Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ернст Мулдашев


Recommended Posts

Днес в България би трябвало да е пристигнал световноизвестният руски офталмолог Ернст Мулдашев.Престоят му у нас ще бъде една седмица,в която ще извърши и една операция във ВМА.

Повечето от нас са чели книгите му и знаем за учен от какъв ранг става въпрос.

Познавате ли хора оперирани от Мулдашев?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Ето че професор Мулдашев най-после е в България!Новината много ме зарадва,но това че не му е разрешено да оперира ме натъжи.

Ернст Мулдашев е доктор по медицина,професор,директор на Общоруския център за очна и пластична хирургия,почетен консултант в Луисвилския университет(САЩ),член на Американската академия по офталмология,дипломиран офталмолог на Мексико,член на Международната академия на науките към ООН.Той е първият лекар в света,извършил успешно операция по трансплантиране на око,създател на ново направление в медицината-регенеративната хирургия.

Създаденият от проф.Мулдашев алоплант активира скритите възможности на организма за възстановяване на собствените тъкани,а биополето на растящите клетки подтиска патологичната регенерация(рака) и нормализира функцията на болните клетки.Внедрени са 58 вида алоплант,които са патентовани в Русия,САЩ,Германия,Франция,Швейцария и Италия.

Проф.Мулдашев е спасил хиляди безнадежно болни,отписани от консервативната медицина.Бил е в повече от 40 държави,където е извършвал операции и е чел лекции.

Чудя се защо у нас голяма част от лекарите се отнасят скептично към постиженията на д-рМулдашев?Дали пък това,че той поставя като задължително условие за успешно излекуване на дадена болест вярата в Бог?

Линк към коментар
Share on other sites

Бюрокрацията си е бюрокрация! Световно известният професор трябва да се регистрира в Регистъра за трансплантации и да представи медицинските си дипломи на техни административни величества от Здравното министерство!

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-04-28&article=322820

Линк към коментар
Share on other sites

На въпроса какво е отношението му към 2012 година и края на света,Ернст Мулдашев отговаря:

- Нищо не мога да кажа.Смятам,че да предсказваш бъдещето е голям грях.Ако се вярва на всички предсказания,то човечеството трябва да загива поне веднъж месечно.Пред кабинета ми в Уфа закачих табелка:"С предсказания и диагнози от ясновидци не влизайте".Уважавам само двама ясновидци - Нострадамус и Ванга.Никой от тях не е казвал точната дата,никога не са говорили конкретно,защото предсказването на бъдещето е прерогатив на Бога.

източник в.Телеграф( 28.04.2010г)

Линк към коментар
Share on other sites

Някой успял ли е да присъства на лекциите и срещите с Мулдашев?

Много ще се радвам, ако споделите преки, лични впечатления от него.

Линк към коментар
Share on other sites

Разбрахме, че трябва да го направим едва в петък,

ден преди да пристигне проф. Мулдашев

обясни проф. Захари Захариев. От здравното министерство обаче твърдят, че още преди първата планирана визита на Мулдашев са предупредили какви стъпки трябва да се направят, за да получи разрешение да извърши операция в България.

Докога с жалките бюрократични машинации?

Иска ми се да предупредя домакините на проф.Мулдашев, че следващия път ( ако има такъв) може пак да се окаже , че са "пропуснали" някой документ.

Линк към коментар
Share on other sites

Докога с жалките бюрократични машинации?

Иска ми се да предупредя домакините на проф.Мулдашев, че следващия път ( ако има такъв) може пак да се окаже , че са "пропуснали" някой документ.

Наистина жалко за всички тези хора, които се тълпят пред вратата му с надеждата да бъдат излекувани.

Редактирано от Теодора Андреева
Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото знам за операция е бил определен 40 годишен мъж.Представете си как се чувства сега този човек,който е таял такава голяма надежда,а е бил излъган...

Линк към коментар
Share on other sites

Случайно хванах интервю с професор Ернст Мулдашев по телевизията. Силно ме впечатли този човек! Освен блестящ хирург, направил е първата трансплантация на око, той е и забележителен езотерик. Разказва толкова интересни неща за експедициите си в Тибет. Каза, че там е открил пещерите, където се съхранява генофонда на човечеството. Там чрез специална медитация хора са достигнали някакво непознато за нас състояние на физическото тяло, при което и водата минава в непознато за нас ЧЕТВЪРТО агрегатно състояние. Така телата можели да останат от порядъка на хиляди години преди отново "да се събудят". За свойствата на водата да създава и съхранява информационни кодове не е новост. Ернст Мулдашев смята, че сме произлезли от атлантите, които, освен много по-напреднали са били и май към четири метра (дано не греша нещо). Срещала съм в мрежата съобщения за странни гигантски археологически находки. Медицинското му откритие освен на задълбочени научни изследвания се базира и на интуицията и езотериката. Казва, че след като душата отлети, остава нещо в мъртвото тяло , което може да бъде от помощ за живите. И точно това използва той, до колкото разбирам. Твърдо е против категорични и конкретни ясновидски предсказания, както и някак интуитивно и аз. Granat1, той каза че признава трима ясновидци- Нострадамус, Едгар Кейси и Ванга.

