Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Иво

Ефект от Житния Режим. Какъв резултат имате?

Recommended Posts

Ефект от Житния Режим. Какъв резултат имате?

Ако вече сте завършили режима или ако имате положителни ефекти още по време на самия режим, моля споделете в тази тема.

Ето няколко мнения от различни участници във форума за житния режим:

Житният режим правих точно преди година за първи път и беше едно от най-прекрасните изживявания в живота ми.

Три години спазвах житния режим през февруари и се чувствах невероятно, имах изключителни преживявания...

Това е почистване на тялото и на душата. Така и го усещам и ми е леко. Успех и много усмивки на всички!

Житния режим е едно от най-свещенните неща, които могат да ни се случат в този живот... !

Аз тази година за пръв път се включвам и се чувствам много добре.

Житният режим е най-доброто, което човек може да направи за своето духовно и физическо пречистване. Вече няколко години го правя и се чувсрвам отлично. Пожелавам на всеки да опита.:3d_056:

До момента - 5ти ден, съм много доволна от себе си и от света около себе си... При условие че съм с ниско кръвно и по отношение на храната съм " Спаска ламята" , по време на изтеклите 5 дни нищо не успя да ме провокира да наруша режима, дори миризмата на храната, която приготвям за моите хора в къщи ( което за мен е като постижение от типа Рекордите Гинес ), нямам никакви оплаквания, упорито избягвам да се ядосвам ( с изключение на една сутрин, поради което не приех сутрешната дажба от режима, а ядох чак на обед, за да съм спокойна когато се храня и този ден останах на две храненета).

Оплаквания и дискомфорт нямам никакви. За сметка на това положителните ефекти са много:

1. много съм енергична, имам желание за повече движение и изпитвам удоволствие от това, радост някаква...

2. изчезнаха главоболието и една постоянна болка в корема, която носех от поне 2 месеца ( и която, предвид че съм онкопациент лекичко ме беше попритеснила )

3. имам чувството, че върша работата си много по- прецизно

4. увеличи ми се сензитивността - по принцип не обичам ябълки, но сега наистина усетих невероятния вкус на този плод, за орехите няма смисъл да говоря - винаги са ми били много вкусни, а за житото - очаквах че на втория ден ще ми е "байгън" от него, обаче не стана така, има си доста приятен вкус....

5. дефикацията ми е абсолютно редовна - всяка сутрин.

6. не на последно място - смъкнах килограми. Четири дена преди режима като подготовка, се хранех с варена елда, картофи и зеленчуци на пара и след това много лесно преминах към режима. До момента за 9 дена имам свалени 5 кг.

От началото на поста, у дома няма хранителни отпадъци, освен малкото от самия пост и не се налага да пазарувам нищо от магазина. Същевременно сме сити и пълни с енергия.

Днес сутринта дъщеря ми казва:"Толкова добре се чувствувам,когато правя житен режим .Защо и с другите храни не е така?"

Моля споделете и своя опит :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Още малко споделен опит от форумите:

Направих житния режим през февруари-10 дни. В момента е седмия ми ден от мартенския.

Как се чувствам? Съвсем здрава физически,много жизнена и работоспособна. Спокойна, уравновесена, с чисти мисли и чувства. С чисто сърце, светъл ум и здраво тяло. Пречистена!!!

Мисля, че по- точно не мога да изразя благотворното влияние на житния режим.

Бъдете здрави

Таня

Тази година за първи път приложих житният режим и бях впечатлена от резултатите – изглеждаш невероятно свеж и изпълнен с енергия, болките, които си имал на определени места изчезват, засилва се интуицията ти.

Привет :) През февруари за първи път правих житния режим и ми повлия дотолкова добре, че се замислих дали да не продължа с житцето. Реших - като за начало да не прекалявам. ... Интересно ми е при някои от житните братя и сестри :) появиха ли се мисли и идеи, които смятат, че са от значение и могат да са ефект на житцето? За себе си мога да кажа, че за първи път осъзнах, че несъзнателно се оставям на тялото и неговите нужди и навици да ръководят ежедневието ми. Ефектът е такъв, че станах господар на несъзнателното:) и сега се стремя да определям напълно съзнателно :) и с мярка :yinyang:

Днес ми е десети ден на житен режим. Много съм доволна от резултата. Преди да го започна имам чувството, че ме бе хванала пролетната умора. Ставах трудно сутрин, бързо се уморявах и пиех страшно много кафе. Освен това ме бе обхванала някаква апататия. След като преминах неразположението през първите дни на режима/при мен то бе силно главоболие през първия ден ипо-слабо през втория и третия ден/ тонуса ми се подобри изведнъж. Събота цял ден съм се разхождала с приятели без да огладнея или да се уморя. Даже си пропуснах обяда с житце.Следващите дни нямах никакъв проблем с домашните задължения и ходенето на работа... И още нещо -кафето въобще не ми липсва. При положение, че кръвното ми е 90/60. Дори сега се чудя дали в бъдеще да пия всеки ден кафе или от време на време. Определено смятам, че този режим ще стане част от живота ми. Написах тези неща, за да убедя тези които се колебаят дали да следват режима. Аз знам за него от години, но чак сега се включих. Опитайте.

