Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Модата в Отвъдното:)


Guest Христо

Recommended Posts

Може въпросът да ви се стори смешен и странен ... :D Хрумна ми, защото медиумът Розмари Браун в своята книга "Незавършена симфония", като че ли намеква нещо такова ...Тя е общувала с духове на композитори, които са и диктували своя отвъдна музика... Та тя казва, че ги е виждала в дрехи от техните епохи, че ги е виждала облечени по различен начин. Предполагам че там ( отвъд) хората нямат нужда от дрехи, ама знам ли ... :D Щом пред нея са се показвали облечени по определен начин, и щом са сменяли тоалетите, може би дори след смъртта си са били подвластни на модата и са "обличали" различни неща.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

или пък просто мозъкът на медиума възприема образа според своите възможности и го доизгражда според своите представи....

Линк към коментар
Share on other sites

Интересното е че всички медиуми описват дрехите на хората които са преминали в отвъдното.

Има ли мода там- не знам! :D

Когато човекът си е отишъл от насилствена смърт и не могат да открият останките, той се показва на медиума в дрехите с които е бил облечен в момента на трагедията.Така е по-лесно да се разпознае от близките(или разследващите).

Преди много години изчезна брат на наша позната,офицер от гранични войски.Разследването не даде резултат и сестра му получи разрешение да отиде при Ванга.Тогава бях в началното училище,но и до ден днешен си спомням с подробности разказа на жената.Щом влязла при пророчицата,Ванга възкликнала:"Защо не си с новото палто което ти подари брат ти за рождения ден?!Боже,какъв хубавец е само!Карираният костюм много му отива,ризата му е розова..."

А може би дрехите носят някакво послание?! :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Поне от това дето съм чел, знам че обитателите на различните отвъдни сфери на съзнание си изглеждат плътни едни на други, така както ние изглеждаме плътни един за друг, също така съм чел че и в отвъдното има занимания с музика, както и с други изкуства. В този ред на мисли е възможно да предположим, че има и мода ... :lol::hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Хриско, това с модата в отвъдното е много интересна тема. :)

Има един автор Сведенборг, който е препоръчван и от Учителя. Перефразирам ..."Четете Сведенборга, много от нещата който е казал са верни". Та има една негова книга "Небе и Ад" се казва. Там доста подробно е описано за уредбата на оня свят.

В интерес на истината той е писал малко (почти нищо) за облеклото на тези, които пребивават в духовния свят, но за сметка на това доста се е развихрил по отношение на устройството на живота на ангелите (ангелоподобните същества). Под духовен свят той има предвид междинният свят където пребивават душите след смърта, преди да се въздигнат до небесата (ангелския свят) или да отидат в долния свят (ад). Времето за пребиваване там е различно, според живота който всеки е водил приживе...

Аз ще се огранича да давам пасажи-информация от книгата само по конкретната тема за модата и облеклото на оня свят, но за да стане ясно всичко трябва де се прочете книгата.

___________________________________________

"Случва се така, че днес почти никой не знае какво представлява духовното, а още по малко пък се знае, че духовните създания каквито са всички ангели и духове, имат човешка форма. Ето защо почти всички които идат от света са безкрайно учудени, че отново живеят, че са хора, както и преди, че виждат, чуват и говорят, че тялото им има чувство за допир, както преди, удивени са че нищо не се е променило.."

"Когато духът на човека влезе в света на духовете, а това става малко след неговото въставане (физ.смърт), той има същите лице и звук на речта, каквита е имал и на света; причината е че тогава се намира в своите външни начала, докато вътрешните му начала все още са закрити - това е първото състояние на човека след смъртта."

Аз стигнах до извода прочитайки няколко пъти книгата... Сведенборг описва как и къде става въвеждането на хората отвъд, а светът в който душите пребивават непосредственно след физ. смърт той описва като духовен свят ( а под небеса, той има предвид световете в който живеят ангелите, те са много и различни). Там, в духовния свят, човек пребивава със своето съзнание, духовно тяло, паметта която носи от физическия свят. Човек има същите усещания, разбирания, нагласи и стремежи както когато е пребивавал на земята. Комуникацията в този свят става посредствум мисълта. Достатъчно е силно да пожелаеш даден човек или хора и тои/те ще ти се яви по начин по който е запечатан в твоето съзнанието. Можеш да го видиш млад, стар, и така облечен както ти е познат. А когато на човек му предстой да се издигне и влезе в ангелския свят, тогава се затварят неговите външни начала (вкл. и неговата памет идваща от физическия свят) и се отварят неговите вътрешни начала (ангелоподобни)....и т.н.

