Jump to content
Порталът към съзнателен живот
pencil

Бедствията - кaкво всъщност става в момента?

Recommended Posts

Toва е голяма тема, не знам дори откъде да започна, но вие ще помогнете.

Става дума за природните катаклизми, сполетели България в невиждан мащаб. Няма да говорим конкретно за тях, всеки е видял с очите си или по медиите опустошените от стихията градове и села. Едно е ясно -- в последните години сме свидетели на увеличаване на бедствените природни явления по цялата Земя. Спомнете си само неотдавнашния трус в Индонезия, който уби над 150 000 души. А когато Земята заговори със сила и мощ, никой не може да остане безучастен, защото там всички сме равни – и имащият и нямащият, и слабият и силният.

Това, което ме учудва е, че хората не свързват ставащото с отношението си към Земята и нейните обитатели. Нима продължават да царуват материалистичните схващания, че земята е една мъртва буца кал, която се носи безцелно из космоса, че природата трябва да бъде подчинена (спомнете си комунистическите лозунги „Да подчиним природната мощ в служба на народа” и т.н.) и всичко живо по нея може да се използва като вечен извор на блага за човека без оглед какво причинява това на останалите й обитатели??? Тези, които сега се вайкат за рухналите си домове и обвиняват за случилото се правителството, министри, гражданска защита и кого ли още не, защо първо не се замислят какво добро те са направили за Земята? Колцина от тях са направили дори символичен жест към нея, като да съберат боклуците в парка, да почистят затлачен извор, на посадят дърво в гората, да почистят дърво в гората от сухите клони, да нахранят дивите птици в мразовита зима? Колко от тях се отнасят със обич към Земята, като към тяхна майка и хранилница; със респект и внимание към всички нейни живи и неживи обитатели? Мислиха ли те за нея, когато сякоха (или продадоха на дървосекачи) горите и така остави хиляди горски обитатели без дом и семейство? Не бяха ли те, които ръсеха безогледно с препарати и отрови почвата, убивайки птици и животни? А кой хвърля боклук по нея, нещо равносилно на ругатня към собствената си майка…

Питам се тогава, защо въобще се чудят хората, че днес природните стихии им отнемат всичко, което имат: дом, животни, покъщнина, бизнес и накрая живота им. Не е ли прав агентът Смит от Матрицата, който казва, че хората са чума, раково образувание върху планетата? И сега тя иска да измие от себе си тези гадинки – хората, които й причиняват толкова страдания? Не случайно е и думата катаКЛИЗМИ  :lol: -- нали с клизма човек измива червата си от вредни наслоявания и отпадъци, когато се разболее. А Земята е болна, страда от всичко, което вършат неразумните й деца и вече започва да се защитава за да оцелее. И ако не се осъзнае ВСЕКИ ОТ НАС, че НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за ставащото нещата няма да станат по-добре!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!Чудесна тема,много ми допада ,защото и аз мисля по същия начин-че рано или късно Майката Земя ще ни върне за всичките щети които сме и нанесли!Аз мисля ,че тя е едно живо същество, което заслужава много внимание, обич и най вече истинска любов!Да и се покланяме, да и отдаваме от нашата енергия -както тя ни дава и храни,защото за да получаваш -трябва и да даваш!Това са природни закони -които не могат с нищо да се заличат!И именно всички катаклизми които се случват - са благодарение на нашето отрицателно отношение към Майката Земя.Веднъж ми се случи да получа нещо -за което съм страшно блогодарен на съществуванито, показаха ми от къде сме дошли и на къде ще отидем.За жалост на къде ще отидем -беше много апокалиптично, на нека мислим позитивно,защото това ще ни помогне!Колкото повече хора с позитивната си мисъл се включваме с любовта си към Земята -толкова ще нараства "Критичната " маса за промяна към добро-това е също природен закон!Това са истинските закони -а не тия които ние хората се мъчим да сътворим!Призовавам всички добри хора -не зависимо от пол , раса , религия-да дадем нашата любов към Земята-за да ни държи и тя в своя скут-точно така ми дадоха че сме ние -в топлата гръд на Майката Земя!АЗ ДАВАМ СВОЯТА ЛЮБОВ И НА МАЙКАТА ЗЕМЯ!БЛАГОДАРЯ!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Добрите хора и без призоваване дават Любовта си на Майката Земя! Нали тя ни е откърмила. Но споко, Водолея се изявява и все повече хора ще усещат благотворната му енергия - то и това си е един вид Апокалипсис ( откровение ), освен това е и жътва, така че готовите са се събрали... Дано познаем всички " Пътят и Истината и Живота " и приемем нашия Месия в сърцата си. Да може чрез нас да се изяви отново Иисус и да се изпълни повторното му идване на Земята! И тя и ние имаме нужда и надежда, ще проверим и волята си, понеже от нас зависи!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте! Стихиите са си стихии....Водата като символ ...

