Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ВНИМАНИЕ! Геноцид! Генно-Изродени Организми


Recommended Posts

Здравейте на всички Българи. Изключително ми е приятно че имам възможност да се обърна към вас. Темата,която отварям ви е по повод така наречените генно модифицирани,а по български и в синхрон с истината казано "генно изродени семена". Някой политически партии както знаете гласуваха против тази гадост ,но нещо не са много активни. Медиите също подминават въпроса само със щрихи. И както винаги всички ще се разлаят когато е късно само за да се самоизтъкнат ,че ако те бяха на власт е нямало да бъде така. А дали е така можем само да гадаем.....даже май няма много за гадаене yahoo_31.gifyahoo_31.gifyahoo_31.gif Никой от обикновените граждани обаче няма полза да се протакат нещата и да чакаме друг да ни решава съдбата. Има не малко послания в интернет на тази тема и аз лично благодаря на всяка фондация и всеки човек,който по собствена инициатива се е включил в каузата.Вижда се че писмото е адресирано както до институциите така и до всеки човек така ,че можем да го предадем по наше усмотрение на други съпричастни организации . Сама птичка пролет не прави така,че нека бъдем единни. Обръщам се към вас с молба да подпомогнете разпространението на този апел и отвореното писмо до колкото е възможнно повече форуми. Идеята е смяна на термина с правдоподобен превод на български език,показващ същността и истината ,което е

изключително важно ,независимо ,че привидно не изглежда така. Как властимащите си затварят очите за последиците е смайваща наглост. Но ако и политиците и медиите мълчат то ние няма да направим така и ще защитим семействата си,децата си ,защото всички имаме право да живеем в чиста и безопасна страна без да се страхуваме от последиците от генно изродените култури,организми ,семена.....Учителя е казал,че един ден растенията ще се ядосат на хората и ще станат отровни. Надявам се с общи усилия да предотвратим това.

Бъдете здрави и нека Бог ви пази

Отворено писмо

ДО ПАРЛАМЕНТА

ДО ПРАВИТЕЛСТВОТО

ДО ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ДО МВР

ДО МЕДИИТЕ

ДО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Отворено писмо

от Българска фондация с общественополезна дейност

ВНИМАНИЕ !!! ИЗМАМА !!! ГЕНОЦИД !!!

Генно ИЗРОДЕНИ организми,култури,продукти…

Това е ИСТИНСКОТО име на онова с което искат да пропият земята ни, да завладеят телата ни и да манипулират съзнанието ни. Това е същността ,която се опитват да скрият зад привидно безобидния термин генно модифицирани организми (ГМО),наложен не случайно от заинтересованите корпорации и поставен като фасада пред обикновения човек,който ежечасово,ежеминутно е принуден да се бори с препятствията поставени му от крупни компании,които работят не за доброто бъдеще на човека и нашата планета Земя,а единствено и само за личния си финансов интерес.Българския език има предимството да бъде изключително разнообразен с което може да постига максимална точност за всичко за което се говори.Кой има интерес да нарича нещата със заблуждаващи имена???Кой назова института по генно инженерство АгроБиоинститут и какво точно е Био-то след като става дума за генни технологии??? Нека назоваваме нещата съобразно истинската им същност и последиците им за да могат хората да добият реална представа. Знаем ли какви неизвестни опасности ,а понякога съвсем известни се крият зад многобройните Е-та последвани от цифри ,изписани понякога с невидим за невъоръжено око текст или трябва винаги да носим под ръка лупа и наръчник с разясненията им за да се предпазим поне до някъде от отровите скрити зад тези Е-та???

До истинската същност на генно ИЗРОДЕНИТЕ организми,култури,храни са достигнали вече не малко учени ,но всеки от тях бива бързо отстраняван по всевъзможни начини от научната им дейност тъй като така те не обслужват вече интересите на тези,които плащат за тези изследвания ,а това би намалило значително печалбите им и би провалило останалите им дългосрочните цели за контрол над цялото човечество.Въпреки всички усилия шокиращите факти да останат скрити ИСТИНАТА се изявява чрез знанието и чрез действието в много държави

Хуманитарната помощ за Африкански страни от ООН състояща се от генно изродено зърно беше отхвърлена,а високопоставен дипломат от Замбия с кратко,но съвършено ясно изречение обясни – „Ако хората гладуват това НЕ означава,че можем да ги храним с неизвестно какво!”

