Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Несправедливо уволнение


sabatini

Recommended Posts

Предполагам всички сте имали този проблем.Аз бях уволнена заради грешка допусната от мой колеги,но понеже неямаше желание от страна на шефа да разбере истината ме уволни.И до днес не разбирам защо се получи така.Дълги години работих ,а ме изритаха заради колега дошъл "вчера"да работи.Е пишете ако ви харесва моята тема.

Линк към коментар
Share on other sites

Продължавай нататък.:rolleyes:Не мисли защо се е получило така..Ш.ефа ти ще си плати, ако те е уволнил несправедливо.Постъпват така, защото се имат за всесилни...не бих искала да съм на мястото на шефа ти...един ден ще се озове в твоето положение, а ти ще си му шеф...

Но най-добре да зарежеш всичко това, и да не се фокусираш върху лошото, за да не го извикваш в живота си: Закона за привличането.

Линк към коментар
Share on other sites

Има два варианта - да простите и да забравите, което е християнската позиция, или да търсите възстановяване и отмъщение, което е светската позиция. При втория можете да заведете граждански иск и да потърсите съдействие от Комисията за дискриминация, омбудсмана или дори Страсбургския съд. Но в този случай трябва да имате доказателства (документи, свидетели и др.), за да убедите съда, че уволнението Ви е неправомерно. В противен случай искът Ви няма да бъде приет, но дори и да бъде приет и да бъде заведено съдебно дело, Вие няма да го спечелите, а ще бъдете осъдена за клевета. Решението е Ваше.

С поздрав,

о. Павел

Линк към коментар
Share on other sites

Има още една възможност - да простиш, като същевременно извлечеш всички ползи от случката - независимо дали за себе си или шефа, или колегите.

Тъй като не съм вътре в конкретната ситуация, не давам съвет, а просто споделям как бих постъпила аз при подобен случай.

Няма да се съдя, защото е излишно хабене на енергия.

Няма да искам да се връщам, защото ще попадна в конфликтна ситуация и атмосфера, която мя,а да ми е полезна.

Ще си търся работа другаде. Като се базирам на натрупания опит.

Ще напиша кратко съдържателно писмо до шефа , за да му изложа фактите сбито и без емоция. Оттам нанатък да си понася отговорностите.

Линк към коментар
Share on other sites

защо ме уволниха заради чужда грешка

Уволнили са Ви, защото на този свят справедливост не е имало, няма и не знам кога ще има. И все пак така е единствения начин да се научи човек на милост. Ако желаете си купете боксова круша или нещо от този род да си изкарате яда възможно най-бързо :rolleyes:. След това не мислите повече за това какво сте изгубили а какво може да сте спечелили. Кой знае дали няма да се получат нещата по-добре занапред отколкото ако бяхте в същата фирма?

Линк към коментар
Share on other sites

И аз съм имала подобна ситуация, с тази разлика че сама напуснах заради напрежението и липсата на удоволствие от работата. Сега след няколкото изминали години си давам сметка, че ритника който получих само ме изстреля напред, и благодарение на тая случка, ми се наложи да се занимавам с това което сега ми е професия ( в Бг може би съм единствената ), а в чужбина съм сред добрите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Преди 2години имах сходна ситуация.Сега съм на много по-добра и лека работа за двойно павече пари.

Гледай напред и реши какво искаш да правиш.Всичко ще се нареди,макар и не от днес за утре.

За да тушираш негативните емоции направи житен режим.thumbup2.gif

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

В момента напущам работа заради лошо отношение.Изпитвам ужас че трябва да ходя още няколко дни, а с такова желание започнах:(.Надявам се,че Христо6 е прав, че Бог ми затваря в момента вратата но ми отваря портала:thumbsup1:."Надявам се" е слабо казано,сигурна съм че е така.Само дето не съм разбрала още каква е поуката,каква е ползата от нервите и безсънието които изживявам през последния месец.Лека вечер и Господ да е с Вас:thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...