Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"За чиста храна, за здрава земя ! България - свободна от ГМО&#


Recommended Posts

"ЗА ЧИСТА ХРАНА, ЗА ЗДРАВА ЗЕМЯ ! БЪЛГАРИЯ - СВОБОДНА ОТ ГМО!"

На 31 януари 2010 г., в неделя, 12.00 – 14.00 ч. .

Събиране на участниците между 12.00 и 12.30 ч. в градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”, демонстрация-шествие между 12.30 и 13.10 ч. по описания маршрут и митинг на крайната точка, градинката до Народното събрание, между 13.10 и 14.00 ч.

Маршрут: Начална точка на шествието: градинката пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий”. Оттам шествието тръгва наляво по ул. „Шипка” и се придвижва направо до края на Докторската градина, където завива надясно по ул. „Сан Стефано”. Шествието продължава надолу по ул. „Сан Стефано” до сградата на Българската национална телевизия, където ще има кратък престой. След това шествието продължава до края на ул. „Сан Стефано” и оттам надясно по локалното платно на бул. „Цар Освободител”. Придвижва се по тротоара покрай сградата на Софийския университет до пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Васил Левски” и ул. „Шипка”. Оттам шествието пресича пешеходната пътека и завършва в градинката между Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, Националната художествена академия и Народното събрание. На крайната точка ще се състои кратък митинг и информационна среща за генно-модифицираните организми.

ВАЖНО!!! Носете: плакати, свирки, тъпани, мегафони, артистично облекло...

Организатори: Коалиция „За Да Остане Природа в България” (www.forthenature.org) и Инициативен комитет на родители от форум „BG-MAMMA” и др.

гражданска позиция срещу разпространенитето на ГМО

http://www.youtube.com/watch?v=HRAUQnOYQJg

.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 13 years later...
Цитат

 

Словакия забрани преработката и продажбата на зърно от Украйна заради пестициди. Това информират румънските медии, като се позовават на съобщение на Министерството на земеделието на Словакия от 13 април. 

Русия постави нови условия пред Запада за удължаването на зърнената сделка

"Решението беше взето, след като в партида пшеница от Украйна с тегло 1500 тона беше потвърден пестицид, който не е разрешен в ЕС и има отрицателно въздействие върху човешкото здраве", отбелязват от ведомството и уточняват, че ще съберат проби от цялото зърно и брашно от Украйна, които вече се съхраняват в Словакия.

Полски министър подаде оставка заради вноса на зърно от Украйна

"Ще информираме и министрите на земеделието на България и Румъния на днешната съвместна среща, която ще бъде посветена на защитата на пазарите срещу вноса на евтини стоки от Украйна", допълват от министерството. 

На 9 април Унгария обяви, че ще въведе нови мерки за намаляване на обема на украинското зърно, заради опасения относно големи количества евтини и некачествени украински продукти, влизащи в страната.

По-рано тази седмица Полша постигна споразумение с Украйна да спре вноса на зърно поне до юли поради големия приток на евтино украинско зърно, което разгневи полските фермери.

Европейската комисия призна, че вносът от Украйна засяга България

Преди седмица на протести излязоха и румънските фермери, които настояват за повторното въвеждане на мита за внос на селскостопански продукти от Украйна и за стриктен мониторинг на всеки влязъл в Румъния камион.

Заради кризата с украинското зърно от опозицията в северната ни съседка поискаха оставката на министъра на земеделието и развитието на селските райони Петре Дая. Тя ще бъде гласувана следващата сряда. 

Източник: БТА/Мартина Ганчева   

 

2015 г. Украйна даде под аренда огромни площи обработваема земя на американски и европейски фирми .Сега тези фирми ппредлагат на цял свят продукцията си  възползввайки се от войната за безмитна търговия и без фитосанитарен контрол . 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...