Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лечение с минерали, кристали, скъпоценни и полускъпоценни камъни


Recommended Posts

Отдавна ползвам минерали при здравословни проблеми.Кехлибарът определено ми помага,ахатът също.Може би,защото са чисти.Знае ли някой,къде може да се закупи чист тюркоаз?

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Интересно ми е действието на кехлибара, защото той е и от органичен произход. Може ли да разкажеш нещо повече, granat1 ?

От утре в НДК се открива отново "Произведено в България" и на партера ще има щанд с минерали. Днес минах по погрешка оттам и го видях. Но за асортимента - не знам.

Линк към коментар
Share on other sites

Интересно ми е действието на кехлибара, защото той е и от органичен произход. Може ли да разкажеш нещо повече, granat1 ?

От утре в НДК се открива отново "Произведено в България" и на партера ще има щанд с минерали. Днес минах по погрешка оттам и го видях. Но за асортимента - не знам.

Кехлибарът е камък на Слънцето и Венера.Древното му име е ГИНТАРАС,което означава защита от болестите.Носен като огърлица(жълтия кехлибар) лекува щитовидната жлеза,гърлото,очите,ушите,прочиства организма от шлаки.При ревматизъм парченце кехлибар се превързва към болното място за няколко часа.Стрит на прах се приема като биостимулатор.Навярно лечебните му свойства се дължат на 24те микроелемента и 8те процента янтарна киселина.Аз го ползвам при проблеми в гърлото.Разбира се,че не е минерал(неточно съм задала темата!) а изкопаема смола!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

http://www.bratstvot...rno_21-2009.pdf - За кристалите

Благодаря за линка!

Списанието е прекрасно!

Самата статия (51-54 стр.) като стил ми изглежда като превод на ню ейдж статия с неточности в терминологията... ...

Например: "кактус-кристал".

Тази особена форма (кактусо-образната) е наистина много красива, наблюдава се предимно при всички модификации на кварца.

Oбработен кварц

rainbow-cactus-quartz-22210-1lge.gif

spirit3large.gif

И най-сигурният начин да се отчупят красивите, крехки, малки кристалчета е именно да се поставят под възглавницата и да се спи над тях, както се препоръчва в статията.

Бранденбергските кристали са редки именно заради включенията си (различни примеси)

и затова са ценени от колекционерите.

Те са сравнително скъпи и се препоръчват, но това не гарантира, че са добри за лечение.

Ако приемем, че цветът и точната форма на кристалообразуване са важни за вибрацията на кристала,

то сами сравнете:

аметист с правилна форма

ametist.jpgamethyst_druse_01-Edit.jpg

също и този красавец:

amethyst_cathedral_lge-Edit.jpg

с този Брандберг:

brc994_m.jpg

или

2009101707469566.jpg

или този опушен кварц с аморфна структура с включения от аметист:

TheBoatTank.jpg

Накратко - колкото повече гледам западни статии и нашите ентусиазирани преводи - много голяма реклама за всичко. С особено големи обещания към всички да станат ясновиждащи и всичко-чуващи...

Има и много силно обработени камъни като тези. Все пак добре е да си купуваме истински.

Уви, може да се попадне и на големи разминавания в текста и картинката, която уж се отнася за него (като тук).

Особено са настоятелни рекламите за кристали с фалическа форма за потентност:

Cactus_Quartz__Boekenhoutskloof__South_Africa_5.jpg

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

Е,успях да намеря чист тюркоаз!:)Беше ми нужен за укрепване на имунитета(най-вече!).Помогна ми.:thumbsup:

Тюркоаз - лечебни и магически свойства

Тюркоазът е най-древният скъпоценен камък,използван от човека за украшения.Той има сложен химичен състав - хидрофосфат е на алуминия и медта.