__________________________________________

Обаче изключително интересно е описано облеклото и живота на ангелите. То е различно в зависимост от света(небесата) в който пребивават, и съответстват на тяхната разумност. Мога да кажа, че при тях явно има висша мода и всички се обличат подобаващо.. :D

"Тъй като ангелите са хора и живеят помежду си така както хората на земята, те също имат одежди, жилища и редица подобни неща, с тази разлика, че при тях всичко е по-съвършенно, защото са в по съвършено състояние. Щом ангелската мъдрост превъзхожда човешката дотам, че се нарича недостижима, то и всичко, което им се явява, също е недостижимо, понеже всичко, което ангелите възприемат и всичко, което им се явява, съответствува на тяхната мъдрост"

" Че одеждите на ангелите не се явяват като одежди, а действително са такива, може да се установи от това, че те не само се виждат, но също и се усещат."

Сведенборг казва още че дрехите им са много, "те ги обличат и събличат, прибират ги, когато не им трябват и ги изваждат, когато им служат"...

"..Най-разумните там са облечени в дрехи ярки като огън, или блестящи като светлина; по-малко разумните са облечени в светли или бели дрехи, но без блясък; най-малко разумните са облечени в многоцветни дрехи, докато ангелите от вътрешните небеса са голи"

Тук само да допълня, Сведенборг казва, че ангелите от вътрешните (божественни) небеса освен че се явяват като деца, те са най-разумните, чисти и девствени души чиято голота е символ на чистотата и непорочността. "Ангелите от вътрешните небеса са голи, защото пребивават в невинност, а невинността съответствува на голотата."

"Питах ангелите откъде имат тези дрехи, а те ми казаха че идват от Господ и че понякога Той ги облича, без те да знаят. Казаха ми също, че облеклото им се мени според промените на тяхното вътрешно състояние, че дрехите им са блестящи и светли в първото и второто състояние, докато в третото и четвъртото са малко тъмни, което идва от съответствията, защото промените на тяхното състояние се отнасят до онези им качества, които засягат мъдростта и разумността...."

Въобще книгата е доста интересна...

Много светли мигове през 2010....

Редактирано от galgo
Линк към коментар
Share on other sites

Така, както аз си представям нещата, това как се облича човек в отвъдното зависи единствено от неговото въображение; от представата, която има за себе си и за състоянието в което се намира; от степента в която познава условията на средата в която се намира. Там няма кой да прави дизайна на дрехите, да ги шие и т.н. Всичко се извършва от мисълта на самия човек, от степента в която той може да си представи своите дрехи. За съжаление хората в тези светове много често не осъзнават това, а и нямат развита мисловна дисциплина. Те си представят себе си и условията по подобие на земните. Те най-често са облечени с тези дрехи с които се помнят от живота си на физически план или тези, които са им харесвали най-много.

Дали има мода във висшите светове? Може би зависи от това в каква точно сфера си попаднал. Там човек попада в такава среда, съответстваща на мислите му. В някои сфери животът е много подобен на познатия ни. Там хората може би поддържат модните тенденции от времето, когато са били „живи“. В други сфери хората се обличат водени преди всичко от удобството и целесъобразността.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, и аз съм чел че в отвъдното мислите могат да се материализират много бързо, но много от попадналите там хора не знаят това. :) Няма ли кой да им каже ? :hmmmmm: Чел съм, че някои като разберат за способността си да създават предмети с мислите си, започват да се заобикалят с лукс, който им е напълно ненужен в света в който са попаднали ( някои дори строят замъци!), но не го осъзнават, а действат под влияние на неудовлетворени земни желания.

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

В отвъдното мислите не могат да се материализират, защото са си материални.

Обаче сферата, където личността би могла да се занимава със своя външен вид, е само етерната. А в нея се намират онези личности, които са прекалено привързани към земята и са твърде несъзнателни, за да се отдадат на процеса на постепенен разпад на фините тела. Понеже той е естествен и етерните тела се разпадат така или иначе, те са принудени да си набавят етери от личностите на живите, поради което предизвикват техните емоции и се хранят с тях. Именно тези и никои други се появяват по спиритичните сеанси (и подобни) и се представят за който е необходимо. Но дрехите, които показват там, са избрани по-скоро по вкуса или очакването на наблюдателите, отколкото по техния собствен. Те, макар и твърде ограничени, все пак са лишени от грубоматериалните си обвивки и могат да използват непосредствената сетивност на астралното си тяло, чрез която е лесно да заблудят всеки земен човек в своята "просветленост".

И аз се включих, но ще е необходимо да отбележа, че помоему това е една от най-безумните теми въобще.

Линк към коментар
Share on other sites

" Именно тези и никои други се появяват по спиритичните сеанси (и подобни) и се представят за който е необходимо." - Не мисля, че това е вярно винаги. :)

П.п. Гледам че вчерашния "сняг" е разтопен от "топлите ветрове" ! Но все още смятам, че един "стълб" напълно заслужава "удари" със "снежни топки", заради несъзнателните си или може би Съзнателни опити да предизвиква катастрофи, изкарвайки виновни "шофьорите", които "не подозират" че "стълбът" е с крака и от време на време изскача на "платното".