Как се чувствам в края на житния режим? Аз се чувствам олекнала и спокойна. Преодолях зависимостта от кафето, сутрин нямам нужда от него, за да започна деня си. Обичам да се чувствам свободна, а тази зависимост ме ограничаваше.

Безспорно ползата за бюджета е много благоприятна!!! А и за духовното, и психо-физичното здраве!

Издържах режима като войник и отслабнах с пет кила, които трябва да наваксвам :D. Отначало беше малко трудничко, но като посвикнах и воала :). Като за първа година не е зле, днес хапнах по мъничко на по-често, но се изкуших и изядох и един шоколадов бонбон :D. Иначе беше супер, чудесно се чувствах и се надявам всички да са така. Благодаря на всички ви и успех на тепърва започващите режима! :thumbsup2:

Преди няколко години правих житен режим с намерението да се изчистя отбрадавиците в областта на гърдите. Естествено докато приключи режимътбях забравила първоначалното си намерение. Брадавиците ми изчезнаха и вече не се появиха.

(получено по имейл на 09.02.2010 г)

Ставам по-пряма и дръзка, но това ми харесва.

Аз по принцип съм с много ниско кръвно и мога да кажа,че по време на житния режим кръвното ми се нормализира и се чувствам чудесно! :hypocrite:

Днес два дена след режима, въпреки , че съм отслабнал с 3 кг. почувствах такъв прилив на енергия , че за 2 часа почистих сам снега и леда по улицата пред блока. :):rolleyes::)

Здравейте! Отминава и петият ден на житния режим... След главоболието през първите 2 дни, получих леки болки в кръста, но иначе се чувствам прекрасно и всяко мое действие е много точно и премерено, както никога до сега. :hypocrite: Далеч по концентрирана и експедитивна станах изведнъж, чак не мога да се позная! :feel happy:

Най-важни по време на режима са духовнните уроци, а те са различни за всеки, затова и във външния им материален израз може да има различия.

Житният режим е една от най-интересните опитности, които съм имала досега! Мога с ръка на сърцето да кажа, че за мен нищо няма да бъде същото след този режим, защото през тези девет дни се научих да гледам на света с други очи! Разбрах, че човек може да живее и да се храни по нов начин, различен от общоприетия и да бъде щастлив! Чувствам се окрилена и достатъчно силна да покоря нови върхове, да тръгна по нов път, да започна нов живот! Ето каква е целта:

"Казвам сега: като ученици на Школата трябва да се стараете! Не искам да станете изведнъж съвършени, но ще си поставите за цел да станете такива." Учителя

Мисля, че с житния режим първата крачка в тази посока вече е направена! :feel happy:

Най - хубавото след режима е, че имам нов нюх и се радвам на всяка хапка. :P

Тази година приложих този режим за четвърти път и мога със сигурност да потвърдя, че след него човек се чувства като съвсем нов-духовно и физически.

Някои споделят, че по време на режима се решават различни проблеми - вътрешни или външни. Даже понякога, това може да се определи като чудо.

Във връзка с ... житен режим при пълнене на луната, искам да споделя една опитност. Някъде преди Коледа, съвсем целенасочено започнах режима след новолуние. Една много напрегната за мен служебна ситуация с неизвестен край се разреши успешно на шестия ден от режима ми. От този опит установих ,че е от изключително значение, човек да е много осъзнат през този период и нито за миг да не забравя поддържането на чисти мисли,чувства и постъпки .

Имам брошурка от Светозар Няголов (Ученик на Дънов) "Хранене пост и житен режим". От там останах с впечатление, че винаги през годината може да се прави житния режим, а най-вече когато "човек се намира в тягостно състояние на душата и духа или има най-големи противоречия и страдания".

