Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Климатична кампания „350”


Recommended Posts

Във връзка с Глобалният ден на климатичното движение "350", на 24 октомври 2009 г., 10:30 – 12:00 протест в София, пред ПИЛОНИТЕ до НДК

gda2.jpg

България се включва в Глобалната кампания „350” за действие срещу измененията в климата на 24 октомври.

Присъединявайки се към акциите в цял свят, на 24-ти ОКТОМВРИ 2009 г., събота, от 11 часа ще изпишем 350 пред ПИЛОНИТЕ на НДК в СОФИЯ.

350 е важна цифра за нашето бъдеще: тя изразява броя частици на милион, който е максималната безопасна концентрация на въглероден диоксид в атмосферата на Земята. Към момента тази концентрация е много повече - около 385 ppm - и затова започваме да наблюдаваме лавинообразни и в много случаи разрушителни процеси в различни части на планетата, свързани с глобално затопляне.

На 24 октомври тази година за трети път ще бъде отбелязан Глобалният ден на климатичното движение „350”. На този ден хора от целия свят ще бъдат обединени от общо послание, което ги свързва чрез снимки и филми. Подготвят се акции на повече от 1000 места по света. В Бангладеш ученици ще засадят 350 дръвчета, 350 гмуркачи ще плуват под вода сред Големия бариерен риф, алпинисти ще поставят плакати с 350 на топящи се планински ледници, в някои от заплашените от повишаване на морското равнище страни ще се проведат подводни демонстрации, световноизвестни атлети ще организират масови вело-походи, и още стотици и стотици акции, обединени от 350.

На всяко едно събитие хората ще се съберат за голяма групова снимка, която по някакъв начин изобразява 350, и ще изпратят снимката на 350.org В края на деня тези снимки ще бъдат свързани по електронен път, за да се образува внушителна визуална петиция от цялата планета и тя да бъде изпратена на световните лидери, които ще участват в преговорите за приемане на ново глобално споразумение за климатичните промени в Копенхаген през м. декември.

След приключване на акцията организаторите ще поканят участниците, минувачи, политици и журналисти на чаша чай и разговор за промените в климата.

АКО ИСКАТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ В ГЛОБАЛНИЯ ДЕН НА КЛИМАТИЧНОТО ДВИЖЕНИЕ „350”, можете да пишете на организаторите у нас на адрес 350bulgaria@gmail.com и да участвате като доброволец в организацията на събитието или направо да дойдете на ПИЛОНИТЕ ДО НДК на 24 ОКТОМВРИ в 10:30 ч.

Ако имате интересна идея, която искате да реализирате в своя град, можете да я регистрирате на 350.org и да станете част от световното климатично движение.

/източник/

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...