Няма да е лесно....но е отговорно и "интересно".

Предизвикателствата са големи, но ние всички знаем, че Бог е Любов + Справедливост!

Хората започват да се замислят...това си е суровичко чистене

Да бъде ВИДЕЛИНА! ВИДЕЛИНАТА ДА Е С ВСИЧКИ НАС! АМИН

Любов +Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятели,

Всичко това може и да е така. Може би наистина Земята няма да ни търпи още дълго и това са само малки предупреждения. Наистина трябва да се опомним и то скоро и в глобален план.

НО в такъв момент за България, когато има стотици хора останали без дом, храна и работа, важното е какво ние можем да направим, за да им помогнем. Иначе можем да си философстваме колкото си искаме, да мислим какви са духовните причини за това, защо се е случило, че било карма и т.н. Това обаче няма да помогне на страдащите хора. Когато човек страда, когато целия му живот е преобърнат с главата надолу, единственото, което го интересува е как да намали страданието си и да бъде отново щастлив. Ето защо хората, които са на Пътя, трябва да видят какво могат да направят, за да помогнат.

Ето примерно една добра инициатива подета от Аморе от сайта "Клуб Астрология": Помогнете на бедстващите хора

Поздрави,

Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Едно допълнение по темата: Ако някой щрихира на картата на България засегнатите от трите вълни райони и помисли малко, ще забележи интересно съвпадение. Най-тежките поражения са в зоните около Велинград, Смолян, Ихтиман, Карлово, Роман ­ региони, за които в продължение на години медиите съобщаваха, че се извършва неконтролирана незаконна масова сеч. В голяма част от посочените райони никога не е имало подобни наводнения и това потвърждават както документите, така и възрастните местни хора.

Всъщност това са зоните на действие на "дървената мафия", която в продължение на години правителствата и всички институции така и не овладяха, а може би и не желаеха. Публична тайна е, че бяха изсечени и се секат цели високопланински местности, при това се прилага т.нар. гола, а не подборна сеч. Изсичат се всички широколистни гори, основно с по-ценни дървесни видове като бук, дъб, орех. Именно те са естественият природен враг на наводненията ­ тяхната коренова система попива водата при проливните дъждове и не є позволява да се превърне в мрежа от спускащи се ручеи, които, щом не срещнат преграда, се събират в мощни потоци и реки, вливащи се с огромен дебит в коритата на съществуващите реки и язовири.

И първокурсниците в училището за горски във Велинград учат, че един дъб и или бук задържа по около 250 литра вода. Също така и че нивото на реките и язовирите не се вдига толкова бързо от падащия от небето дъжд, а от вливащите се в тях водни потоци.