Житния режим може да се прави и за постигане на някои добродетели. Ето и друг цитата от книжката: "При пълнене на Луната житния режим помага на човек да постигне високите си желания и намерения, отправени към ръководството в човешкия порядък. Човек може да стане директор, министър, управник на държавата. НО в духовно отношение той трябва да стане цар на себе си - на своите мисли и чувства и постъпки и така да бъде неуязвим за човешкия порядък и неговите закони". Успех... :)

Аз съм забелязъл, че обикновенно ми се решават някакви проблеми - понякога материални, понякога мисловни/емоционални. А понякога просто ми идват свежи идеи - преосмисляне на някои житейски позиции и ценнности, осъзнаване на нови аспекти от мен самия или на хора в близкото обкръжение и т.н.

За първи път правих житен режим през лятото на 2007.... Ефектът беше невероятен. Изчезнаха доста страхове, които преди ми пречеха да вървя напред и да се радвам на живота. Станах по-решителна и уверена в себе си и направих важна крачка в живота си (напуснах постоянната си работа за да преследвам мечтата си, която преди не гоних поради разни страхове). Нямах никакви проблеми, защото през зимата бях главно на семена и салати + плодове. Мина много гладко.

Реших,че е най-удачно в тази тема да споделя своята опитност с режима. Тази година го правя за четвърти път. Ако може да се направи някакъв паралел с "рисковите" дни :rolleyes:, за първи път карам режима толкова леко - почти не усещам глад, нямам болки в кръста, имах съвсем слабо, почти незабележимо главоболие. Чувствам се почти постоянно весела, щастлива, жизнена, пълна с енергия... Имам чувството,че ще "превзема планини"! :feel happy: А пък денят ми протича като "по мед и масло" - отивам на спирката и рейса идва. Пристигам малко по-рано на уреченото място, но се сещам,че съм забравила да свърша нещо преди срещата ми с колежка. Оглеждам се и ксерокса се оказва точно пред очите ми. Правя си копието и се връщам на срещата точно, когато колежката ми идва... И все такива "случайно точно на време" нещица... :hypocrite:

На мой роднина приятелката прави житния режим за 6 дена през февруари 2010 г. Следния ефект е имала:

- избистряне на очите -> това е било видимо и много ясно

- подобряване на общото психическо и емоционално състояние

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За пръв път правя житния режим :) , като положително влияние:

~ чувствам се изпълнена с енергия;

~ работя върху промяната на определени нагласи и мисловни модели и мисля, че постът ми помага;

~ сякаш човек наистина се обновява и то в много аспекти...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля си, че много от ефектите на житния режим, ще забележим по-късно. По-точно - ще ги забелязваме през цялата година - в развитието на отношенията ни в личен и професионален план, в здравословното ни състояние, в спокойното и мъдро взимане на важни решения, в липсата на страх от това какво ни очаква. Сега, когато съм на път до го свърша усещам удовлетвореност, празнично настроение, оптимизъм и не просто вяра, а убеденост, че доброто е навсякъде и много повече тук в България, отколкото в добре уредените държави. Лесно е да си добър и милосърден, когато имаш много. Изключително ценно е да го проявиш, когато ти самият си затруднен. Без да изключвам срещата ми с всички вас, съпорталци :rolleyes:, от юли месец, когато окончателно се прибрах от дългогодишно странстване, срещнах много добри хора и съм благодарна, че ги има и желанието ми да съм част от тях, става все по-силно. За останалите ефекти ще споделям по-късно. :angel:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

... положително влияние:

~ чувствам се изпълнена с енергия;

~ работя върху промяната на определени нагласи и мисловни модели и мисля, че постът ми помага;

~ сякаш човек наистина се обновява и то в много аспекти...

При мен е същото. Обаче както споделих в друга тема - дните съвпаднаха с голямо натоварване от всякакъв характер:

- в работата ми се измени режимът на заетост и това беше точно период на свикване.

- пак там - конфликт на интереси, попадане между чука и наковалнята, разговори за проблеми с много и различни хора

- дойдоха ми точно за 1 седмица гости от друг град, които също ми изляха информация за много общи познати

- повреди се трайно колата, което промени графика на пазаруване за семейството

- за капак се наложи да замествам в събота, когато трябваше да си варя ангелска супичка, така че направих един вариант:

сварени от предната вечер картофи + чай за закуска и същото за обяд ( в службата ).

При тази обстановка освен положителните влияния имах и

- умора, особено при емоционалните натоварвания

- някои не на място казани неща (а се налагаше да говоря доста), защото усещах, че е много трудно да преглъщам повишената си чувствителност.

Все пак - справих се.

Направих си и извод - трудно е в съвременното ежедневие да се комбинират стресовите ситуации с житен режим, но не е невъзможно. Налага се човек да контролира себе си мнооого повече.

Реших, че всеки месец след пълнолуние ще правя 3 дни житен режим - това е оптимален период, който ще ме поддържа във форма.

