Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да се научим да живеем в друга държава


sabatini

Recommended Posts

Болката и липсата на любимите хора ни кара да страдаме,в свят непознат ,в свят чужд .Но как да намерим правилният "начин" за да отцелеем.Вече 4 год.не го намирам!А ВИЕ!

Линк към коментар
Share on other sites

Ами, първо роднините се "уволняват", и после човек може да се отдаде на живот зад граница...Е, на мен специално понятието "роднини" ми е съвсем абстрактно, защото цял живот почти живея далече от тях и дори хора, които ми се падат първи братовчеди не познавам, да не говорим за по-далечни...Но, за това трябва да благодаря на Всевишиния- не всеки има такъв късмет като моя...

Но, само едно място в чужбина ми е на сърцето до толкова, че при първа възможност бих се изнесъл натам, за да изживея остатъка от живота си...Жалко че вече не заточват в Сибир- още от детските си години съм си подготвил "номер", достоен за подобно заточение- ама комунизма си отиде...

Редактирано от Кристиян
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Като живееш с мисълта, че не само когато си поискаш, може да прескочиш до България, но и наистина да имаш тази възможност.

Но ако си на друг континент, ще ти е малко по-трудно. За Ignatia! - не те съветвам, защото се предписва индивидуално, а не ей така, по интернет. Може да има и обратен ефект и тогава няма кой да ти помогне.

Линк към коментар
Share on other sites

На мен ми липсваха приятелите,не роднините.Както и България.В моменти на тъга лягах на леглото и гледах облаците,които приемаха формата на Витоша(тя се вижда от прозореца ми).Така се пренасях поне за миг там,където копнеех да бъда.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Да, сега има скайп... Върши работа!

А иначе - намери в СЕБЕ си това, което ти липсва от Б-я. Идентифицирай какво ти липса: топлина, близост, душевност, разговор, прегръдка, разбиране.. - ти знаеш какво ти липсва, аз не. Намери ги в себе си и започни да ги даваш на другите! Тогава липсващото ще заживее в теб, ще се запълни празнината. На запад наистина лиспват много от емоционалните качества, които имаме на изток. Когато ти ги даваш на другите, те преминават през теб! Още Франциск Асизки го е казал човека - и е съвсем практично прав!

Линк към коментар
Share on other sites

Болката и липсата на любимите хора ни кара да страдаме,в свят непознат ,в свят чужд .Но как да намерим правилният "начин" за да отцелеем.Вече 4 год.не го намирам!А ВИЕ!

Нужно ли е да живееш там?

Писали сме в много теми, как е добре човек да намери призванието си и т.н., та и това е нещо подобно.

За някои хора е нужно и полезно да отидат другаде - завинаги или за известно време. За други не е така. Но ... по една или друга причина се озовават също навън. Макар че мястото им е било в България.

Струва ми се 4 години са достатъчно дълъг период.

Линк към коментар
Share on other sites

На мен изобщо не ми липсва България. Преди да замина мислех, че ще изпитвам тъга и носталгия. Но няма нищо от това. Вече съм там 10 месеца. Стига ми да знам, че мога да се връщам поне веднъж годишно или два пъти още по-добре :) Ето точно след седмица на 1 май пътувам за България поради ангажименти. Другата рецепта е интернет и скайп :) Без тях щеше да е тежко, но с тях е леко! Но зависи от темперамента, аз и докато бях в България малко общувах, така че тук ми е добре, не чувствам липса на нищо. В Германия съм с чувството на временен местожител (нищо че повечето време съм там), а постоянно ми местообитание си е България. Когато си идвам там се чувствам добре и когато съм в чужбина пак се чувстват по същия начин добре. Това е същата земя, не е друга, не е чужда...а нашият дом е в нас, в духа, който е винаги в нас и около нас. Така че аз не се чувствам на чуждо място.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...