Швейцария – с мораториум от 2005 до 2013 г., включи пълна забрана за отглеждане на всички генно изродени култури (ГИК), както и използването на генно изродени организми (ГИО) за храна на животни;

Италия – забрана на всички ГИО и ГИК, докато законодателството за „съвместно съществуване“ е в сила;

Уелс (Великобритания) – забрана, основана на режима за отговорност;

Валония (Белгия) – забрана, основана на «съвместното съществуване»;

Полша – забрана за продажба на генно изродени семена (ГИС) семена;

Австрия – забрана за царевични хибриди ; маслодайна рапица

Ирландия и други дават също пример как трябва да се грижим за Земята и хората.

Швейцарците се обосноваха с простички причини. Едната е липсата на доказателства за безопасността им ,другата невъзможност да се предвидят последиците след 10-20-30 и повече години.

Изключително интересен е факта,че САЩ също забраниха генно изродените посеви на своята територията ,а ги изнесоха в Аржентина,Бразилия и търсят територии по цял свят,но не и при себе си.Как мислите,ЗАЩО?????

Това което се случва е част от войната за контрол над света-нефт,наркотици,оръжие,лекарства……,но какво ще стане когато отровим и Земята???

А знае ли някой какво ще се кодира като информация в тези култури след време,когато първо ни направят зависими от тях??? Дали няма да ни моделират съобразно моментната си цел и интерес??? Известен е факта ,че където попадне генно изродено семе почвата се заразява и истинско с милиони създавано от природата растение вече не може да поникне.

ТОВА Е ВОЙНА!По-страшна от всички войни до сега.Това е бъдещото психотронно оръжие ,което може да държи контрол над всеки човек и над всяка държава.

Какво трябва да се случи за да се отворят и очите и сърцата на нашите депутати .Нима не чуват гласа на народа си??? Ще си счупят краката да бързат да претупат закон ,който праща България право на дъното. Дъното от което от десетилетия с пот и усилия се опитваме да изплуваме ,но винаги когато поемем глътка въздух някой продажник отново ни натиква в калта. До кога??? ..До кога???. До кога???

Питаме първо онези депутати от БСП и ДПС ,които сега гласуваха „НЕ”,но до вчера именно те съзнателно или несъзнателно подготвиха почвата и в България бяха засадени тихомълком полета с ГИ посеви още от 1996г:

-Можете ли да поемете отговорност за последиците от това???

Питаме господин министър-председателя Бойко Борисов:

-Вие г-н премиер ,можете ли лично да ни гарантирате здравето ,както нашето,така и нашите деца и внуци? Можете ли да поемете лична отговорност за всичко онова ,което ще последва от генно изродените култури,организми и пр.?

Питаме депутата Волен Сидеров,до вчера пропагандиращ за всичко българско и родно с виден успех:

- Вие г-н Сидеров, можете ли лично да ни гарантирате здравето ,както нашето,така и нашите деца и внуци? Можете ли да поемете лична отговорност за всичко онова ,което ще последва от генно изродените култури,организми и пр.?

Питаме всеки един депутат ,който съзнателно или несъзнателно вдига ръка в полза на генно изродените култури:

-Вие г-н депутат, можете ли лично да ни гарантирате здравето ,както нашето,така и нашите деца и внуци? Можете ли да поемете лична отговорност за всичко онова ,което ще последва от генно изродените култури,организми и пр.?

НЕ МОЖЕШ ???

След като не можеш,след като не знаеш,след като не си сигурен не бъди „овца” и не гласувай „да” за закон ,който ще унищожи народа ти. Този народ,който гласува за теб и иска да чуеш гласа му. Помисли със разума и със сърцето си!!!

