни факти. Ндявам се 22 годишния цикъл да няма нищо общо с Параграф 22 (шегувам се, разбира се) :P

Линк към коментар
Share on other sites

Днес все се връщах към това, което написа Ради в първия пост по темата. Благодаря ти!

1922 - 1944 МОК и ООК

1944 - 1966

1966 - 1988 (! началото на ! 1989!)

1988 - 2010!

Линк към коментар
Share on other sites

Днес все се връщах към това, което написа Ради в първия пост по темата. Благодаря ти!

1922 - 1944 МОК и ООК

1944 - 1966

1966 - 1988 (! началото на ! 1989!)

1988 - 2010!

Мда, определено интересно. Не мога да се сетя за нищо интересно 66 година, но 2010 е възможно да бъде доста трудна. Дано не съм прав.

Линк към коментар
Share on other sites

Не пасва. Нищо не се е случило през 1988 г. И няма защо да уйдурдисваме началото на 1989 г. Нищо нямаше и в началото на 1989 г. каквото имаше стана в КРАЯ на 1989 г. Нищо не е станало и през 1966 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Днес все се връщах към това, което написа Ради в първия пост по темата. Благодаря ти!

1922 - 1944 МОК и ООК

1944 - 1966

1966 - 1988 (! началото на ! 1989!)

1988 - 2010!

Мда, определено интересно. Не мога да се сетя за нищо интересно 66 година, но 2010 е възможно да бъде доста трудна. Дано не съм прав.

Абе да си призная и тази година за мен не е от лесните и ако 2010 е по-трудна, направо се предавам. :):sorcerer::yinyang:

Незнам кое да си пожелая - да е по-трудна предстоящата година, или да е по-лесна за мене? Кое е по-добро за мен?

:whistling: Как да се оформя сметките, какво разказват Звездите? :PB)

Линк към коментар
Share on other sites

Все пак се разрових за тази невзрачна 1966 и вижте какво открих:

IBM introduces the single-cell Dynamic Random Access Memory (DRAM) cell that will be called the "crude oil" of the information age (see System/360, 1964). The one-transistor cell will be the mainstay of modern computer memory systems

Punjabi-born University of Wisconsin biochemist Har Gobind Khorana, 44, announces a complete decipherment of the genetic code (

The world's first effective, inexpensive vaccine against rubella (German measles) vaccine is introduced by the National Institutes of Health

California legislators respond to complaints about smog by imposing limitations on the amounts of carbon monoxide and hydrocarbons that may be emitted from automobile exhausts. The new standards are to take effect on 1969 model cars and to raise prices by no more than $45 per vehicle.

The first rare and endangered species list is issued by the U.S. Department of the Interior and contains 78 species. The number will increase in 3 years to 89.

Australia removes its ban on non-white immigrants, opening the country to a new diversity of population that will energize all aspects of society.

1966

Мисля, че 1944, 1966, 1988 "посаждат семенцата" на следващите 21 години от периода. Скрито от погледа покълващо начало. Но иска да се рзсъждава за големи тенденции на развитие - не за изолирани макар и гръмки събития. В посочения източник ще намерите и още един интересен факт за 1966 - това е годината, в която в Китай започва Културната революция - началото на краха на комунистическата идея.

Линк към коментар
Share on other sites

1966 - това е годината, в която в Китай започва Културната революция - началото на краха на комунистическата идея.

Е не е това началото на краха. началото на краха е 1956 г., когато съетските войски с танкове навлизат в Унгария и сгазват стотици хора в Будапеща. Това е началото на краха. Търси се 1966 г....? :(

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...