Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблеми с херния


Recommended Posts

Здравейте ,имам въпрос към вас .Нормално ли е ,мина вече месец след като ме оперираха от херния,сложиха ми мрежичка и точно когато всичко спря да ме боли,се появи нещо много твардо точно там кадето е разреза на операцията и ме наболява понякога.

Въпроса ми е ,нормално ли е това.Благодаря ви предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

Това на първо място изисква контролен преглед при лекаря, който е оперирал. И то веднага. След неговата констатация може да се мисли за нататък.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, има два варианта. Ако има зачервяване около цикатрикса , леко подуване и полъскавяване на кожата, значи трябва да се обърнеш към хирурга си, защото най- вероятно се касае за някакъв септичен процес, който надали ще е сериозен при условие, че е минал месец от операцията - на-много да е Шльофер - това е когато някой конец не се е резорбирал и организма напира да го изхвърли.

Ако пък гореизброените симптоми липсват, значи втвърдяването, което напипваш е фиброзирала тъкан - особено при хернийни пластики, където при зашиването на различните слоеве на корема - мускул, апоневроза - изискват малко повече събиране на тъканите, за да се затвоти добре дефекта. В този случай с времето всичко ще отшуми, ще има дни ще те наболява, други дни няма даже да се сетиш за операцията, но така или иначе може да отнеме и няколко месеца докато оплакванията отшумят напълно.

Поздрав.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте ,имам въпрос към вас .Нормално ли е ,мина вече месец след като ме оперираха от херния,сложиха ми мрежичка и точно когато всичко спря да ме боли,се появи нещо много твардо точно там кадето е разреза на операцията и ме наболява понякога.

Въпроса ми е ,нормално ли е това.Благодаря ви предварително.

Привет!

Проблемите с хернията, произлизат от повишено коремно налягане. То може да е следствие, както на гняв, яд, така и на силна и сексуална възбуда, която не е изразходвана, чрез сексуалнет акт.

Най-често при херниите, както и при другите патологии биватот нарушена кръвоснабдяване в дадената тъкан/орган, поради занижената и лоша комуникация между тях и Нервното Система - централната и периферна.

Първо имаме мозък и черепномозъчни нерви. Това е нашия компютър, образно казано. После имаме гръбначен стълб, който има 33 прешлена.

Между прешлените излизат две двойки нерви, наречени чифтни, които инервират голяма част от тялото.

spineillustration.jpg

image005.gif

Виж Тук

Така, сега внимателно разгледай горните картинки и проведи наблюдение върху тялото си, т.е. виж къде си прегърбен и къде прешлените притискат гръбначномозъчните нерви, което прече на тяхното здраве и работа.

Също така можеш да наблюдаваш дишането си и да обърнеш внимание, дали то е повърхностна, т.е. плитко (с горната част на белите дробове и ключиците).

За да има здраве в дадена телесна кухина, то трябва дишането да е цялостно. Например при горно дишане, наречено "плитко", участват сама горната част на белите дробове. Такова дишане наричат също "ключично".

Дишането, като процес, спомага за раздвижването на телесните кухини, освен че насища кръвта с кислород и изхвърля токсичните газове, които тровят и убиват клетките. Чрез това движение на кухините, посредством дишането, се "масажират" тъкани, органи, и жлези. Дишането също спомага за кръвообръщението, защото то нежно притиско и разпъва коремната и гръдната кухина.

Ако поради емоционалното ни състояние, токова естествено дишане е нарушено, то с времето тъкани и органи се разболяват.

Много гняв и яд, също така и равността, които са емоции и спадат към трета чакра, с първоелемент "огън" - това пресъшава първоелемента"вода", който пък е елементът на втора чакра, която е управител на всички меки тъкани, изключае кости, нокти и косми.

Та ако огъня е исушил водата, тъканите стават сухи и лесно се "пукат"/"цепят".

Хернията е точно това - разкъсване на съединителната тъкан, което разкъсване е така наречения "пробив", поради появил се отвор, през който излизат други органи и тъкани.

