Jump to content
Порталът към съзнателен живот
дана

Петиция за подкрепа на алтернативните методи за лечение

Recommended Posts

Здравейте, подписах тази петиция и я разпространявам, защото сама съм се убедила в ефикасността на антропософската медицина, развита върху хомеопатичния метод. И защото подкрепям правото на избор при лечението.

www.petitionecomed.eu

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

Подкрепям подобно начинание, защото съм прилагала подобни методи върху себе си.Намирам, че всеки трябва да има свободен избор за лечение.Вярвам, че алтернативните методи са позабравени за всички, но все пак имат бъдеще. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

СЗО ще класифицира народната медицина

Инициативата ще помогне да се оценят обективно преимуществата на този вид лечение

0000106432-article2.jpgСнимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО) ще разработи класификация в областта на народната медицина, съобщи АМИ ТАСС.

Класификацията ще обхване терминологията, диагностиката и мерките на вмешателство. Инициативата ще помогне да се оценят обективно преимуществата на този вид лечение.

„Ние не отричаме факта, че използването на народната медицина е широко разпространено в западната част на тихоокеанското крайбрежие, Югоизточна Азия, Африка и Латинска Америка.

В Европа и Северна Америка също нараства използването на лекарства от растителни суровини, акупунктурата и други методи на народната медицина”, заявява представител на СЗО.

Предстоящата класификация ще има интерактивна платформа. Така всеки потребител на мрежата ще може да се осведоми относно термините и понятия, използвани в народната медицина.

Първоначално класификацията ще бъде фокусирана върху практическите методики на народната медицина в Китай, Япония и Република Корея, които са световно разпространени.

Изт.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ето още едно основание, да помислим за разумни алтернативи на Анти-биотиците:

"Според световната здравна организация съвременната медицина е обречена"

"Светът се намира на прага на криза, предизвикана от устойчивостта на микробите към антибиотиците, е заявила на 16 март на конференция в Копенхаген шефката на Световната здравна организация (СЗО) Маргарет Чен. Съобщението е на вестник The Telegraph... Човечеството сега има работа с такова равнище на антибиотикоустойчивост, че ситуацията може да означава „край на медицината, каквато я познаваме”. Ние навлизаме в „пост-антибиотиковата епоха” – подчертала Чен. Всеки разработен някога антибиотик във всеки момент може да стане безполезен...

...Такива обикновени неща като ангината или раничка на коляното на детенце отново стават смъртно опасни” – казала Чен. Смъртността на пациентите, инфектирани от антибиотикоустойчиви щамове на микроорганизми в някои страни, се увеличава с 50 процента. При това използването на малкоразпространени антибиотици не рядко налага хоспитализиране...."

източник: http://www.blitz.bg/news/article/133758

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×