Вторична, но пак страшна последица от изсичането на горите е последваща водна и въздушна ерозия. Пороите и вятърът отмиват малкия хумусен пласт, смъкват пръстта от високите части на планините и това прави почти невъзможно бъдещото засаждане на гори. След такава ерозия остават обикновено сухи скали и камънак. Но за това никой не говори.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

аз бих погледнал по друг начин Природата казва че всеки който е изградил живота си на неподходящо място ще пострада Вече не може човек да оставя живота си на случайността Изискванията към хората се променят или обяснено по-просто бой на общо основание както в тайланд заради това че са легализирали децката проституция а туристите я използват

Поздрав

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей pencil !

Добре си го написал. Ама все пак сме в сайт по езотерика . Лесо- техническият Университет ще е доволен на написаното от тебе . От физически план написаното е така както си го написал, но мисля , че причините за "природните" бедствия в BG са "скрити " в обществените процеси ставащи в момента. И защо да си крием главите като щраусите....?

Тези "дървета" pencil, дето се "секат" в момента или се правят опити да се "секат" те са причината за поройните дъждове. Поне според мене е така. Попитай модераторите или началниците им , те са пазители на Учението на Учителя - Беинса Дуно , може да изровят от някъде из лекциите нещичко по въпроса. Защото мисля , че в сайт по езотерика трябва да търсим причините за "природните"бедствия в по-горнте ...сиреч духовни светове. След като знаем , че всичко на Земята е следствие .

Ако написаното от мене ти допада и харесват разсъжденията ми хайде тогава pencil заедно да потърсим причините и да ги "неотрализираме" . Щото тоооо.... и при Ной беше така и при Содом и Гомор пак беше така, с ... "природни" бедствия . Хайде Бели Братя да обърнем разговора в малко по друга посока , искате ли ?.............

Защото и аз съм мислил по въпроса , ама вече не го мисля. За себе си съм го измислил , че и подтвърждение имам за догатките си . Но съм страхлив човек и не смея да го кажа гласно . Че тоооо... тук май се гледа мнението на болшинството , пък аз винаги съм наопаки . Всеки луд с номера си - та и аз така ...с моя номер ...:)))))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей pencil !

Добре си го написал. Ама все пак сме в сайт по езотерика . Лесо- техническият Университет ще е доволен на написаното от тебе . От физически план написаното е така както си го написал, но мисля , че причините за "природните" бедствия в BG са "скрити " в обществените процеси ставащи в момента. И защо да си крием главите като щраусите....?

Тези "дървета" pencil, дето се "секат" в момента или се правят опити да се "секат" те са причината за поройните дъждове. Поне според мене е така. Попитай модераторите или началниците им , те са пазители на Учението на Учителя - Беинса Дуно , може да изровят от някъде из лекциите нещичко по въпроса. Защото мисля , че в сайт по езотерика трябва да търсим причините за "природните"бедствия в по-горнте ...сиреч духовни светове. След като знаем , че всичко на Земята е следствие  .

Ако написаното от мене ти допада и харесват разсъжденията ми хайде тогава pencil заедно да потърсим причините и да ги "неотрализираме" . Щото тоооо.... и при Ной беше така и при Содом и Гомор пак беше така, с ... "природни" бедствия . Хайде Бели Братя да обърнем разговора в малко по друга посока , искате ли ?.............   

Защото и аз съм мислил по въпроса , ама вече не го мисля. За себе си съм го измислил , че и подтвърждение имам за догатките си . Но съм страхлив човек и не смея  да го кажа гласно . Че тоооо... тук май се гледа мнението на болшинството , пък аз винаги съм наопаки . Всеки луд с номера си - та и аз така ...с моя номер ...:)))))

