Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Осъзнаването като енeргиен обмен


B__

Recommended Posts

Идва някаква ситуация, нещо прещраква в нас и настъпва осъзнаване. Мислите и усещанията са ни пренаредени и възприемането ни за света е ве малко по-различно.

Как изглежда това като процес на енергийно ниво?

Как е свързано с промените по другите нива?

Как може да се стимулира, за се извъшрва по-често?

Линк към коментар
Share on other sites

Щракването е малка част от всичко - като щракването на ключето в ключалката. А дали ще побутнеш вратата и какво ще последва после ... това е дълъг процес.

Промените на физическо ниво като цяло са положителни, ако се върви в положителна посока, макар че може да има много катаклизми. Индивидуално е - и като време , и като явления. Не бих рислувала да давам примери, за да не насадя неправилна мисъл у някого. Който чете тук, ще си обясни физическите промени.

Има промени ив общуването. За тях важи същото.

Може би има още, за което не се сещам.

Как да се стимулира "щракването"?

Важно е не толкова да се случва бързо и начесто, а да се извървява Пътят между щракванията качествено. Само тогава може да се случи следващо такова - ако е писано или си го допишем в този живот. ;) Но не може да стане , ако е самоцел.

Линк към коментар
Share on other sites

Ще се опитам да го обясня,но не съм сигурна че ще се получи.

Човек се ражда с най-развита първа чакра-в нея са инстинктите .В енергиен план тя отговаря за връзката на човека с геофизичното поле на земята.

Втора чакра е развита до ниво реинкарнационно-кармическа програма.В последствие се развиват и качествата за които тя отговаря(Сексуалност,взаимовръзка между емоционалното и логическото полукълба на мозъка,социалността на индивида,амбициите на личността).

Трета чакра е развита до степен характер на човека.Впоследствие се развива волята.

Напълно развита е четвърта чакра-тя е биоинформационен център на космическото съзнание.В нея се развиват творчеството и любовта.

Развита е и пета чакра на ниво обмяна на веществата и основните емоции.

Шеста чакра е отворена само при някои хора при раждането.Тя отговаря за мисловните процеси и съзнанието на личността.

Седма чакра е връзката с космоса и висшето Аз.

Всеки човек живее своя живот и развива качествата,които са му необходими .При определена ситуация се получава "щракване"- някоя от чакрите е развила качество,което човекът не е имал до този момент(примерно разбрал е че умее да рисува и това му носи огромно удовлетворение).Това се отразява върху възприемането на околния свят и води до промяна на отношението на индивида към него.Създават се и различни връзки между чакрите,което също води до "щракване".

В енергиен план аз така си обяснявам промените.Може и да греша.

Редактирано от granat1
Линк към коментар
Share on other sites

Идва някаква ситуация, нещо прещраква в нас и настъпва осъзнаване. Мислите и усещанията са ни пренаредени и възприемането ни за света е ве малко по-различно.

Как изглежда това като процес на енергийно ниво?

Как е свързано с промените по другите нива?

Как може да се стимулира, за се извъшрва по-често?

За мен прещракването не става при случването на някаква ситуация. Просто тогава успяваме (по-отчетливо) да го забележим, че се е случило.

За прещракване е нужно (като при атомния взрив ) да се натрупа определена критична маса от ... какво обаче, няма конкретен термин - следва да се изброят доста неща.

В по-редки случаи нашата реакция (включително мотивация), усвоеното при тази ситуация знание и опитност и др.п. са, така да се каже, последната капка, нужна да се достигне тази критична маса.

Как изглежда на енергийно ниво? - може да се забележи като преструктуриране и/или промяна на цветовете и яркостта на аурата например; или като позициониране върху друга жизнена линия.

Как е свързано с промените на другите нива? - кои нива?

Как може да се стимулира, за да се извършва по-често? - не е ясно колко често е "здравословно" да се извършва, та затова се въздържам от коментар по този въпрос.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...