Други положителни резултати:

- научих се, докато се храня, да се затварям в свой свят заедно с храната. Независимо какво става и какво се говори около мен, аз се посвещавам изцяло на храненето и храната. Нито чувам, нито виждам около себе си. Много полезно.

- запалих още един човек за житния режим. :)

Редактирано от късметче

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Все пак - справих се.

Реших, че всеки месец след пълнолуние ще правя 3 дни житен режим - това е оптимален период, който ще ме поддържа във форма.

Е, прекаленият светец и Богу не е драг. :hypocrite: При мен ситуацията вкъщи и на работа е "камъните падат", но някак си съм доволна, че не допуснах да ми "влезе навътре". Имах умствено натоварване, защото трябва да пиша, но странно, мозъкът ми не страдаше от липса на енергия и не ми се ядеше много мед. Само дето нещо сега му се услаждат картофите и вика все "дай един картоф и ще ти измисля още една страница с текст". :3d_146:

Иначе това за трите дни след пълнолуДие съм го пробвала преди две години и то не по 3 дни, а по седмица поне. Правих го в периода февруари-май и после нещо... спрях :-) Имаше страхотен ефект и май ще пробвам пак, ама по 3-4 дни, желателно почивни, за да няма стрес.

Впрочем според описанието на режима, което на мен ми е известно, ангелската супа се яде заедно с житото на десетия ден, т.е. в петък :-)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

По време на житния режим се промениха хранителните ми навици, нямам влечение към шоколада и кафето, което преди това беше почти зависимост. Преоткрих горещата вода, като начин за събуждане на организма.

Започнах режима с търсене на отговори, които отлагам от известно време, бях натрупала някаква агресия към определени хора от обкръжението си, която е твърде нетипична за мен и ме измъчваше. Смятам, че по време на режима успях да си изясня посоката, в която трябва да работя и се помирих със себе си.

Надявам се тази творческа енергия да се запази и след приключване на захранването. :)

Радвам се, че успях да направя житния режим! Благодаря на всички, които пишат в порталът! Тук намерих много отговори на въпроси за начина на провеждане и не бях сама в моя първи житен режим! :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Tiffany, поздравления за първия ти успешен житен режим! Много хубаво звучи споделения ти опит.

Тази година приятелката на мой роднина е правила режима за 6 дена. Имала е основно два ефекта:

- избистряне на очите -> това е било много ясно видимо и ефекта е бил много силен

- общо психическо и емоционално подобрение

При мен ефекта от тази година вече го описах, но ще цитирам и тук:

Чувствах се много добре през по-голямата част от времето. Свалих доста килограми. Чувствам се леко, все едно съм свалил една раница багаж от гърба си... Кръвното, което го измерих завишено (периодично имам проблеми с него) преди режима се подобри значително и сега е ок. Някои стари болежки и травми, сега са значително по-добре. Дойдоха ми много нови и свежи идеи относно различни житейски ситуации или творчески задачи, които имам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет на всички :thumbsup1:

Не се познаваме с вас, но последният месец много ви четях и миналият четвъртък започнах и аз Житния Режим. Може би ще съм единствената, която наред с хубавото ще каже и не толкова хубави неща :huh:

Положителни изживявания свързвам и аз както много от вас с леко разположение на духа и премахване на зависимостта от кафето. За 5 дена свалих 3 килограма и не знам колко норомално е това, при положение че имаше случаи когато дори надхвърлях полагащата ми се дажба :whistling: Не ми беше това целта.. Намирам се в трудна фаза от живота си и исках чрез Режима да закаля волята си за да мога да се сравям с всичко по пътя ми.. Но днес сутринта за малко да припадна под душа. И после на през няколко минути ми се виеше свят и за малко да се срина. Може би аз правя нещо грешно.. Може би режимът не е за мен, а може би тялото ми дава ,сигналче му е било достатъчно.. Не знам. Но усещам, че е необходимо да запощна захранването мног опо рано от колкото ми се искаше. Започнах Режима с много голямо желание, ала явно не е за мен. Принципно съм здрава. Не знам защо така се случи. Но мислейки и за хубавите неща, които почуствах по време Режима, сигурно пак ще опитам догодина.

Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да ти причернее е нормално, особено ако по принцип килограмите ти са малко, ако си отслабнала изведнъж много или ако кръвното ти е ниско. И на мен ми се случи тази година по време на режима. Знам за хора, на които редовно им се случва под душа даже и без да са на житен режим :)

Ако усетиш отново да ти се случи, сядаш за няколко минути на земята. Като се стабилизираш, ставаш и пиеш няколко чаши гореща вода. Почиваш си малко и това е :) И смело си продължаваш режима.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много ти благодаря, Иво :v:

Успокои ме много с това кето каза. Да, по принцип съм слабичка и сега смъкнах още и то много бързо. Сега ми е по -спокойно да продължа до края.