Цветът му зависи от присъствието на мед и степента на хидратиране.Той е предимно син и е бил наричан небесен камък.Най-известното находище е

Нишапурското(съвременен Иран).Находища има в САЩ,Египет,Китай,Австралия,Етиопия,Армения,Казахстан,Чили.

На Изток са смятали,че тюркоазът даже не е камък,а вкаменените кости на хора,умрели от неосъществена любов.

Лечебни свойства:Медта,която се съдържа в тюркоаза го прави лечител на ендокринни заболявания,гърло,ларинкс.Влияе благотворно върху щитовидната жлеза.

Като камък на имунната система спомага за излекуването на хронични заболявания.Нормализира сърдечния ритъм,лекува черния дроб,жлъчката,червата.

Съдейства за регенерацията на клетките,което влияе благотворно и подмладяващо върху кожата(това му действие се дължи на фосфатите и медтта в

състава на камъка).

Тюркоазът е бил смятан за много силна противоотрова и това има основание - в екологично замърсени области или при опасност камакът "остарява" буквално пред

погледа и става зелен(мъртъв).

Тюркоазът е голям духовен лечител - прогонва лошите мисли,помага срещу изкушения и съблазни,спасява човека от лоши сънища и кошмари.

Магически свойства:привлича към себе си всички погледи,прави жените по-красиви,и насочва вниманието на мъжете към достойнствата на любимата.

Излъчва благост и любов.На влюбените дарява щастие,помирява скарани съпрузи.

Твърди се,че ако сутрин погледнеш тюркоаз,през целия ден ще бъдеш свободен от грижи.Ако носиш тюркоаз и видиш новата луна,това ще ти донесе благополучие

и щастие през целия месец.

Нежносиният тюркоаз е камък на висшата духовна борба със злото.

Тюркоазът позволява да бъде носен само от хора,които притежават висока нравственост,независимост,достойнство и храброст при борбата със злото.Носен от зли,

недоброжелателни хора,чиито постъпки са символ на злото той бързо остарява и "умира".

Като зодиакален камък е подходящ за огнените знаци,най-вече за Стрелците.

В общ план е универсално благотворен камък и е подходящ за всички зодиакални знаци.Носенето му осигурява благоденствие и дълголетие.

Носи се и в златен, в сребърен обков:пръстени,обеци,висулки.

Линк към коментар
Share on other sites

"Има скъпоценни камъни на които силата и досега е скрита. Отвън камъните изглеждат обикновени, но имат в себе си сила.

Всеки адепт си има по един скъпоценен камък и го носи винаги със себе си. Носенето на скъпоценен камък е от голямо значение, не е суета.

Кой е образувал диаманта? Кой го е кристализирал на 3-4 км. В земята? Ще кажете, че температурата и налягането са взели участие при това кристализиране, но освен тези условия кристализирането се дължи на една разумност, която действа отвън.

Добре е човек да има поне един златен пръстен със скъпоценен камък и всяка сутрин да го туря последователно на всичките си пръсти и да казва: “ Искам да дам ход на Божественото в мен, да бъда благороден, да бъде справедлив, да бъда музикален, със стремеж към красивото и да се отнасям добре с хората.” Голяма сила се крие в скъпоценните камъни.

Скъпоценните камъни са носители на живот. Ако някой болен носи диамант, той ще оздравее. Препоръчвам ви да носите скъпоценни камъни, но благородните- които носят живот. Златото е проводник на живота. Златният пръстен ще го носите със себе си, няма да го криете в каси и чекмеджета.

Скъпоценните камъни знаят много нещо. Един диамант може да те предпази от някои болести. Сапфири, смарагди също могат да лекуват. Те са като страж.

Скъпоценните камъни са носители на възходящи творчески енергии и служат като естествени трансформатори, затова се препоръчва да се носят като предпазно средство от зловредни влияния и като трансформатори на нисши желания.

Скъпоценният камък носи в себе си специфичен живот и оказва особено лечебно действие, стига да знаеш как да се свържеш с неговата енергия.