А, съгласен съм. Въпросът е, че същите, които се поругаха с майката Земя и навлякоха на главите на всички потоп сега най-много викат за помощи. Редно ли е да се помага на неразумните? Учителят, например, давал ли е милостия на просяци? Много пъти ми се е свивало сърцето, като видя някое циганско дете да дойде да проси пари, но не му давам, защото знам, че не са за него а за тартора на групата, и въобще, че това е добре организиран бизнес. СЛучвало ми се е да предложа храна, но те настояват за пари.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

pencil,

По въпроса за циганите, просията, тартора или таратора им съм съгласен с тебе. Нищо ново до тук не ми казваш. Постарай се поне мъничко да ме изненадаш приятно, с нещо което не знам. Разбрах намека ти. живял съм на село като малък и знам как стават тези неща, че всеки земеделски труд се плаща. А пък погледнато от духовна гледна точка земеделския труд е най-скъпото нещо на този свят - никаква изненада pencil, прав си в разсъжденията си... Казах ти , че съм пораснал на село- овчици и агънца съм пасъл, кокошки и пиленца съм хранил, крави съм гледал , мляко съм доил и пчелен мед съм събирал ..... а бе ... все такива работи . Но като циганите без свършена работа не съм просил - само с това мога да се похваля. Така , че по темата мисля , че приключих .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:hmmmmm: Наистина е много трудно да се разбере коя всъщност е причината за положението в момента, но всеки въпрос си има отговор!

Напоследък изстрелват много ракети и совалки и премълчават истинските причини и чух, че спряли облак точно над Европа. Аз разбира се не вярвам на тази теза, но когато човек не знае как стоят нещата се замисля...

Всъщност мнението ми е, че може би има нещо общо с глобалното затопляне.

И сигурно ще помислите, че гледам прекалено много филми, но е възможно да ни залеят много дъждове и цунамита както в "След утрешния ден"

Истината е, че понякога се страхувам.

Друга причина може да е самото отношение на хората към природата и това да се е отразило и върху климата...Хубаво е хората да се замислят въпреки и да не са виновни :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:hmmmmm:  Наистина е много трудно да се разбере коя всъщност е причината за полужението в момента, но всеки въпрос си има отговор!

Напоследък истрелват много ръкети и совалки и премълчават истинските причини и чух ,че спряли облак точно над Европа.Аз разбирасе не вярвам на тази теза, но когато човек незнае как стоят нещата се замисля...

  Всъщност мнението ми е ,че можеби има нещо общо с глобалното затопляне.

И сигорно ще помислите, че гледам прекалено много филми ,но е възможно да ни залеят много дъждове и цунамита както в "След утрешния ден"

  Истината е ,че понякога се страхувам.

  Друга причина може да е самото отношение на хората към природата и това да се е отразило и върху климата...Хубаво е хората да се замислят въпреки и да не са виновни :hmmmmm:

Мина времето в което хората трябва да мислят за ставащото. Сега е нужно действие. В момента. Утре може да е късно. Молитва, медитация, работа със Земята, кой с каквото може.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Молитва към държавата = молитва към дявола

Ако правителството днес вложи една стотна от стойността на щетите в елементарна рекламна кампания, която да ограмоти хората да се застраховат, утре няма да има нужда дори да се замисля какво да прави с щетите

    Безотговорност към бъдещето на нацията би било държавата да започне да покрива щетите на пострадалите от наводненията. Настоящото бедствие няма да е единствено и то трябва да ни послужи за урок, за да сме готови при следващите. Ако държавата плати всичко, отново никой няма да се поучи и да осъзнае работещото и изпитано в нормалния свят решение, наречено „застраховка”. Абсурдно е да се дават пари за ремонт на наводнени къщи само на базата на текущи емоции. Това би било и нечестно в страна, в която съществуват огромни дефицити в далеч по-важни сектори като здравеопазване, образование и обществена сигурност. Не може болниците да  са пред перманентен фалит, а правителството да плаща на „бай Генчо” да си отводни мазето. Не може да имаме милиарди евро външен дълг и вместо да го намалим, да плащаме за керемиди на някой, който не е поискал да даде 100 лв. за имуществена застраховка. Но най-важното е, че не може да учим народа да мисли както „не трябва”, вместо да го оставим да разбере смисъла на грешките си и да е готов да не ги повтаря... Автор: Добри Божилов, 11.08.2005 г.    www.komentari.com

Доста разумно мнение, като пропуснем момента за рекламата за ЗАСТРАХОВАНЕТО чрез АД-та.