Хубав ден от мен ~

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Интересно е, че пир мен не са се случвали подобни неща при миналогодишния режим, въпреки, че съм си слаба и че имам ниско кръвно, може и да не съм обърнала внимание, тъй като и друг път ми се е виело свят. Аз определено се чувствах добре по време на режима, това което ми се случи е че след 2 ден не ми се ядеше и жито, просто ми оставаше винаги и ядки също, ной - сладки си ми бяха ябълките.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, всички житни поклонници!

Тази година за пръв път направих целия режим от 10 дена, без никакво колебание относно смисъла и продължителността. Мога да споделя само положителни изживявания като лекота, душевен покой, енергичност, интересни и осъзнати сънища (някои взаимно свързани). Лечебната криза с леко главоболие и паднало кръвно през първите два дни не я броя за отрицателен ефект, тя си е процес на пренастройка. Единственото неприятно нещо бе, че ми беше доста студено и здраво се навличах, иначе се чувствах много добре. Взех си специално за целта една седмица отпуска, за да се концентрирам върху процеса на пречистване и обновяване и покрай него и върху научната работа, с която се занимавам и с която напоследък много си блъсках главата.

Вече почти месец след режима добре помня, че на 10-тия ден (петък) се събудих в ранно утро с неизразима Радост в душата, имах чувството, че ако имах криле, щях да литна. Навън беше паднал през нощта сняг и му се радвах, сякаш за първи път през живота си виждах сняг. Едва след това се сетих, че е 10. ден от режима.

Съгласна съм с Моника 13, която споделя:

"Мисля си, че много от ефектите на житния режим, ще забележим по-късно. По-точно - ще ги забелязваме през цялата година - в развитието на отношенията ни в личен и професионален план, в здравословното ни състояние, в спокойното и мъдро взимане на важни решения, в липсата на страх от това какво ни очаква."

Мисля, че режимът сам по себе си е настройване на по-фини вълни, метод за изостряне на всеобщата сетивност и че ефектът, или по-точно ефектите ще се проявяват с времето, в зависимост от това, кой какво търси и към какво се стреми.

Аз например работя над смирението, Вярата и Любовта, защото съм горда и имам разни страхове, с които се старая да се боря. Така тези дни преоткрих по съвсем нов начин музиката на Бетовен и то защото прочетох в един от форумите тук, че музиката му засилва волята и вярата. Откривам все повече нови и вълнуващи неща, защото антените ми се изострят и успявам да ги уловя. А житният режим изключително силно помага в процеса на каляване на чувствата, мислите и волята.

Благодаря на всички, които споделят мнения и опитности. Много научих и продължавам да уча от споделеното.

Желая на всички:

Топлина в сърцето

Светлина в ума

Сила и воля на духа

smile.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

Житения режим е нещо ново, различно и интересно.Колко разумно може да се изхранваме, без блъскане с лакти за оцеляване.Без главозамайващи покупки на със скъпи храни.Срещала съм информация, че индусите се изхранват дневно със 100 гр. ориз.Човешките отношения ще се повдигнат на ангелско ниво.Много е хубаво, опитайте!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Опитвам се всеки месец да правя житния режим./В останалото време се храня по подобен начин/

И всеки път режима ми прераства в плодово-ядков.Уточнявам,че житото ми харесва./Ползвам био-лимец,спелта или камут./

:o

На повърхността излизат най-всякакви ситуации и търсени отговори,които много ми помагат по пътя.

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мария София,

Тъкмо навреме идва постът ти.Тази година за първи път направих пълния житен режим през февруари. Миналата година, като първа година, изкарах само 7 дни и изобщо не успях да изляза от "кризата". Накрая чувствах такава слабост, краката и ръцете ми трепереха, че реших да не проявявам излишен героизъм и просто да го спра. Сега си мисля, че тялото, а вероятно и душата ми, са били доста задръстени с всякакви утайки. Освен всичко си сменях работата и бях под голям стрес. Тази година "кризата" беше "само" 5 дни. Пак усещах стария дискомфорт от миналата година, но също така усещах и че ще успея. След 5-я ден все едно че пелена се смъкна от очите ми. Трудно ми е да опиша усещанията. Цветовете ми изглеждаха по-ярки, физическите ми сили бяха почти на макс, обонянието ми се изостри... Чувствах се толкова добре, че не исках да спирам след 10-я ден. Единствено захранването ме плашеше, защото съм от лакомите (добре, че не ми личи :rolleyes: ) и затова реших да не рискувам. Мисля си, че би било добре да правя житния режим по-често, но не знам как да определя интервалите. Всеки месец може би ще ми е множко. Интересувам се и от алтернативни варианти, като например 10 дни сурова храна (пробвах миналия месец, но ефектът беше по-слаб в сравнение с житния режим, може би и защото не си сложих ограничения за количествата, а това за мен май трябва да бъде приоритет) или пък 10 дни само на плодове (още не съм опитвала). Може ли да обясниш малко по-подробно какво имаш предвид под:

"И всеки път режима ми прераства в плодово-ядков." Имаш ли някаква ориентировъчна схема?

Всеки съвет е добре дошъл за начинаещия. Благодаря.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мария София,

Тъкмо навреме идва постът ти.Тази година за първи път направих пълния житен режим през февруари. Миналата година, като първа година, изкарах само 7 дни и изобщо не успях да изляза от "кризата". Накрая чувствах такава слабост, краката и ръцете ми трепереха, че реших да не проявявам излишен героизъм и просто да го спра. Сега си мисля, че тялото, а вероятно и душата ми, са били доста задръстени с всякакви утайки. Освен всичко си сменях работата и бях под голям стрес. Тази година "кризата" беше "само" 5 дни. Пак усещах стария дискомфорт от миналата година, но също така усещах и че ще успея. След 5-я ден все едно че пелена се смъкна от очите ми. Трудно ми е да опиша усещанията. Цветовете ми изглеждаха по-ярки, физическите ми сили бяха почти на макс, обонянието ми се изостри... Чувствах се толкова добре, че не исках да спирам след 10-я ден. Единствено захранването ме плашеше, защото съм от лакомите (добре, че не ми личи :rolleyes: ) и затова реших да не рискувам. Мисля си, че би било добре да правя житния режим по-често, но не знам как да определя интервалите. Всеки месец може би ще ми е множко. Интересувам се и от алтернативни варианти, като например 10 дни сурова храна (пробвах миналия месец, но ефектът беше по-слаб в сравнение с житния режим, може би и защото не си сложих ограничения за количествата, а това за мен май трябва да бъде приоритет) или пък 10 дни само на плодове (още не съм опитвала). Може ли да обясниш малко по-подробно какво имаш предвид под:

"И всеки път режима ми прераства в плодово-ядков." Имаш ли някаква ориентировъчна схема?

Всеки съвет е добре дошъл за начинаещия. Благодаря.

Като казах плодово-ядков,имах впредвид,че спирам да ям житото,защото желанието за храна изчезва и оставам само на ядките и плодовете.

До скоро и аз бях в подобна ситуация като теб,с тази разлика,че някога много често през месец,два, гладувах по Лидия Ковачева.Стигала съм 25 дни.Това ми е личния рекорд.Чувствах се фантастично,с много енергия и добър сън.Та отдавна знам от опит,че имаме нужда от много по-малко храна за да съществуваме,да се чувстваме по-добре и по-здрави...

Тазгодишния февруарски житен режим,/а и следващите,/освен че искара кармични боклуци за чистене,ми донесе много вдъхновение и лични прозрения за храненето.За това ми помогнаха много темите за житния режим във форума-изчетох всичко,както и веге темите..Не ям месо от години,но някак си съм спряла почти и сиренето,което много обичах.

До офиса има страхотен веге ресторант,в който пекат и 10-на вида хляб от пълнозърнести био брашна,мляни на каменна мелница и с квас/не мая/.Купувам си хляб от тях.Имат и био магазин,от който си пазарувам.Направих си нещо като веге био меню,комбинирано със суровоядство.С риск да стане дълъг поста,ще изредя какво ям.Хляб,предпочитам ръжен, от лимец или от емер/двузърнест лимец/,правя си кълнове от камут/египетско жито,по-едро е от лимеца и спелтата/,че най-добре покълва.Кълновете си ги слагам в салатите.Голям зор видях да намеря семена за покълване от броколи.Покълвам киноа,броколи,леща,слънчоглед,камут.Варя си картофи,ориз,Също био паста-ръжена,пълнозърнеста и оризова.Поради липса на време ползвам от готовите италиански сосове в бурканчета,любим ми е този с босилека.Сурови ядки,мед и плодове,зехтин,био кафе и чайове аюрведа,хималайска сол.Вода си нося от извор всяка седмица.

Понякога съгрешавам със шоколад.Тези дни попаднах на невероятен суровоядски сайт с фантастични рецепти ,харесаха ми и идеите им за забъркване на козметика,въпреки,че вече ползвам био такава.

http://www.zemianazaem.com/

Повечето идеи почерпих от форумци,много им благодаря за споделянето.