Ако носите диамант и той потъмнява, изгуби своя блясък значи, че сте болен, той ви предупреждава да вземете мерки. Камъните се заразяват от хората.

Хубавите, естествени скъпоценни камъни миришат много хубаво. Не ухаят ли, те са мъртви, изкуствени камъни. Скъпоценните камъни понякога боледуват и могат да се лекуват. Когато диамантът изгуби блясъка си, може да се даде на някой много добър човек да го поноси малко, да възстанови блясъка си.

Скъпоценният камък разлага светлината по особен начин. На тази светлина всеки може да се лекува. Затова добре е човек да носи златни пръстени със скъпоценни камъни. Не всички камъни действат благотворно върху човешкия организъм и не всеки камък действа лечебно на всички хора. Има такива камъни, на които трептенията на организма на даден човек не се съгласуват с трептенията на камъка, поради което произвеждат дисхармония. Радий действа благотворно на известни хора, на други- не. Който работи или се лекува с радий трябва да се нагоди към неговите трептения.

Скъпоценният камък пречупва правилно светлината, съвършено различно от обикновения камък или стъклото. Ако насочите скъпоценният камък към една рана,

Светлината, която той пречупва, ще излекува раната. Ученият пречупва по особен начин светлината на Слънцето със своя ум и може да лекува с тази светлина, обикновеният човек слабо пречупва светлината и затова не може да помогне нито на ближния си, нито на себе си.

Не само скъпоценните камъни, но и благородните метали носят живот, затова бих ви препоръчал да носите поне един златен пръстен или друг златен предмет, който е проводник на живота. Богатите обичат златото, но не знаят как да го използват. Те го държат затворено в касите си и му стават роби. За в бъдеще от кръвта ще вадят злато за своите пръстени тези, които ще се женят. Да направиш пръстен от златото на своята кръв за своята възлюбена, това ще е истинска идейна женитба.”

Изт. Петър Дънов* Енциклопедичен речник – стр. 672

Линк към коментар
Share on other sites

Гранат

Семейство силикати със сложен химичен състав.Оцветяването им се изменя в широк диапазон

както по тоналност,така и по интензивност.Различават се 6 вида гранати по преобладаването

на едни или други елементи в състава им.

1 - Пироп - огненочервен(алуминий и магнезий)

2 - Спесартин - оранжев(манган и алуминий(

3 - Алмандин - прозрачен,лилав или виолетово-червен(желязо и алуминий)

4 - Уваровит - изумруденозелен(калций и хром)

5 - Андрадит - зелен,кафеникаво-червен,черен(калций и желязо).

6 - Демантоид - прозрачна хромосъдържаща разновидност на андрадита.

Името му означава диамантоподобен.

Лечебни свойства

Пиропът носи името си от гръцкото пиропос - огненоподобен.

Подобрява кръвообращението,повишава имунитета,лекува заболяваниятя на

белите дробове,особено на бронхити с много интензивно отделяне на слуз.

В този случай трябва да се носи на шията в златен обков.

Андрадитът по силата на многообразието в оцветяването си има широк спектър

на лечебни свойства:зеленият лекува тахикардия;жълтият-органите в коремната

кухина и белите дробове;червено-кафявият-вирусните заболявания.

Магически свойства

Енергията на червените гранати,пиропите,поражда най-страстните желания.

На хората,студени по природа,те носят душевна топлина.

На активните,отдадените на работата си хора,гранатът носи успех и власт.

Пиропът дава добро настроение,чувство за веселие,бодрост и оптимизъм,енергизира целия организъм.

Укрепва верността към приятелите,привлича благосклонността на околните.

Пиропът е подходящ за огнените зодии,но на Овена(поради избухливата му природа!) се препоръчва

да го сваля в моменти на гняв.

Непълнолетните не бива да носят гранат,защото той събужда силни любовни страсти!

Предпозва от уроки!