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Първото и неотменимо свойство на дрехата е функционалността според употребата й.

Модата е на второ място. Ако очите на някой виждат зад модата функционалността, значи всичко е ОК. Златното сечение е функционалност заедно с модата. Но ако виждащите слепци се запленят до толкова в модата, че забравят основното.... ми да викаме попа с онези двамата около него с лопатите.... :rolleyes: Спиритизмът не е за всеки желаещ, който току-що е проходил.

А пък стълбовете за това са стълбове, трудно се подвеждат от временните моди и те самите евентуално могат да са модни дизайнери. Качеството на модната колекция вече е друг въпрос - експертен въпрос е. А човекът с плът или без плът, ако си е виждащ слепец в плът, ще е такъв и без плът. Иначе модата е хубаво нещо, шаренийка за очите е. Прави живота по-разнообразен. Е... понякога разнообразието боли. Но пък осъзнатата болка си е божествено откровение и много ценен опит. въпреки всичко не съм мазохист, за да се уча само от собственните грешки. Но има и предсказуеми грешки - при липса на по-добри варианти, се избира по-малкото зло. Тук опира въпрос вече и до наличност на ситуационни оптимални възможности. Блажен е онзи който греши когато има отсъствие на по-добри възможности.

Иначе темата си е хубава, показва шаренкото в умовете на хората.

Линк към коментар
Share on other sites

" Обаче сферата, където личността би могла да се занимава със своя външен вид, е само етерната. А в нея се намират онези личности, които са прекалено привързани към земята и са твърде несъзнателни, за да се отдадат на процеса на постепенен разпад на фините тела."

Ето, сам казваш че е възможно занимание с външния вид в отвъдното ! Такъв беше и въпроса в темата! Модата е свързана със заниманията с външния вид !! Никой не е говорил за дрехи в буквалния смисъл на думата, за дрехи от плат!

Станимир също потвърждава в поста си, че е възможно такова нещо като занимание с мода. А ти за пореден път се прояви като ...!

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

Има ли души, които в отвъдното запазват религиозните си убеждения, например в ниските сфери на астралния свят ? Вярно ли е, че дори се отслужват богослужения ? :)

Линк към коментар
Share on other sites

Какъвто си бил на земята, такъв ще бъдеш и в отвъдното. Там даже ще имаш много по-голяма възможност да си отслужваш богослуженията по какъвто си искаш начин.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Но това явно е характерно за някакво по - слаборазвити духове. Странно е да има богослужения в отвъдното. :lol: Преди си мислех, че там всички са наясно с Истината и тя е една за всички. Четох че някой свещеник като иска да прави служба в отвъдното, просто отправя мисълта си към вярващите и който иска се отзовава. Поне сигурно не ги плаши с ада, ако не се отзоват. :lol:

Линк към коментар
Share on other sites

Модата като понятие в материалния свят е свързано със суетата.Има елемент на изкуство /изкуството е допир до фините светове/,но зависи от кои нива авторът черпи вдъхновение-висши или низши.Но и в двата случая нещата са опорочени,защото служат на машината за правене на пари.

Когато Душата напредва по Пътя един от белезите е,че започва да осъзнава суетата в материята и да се оттегля от нея.

Но както Станимир вече написа,в отвъдното одеждите,с които се представя душата пряко съответстват на нивото им на еволюция.Така че там мода в нашия смисъл няма.:3d_015:

Линк към коментар
Share on other sites

Но и в двата случая нещата са опорочени,защото служат на машината за правене на пари.
Тоест Пако Рабан волно или неволно е опорочавал вдъхновението си. :) Понеже хем човек, който се интересува от духовното, разказва за преживяванията и познанията си в тази сфера, хем прави пари от модата. Но в същото време, казва че дава пари и за бедните, и че с дейността си радва хората ( май по - специално жените). Модата : има ли нещо положително в нея за душата ? Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Но и в двата случая нещата са опорочени,защото служат на машината за правене на пари.
Тоест Пако Рабан волно или неволно е опорочавал вдъхновението си. :) Понеже хем човек, който се интересува от духовното, разказва за преживяванията и познанията си в тази сфера, хем прави пари от модата. Но в същото време, казва че дава пари и за бедните, и че с дейността си радва хората ( май по - специално жените). Модата : има ли нещо положително в нея за душата ?

Да,той споделя терзанията си в една от книгите и вероятно дава голяма част от парите си за благотворителност,без да се показва.Споделя,че има къща в която единственото богато нещо е голямата библиотека,няма даже автомобил.Живее скромно и самотно,както всяка напреднала душа.