Хранейки се така ,преминаването в житен режим не ми е много различно от всекидневното меню,единствено след 5-ия ден започва да ми липсва солта.

Ти можеш да започнеш с по 1 ден всяка седмица-само жито,или само плодове.Всеки път започва с първата крачка,и най-дългия.Поставяй си малки цели.После ще ги направиш 2бр.След пълнолуние започвай житен режим без определен брой дни-всеки ден ,който си издържала е лична победа. Много вода-2л ,не по-малко И много дъвкане.Като ти стане тежко-вариш картофите и ангелската супа.

Прочети всичко за житните режими във форума,много е полезно.Като имаш пълната информация,започни да опитваш.

Идеята ми беше да не правиш кампанийно житни режими,а да помислиш за смяна на начина си на хранене в посока суровоядство и чисти храни,доколкото може,разбира се...Още повече,че при теб има повече неща,които ние тук не можем да си набавим.Човек е това,което яде и мисли ,и Нека храната бъде вашето лекарство.Хипократ/ако бъркам,моля за извинение./

:3d_050: ПП Мюсли си правя от био зърнени ядки,мед,суров слънчоглед,сурови ядки,стафиди,семена...

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Като казах плодово-ядков,имах впредвид,че спирам да ям житото,защото желанието за храна изчезва и оставам само на ядките и плодовете.

До скоро и аз бях в подобна ситуация като теб,с тази разлика,че някога много често през месец,два, гладувах по Лидия Ковачева.Стигала съм 25 дни.Това ми е личния рекорд.Чувствах се фантастично,с много енергия и добър сън.Та отдавна знам от опит,че имаме нужда от много по-малко храна за да съществуваме,да се чувстваме по-добре и по-здрави...

Тазгодишния февруарски житен режим,/а и следващите,/освен че искара кармични боклуци за чистене,ми донесе много вдъхновение и лични прозрения за храненето.За това ми помогнаха много темите за житния режим във форума-изчетох всичко,както и веге темите..Не ям месо от години,но някак си съм спряла почти и сиренето,което много обичах.

До офиса има страхотен веге ресторант,в който пекат и 10-на вида хляб от пълнозърнести био брашна,мляни на каменна мелница и с квас/не мая/.Купувам си хляб от тях.Имат и био магазин,от който си пазарувам.Направих си нещо като веге био меню,комбинирано със суровоядство.С риск да стане дълъг поста,ще изредя какво ям.Хляб,предпочитам ръжен, от лимец или от емер/двузърнест лимец/,правя си кълнове от камут/египетско жито,по-едро е от лимеца и спелтата/,че най-добре покълва.Кълновете си ги слагам в салатите.Голям зор видях да намеря семена за покълване от броколи.Покълвам киноа,броколи,леща,слънчоглед,камут.Варя си картофи,ориз,Също био паста-ръжена,пълнозърнеста и оризова.Поради липса на време ползвам от готовите италиански сосове в бурканчета,любим ми е този с босилека.Сурови ядки,мед и плодове,зехтин,био кафе и чайове аюрведа,хималайска сол.Вода си нося от извор всяка седмица.

Понякога съгрешавам със шоколад.Тези дни попаднах на невероятен суровоядски сайт с фантастични рецепти ,харесаха ми и идеите им за забъркване на козметика,въпреки,че вече ползвам био такава.

http://www.zemianazaem.com/

Повечето идеи почерпих от форумци,много им благодаря за споделянето.

Хранейки се така ,преминаването в житен режим не ми е много различно от всекидневното меню,единствено след 5-ия ден започва да ми липсва солта.

Ти можеш да започнеш с по 1 ден всяка седмица-само жито,или само плодове.Всеки път започва с първата крачка,и най-дългия.Поставяй си малки цели.После ще ги направиш 2бр.След пълнолуние започвай житен режим без определен брой дни-всеки ден ,който си издържала е лична победа. Много вода-2л ,не по-малко И много дъвкане.Като ти стане тежко-вариш картофите и ангелската супа.

Прочети всичко за житните режими във форума,много е полезно.Като имаш пълната информация,започни да опитваш.

Идеята ми беше да не правиш кампанийно житни режими,а да помислиш за смяна на начина си на хранене в посока суровоядство и чисти храни,доколкото може,разбира се...Още повече,че при теб има повече неща,които ние тук не можем да си набавим.Човек е това,което яде и мисли ,и Нека храната бъде вашето лекарство.Хипократ/ако бъркам,моля за извинение./

:3d_050: ПП Мюсли си правя от био зърнени ядки,мед,суров слънчоглед,сурови ядки,стафиди,семена...