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Гранати от няколко дни се чудя дали да те питам какво мислиш за магнитните гривни. Ето ТУК има инфо за тях въпреки, че цените са малко стряскащи :blink: или поне на мен така ми се струва. Знам, че не съм точно по темата, но ще ми е от полза да разбера какво мислиш по въпроса и особено се чудя дали да не пробвам да си направя намагнитена вода!? Ще обясня защо подхождам скептично по въпроса и търся други мнения. Питам защото така преди време една приятелка прекали с уж безвредните иЛяЧи и това се оказа фатално за нея. Иначе човек може да си закупи такава гривна на много по- сносна цена от тези които се предлагат в интернет стига да попита. И са качествени също т.е. същите са. Аз нося такава гривна от малко повече от две седмици ( между другото това е първата гривна която нося от толкова дълго време) и си я взех на риск защото съм алергична към всичко фалшиво и ако гривната беше некачествена щях да се изрина още на първата минута, но Слава Богу се оказа добра въпреки скромните 22 лева които дадох за нея. Поздрави! Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Гранати от няколко дни се чудя дали да те питам какво мислиш за магнитните гривни. Ето ТУК има инфо за тях въпреки, че цените са малко стряскащи :blink: или поне на мен така ми се струва. Знам, че не съм точно по темата, но ще ми е от полза да разбера какво мислиш по въпроса и особено се чудя дали да не пробвам да си направя намагнитена вода!? Ще обясня защо подхождам скептично по въпроса и търся други мнения. Питам защото така преди време една приятелка прекали с уж безвредните иЛяЧи и това се оказа фатално за нея. Иначе човек може да си закупи такава гривна на много по- сносна цена от тези които се предлагат в интернет стига да попита. И са качествени също т.е. същите са. Аз нося такава гривна от малко повече от две седмици ( между другото това е първата гривна която нося от толкова дълго време) и си я взех на риск защото съм алергична към всичко фалшиво и ако гривната беше некачествена щях да се изрина още на първата минута, но Слава Богу се оказа добра въпреки скромните 22 лева които дадох за нея. Поздрави!

:thumbsup2:Е,с обръщението направо ме уби!!!:3d_065:Обещавам,че вече няма да се обръщам към теб с Елфи!!!:3d_046:

Елфче,нацели ми слабото място - не съм наясно с магнитолечението.Знам само,че ако върху акупунктурна точка поставим магнит,се нормализира протичането на енергията през меридиана на който принадлежи тази точка.

Добре е че си купила по-евтина гривна - магнита не може да се фалшифицира,защото нито един метал освен него не може да привлича друг метал и това може да се провери веднага.Носи гривната и ще споделиш има ли ефект върху това,върху което искаш да повлияеш.Ако не помогне,поне няма да навреди!

Аз преди време бях си купила медна гривна,но освен зелените следи върху китката ми друг ефект нямаше.

Дано все пак гривната ти помогне!Ако знаеш как се прави намагнитена вода - направи си!

И нека това,че някой е скептично настроен да не влияе върху мнението ти относно лечебната сила на магнита.

Поздрави!:)

Линк към коментар
Share on other sites

Аааа казвай си ми, на мен ми харесва, но това не ми е повлияло на обръщението, честно :v:. За сега гривничката не ми е оставила никакви следи по тялото, дори се къпя с нея и не е мръднала грам. Ето ТУК пише за магнитната вода:hmmmmm: но ме притеснява ето това -

Действие върху черния дроб: констатира се бързо намаляване на обема на черния дроб. Жлъчната област става безболезнена и могат да се открият малки жлъчни камъни в изпражненията. За два или три месеца те изчезват напълно.

Действие върху бъбреците: увеличава се количеството на отделяната урина, както и на органичните и минералните отпадъци. Камъните в бъбреците се разтварят относително бързо в зависимост от тяхната големина. Когато отделянето на камъни от жлъчката или бъбреците предизвиква болки, от полза ще бъде да се приложи хомеопатия или акупунктура, за да се възстанови балансът на енергията и за да се подпомогне движението им.