Има ли нещо положително в модата за душата?-Ами да-естетическа наслада от една дреха-творение на изкуството.Тук уточнявам-висшата мода,а не чалгарската.Но това е лично мое мнение вече.

Линк към коментар
Share on other sites

Споделя,че има къща в която единственото богато нещо е голямата библиотека,няма даже автомобил.Живее скромно и самотно,както всяка напреднала душа.
Да, има голяма библиотека.
няма даже автомобил
Това не съм го чел. Глупаво ми се струва.

Какво имаш предвид под "самотна" ?

Тук уточнявам-висшата мода,а не чалгарската.
Тоест чалгарската мода е дрехите, които носим в ежедневието, а висшата са всички онези шантави префърцунени извънземни льоляви непрактични неща, които наричат "дрехи" и които се показват по модните подиуми от едни дръгливи щраусовокраки бледи чупливи гърчави създания, които накратко наричат "манекенки" ? :3d_146: Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Ами Пако Рабан е последовател на Учителя,не е женен и няма деца.Освен работата си ,има духовни интереси.Но всичко това го пише в книгите си/първата и третата,ако не се лъжа,защото втората май беше за апокалипсиса/,мислех,че си ги чел,след като го даваш за пример.

Лично аз не нося в ежедневието си чалгарски дрехи и въпреки това съм облечена фешън.Стиловете са много...

Крис,започваме да спамим,дай да продължим в лс.:rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Разбрах какво имаш предвид, но попитах за всеки случай, понеже си помислих, че може под "чалгарски" да имаш предвид дрехите, които носим, а под висша мода онези дето са само за подиуми, щот са много странни за ежедневно носене и са само за красота.Не спамим, в заглавието пише за мода. Чел съм "Траектория от един живот към друг". И от скромност ли няма кола ? :lol: Не мисля, просто смятам, че няма желание да има. Сигурно има много духовни хора, които се придвижват със свои коли.

Стиловете са много...
Ок. Разбрах че имаш предвид това, но не бях сигурен.

Има елемент на изкуство /изкуството е допир до фините светове/,но зависи от кои нива авторът черпи вдъхновение-висши или низши.

Щом има вдъхновения от други светове, може би в други светове има нещо като мода, може би по - скоро рисуване на дрехи, които се появяват на земята след това. :)Ако искаш виж темата за небесата : там съм питал за болниците, почивните домове, съня и т.н.

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Няма кола-движи се с метро или такси.Мисля пишеше,че не му е нужна.Нещо като ненужен лукс,който замърсява природата.

Допира до другите светове им дават идеи,които преминават в картини в ума им.Това се отнася и до художнци и скулптори...

а музикалните творци чуват откъси от музиката на сферите...

Линк към коментар
Share on other sites

Нека разграничим красотата на облеклото от стремежа да бъдем красиви чрез облеклото. Нека да вземем под внимание и това, че красивото и модното не винаги се припокриват, а в някои случаи сериозно се разминават. Докато красотата извисява, от модата се правят пари. Е в надземните светове от мода пари не могат да се правят, но пък човешката суета не само, че не намалява, но се усилва многократно. Каквито дрехи сме харесвали тук, такива ще харесваме и там. Там никой няма да ни налага нови вкусове и модни тенденции, но ние ще си принесем вкусовете, които сме сформирали тук на земята.

Има и още нещо. В надземните светове всичко става чрез мисълта. Там никой няма да ни шие дрехите, а ние сами трябва да си ги „изработим“. Значи към сформирания вкус, ние трябва да добавим и индивидуално творчество. Повечето хора нямат умствената способност да си представят ясно дадена форма и да я материализират отчетливо. Така че в действителност дрехите в някои сфери на надземния свят може да изглеждат доста гротескно, а в други, където достигат хората с развита и красива мисъл, дрехите ще се произведения на изкуството и ще изразяват преди всичко красивото, а не човешката суета.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Споделям мнението, че модата в отвъдното е свързана с фантазията на мисълта, която човек развива в земното си превъплъщение.Това важи за дрехи, за къщи, за всичко.Например Учителят е бил скромен човек, носел е костюм и дрехите му не били в изобилие.В лекциите си е давал съвет, че човек може да има малко дрехи, но излъчването му да е красиво.Една дреха да имаш, но ти да я правиш красива, не тя теб.Модата е нещо преходно, а красотата по Бога е нещо, което си струва да му се посветиш.Живота ме е сблъсквал с хора с красиви дрехи, без вътрешно излъчване и нямат покритие със същността си, което е несъответствие.

Айнщайн твърди , че Вселената е ментална и безкрайна .А Учителя пък твърди, че всичко което го има в творбите на художниците, музикантите и поетите е взето от невидимия сват.Така, че всичко е отражение на мисленето ни.Колкото е приближено до Бога е съвършено.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...