Не ме учудва и благородния му жест към слепи български сирачета, задействал е процедура да може да заминат при него за операции.

Сред нас има хора като него,с много голям потенциал и възможности, не са много, може би един на хиляда са но наистина са много ценни и с важна мисия. Не намирам клип с това интервю, само този , но е на руски, за една експедиция в Хималаите

Линк към коментар
Share on other sites

Който има интерес към засегнатите по-горе теми, може да гледа и чуе коментарите на Ернст Мулдашев по тях в неделя по БНТ 1 в предаването "Нощни птици" от 23:15.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Щом има Мулдашев,ще има и анти Мулдашев!:feel happy:

115123z.jpg

Мисля,че наличието на противници на един гениален учен няма да учуди никого.Част от хората на многострадалната ни планета са се вторачили единствено в материалното и не щат и да чуят,че съществуват други,нематериални ценности без които човечеството е обречено на гибел.

Кой се страхува от хора като Мулдашев?Фармацевтичната индустрия и тесногръдите хорица в бели престилки,които гордо наричат себе си лекари.

Според мен проф.Мулдашев е достоен за Нобелова награда.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Ернст Мулдашев е явление, както в научната сфера,така и в духовната.Който го подценява си е изцяло за негова сметка.Ще дойде време когато неговата значимост за световното развитие ще бъде оценена подобаващо.

Линк към коментар
Share on other sites

Както винаги всичко ново и революционно е посрещано скептично. Но и моето мнение е, че този човек прилага окултни знания и наистина на този, който търси и работи Бог му помага.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

През август Ернст Мулдашев ще осъществи нова експедиция в Джайсалмер, Индия, търсейки обяснения за загадъчните явления и феномени, паралели и аналогии между съвременната наука и езотеричните и религиозни знания, очаквайки да намери материали за генофонда на човечеството.

Очаква да намери и един от входовете към Шамбала.

Ернст Мулдашев тръгва на нова експедиция

Линк към коментар
Share on other sites

Това, че проф. Мулдаше е решил да покани български екип по време на експедицията е страхотно. Само преди година на въпроса на М. Станиславова: Дали професора би поканил нови хора в експедиционния екип? Той отговори, че освен хората от очната клиника в гр. Уфа с които работи от години и са негови добри приятели, надали би поканил някой друг, най-малко пък чужденец. Явно българския екип трябва де се чувства поласкан.Пак през миналата година Е.Мулдашев по време на обиколката си в България, изрази желание да се върне тук и да направи лично проучване на историята на траките, гробниците и всичко свързано с тях.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

'Никога не е късно да станеш за резил' - това е най-подходящото обобщение за книгата на Ернст Мулдашев 'Трагичното послание на древните'.

Ернст Мулдашев е отличен хирург, добър планинар и умел разказвач. Всичко това, съчетано в другите му книги изглежда много добре и те се четат на един дъх.

Но в тази книга той е преминал границата на допустимото невежество. Неговата теза е такава "Аз съм отличен хирург и не разбирам много добре, примерно от география, но според мен ...." и оттук нататък си мисли, че след като се е извинил предварително, може да пише неща, които според него са верни.

Но глупостите, които е написал в тази книга за щастие могат да се проверят и всеки да разбере, че разсъжденията му са напълно погрешни. Бих му простил, ако от изложението се изясняваше, че той само свързва изходните факти в неправилни връзки и прави изводи. Но се натъквам на опити за шмекеруване на дребно – като например да си нагажда разстоянията между древните обекти, и след това да ги изполва в тезата си.

Мога да заявя, че всички посочени в книгата му разстояния, са грешни. Всеки, който желае може сам да провери това, като вземе данни от справочници или от интернет, и си изчисли разстоянията. (Подробни сметки за всяко едно разстояние съм публикувал в друга статия в блога си http://korectiv.wordpress.com/- “Ернст Мулдашев – образец за псевдонаука’).

Със същата точност, с която той си позволява да променя разстоянията, аз мога та твърдя, че разстоянието от Берлин до Вашингтон е 6666км, и използвайки неговите прийоми, да изведа дяволската девятка чрез 6+6+6+6=36=3+6=9. После оттук да се впусна в разсъждения примерно на тема за световното дяволско зло, което се крие във Вашингтон и Берлин. И повярвайте ми, за това мога да изведа много факти. Да, ама ще съм си понагодил ‘малко' разстоянието между градовете.

Така не се прави наука. Така може само да се печелят пари от публикуване на псевдонаучни книги.

Много ми хареса неговата теория за разселването на расите, на базата на измерването на разстоянията на очите на хората, която той описва в книгата си 'От кого сме произлезли'. Но след като видях как той си нагажда данните, в мен се появяват съмнения, че тази негова теория също може да не е вярна.

Искам да подчертая, че уважавам хирурга Ернст Мулдашев, но не понасям шмекеруването и лъжата.

И тъй като започнах изложението си с народна мъдрост, струва ми се много подходящо да го завърша с друга, която приляга за Мулдашев – 'Всяка жаба да си знае гьола'.

Пламен Тодоров

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...