Ето нашите предложения за решение на проблема :

1.Парламента да гласува забрана за всяка ГМО(генно модифицирани организми)преведено на български ГИО(генно изродени организми) до като се стигне до пълна забрана на всички видове такива ,а ако нямат такава готовност да отложат във времето гласуването на този закон до момент в който ще имат нужната готовност за пълната им забрана.

2.Президентството да има готовност при условие ,че тези организми не бъдат забранени да блокира закона

3.Правителството да състави специална комисия ,която да направи проверка какво се е сяло до момента и какво ще се сее през тази година на цялата територия на България.

4.МВР да създаде звено с основна дейност следене и контрол за правилно изпълнение на закона и премахване на корупцията както по всички нива на властта така и между всички земеделски кооперации и частни лица,обработващи земя на територията на Република България.

Благодарим на всички фондации и други неправителствени организации, граждани,които до този момент не спират да работят за ИСТИНАТА водени единствено от чувството си дълг към хората и към планетата.

Обръщаме се към всеки гражданин на нашата малка, но райска България. Българи,турци,роми,евреи,арменци,татари и други живеещи или временно пребиваващи в нашата страна, всички ,които се чувствате българи в сърцата си и мислите за своята Родина България,всички вие които обичате децата си и искате да растат на чиста и безопасна Земя - не оставайте съдбата си на произвола, не чакайте друг да защити правата и интересите ви ,защото това е крайно съмнително на този етап Нека всеки от вас се включи в битката с генно изродените организми .По собствена преценка и по мирен път да даде своя принос за общото бъдеще, за чиста България и чиста Земя.

Призоваваме всички да използват българския термин генно изродени организми (ГИО)вместо умишлено наложения американски термин генно модифицирани организми (ГМО),който е подвеждащ и не „говори” за същността и последиците .

Ние вярваме,че изключително силния български дух оцелял през вековете и дал толкова много на цялото човечество ще се прояви и сега.

20.януари 2010г

Ето и становището на българските фермери:

http://fermer.bg/for...ona-za-gmo.html

Всеки може да се включи като използва българската дума вместо американската и подпише петициите :

http://sites.google....te/zamutantite/

http://forthenature.org/petitions/12/

Разбира се има голямо поле за изява за всеки който иска,сами преценете кога и как.

Надявам се да съм поставила темата на точното място,но ако не съм се извинявам......мисля,че по-важното е да стигне до сърцата на хората и повече от нас да се включат ,защото времето ,което остава до второто четене на Закона е много малко

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ В БЪЛГАРИЯ!

ИСКАМЕ ЧИСТА ЗЕМЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за темата!

Този въпрос действително отново е много актуален.

Подписах петицията, въпреки че, честно казано не вярвам в нейното осъществяване.(но това си е мое мнение)

По този повод исках да доуточня някои неща, подкрепено със съответните материали, защото доста малко хора всъщност знаят какво е ГМО и за какво иде реч.

1.В България ГМО култури се отглеждат от доста време вече.

"В България през 1999г. е прибрана първата реколта от ГМ царевица, устойчива на хербициди. Според ISAAA през 2004г. и 2005г. патентите в България не са подновявани и не е произвеждана ГМ царевица. През 1999г. на площ от 300 дка са засети и първите ГМ картофи, устойчиви на колорадски бръмбар. Няма данни колко са полевите опити със слънчоглед и тютюн."

"През пролетта на 2005г. българският парламент приема закон за ГМО, който забранява полевите опити и освобождаването в околната среда на важни за България култури като маслодайна роза, тютюн, лоза, памук, пшеница и всички видове плодове и зеленчуци."

http://otrova.org/index.php/tag/гмо/

2.Подобни петиции, но не за забрани, а за свободни зони вече са правени и резултата е:

"В България след кампанията на Сдружение “АгроЛинк” има 6 общини, свободни от ГМО – Сатовча, Баните, Ивайловград, Кърджали, Златарица и Борино. По време на кампанията „Доматът мутант” през лятото на 2007г. над 5000 души са се подписали под декларация за обявяване на България за страна, свободна от генно модифицирани организми."

http://otrova.org/index.php/tag/гмо/

3.Въпреки всичко обаче в търговската мрежа продажбата на ГМО култури е абсолютно легална и законна, с добавката че има ограничение, което не се спазва-0.9% ГМО съдържание.При направени проверки какво се констатира!?-

"През последните две години лабораторията е анализирала близо 400 продукта, от които половината са съдържали генни съставки в наддопустиите граници. По закон при съдържание на над 0.9% генна соя, царевица или др. култури производителят трябва да го отрази върху етикета.