Аз досега такива проблеми не съм имала, но знам ли да не взема да събудя някое спящо зло под камък и да се раздвижат едни пЕсЪцИ, дЪюНи, полета пъльни с пустиня... както казваше Шкумбата едно време :unsure: т.е. да не вземат ако съществуват да решат да си дигат чукалата, че тогава щА не Ща ще трябва да скоча на конструкцията на някой дОфТоР, ама май не ми се ще да си призная :unsure:. Та затова не смея да предприема такава стъпка. А онова с приятелката ми беше друг случай...

п.п. Забравих, че не харесваш умалителните, сори, но Гранати ми звучи по- благозвучно та затова така :)

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Аааа казвай си ми, на мен ми харесва, но това не ми е повлияло на обръщението, честно :v:. За сега гривничката не ми е оставила никакви следи по тялото, дори се къпя с нея и не е мръднала грам. Ето ТУК пише за магнитната вода:hmmmmm: но ме притеснява ето това -

Действие върху черния дроб: констатира се бързо намаляване на обема на черния дроб. Жлъчната област става безболезнена и могат да се открият малки жлъчни камъни в изпражненията. За два или три месеца те изчезват напълно.

Действие върху бъбреците: увеличава се количеството на отделяната урина, както и на органичните и минералните отпадъци. Камъните в бъбреците се разтварят относително бързо в зависимост от тяхната големина. Когато отделянето на камъни от жлъчката или бъбреците предизвиква болки, от полза ще бъде да се приложи хомеопатия или акупунктура, за да се възстанови балансът на енергията и за да се подпомогне движението им.

Аз досега такива проблеми не съм имала, но знам ли да не взема да събудя някое спящо зло под камък и да се раздвижат едни пЕсЪцИ, дЪюНи, полета пъльни с пустиня... както казваше Шкумбата едно време :unsure: т.е. да не вземат ако съществуват да решат да си дигат чукалата, че тогава щА не Ща ще трябва да скоча на конструкцията на някой дОфТоР, ама май не ми се ще да си призная :unsure:. Та затова не смея да предприема такава стъпка. А онова с приятелката ми беше друг случай...

п.п. Забравих, че не харесваш умалителните, сори, но Гранати ми звучи по- благозвучно та затова така :)

Въпрос:Как човек да разбере дали някъде в организма му няма каменна кариера?:hmmmmm:

Отговор:Като отиде на ехограф.:feel happy:

На мен тези цитати нещо не ми харесват...по-скоро не им хващам вяра.Сори!(да не остана по-назад;) )

п.п. Можеш да ме наричаш Гранатинка - по-женствено звучи...:3d_064:

Линк към коментар
Share on other sites

я,какво хубаво си бъбротите тука, чакай и аз да не остана по-назад... много инересна темичка.

Елфиня,(няма как да ми го върнеш със злинчо :))) ), според мен няма да събудиш никакво зло под камък, просто хората предупреждават за евентуален дискомфорт, който не би трябвало да хвърля в паника смелчаците, които са предприели съответната терапия. навремето имаше едни страхотни магнити, български представете си, и в инструкцията подробно беше описано кога, как, за колко време. също така и как се използват за намагнитена вода. инструкцията, за съжаление, отдавна е минала за разпалки(дано да се лъжа...). но доколкото си спомням лично от своята употреба,ако прекалявах с експозицията или изполвах магнита безпричинно, ефектът беше някаква неочаквана напрегнатост, свръхнапрежение. при майка ми това се проявяваше като главоболие. можеш да ни вярваш, тъй като ние сме системни загоритенджери, и ако сме спазили една инстркция за ползване, пък на :)

Линк към коментар
Share on other sites

Момичета,излязохме от темата - лечението с метали не е включено в заглавието.Металите също имат лечебни свойства и заслужават отделна тема - не видях да има такава.Може би Елф ще я постави?