За нас важи да сме на вибрацията на Божественото осигуряване и застраховане. :feel happy:

Мина времето в което хората трябва да мислят за ставащото.

Здравей,Пенсил! само да вметна, че за само за някои може би " времето е минало", но има хора които сега се пробуждат и разсъжденията по разните неща когато са в права посока също е вид работа.

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Бедствията идват и за да ни покажат колко голяма е пропастта между хората - политиците и властниците и обикновените хора , между градовете и селата, между столицата и провинцията. Страшно е да гледаш.Всички сме зависими и взаимносвързани. :yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Васил! ... :dancing yes:

За да поразсъждавам , ще трябва да цитирам твоите разсъждения по темата ...

Бих желал тук да засегнем въпроса за екологията. Наводненията в последните години са голямо бедствие за България. Чуват се гласове от еко-организации, че не толкова поройните дъждове, но най-вече изсечените гори са основната причина за тези бедствия
:D

Значи ние чрез мисълта си най-вече (а и чрез чувствата) проникваме във фините светове - астрален и ментален - и по този начин взаимодействаме с Живата Разумна Природата, тя приема нашите положителни или (твърде често) отрицателни импулси във вид на чувства и мисли. Ето защо, смятам че когато говорим за екология, ние - духовно търсещите - трябва да включваме в това понятие и екологията на духа. Светът е единен и нашият дух пряко влияе върху нашето обкръжение. И разбира се когато станем достатъчно зрели, следва да поемем своята съзнателна отговорност за това.

Напълно съм съгласен, че чрез мислите и чувствата действаме по един разумен начин на живата природа. "Разумен" в смисъл действаме с разума си. ....:))) , но това не винаги е положително въздействие. Правилно си забелязъл за наводненията миналата година. Виж ти и аз го бях забелязъл това ...:))) . Та като сме го забелязали и двамата , да те попитам .....

Как така Разумната природа се възпротиви на ...... чрез наводнения и такива катаклизми сред населението при съществуване на Обществото Бяло Братство? Не можахте ли да противодействате ...РАЗУМНО в положителен смисъл и да нямаше наводнения? Според мене - можехте. Как ? В цитата ми на думите ти е описано ... "проникване в ъв финните светове , астрален и ментален" ,. Сиреч - ценостната система, която засегнах в една друга тема за "Мнението и оценката" . Виж само колко точно си ме подкрепил тук в тази тема. И излиза, че съм бил прав за ценностната система. Там казах, че не бива да си пипа ценностната система , защото това води до много лоши последствия. Благодаря ти много за признанието. !!!

Лично според мене наводненията бяха, защото някой се опита да подмени много брутално ценностната система на населението. Познай кой? Виждам имаш око да виждаш нещата. Оставям отговора на тебе. А размисълът го оставям на всички форумци.

:thumbsup1:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Оринави,

По въпроса защо са се случили наводненията въпреки наличието на организацията "Общество Бяло Братство" - моля, задай въпросът си директно към тази организация, за да получиш компетентен отгвор. Мисля че може да зададеш този въпрос и към всички останали духовни общества, вкл. и БПЦ, ако смяташ, че са отговорни за това....;)

За повече информация относно идентичността на Портала, виж тук.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

<_<

Здравей Васил!

Точно ме насочи. Благодаря !

Но малко късно. Вече знам по беспорен начин отговорите и то откъдето трябва и то точно това което трябва. И за това говоря. И говоря защото Някой ми е разрешил.

Благодаря ти за информацията все пак !! Ще я имам впредвид.

...