Последните засечени стоки с подобно съдържание са шпековият салам "Народен" (над 2% ГМО), сурова наденица "Елит" (2% ГМО) , сух шпек - траен варено пушен салам "Витамес" (над 2% ГМО), бяло соево брашно IZZI (над 2% ГМО)."

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/12/22/834745_vse_poveche_produkti_se_prodavat_s_gmo_sustavki_bez/

Важно е да сме информирани!!!!

4.ГМО не тровят. Вреда за почвата няма, това е просто нов организъм с изменен генетичен код.

Вредата е за био разнообразието, която идва чрез опрашването.Първите резултати са засечени в Мексико:

"в Мексико царевицата е национална гордост и присъства в над 100 разновидности. За да бъде предпазена тази традиционна култура от замърсяване с ГМО, в страната е забранено отглеждането на ГМ царевица. През 2000 г. професор Игнасио Чапела от Университета в Калифорния прави съпоставка между ГМ и обикновена царевица, като за целта използва американска ГМ царевица и царевица от дивите райони на Оахака, Южно Мексико, за която е сигурен, че няма начин да е заразена с ГМО. Резултатът е шокиращ – дивата мексиканска царевица е генно модифицирана. Изследването на професор Чапела предизвиква бурни реакции в Мексико и Националният институт за околна среда започва да прави изследвания, които потвърждават наличието на RR и Bt гени в царевицата в 5 отделни района на страната."

http://otrova.org/index.php/tag/гмо/

При това положение, може да си зададем въпроса, колко от нашата реколта е всъщност без ГМО съставки, а дори и отгледана у дома.

Дори България да не произвежда, тя е потенциално заразена от отглеждането на ГМО в съседни страни.

Но ние вече сме производител на ГМО култури.

Затова е по- добре да се изисква подобрение на закона за информираността(етикирането) и неговия контрол.

5. И накрая, в какво всъщност се състои вредата от ГМО културите?-

"При генното инженерство все още няма начин даден ген да се вкара на точно определено място в клетката. Така гените попадат на случайни места, взаимодействат си с други гени и дори могат да нарушат тяхната дейност. В допълнение на желаната инсекто- или хербицидоустойчивост, голяма част от ГМ растения съдържат и маркерни гени за антибиотична резистентност. Съществува риск тези гени да бъдат пренесени от растението към болестотворни бактерии, при което бактериите ще развият устойчивост към съответния антибиотик, с който биват третирани."

http://www.marica.bg/show.php?id=13216

И в глобален план:

"Патентът на “Монсанто”

Патентите за производство на ГМО се държат от едва няколко международни компании, най-голямата от които е Monsanto, която към 2005г. контролира 88% от площите с ГМ култури. А в зависимост от културите Monsanto има между 70 и 100% пазарен дял. Други производители на ГМО са DuPont, Syngenta, Bayer, Dow и още няколко по-малки фирми. Освен ГМ семена тези компании произвеждат и пестицидите, с които се препоръчва да се пръскат посевите. Така се получава един затворен кръг и няколко производители получават пълен контрол върху хранителните ресурси."

"Видове ГМ култури

„Първото поколение” ГМ култури носят характеристики като резистентност към определени хербициди или вредители. Това са главно соя, памук, маслодайна рапица, царевица. Целта е да се улесни управлението на плевелите и вредителите.

