Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Прекарана рубеола по време на бременността


Recommended Posts

Моя позната има две деца родени през година.През първите месеци на бременността се заразява от по-голямото дете с рубеола.Не обръща внимание на обрива и не отива на лекар.Ражда второто си дете(то вече е голям мъж)и започва "ходене по мъките".

Какви увреждания дава рубеолата и възможно ли е да не даде такива?

Линк към коментар
Share on other sites

При толквоа обща информация може да се говори твърде общо.

Според теорията (без да съм лекар) при прекарана рубеола плодът може да се увреди силно и да има огромни деформации, сърдечни проблеми и много др., вкл. да не е жизнеспособен.

Проблем е, ако майката няма антитела.

И при мен имаще съмнения за това, но за да е сигурно, че е рубеола, ми правиха специални изследвания В ХЕИ. И се оказа, че не е рубеола, а нещо сходно.

Щом бебето е било добрепри раждане, значи може и да е било нещо друго.

И ако като голям човек се разболее - може лекарите да изказват предположнения за стари заболявания като причинители на определен тип проблеми.

Линк към коментар
Share on other sites

Момчето е с лека умствена изостаналост.

Колко е голямо и какво точно е положението?

Според изследвания до проблеми с нервната система ( от всякакъв вид) може да се стигне и при много други неблагоприятни въздействия върху бременната - лъчения, работа с химикали, вземане на антибиотици и др. медикаменти, дори и родилна травма, (дори поради вакуум екстракция), недостиг на кислород поради дълго раждане, вътрешно черепен кръвоизлив ...

Причините трудно се определят.

Добре е да се търсят методи за оправяне на положенито.

Надявам се хората да са опитали с рехабилитация, хомеопатия. Тук видях интересна тема за пранично лечение.

Може да се потърсят контакти с хора, запознати с Валдорфската педагогика (чух за нов частен детски център-занималня в София, кв.Лозенец) или Монтесори метода.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Вики!

Ще се опитам да насоча моята позната към методите на лечение които предлагаш.Момчето наближава 30 години,а те винаги повече са се старали да крият истината отколкото да го лекуват.

Линк към коментар
Share on other sites

Момчето вече наистина е голямо, но методи като хомеопатия, рейки, пранично лечение, йога биха помогнали и подобрили енергетиката на организма.

Четенето на молитви и на "Завета на цветните лъч" също ще е с прекрасен ефект, било той видим или не.

Само семейството и майката да не се обвинява за тази евентуална причина (рубеолата), че би навредило на всички и само ще си похабят и енергията, и нервите, и живота. Или пък би се зародило недоволство към детето, което я е донесло евентуално...

А от всички тези варианти никой не носи подобрение на момчето.

Едно време е имало и редовна ваксинация срещу рубеола, а и много хора преди са си я изкарали и имат траен имунитет. И изобщо има твърде минимааааален шанс при рубеола бебето да се роди или да оцелее дълго време.

Много често проблеми създава недостига на кислород при тежко, бавно раждане. А за това лекарите не говорят, защото вината е тяхна .... и си измиват ръдете кой както му е удобно...

И да споделя нещо друго - по памет от Н.С.Лазарев www.lazarev.ru, автор на "Диагностика на кармата" 1-12 част и сега нова серия " Възпитание на родители":

".......Той е забелязал, че деца с проблемно умствено развитие се раждат при много горди, критикуващи, презиращи, амбициозни, интелектуални родители. Хора, който биха крили и се срамували от това.

И им се дава, за да се научат да обичат, да дават, да не критикуват, да разбират другите.

Той е имал такива случай, но лекува цялото семейство.

Особено силно иска да работи майката - да се смири=приеме положението, да обича детето, и да насочи сили към добродушие и приемане, вместо към упреци/вина към себе си, съпруга, живота, съдбата, Бога.

Смирението е да приемеш живота, без да роптаеш и негодуваш,

и да работиш активно, за да се подобри положението.

Лазарев някъде в един семинар разкарваше как дете пълен аутист е реагирало на майка си за пръв път след като той й е говорил за Любов и Бог. Но после майката е престанала да се моли и детето пак се е затворило. И едва след време, когато майката е прекратила претенциите/агресия към съпруга си, то детето пак плавно се е подобрило. .."

И ако всички пътища водят до Рим, то всички лечения - до Любовта и Бога!

Успех!

Редактирано от Viki3
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте,

Имам приятелка, която се зарази (т.е. я заразиха в една болница) с рубеола в 3 месец от бременността и лекарите я накараха да махне бебето. Аз лично незнам до какви поражения може да доведе тя, но явно има защо. . . :(

Успех и от мен!

Линк към коментар
Share on other sites

В зависимост от периода на бременността, в който е настъпило заразяването на майката, рискът от вродени аномалии и тежестта им е различен.

Най-опасно е заразяването с вируса в първия триместър от бременността, когато се формират тъканите и органите на детето. Поради риска от тежки, често несъвместими със живата аномалии, е препоръчително бременността да бъде прекъсната.

При заразяване на по-късен етап от бременността, риск от усложнения и тежки вродени дефекти отново съществува. Най-честите усложнения са спонтанен аборт, преждевременно раждане или раждане на новородено с тежки аномалии, сред които са глухота, вродена катаракта на очите, пороци на сърцето, тежки увреждания на черния дроб и далака и умствено изоставане.

Така нареченият вроден рубеолен синдром се наблюдава при най-малко 25% от новородените, чиито майки са пекарали рубеола по време на първото тримесечие на бременността. Поради тази причина бременните жени трябва да избягват всякакъв контакт с хора, които са болни от или биха могли да са заразени с рубеола.

изт.

Бременността трябва да бъде прекъсната, ако бъдещата майка се е заразила с рубеола, в противен случай поема риска за раждането на увредено дете.

Линк към коментар
Share on other sites

Хомеопатията би повлияла значително дори умственото изоставане.Посъветвайте се с Александър за подходящ хомеопат във вашия град.

Линк към коментар
Share on other sites

Хомеопатията би повлияла значително дори умственото изоставане.Посъветвайте се с Александър за подходящ хомеопат във вашия град.

Опитаха хомеопатия и какво ли още не...

За съжаление е твърде късно - младият човек разви психично заболяване.:(

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...