Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ученик

Житен режим и интимност. Подходящо ли е?

Recommended Posts

Здравейте!

За първи път пиша във форума.

Прочетох доста от мненията за житния режим. Отговор на въпросът,който ме вълнува,обаче, не мога да намеря.

А той е доста важен според мен. А именно- смятате ли,че по време на режима може да се прави секс?

Ако изходим от гледната точка, че това е пост, отговорът би трябвало да е ясен- не, в никакъв случай.

Обаче....така или иначе сексът е физическото проявление на любовта... вероятно не би трябвало да е "забранен".

Какво мислите? :blink:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля че е очевидно, че при подобна практикa би следвало да има въздържание от интимна близост за съответния период. Въпреки това, моето лично мнение е, че ако човек се чувства силно натоварен психически от това е възможно да си го позволи. Принципа според мен е по-добре веднъж и да забравим, отколкото през целия режим и да се борим мисловно...

Имаше една такава притча. Двама монаси, които били дали обет да не се докосват до жена, вървели по един път. Стигнали до една река, която трябвали да прегазят, но една жена ги помолила да и помогнат. Единият монах взел жената нагръб и я пренесъл. Продължили пътя си. След доста време монахът, който не докоснал жената попитал другия: - Братко, защо пренесе жената? Нали бяхме дали обет? Другият монах отговорил: - Братко, аз я пренесох и забравих за нея, а ти още я носиш в съзнанието си....

Както беше споменал Васко въпреки, че има общи правила и препоръки, приложението им е индивидуално и всеки трябва да реши за себе си.

готови рецепти има, но прилагането им винаги е индивидуално... Това е съвсем естествено.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Един приятел вчера ми зададе въпрос в ЛС, предполагайки, че мога да му отговоря. От съображения за конфиденциалност няма да кажа кой е, но се надявам да му отговорят тези, пред които е стоял подобен казус, а и да разсъждаваме по принцип по тази тема.

Прилагам копие на кореспонденцията ни:

Изпратeно 06:10

Извинявай, че ти пиша тук, но реших че въпроса ми не е подходящ за обществено разглеждане. Та как стоят нещата по отношение на сексуалното въздържание по време на режима?

Изпратeно 06:21

Този въпрос не е стоял никога пред мен и не зная. Аз не практикувам сексуални отношения - и за мен това е нормално състояние.

Също така, по принцип Житния режим ми е нещо като целогодишен, а не специално употребяван в тези дни. Вегетарианка съм от дете, а на суровоядство съм повече от десет години и основната храна, която ям са плодове, зеленчуци, ядки и жито.

Затова, не мога да съм ти полезна много. Въпроса ти го намирам за сериозен и не виждам причини да не го зададеш публично. Другите, които са чели по въпроса и знаят - ще ти огговорят.

Но, разбира се, ти си решаваш.

Ирина

Изпратeно 06:54

Благодаря за отговора все пак.

Предпочитам да не пиша пред всички обаче - срам ме е.

Моля, за вашите мнения.

Аз лично смятам, че всяко нещо правено с любов не е вредно - независимо дали става въпрос за въздържание или невъздържание. Важното е да няма насилване от наша страна към това, което правим. И това важи най-вече за интимните отношения.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте.

Чета новата тема,която Иво е направил и мисля,че тук е най-подходящото място да направим опит за въвеждане на ред, в използваната от всички нас, терминология ,вкл. и от мене ,в предишни мнения.

До тук в няколко много интересни теми , ние използваме следните изрази:

Житен режим

Житен пост

Житна диета

Житният режим е уникална диета за пречистване на организма, дадена от Учителя Петър Дънов.

източник:

тук

Това,което правим в момента ,ако се ограничава ,като действие, само на физическо, материално ниво -хранене ,по своята същност е една житна диета.Тя е много полезна и необходима за оргазнизма на всеки човек.Безвредна и общо приложима.Житната диета е вид суровоядство,което е вид вегетарианство.От тази гледна точка ,отговорът на въпроса в началното мнение на тази тема, е ясен .

Иво е дал отговора на въпроса,за случаите,в които човек прави не просто една диета ,а тя е част от духовна практика.

Мисля,че за всички нас ще е полезно да си припомним това:

Отново за житния режим

Светъл ден

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
:hmmmmm:Значи ако е диета шА я ПрАиМ без "кекс" :3d_040: ша са ограничАаамИ значи, че то диета с кекс нЕмОе. А пък ако е пост, още повече... Ай ся, за десетина дни няма да ритнете попа у кесията я- тАмАн най- сладкото, за най- накрая. Мислете, за черешката на тортата и дерзайте cake.gif Редактирано от Eлф

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Елфи, обичам те 3d_065.gif

Може да не е по темата - ама нека ти го кажа, да си го знаеш. 3d_053.gif

Защото нали най-важното в тези дни е да приведем в ред всичко в нас и около нас.

п.п. Няма ли други смелчаци, които да споделят размисли и ситуации по темата..biggrin.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тази година приятелката на мой роднина е правила режима за 6 дена.

Един от ефектите е бил повишена сексуалност.

Имате ли и вие подобни наблюдения?

Моля споделете как житния режим ви влияе на желанието за интимна близост.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятели днес почнах режима. Тръгнах с нагласата, че ще се въздържа за 10 дни. Ще споделя по-подробно в края на режима, тъй като това ми е доста трудно предвид енергията която се завихря в мен. Надявам се да устискам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте приятели!

Както казах ще ви разкажа за моята опитност. Така...

Импулса за режима беше супер силен, осъзнат и подкрепен с мн. знаци, които казваха сега е твоето време. Преди режима бях дълго време откъснат от възможността за интимна консумация, поради което при първа възможност се възползвах :3d_146:. Това съвпадна с първия ден от режима. Реших си да не спирам желанието си, защото за себе си зная, че щях да го мисля през цялото време и в крайна сметка да се случи някъде по средата. След това ми се е случвало да мисля за секс, но импулса не беше толкова силен (а при мен е мн. силен). Като цяло вниманието ми беше насочено в др. посоки. Съвсем ясно знаех, че няма какво да ме разконцентрира. Изкушенията веднага се появиха разбира се. Близки, далечни - все едно усещат какво сте си казали и ви изпитват дали ще подадете. Като цяло добре се канализира енергията и прояснява разни неща.

В последните няколко дни бях супер вербално, агресивен, чувствителен....сега е малко по-добре. Вече 3 ден след режима ми е ок. Желанието ми за интимности е някак си с др. насоченост - има го но си го пазя за други неща. Дали си е чиста проба сублимация или наместване на посоката на енергия....по-скоро си е второта - канализирал съм я и съм почистил тръбите от които идва (мисли и чувства) :) образно казано.

Тепърва ще изникват още неща.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вчера прочетох за житният режим и от днес започвам. Има ли някакви специфични изисквания като например въздържание от секс (както при поста). С други думи разрешен ли е секс по време на житен режим или да ?3d_146.gif Пожелайте ми късмет и Нека изобилието бъде с вас :))))

Администраторска бележка: Мнението е преместено тук от темата Ефект от Житния Режим. Какъв резултат имате?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×