„Второто поколение” ГМ растения – целят по-високи добиви, подобряване на качеството и хранителната стойност, по-високи нива на есенциални мастни киселини или витамини, отстраняване на алергени и др. „Фармацевтични” трансгенни растения, от които се произвеждат фармацевтични продукти като ваксини, терапевтични протеини и др.

Производство

През 2006г. – 10 години след официалното си стъпване на пазара – ГМ култури се отглеждат вече на 102 млн.хектара обработваема земя – това е площ, приблизително равна на териториите на Франция и Германия, взети заедно. През 2007г. площта на ГМ растенията се разширява с още 12 млн.ха и достига 114 млн.ха.

Над 90% от площите, засети с ГМ култури, се намират в само четири държави – САЩ, Аржентина, Канада и Бразилия. В САЩ се произвеждат над 50% от ГМ културите, предлагани в целия свят, а 20% се падат на Аржентина.

Международната служба за постиженията в агробиотехнологичните приложения (ISAAA) класифицира 14 държави като „биотехнологични мегадържави”, във всяка от които са засети над 50 000 ха ГМ култури. Освен споменатите топ 4 производителки в този списък се намират още Индия, Китай, ЮАР, Уругвай, Парагвай, Филипините, Мексико, Австралия, като Индия и Китай отиват на все по-предни места заради експанзивното отглеждане на ГМ памук.

Увеличават се площите, засети с ГМ растения и в Европейския съюз, където се отглежда основно ГМ царевица. Така от 62 000 ха през 2006г. тези площи нарастват до 110 000 ха през 2007г., като основните производителки са Испания, Франция, Чехия."

И тук идва въпроса, нужно ли е да искаме забрани, които предварително вече са нарушени, отдавна?

Не е ли по- добре да настояваме за информираност?

Линк към коментар
Share on other sites

"Съществува риск тези гени да бъдат пренесени от растението към болестотворни бактерии, при което бактериите ще развият устойчивост към съответния антибиотик, с който биват третирани."

Завърта се дяволска въртележка без край - модифицираме продукти, променяме антибиотици .. - пак, и пак.

Toва само по себе си е достатъчно, за да искаме много по-бавно, внимателно и подбрано генно модифициране на храни, само ако наистина е належащо!

На всички е ясно, че под претекст за изхранване на света целта всъщност е бърза печалба.

П.П. В последния брой на сп. 8 също имаше факти - например за изтъняване на червата при мишки, хранени с ГМО.

Линк към коментар
Share on other sites

Диди е много изчерпателна . Съгласна съм че петициите може и да не свършат нещо,но все пак показваме съпротивата си. По последни новини от парламента става ясно,че искат да прескочат общественото мнение и да наложат закона без да се съобразяват нито с гражданите,нито с фермерите,което е много показателно ,че са на ясно какео правят,но не е в техен интерес. Хората не разбират защото им се говори с модерни думи,което според мен наистина е част от плана,както е казано и в отвореното писмо по-горе

Модификация- модернизация- Мода.....подсъзнателно вкарва спокойствие ,че едва ли не това е напредъка на света,но не показва същността и истината

Монсанто-мотанто-мутанто-мутанти..........как ви звучи????

За България - още 1996 година е първото засаждане на такива посеви................има го в статистиката

Само едно нещо не съм съгласна с Диди- не е вярно,че не тровят почвата- като посадиш веднъж от тези семена и край вече- не може ново да поникне и това се знае от учените,те увреждат съдържанието на почвата,умират важни микроорханизми и състава на почвата се променя необратимо.............поне за сега казват,че е необратимо.Друго,което твърдят пак учени- няма значение дали е 0,1% или 100% съдържание на ГИО в определен продукт.Вредата пак идва. Това е все едно да се чудиш кое е по-вредно-9 лъжички цианкалий и една л-ка мед или 1 л-ка цианкалийй и 9 л-ки мед.:3d_146:Всъщност точно това е целта на тези корпорации- да ни направят зависими. Те слагат вирус в семената с който примерно колорадския бръмбър да умира,ами утре дали няма да сложат вирус да измре определена нация или да предизвиква други заболявания???? те самите също не могат да контролират и да предвидят всичко,което може да се случи. Животните хранени с такава храна умират ,а ако не умрат не могат да се размножават. Това са все неща известни вече,така че на това му се вика изродено животно,ненормално ,не както е създадено от Бог.........значи и това,което го придизвиква може да се нарече с истинското му име. Много разбира баба ми на село от ГМО................ама ако и кажа- не искаме генно изродени продукти,семена -веднага ще включи . Та за това си мисля,че призива в писмото правилно ни насочва да си говорим на български. Плюс това вибрацията на нашия език е много силна. трува ми се много лесен и мирен начин за противодействие....макар,че честно казано тези които се опитват да продадат народа си не заслужават такова добро отношение...........:hypocrite:

Сега Германия понесе огромни щети нанесени от ваксините за свинския грип

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4684&sectionid=hotnews&id=0000122

това е пак същия принцип на работа- аларма и пари за нещо,което те самите си пускат и после дават лекарството против него,но ето че не могат да го овладеят,не може да се предвидят последиците.

Или как ви се струва -патент за прасе???? гледах днес филм за това???? Това не е ли против всички Божествени закони. Не знам за другите,но мен тръпки ме побиват и ме е срам и ме е яд..........Нямаме право да се правим на богове

НЕ НА ГЕННО ИЗРОДЕНИТЕ ОРГАНИЗМИ В БЪЛГАРИЯ

ИСКАМЕ ЧИСТА ЗЕМЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

Редактирано от една Българка
Линк към коментар
Share on other sites

НАРОДЪТ срещу СВРЪХ -НАГЛИТЕ

Битката за защита на България от генно изродените организми продължава.

На скоро в страната ни беше заловена група от престъпници ,които отвличат хора за да изнудват близките им за пари и ги нарекоха „НАГЛИТЕ”. В парламента на всеослушание пред цяла България Волен Сидеров нарече колегите си „групата на супер-наглите” ,защото били по-опасни от заловената престъпна група. А как можем да наречем крупните корпорации,които заразяват земите по цялото земно кълбо превръщайки в роби земеделците на всяко място където са попаднали желани или нежелани техните генно изродени семена? Не са ли това СВРЪХ-НАГЛИТЕ?

Нефта свършва и макар,че Земята е изправена пред екологична катастрофа монополисти в областта на генното инженерство със светкавична бързина замърсяват все що е останало чисто за да си подсигурят печалбата . Скрити зад фалшиви думи и обещания за големи печалби са успели да навредят на много страни и техните граждани.В България хората в по-голямата си част са неинформирани за тежките последици ,които ще имаме при условие,че отпаднат забраните предвидени в закона за ГМО.Никой не ни кара да сваляме забраните си,така както има и други страни от ЕС които успяха да се запазят чисти от генно изродени организми. За завиждане е факта,че техните управници наистина мислят за просперитета на страната си и здравето на народа си. За съжаление тук нещата не стоят по този начин. Нашите политици не само се опитаха да минат тихичко с тези промени и да игнорират общественото мнение(с което според правилата на ЕС те задължително трябва да се съобразят) . Те дори се изнервиха и поозлобиха от факта,че ги спипаха в крачка. Народа се оказа ,че не е прост и не привежда кротко глава както в много други случаи. Напротив- вълна от отворени писма,демонстрации,статии ,телевизионни предавания се надпреварват да пробудят в гласуващите закона чувството на отговорност към техните избиратели и земята ни. Напразно до този момент,защото стана ясно,че каквото и да им се каже и покаже на нашите депутати ,те не желаят нито да ни слушат ,нито да се коригират.

