Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
B__

За уменията, към които се стремим, защото са "секси"

Recommended Posts

Не само тук, но и другаде, и в реалния живот гледам доста хора, които опитват да си създадат умения заради самите умения и практикуват заради самата практика. Умението било "секси", било чутовно, хайде да го изучим.

Има една особеност на закона за причината и следствието на духовен план.

Ако имаш причина, може и да стигнеш до резултат. Но ако имаш резултат без причина, то рано или късно ще изплува причина. И то причина, която може да не ни хареса.

Постигането на умения заради самите умения и практикуването само заради едната "якост" могат да докарат яки, дебели, подтискащи причини :) Умения като ограждане, виждане на аурата, телекинеза, пирокинеза (ооо-йеее) и т.н.

Например, решил си да се ограждаш, да се защитаваш от магии. Ставаш все по умел и изведнъж, так, и се явява причина: някой те натресква с магия.....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мда.. носиш ли пистолет безотговорно и самоцелно - той рано или късно ще гръмне, подчинявайки се на неосъзнатата потребност на егото ти. И ще гръмне срещу теб самия :D

Добра тема, подканваща към самоанализ на водещите ни мотиви по пътя на придобиване на уменията. :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля, че нещо не разбирам.

Какво е общото между Умения като ограждане, виждане на аурата, телекинеза, пирокинеза и "секси" визията. :huh:

Честно казано това е последното определение, което бих им дала :)

А иначе "практикуването на умениия" на мен лично ми звучи натоварващо, въпреки че доста хора го правят съвсем целенасочено.Не зная каква е ползата (може би има такава), но мисля че по този начин се получава натоварване, което рано или късно избива нанякъде.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много хора смятат ,че е "секси" да си музикант,художник, актьор и др.,т.е. да си човек на изкуството.Хукват да "придобиват умения" и да "градят самочувствие".Резултатът-плачевен!Без онази искрица,която се нарича ДАРБА (а тя е вродена!),си е направо глупост да се придобиват "умения".Примери навсякъде-на сцената,в галериите,в книжарниците и библиотеките и т.н.Така е и в сферата,за която говори БожидарЗим.Курсове за магове,шамани,медиуми и всичко,което ти дойде на ум.В крайна сметка, всеки е свободен да придобива каквито иска "умения".Въпрос на личен избор!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ох, честно казано - хайде да уточним с какво значение използваме думичката "секси".

Аз не мога да забравя, че тя е съкращение на "сексапилен" = апелиращ за секс.

И честно казано, никак не мога да разбера в каква посока хората изместват значението й. ( Също както псувнята си е псувня, макар сега да я използват почти за "Добър ден".)

Та в този ред от мисли, Не Искам Да ме виждат "секси". Създала съм поколение, преди това съм му избрала баща. Не смятам да сменям партньора си. Ако въобще ме вълнува мислъта как ме виждат другите, то е като част от това - каква съм реално.

Така че :

искам да съм здрава, жизнена, разумна, открита, реалистка, действаща адекватно на ситуацията, спокойна, с чувство за хумор, запозната с необходимите за моя интелектуалн и емоционален потенциал техники и дадености ... мога да продължавам много, но не искам да съм секси за всеки на улицата. Това би внесло само объркване.

Вариант 2 - секси е новата дума за "модно".

Ако е така, ако е модно да се ползват някои духовни практики - няма лошо. Някои хора разбират същността на нещата и ги ползват по същество. Други не са на това ниво, а се водят по модата - но и те научават нещо.

Една духовна практика, изучена , защото е Модно, поставя изпитание пред ползващия я. При всички положения той ще я ползва според ценностната си система ... и ще получи заслуженото за това - и в добрия , и в лошия смисъл.

"Видяла жабата, че подковават вола, вдигнала и тя крак." Обаче ако ковачите я вземат на сериозно и я подковат, с тази пирони в крачето тя става половин мъченик. ;) И оттам нататък започва духовното ...

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest hrisko_89

"Секси" според мен означава предизвикващ сексуални мисли и желания. Секси видът при мъжете го свързвам главно с фигурата, а при жените е свързан както с фигурата, така и с дрехите. Така мисля.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×