Има за какво да си побъбрим и там!:)

Линк към коментар
Share on other sites

Наистина кривнахме от правия път и то защото и аз толкова спазвам инструкциите та затова. Все пак, благодаря за отговорите:feel happy:. Отваряйте си метълската тема спокойно, наистина не държа да се мУдРа най- отгоре, но пък си падам по метъла/металите:3d_154: така че ще ми бъде интересно да си чета там:v:. Злинчищенцеййй (видя ли че ти го върнах пък :P) наистина ще се радвам ако не си взривила листовката и стриктно спазвайки теорията на невероятностите вземеш да я откриеш, защото смятам че ще е от огромна полза на всички загори тенджери навъртащи се наоколо И най- вече на пишещата този пост. Предварително благодаря, независимо от крайният резултат :3d_040:.

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Хематит

Хематитът е железен окис.Цветът му е червеникаворъждив или черен.

Това е един от най-красивите черни камъни.

Лечебни свойства:още от дълбока древност е използван при болести на

кръвообращението и заболявания на органите,свързани с него - далак,черен

дроб,бъбреци.Тъй като пречиства черния дроб,хематитът оказва благотворно

влияние и на нервната система - премахва избухливостта,гаси нервните изблици.

Спира всички кръвотечения,включително и от язви на стомаха и дванадесетопръстника.

Използван е при болести,свързани с пикочнополовата система,както при жените,така и

при мъжете:нарушения при отделяне на урината,простатит,спонтанно изхвърляне на сперма,

нарушения на менструалния цикъл и др.

Магически свойства:Смята се за камък на маговете.Притежава огромна енергийна сила,способен

е да ви защити от агресия и злокобни влияния.Това е камък на силните и волеви хора.

Условие за носене на хематит е чистоплътността:нравствена и физическа.

Хематитът предпазва от тъмни сили,внася равновесие и хармония.

Линк към коментар
Share on other sites

Оливин

Оливинът е магнезиево-железен силикат с различна степен на прозрачност до

непрозрачен.

Цветове - от тъмножълт до зелен.

В бижутерията се използват прозрачните оливини с жълто-зелен,златистозелен и

зелен цвят.Наричат се хризолити.

Лечебни свойства:Голям лечебен ефект при стенокардия вследствие на стрес,

преумора и надценяване на умствените,психичните и физически сили.

При болки в сърдечната област се прави масаж с хризолит,намазан със зехтин,а

след това камъкът се поставя в областта на пъпа.

Лекува полово безсилие при мъжете,дава мощен енергиен импулс в деветия месец от

бременността и създава предпоставки за безпроблемно раждане.

Магическо действие:Привлича щастието във всички начинания,предпазва от врагове,

натрапчиви мисли и състояния.

Възрастните трябва да носят камъка близо до сърцето си - укрепва ума и способностите

на притежателя си,повишава неговата активност и издръжливост да ги приложи.

Осигурява спокойствие,премахва напрежението и ликвидира конфликтите.

Известният монокъл на Нерон е бил от хризолит,а не от изумруд!Той е спасявал

великия император от страховитите страсти на цирковите арени.Според максуел Стюарт

Нерон гледал не през камъка,а в него,за да почиват очите му.

Оливинът е камък на Нептун.Непрозрачните оливини са камъни на Водолея.