Не е ли супер нагло да си избран да представляваш интересите на народа си,а да не искаш да го чуеш? По конституция Чл. 29. (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

По принцип за да се докаже,че нещо има полза или поне ,че нямат вреда върху човека е нужно няколко поколения хора да живеят и да се хранят с това и чак тогава да се отсече крайния резултат. Учени от цял свят заявяват,че на този етап не е възможно да се докаже ползата от генно изродените организми за човека ,но за вредите вече има доказателства.Това показва,че пускането им у нас ще ни постави в условията на лабораторни мишки,а това означава,че всеки от нас може да заведе дело срещу този,който ни поставя в такива условия без нашето писмено съгласие.Според Наказателния кодекс Чл. 350. - Който изготви храни или питиета, предназначени за общо ползване, по такъв начин, че в тях се създават или попадат опасни за здравето вещества, както и онзи, който продава, предлага за продан или по друг начин тури в обръщение такива храни или питиета, се наказва с лишаване от свобода. Това изпъква само на пръв поглед по законите,които защитават безопасността ни. Една единствена полза не може да се отрече за сега и това е печалбата на монополистите притежатели на патента. Но тя от своя страна при използването й по определени предназначения може да попадне понякога под ударите на закона за корупциятаJJJ

Другия важен аспект в битката ,дори по-важния, е самата природа. Ако се чака няколко поколения хора за да се видят окончателно какви са вредите ,то през това време завинаги ще унищожим истинските растителни видове и връщане назад няма. Растенията са ни дадени за да се ползваме от тях с добро ,а не за да ги унищожаваме.Най-голямото ни наказание ще бъде да ги няма.Това влияе и на животинския свят.

Първото нещо с което ни вкарват в заблуда въпросните корпорации е името под което пласират стоката си и лъжливите реклами за които вече има съдебни дела в други страни. Думата „модифицирани” не показва истинската същност и дори създава чувството,че сме в крак с последните технологии на човечеството и всичко е ок . На карти където е обозначено колко място заемат земите засадени с култури създадени чрез генно инженерство,същите са обозначени като „биокултури”. Нито едното,нито другото обаче показва истината такава ,каквато е. Целта е постепенно смесване на понятията до степен на тотално объркване на потребителя. Истината на български език звучи като генно изродени култури и продукти,защото е нарушена тяхната естествена структура и същност и това води до доказано вредни и необратими последици при консуматорите .Използването на думи,които могат евентуално да подсетят потребителя за същността им не е в полза на производителя и се избягват. Въпреки,че на всички е известно как веднъж посадени тези изкуствени семена заразяват земята ,унищожават важни елементи в почвата и там вече не никне истинско растение,превръщайки фермера в роб на компанията до животно, на последното заседание относно промените в закона за ГМО е забранено ползването на думата „заразяване”. Защо ли?

Ползването на определени думи и реклами е само част от стратегията на заинтересованите

Добре планираното действие се вижда във филма на Нова телевизия, излъчен в предаването Темата на Нова – „Новите храни” ,където представителя на Монсанто обяснява как много скоро в страната ни ще има промени в законодателството и те ще дадат възможност да си сеят свободно генно изродена царевица. От къде може да знае това месеци преди да започне изобщо работа за промяна по този закон,освен ако не е в течение на плановете на корпорацията която представлява.Едва ли е просто интуиция,както той обяснява думите си. Монсанто, вече са заявили участието си в изложението на семена Добрич,явно напълно уверени в победата си и на второто четене на закона . Обяви за търсене на представители за регионите в Златна Добруджа се подмятат в интернет и с цялата си наглост дори в сайта на БГФермер.Тези обяви ги имаше още миналата есен,но без да се показва името на компанията,а само се споменаваше,че е фирма която ще развива крупен агробизнес в тези региони

Всеизвестен е скандалния факт,че корпорация Монсанто купува чужди правителствени служители ,а депутати от нашия действащ парламент директно говорят за лобиски интереси в настоящия случай с ГМО.Самия Сергей Станишев заяви пред „Фокус”,че в миналото правителство е бил подложен на натиск от външни интереси за промяна на същия закон,но в крайна сметка са удържали на атаката. Депутатът от БСП- Петър Корумбашев ,член на комисията по околната среда открито заяви,че лобиски интереси се маскират под това,че се хармонизираме с Европа. Не е трудно да се досетим чий са били тези чужди интереси и къде са намерили почва у нас. Другото нещо,което правят тези корпорации много преди да завземат територията на дадена страна е да ангажират икономически учените ,а как това се е случило у нас става ясно пак от филма по Нова ТВ –през 2005г зам. министъра на земеделието на САЩ дарява 10 000 $ на института по генно инженерство в София за добрата му работа. Добра работа преди или добра защита на техните интереси в бъдеще? Разсъждавайте сами….До като гледах филма в Темата на Нова и слушах Евдокия Манева как обяснява твърдо,че процедурата ще бъде изключително тежка за пускането в природата на генно изродени организми,а в същото време фермер си е сял нивата с такава царевица още по време на забраната ,та си мислех „колко ли е тежала тази процедура в пачки,че я наричат подчертано” изключително тежка”,за колко ли са ни продали,какво ли стои от другата страна на везната на нашите деца и земя?!”