Здравей, Мария-София! Благодаря ти за напътствята!

Всъщност, май изпълнявам повечето от нещата, които ми пишеш: Аз също не ям месо от няколко години, яйцата и млечните са доста намалени, мелим си брашна в къщи и си месим (с машина) хляб от 6 вида зърнени и 3 вида семена, преди 5-6 години "се научих" да пия по много вода (само дето няма извор наблизо :(), а бавното и "безкрайно" дъвкане ми е вродено (заради него имах големи проблеми в детската градина и в къщи)... Само изоставам с покълването. Ти как покълваш семената? Да, определено започнах да се настройвам към суровоядство. Но с всичко напредвам бавно и полека, за да се избегнат стъпки назад. Всъщност, имах една стъпка назад, която още не мога да си върна - преди 4 години в продължение на около 6-7 месеца гладувах в четвъртък - само на вода - а на следващия ден ядях само сурова храна до вечеря. Страхотна идея е да заменя гладния си ден с житен режим! Иначе съм далеч от мисълта да правя житния режим кампаниийно, но е добре, ако започна да го правя по-често и за по-кратко. Винаги много съм обичала жито. Изчетох всички теми за житния режим и съм много благодарна на споделилите опита си. Докато бях на житен режим, учудващо нищо не ми липсваше - дори и захарта, с която се боря все още. Възхищавам се на всички, които споделят, че са я изключили от менюто си! Струва ми се, че самият режим ми действа дисциплиниращо, а аз нямам нищо против това :dancing yes:

Надявам се, че не съм се отклонила много от темата, но нещата за мен са цялостни и ми е трудно да не ги преплитам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това за гладуването един ден в седмицата ми е стара идея,която още не съм осъществила.Има ли специално значение четвъртък или ти си си го харесала?

Всъщност Учителя беше казал нещо за деня,но не мога да се сетя къде.Ако някой знае - да пише!:sleeping:

Покълвам си зърната и семената в едно уредче,белгийско,което се състои от няколко кръгли пластмасови тавички една в друга,които имат клапи през които водата се стича в тавичката отдолу.

ured%20za%20pokalvane1.jpg

http://www.zemianazaem.com/archives/159

Редактирано от Мария-София

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, Учителя, мисля, препоръчва да е четвъртък, но на мен този ден ми допадна и по лични съображения.

Това уредче е много симпатично. Трябва и аз да се разтърся тук.

А някой да е ползвал "миниферма за кълнове" на Людмил Егов? Мъжът ми прочете няколко статии за този интересен новатор и иска точно такава машина60.gif. Ако някой знае от къде може да се поръча или как мога да се свържа с Людмил Егов, моля пишете. Изпращам линк към една от статиите:

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-02-11&article=312969

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

СПАЗВАМ ЖИТНИЯ РЕЖИМ МОЖЕ БИ ОТ 1993-1995 ГОДИНА /ВЕЧЕ НЕ ПОМНЯ ТОЧНО/.

ЕФЕКТИТЕ СА РАЗНООБРАЗНИ - ОБОДРЯВАНЕ, ПОДМЛАДЯВАНЕ, ЕЖЕГОДНО ПРЕЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА.

ВЪОБЩЕ НЕ УСЕЩАМ, ЧЕ СЪМ НА 52 ГОДИНИ.

ВСЕ ПО-ЛЕСНО И ПО-РАДОСТНО МИ Е ДА СЪМ НА ЖИТО / ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЯ, ЧЕ НЕ ГО ОБИЧАМ МНОГО КАТО ХРАНА/.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Днес много ми вървеше.:thumbsup: Като започнем от зелената вълна светофари, наредените институции една до друга, дошлите повече от очакваното пари... За няколко часа свърших толкова работа, колкото в друга ситуация за два дни. Сутринта пих само едно кафе, чувствам се бодра. :thumbsup2:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте.

За втори път правя Житния режим.Първият път беше ,когато се борих да имам дете...И сега,след като имам дете и спрях да кърмя,го правя за втори път.

Чувствам се добре физически-олеквам и имам чувството че съм перушинка...Но в съдбовен план ми се струва,че всичко,от което искам да избягам и да отстраня от характера и случките наоколо-се стоварва върху мен...Опитвам се да бъда бяла и добра,да съм силна,но не ми се получава..Предполагам,че е някакво изчистване или пък ефекта на хомеопатията в духовен смисъл...Знам ли..Убедена съм,че ще е добре за мен и чакам с нетърпение Хубавото...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×