Линк към коментар
Share on other sites

Съвети за избор на личен кристал

Здравословен проблем и евентуални подходящи кристали

Аюрведа и кристалите

Различни виждания за лечение с минерали

(четете и предценете кое колко е подходящо):

Чакрите и техните кристали

ЛЕКУВАНЕ НА ЧАКРИТЕ С КРИСТАЛИ

ПЕРЛИТЕ

КРИСТАЛИ ЗА ЗАЩИТА

КРИСТАЛИ ЗА ЩАСТИЕ

pend-chakra513.jpg

Камъните на това красиво бижу са:

1.Amethyst - Crown chakra (седма чакра)

2.Iolite - Iolite - Third Eye chakra

3.Вlue Topaz - Throat chakra

4.Peridot - Heart chakra

5.Citrine - Solar Plexus chakra

6.Yellow Topaz - Sacral Hara chakra

7.Garnet - Root chakra (първа чакра)

pend-chakra-starburst.jpg

1Amethyst (center) - Crown chakra

2.Iolite - Third Eye chakr

3.Blue Topaz - Throat chakra

4.Peridot - Heart chakra

5.Citrine - Solar Plexus chakra

6.Yellow Topaz - Sacral Hara chakra

7Garnet - Root chakra

pend-chakra272.jpg

pend-chakra261.jpg

  1. Amethyst - Crown chakra
  2. Peridot - Heart chakra
  3. Citrine - Solar Plexus chakra
  4. Garnet - Root chakra
  5. Carnelian - Sacral Hara chakra
  6. Iolite - Third Eye chakra
  7. Aquamarine - Fifth chakrа

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

wa-chakra-setc.jpg

Комплект махала:

Този комплект изглежда доста автентичен,

за разлика от този по-долу, чиито топчета са подозрително хомогенни.

(Според мен има само мааалка вероятност да са природни минерали.

Често има изкуствено оцветени кристални или керамични фалшификати.)

wand-chakra.jpg

wand-crystal-chakra.jpg

Медитация - мандала с цветовете на дъгата

mandala-2.gif

Сакралната геометрия и кристалите

Меркаба от минерали

merkaba-aventurine.jpg

* авантюрин

Красив медальон:

pend-chakra3312.jpg

  1. Amethyst - Crown chakra
  2. Peridot - Heart chakra
  3. Citrine - Solar Plexus chakra
  4. Garnet - Root chakra
  5. Carnelian - Sacral Hara chakra
  6. Iolite - Third Eye chakra
  7. Aquamarine - Fifth chakra

И още красоти:

pend-chakrastrip-04.jpg

И нещо интересно: "Богинята"

pend-chakra512.jpg

Бъдете здрави, красиви и щастливи!

Дори носенето на една красиво бижу и положителните емоции, породени от него, допринасят за усмивките и здравето ни!

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Заинтригувах се от лабрадорита :) Ето линк,но на руски http://crystalarium.ru/labradorite Мисля да си закупя един и да го понося известно време59.gif

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

От много дълго време много исках да имам кехлибар. Където го видя по магазините, ме привлича както огъня в зимна вечер. Преди месец даже сънувах, че имам кехлибарена броеница. Днес най-после съм щастливата собственичка на гривна и герданче от парченца лечебен суров кехлибар. Много им се радвaм! :dancing yes:

Busi-203-big.jpg

Редактирано от Теодора Андреева
Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления!

Да ти носи здраве и хармония!

Благодаря от сърце! Да ти се връща!:3d_047:

Линк към коментар
Share on other sites

Поздрави и от мен за кехлибареното бижу. 59.gif

Кехлибарът е любимият ми камък. От малка не знайно защо искам да имам златен пръстен с кехлибар. В последствие разбрах, че кехлебара го слагат на сребро, но аз продължавам да си искам тази комбинация.

Това лято бях в Полша на Балтийско море- родината на кехлибара. Той се намира най- вече в прибалтийските страни. За моя голяма изненада видях зелен кехлибар и понеже от 1 година зеленото не знам защо се е настанила като цвят в дрехите ми, това беше като допълнение на всичко останало. Купих си сребърен пръстен със зелен кехлибар- невероятно красив камък за мен. Имам оранжев и кафяв, колекцията ми ще бъде пълна с един жълт и син кехлибар. Но определено фаворита си остава зеления за мен. Посетих много музеи и къщи на кехлибара има невероятни извадки. Голямо беше учудването ми, когато влезнах в един от луксозните магазини за кехлибар, дадоха ми лупа, за да разглеждам посочените от мен камъни. Тогава разбрах, че ценноста и съответно цената на кехлибара се определя от съдържанието му. Вътре има вкаменелости на древни насекоми и мушици, които определят както призхода и годините му, така и цената му. Едва когато се поинтересувах по задълбочена, разбрах, защо вътрешната ми интуиция ме е насочвала толкова усилено към кехлибара:

" Авторитетите в древната медицина"Плиний,Калистрат, Хипократ,Авицена и др."предписвали кехлибара при заболявания на бъбреците,стомаха,гърлото,главата,при жълтеница,при отравяния,астма ,кихане, кожни проблеми,при защита от полудяване,мигрена и заеквания.Винаги се е смятало,че кехлибарят спусобствува плодородието,и лекуването на различни женски болести(безплодие,киста,миоми),благотворно влияе на щитовидната жлеза и укрепването на зъбите.Затова той е бил особенно популярен при жените и децата.В Италия,Шотландия, Прибалтика,Русия,жените носили на шията си украшения от кехлибар и а децата си предпазвали от нечисти сили и болести.Възможно ли е това или е древни предразсъдаци? Как топли,златни парченца древна смола спасяват тялото и укрепяват духа? Съвременната представа на науката и човешкото биополе позволява да се направят следните изводи:кехлибарят се явява природен биостимулатор,той притежава благотворно влияние върху нашият организъм,електромагнитно поле,възстановява"аурата"способствува за излекуване от болести."

Доверявайки се пак на нея, смятам, че зеления е най- добър за мен. Кехлибара е в повечето ми бижута.

http://solarb.hit.bg...tii/statia7.htm

http://www.juvella.c...D1%8A%D1%82-51/

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Поздрави и от мен за кехлибареното бижу. 59.gif

...

Доверявайки се пак на нея, смятам, че зеления е най- добър за мен. Кехлибара е в повечето ми бижута.

http://solarb.hit.bg...tii/statia7.htm

http://www.juvella.c...D1%8A%D1%82-51/

Благодаря много! След дълго търсене и четене, най-вече на текстове как да се познае истинския кехлибар аз го купих от Русия в един интернет-магазин само за кехлибарени изделия www.russianamber.ru. За 10 дена си получих поръчката. Поръчах и при solarb два артикула, но те се бавят малко с изпълнението. Ще има и за подаръци за Коледа.:rolleyes: Купих само изделия от суров, необработен кехлибар, който е и най-лечебен.

Първата ми работа беше да го изпробвам. Според един руски сайт схрусках едно парченце, но не ми загорча, както пишеше там. После поднесох едно парченце на пламък, ОК, замириса на хвойна. После потърках гривничката о панталона и я доближих до парченце хартия. О, ужас! Няма наелектризиране! Помислих си - край, излъгали са ме! Търкам, търкам, опитвам отново и отново - никаква реакция, парченцето хартия даже не помръдва. По едно време погледът ми попадна на вълненото елече на леглото, някакъв спомен зашава в паметта ... потърках гривничката о вълненото елече, и хоп! Хартийката залепна за кехлибара веднага! Отдъхнах си. Значи е трябвало да се търка по вълнена тъкан, а не синтетик или памук. :thumbsup1:

Относно насекомите в кехлибара - внимание измами! Тези парчета с насекоми са много скъпи, а имитацията - лесна. На едно място описваха как се вкарва насекомо в истинско парче кехлибар. Пробива се кухинка в средата на парчето, вкарва се някаква мушица и после отворчето се запушва с някаква епоксидна смола. По никакъв начин не може да се познае, че е подправено, защото парчето си е отвсякъде кехлибар. Може би само ако се счупи, за да се иизследва лабораторно "древността" на мушицата. :)

Редактирано от Теодора Андреева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...