Америка съжаляват за прибързаното решение за земеделие с генно инжинирани култури ,а в Европа не могат да ни се начудят защо сме се засилили така бързо на там от където другите искат да се върнат ,но вече не могат. В Индия са се самоубили 180 фермери за един ден ,защото не могат да покрият дълговете си в следствие на навлизането на генно изродени култури там. Хората по цял свят не искат и да чуят за тази чума,а ние ……….

България се гордее с чистата си земя,с хубавото си слънце,с невероятната природа, която Бог ни е дал . Няма чужденец,който да е стъпил у нас и да не се е възхитил на това. Жалкото е, че ние самите не си я ценим и не си я пазим така както е редно. А който не оценява това което има,рано или късно му се взема.Такива са законите на природата. Достойни за уважение са членовете на асоциацията на зърнопроизводителите и членовете на социалната мрежа на фермерите,които категорично се обявиха против свалянето на забраните и с действията си работят за чистотата на земята ни и просперитета на страната ни. Достойни за уважение са всички майки и хора, излезли да протестират пред парламента ,загрижени за бъдещето на България и техните деца.

Ние искаме да знаем,че надписа „произведено в България” ни гарантира най-високо качество както на храната така и на дрехите. Искаме това да е запазена марка и най-високо ценена стока от цял свят.Искаме нашата продукция да се пласира на висока цена поради доказания си екологичен произход и вкусови качества. Искаме нашето земеделие да процъфтява ,а фермите ни бъдат най-добрите в Европа и дори в света. Искаме да бъдем пример с производството си както в хранително-вкусовия,така и в текстилния отрасъл. Искаме да спасим българската роза,слънчоглед,памук,пшеница,царевица.Искаме да бъдем рая на Земята.Хубавото е че всичко това е съвсем реално,защото го имаме ,трябва само да го пазим и доразвиваме Ние искаме всичко това за нас, за вас,за децата на България и правим каквото съвестта ни диктува и до колкото можем. А вие?

Да кажем заедно не на генно изродените организми и храни в нашата свидна БЪЛГАРИЯ.

ПС.Гледайте филмите от Темата на Нова – Новите храни :

http://www.novatv.bg...deos/view/2395/

и от БНТ- предаването Бразди :

http://bnt.bg/bg/pro...30_januari_2010

до като все още ги има в интернет ,че не се знае до кога ще са там

А филма „Светът според Монсанто” можете да изтеглите от този линк:

http://www.zamunda.n...id=137946&hit=1

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Ето мнението на лекаря Диди Баев за ГМО!

Линк към коментар
Share on other sites

Понеже съм си изчерпала позитивите за днес според безпристрастния брояч на сайта,пиша ,за да кажа БЛАГОДАРЯ за темата и за последната публикация на О.Баев.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Путин признава,че им е поставено условие да не информират населението за храните,съдържащи геноцида ГМО

Най-новото независимо изследване на Общонационалната асоциация по генетична безопасност в Русия показват,че ГМО води до безплодие и трето поколение изобщо няма,а второто е на половина мъртвотродено и на половина болно:

ГМО-продуктите унищожават човечеството,резултати от първото независимо изследване в Русия.

Може би наистина това е единствения изход:

Светът обявява ембарго на САЩ

Арестувайте министрите! Оттеглете ГМ-храната!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...