Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зелена Империя


Guest НиколаДамянов

Recommended Posts

Guest НиколаДамянов

Здравейте,

"Случайно" от няколко дни се натъкнах на тази игра за деца и ще споделя някой мисли, които смятам, че ще са полезни не само за деца... :)

Първо да кажа на всички родители, които имат деца над 10г., че горещо препоръчвам играта, която си играе онлайн на адрес www.bg.molehillempire.com. Ако вашето дете има компютър и може да го ползва до някаква степен, то непременно препоръчайте играта и прочетете заедно условията и. Мисля, че ще направите едно много добро нещо за детето си, ако то се заинтересува!

Какво представлява играта? - Тя е едно АБСОЛЮТНО копие на пазарната икономика, ...тоест във виртуалното пространство се е разработил модел, който следва стриктно пазарните закони и взаимоотношения, наложени във сегашното ни общество.

Целите на темата:

1-во. Във връзка с наблюденията ни върху играта, да отговорим на много важни въпроси (от позиция на практиката!), които много често се задават във форумите,... например в теми като "Пари и парична система...", теми за богатството, теми за материалните блага, теми за бедността,...и сигурно има много други, които пораждат все сходни и взаимносвързани въпроси.

Принципно аз ще споделям тук в темата или конкретно в другите теми мои мисли в тази насока, които реално са потвърдени от ЛИЧНИЯТ ми опит, но ще могат да се проверяват и на практика в този виртуален модел, ...който (пак повтарям!) е много точно копие на пазарните модел, който ни заобикаля.

2-ро. (но може би и по-важно?!?) Да се направят правилни изводи от пазарните механизми. Изводи, които бихме споделили със познатите ни играещи деца,... под формата на съвети и препоръки. Така в една игра, децата не само ще се научат да си правят сметката и да имат усет към стратегии, но ще могат да възпитат във себе си качества и добродетели като взаимопомощ, честност, коректност, скромност... Все неща, които почти липсват на практика в бизнеса и търговията... или изобщо при хората, които са натрупали голямо количество пари.

Идея относно игра:

За всички деца на родители съфорумци, решили да участват в играта, ще предоставя моя никнейм. Така фактически можем да се свържем на ЛС в играта или тук в тази темата (чрез профилите на родителите им!) и да обсъждаме стратегии на сътрудничество и братска взаимопомощ.

Между другото тази идея проработи с децата, с които играя в момента и дава сравнително добри резултати... Много бързо се трупат пари и се вдига нивото (левъла). :)

Въпроса е от тук нататък, дали ще можем да НЕ сме заслепени от алчнотията и дали ще можем да

озъптим манията на величие, което е присъщо и се наблюдава при хора натрупали "богатство" или успели в дадена насока.

Накрая - моля, в темата да пишат само хора запознати с играта и такива, които искат да участват или да научат нещо повече за нея.

Редактирано от НиколаДамянов
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Играта е наистина доста забавна и можете да прекарвате свободното си време в нея без да ви натоварва с нещо. Интересна информация и помощни статии можете да намерите тук.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...