Писах по темата " Екология на духа". В тази тема не съм писал. Как се озова поста ми тук ... не знам , но нищо де. Аз съм доволен и на малко, нали съм си Малечко Палечко. Ние като земни хора си даваме мнението , после Живия Бог дава оценката, после .... .умея да чакам. Лично от Бога съм искал МИР в молитвите си, това съм искал и Той каза ..ЩЕ ИМАШ. и АЗ ЧАКАМ.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) Бедствията - бедствия са за едни човеци, за други - възможност за служене :) кой предизвиква бедствията - той от кой отбор е :sleeping: май се сещам :lol::ph34r:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Днес чух нещо много интересно по радиото, много показателно. В Европа, след американската намеса в Югославия, се разпространява един вредител по царевицата, който унищожава корените й. След време забелязали, че някои полета с царевица биват нападани от този вредител, някои - не. Оказало се, че вредителят нападал само генномодифицираните царевици, а естествените царевици - не, тъй като те по естествен път си произвеждали защита срещу този вредител, а генномодифицираните нямали тези защитни рефлекси.

Велико нещо!

Разбира се, някой ще каже това тук не ви е форум по екология и селско стопанство, но все пак ... :1eye:

Редактирано от Теодора Андреева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) това си е направо по темата за бедствията...царевицата си е стратегически продукт + и малко инфо от мен продължение относно царевицата...великия ЕС спира субсидиите за царевицата :sleeping: "Reference: IP/06/1818 Date: 15/12/2006 IP/06/1818 Brussels, 15 December 2006

European Commission proposes to end public intervention for maize

The European Commission today proposed to abolish the system of public intervention purchases for maize from the 2007/2008 marketing year.

Ще поразмишлявам по въпроса защо точно така :sleeping: казват че има царевица, с която може да се изхрани човечеството :v: ний днес си хапнахме чудесна питка с царевично брашно + още две = " тройна коалиция" :lol: Теди, благодаря за инфото.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Любимо стихче от христоматията в първи клас:

"Качамак, качамак

вчера ядох, днеска пак.

Що да сторя, сиромах,

с празен, изгладнял стомах.

Качамак, качамак

вчера ядох, днеска пак..."

Гледам темата - бедствията. Пък аз пиша за качамак, следвайки обсъждането за царевицата... нейсе! Откъде тръгнахме, къде стигнахме... В такава ситуация се пробвам все пак да свържа нещата... Хмм...

!!! :1eye: Искам да ви кажа, че при този бедстващ живот и качамакът, и бобът, и какво ли не вече станаха деликатес!!!

Най-дефицитни обаче станаха почтеността, лоялността, верността, истината, любовта...

Развратът стана обогатяване, изневярата - глътка чист въздух, егоизмът - разумност, разюздаността и несъобразяването с другите - свобода, нараняването - поучаване, пороците - лична неприкосновеност... Има ли вече истинска обич между хората, откритост, доверие, вярност, жертвоготовност...

Наричаме пагубните неща с благовидни имена и дори по-лошо - взеха, че станаха модерни - срастват се с манталитета и живота ни. Упадъкът започва, после ще последва осъзнаването. Ама много страдания, болести и бедствия ще има, щом не сме разумни и добри. Да си добър човек в днешно време е смешно. Сега е модерно всеки да гледа себе си. Добре, че има изключения!

Редактирано от latina

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Рекорден брой природни бедствия през 2007 г.

Броят на природните бедствия по света се е повишил с около 20% за една година и е достигнал рекордно равнище, се посочва в годишния доклад на Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец, която приписва тенденцията на последиците от промените в климата. Федерацията е регистрирала 427 природни бедствия през 2006 г. Според данните от доклада повишението е достигнало 70% в периода 2004-2006 г. През последното десетилетие броят на природните бедствия се е увеличил с 60% в сравнение с предишното ­ от 4241 на 6806. Между двата периода и броят на жертвите се е удвоил от 600 000 на 1,2 млн.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Колко актуална е темата, отново, 10 години по-късно. Промениха ли се хората? Очевидно не. И природата отново трябва да ни напомни, по жесток начин, че я нараняваме, че сме свързани в едно и не можем вечно да я ползваме като източник на безкрайни блага и бунище...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×