Тази съединителна тъкан играе роля на "торба". Хернията е просто пробиване на торбата.

Та... какво може да се направи?

- Първо е добре да се възтанови водата в организма и да се изравни съотношението - огън-вода. Приеманатето на чай, сокове,вода (ако може топла) спомага много за това.

- Второ - добре е да се изпразят червата. Най-подходящо намирам простата диета с плодове и чай + мед и ядки.

- Трето - да се избягват по възможност храните с "остри подправки" и най-вече лютото.

- Четвърто да се възтанови дишането, а това става като човек поработи върху емоциите, което не е лесно, но диетата, допълването на вода в "резервоара", празните черва... йога позиции/пози/асани, които ще поместя по-долу, както и самомасажи в лумбалната и ингвиналната област, както в областта на бъбреците много помагат за това.

Погледнато през очите на китайската древна медицина, хернията е проблем на два/три меридиана, но най-вече на меридиана на черния дроб, който върви от палеца на крака в посока нагоре към черния дроб, където свършва и в горната част ан гърдата енергията преминава в меридиана белите дробове. Ако има емощия гняв/яд, то първо става нарушение на меридиана на черния дроб. Усеща се едно подуване в ингвиналната област, както и в областа на "корема", ниско долу.

С масаж по хода на меридианите може да се достигне до облекчаване на и до хармония.

Следват снимки от йога и от меридианите:

свещ: връзка

gp_asana_savvangasan_jpg.jpg

poza.jpg

връзка

В позата "свещ" човек може да усети как напрежението му отминава, как дишането му се променя и как идва облекчаване на евентуалните болки.

Как се прави?

Асаните се правят с изпразнени черва и най-малко два часа след хранене.

Първо се ляга като "мъртвец". Прави се опит да се успокои съзнанието и да не се мисли за проблеми. В положение, когато няма въздух в дробовете, т.е. когато човек е издишал добре, се повдигат краката, така че стъпалата да отидат към главата. След това се издърпва дупето в посока нагоре, като успоредно с това се "теглет" стъпалата към небето/тавана на стаята.

Кога става вдишването?

Човек може да вдиша преди да се изправи напълно в завършената поза, т.е. в междинното състояние, когато краката са вдигнати и прибрани към главата. Тогава може да се вдиша и да се почине, ако човек се е уморил, или ако е с наднормено тегло. Преди да се премине нататък в издигането, пак е добре да се издиша и да се продължи с "празни дробове". Когато позата е завършена може да се вдиша и да се издишва, като се набляга на издишвнането. Нека то да бъда свободно и отпусната тип "ху""въздъхване". С времето дишането съма ще се "изравни", щото преди това човек ще има усещането че издишването му е по-дълго и по-голямо като количество от вдишването. това е поради стичането на кръвта в горната част на торса, където са белите дробове и сърцето.

Трябва да се обърне внимание на един специфичен "ключ" който прави човек с брадичката на лицето си. Тоест тя трпябва да е притиснала гърдите и та да се сключат двета, така че да се намали възможността кръвта да отива в главата, чрез притискане на артерията в горната част на гръдния кош. Това е мнвого важно, особено за хора с високо кръвно налягане.

Ако за тази поза пречат килограмите, отслабената мускулатура, или пък кръвното налягане, то е добре тя да се прави наполовинта. Сиреч да се изправя човек "полумост".

Как става това?

Ляка се по гръб. Стъпалата се поставят колкото е възможно по близо до дупето, там където са лежали бедрата. От тази позиция е лесно на човек да се повдигне, така че тялото му да се опира на две точки - раменете/главата и стъпалата на кракъта, като краката са свити в коленете.

Може би не обяснявам добре, но тъй като в нета не на всичко има снимки... толкоз.

С позата свещ лесно може да се възвърне здравето не само в белите дробове, не само в сърцето, не само в коремната кухина и лумбална и ингвинални области... с тази поза се рашават почти всички проблеми в тялото на човека - от разширени вени в долните кройници, до инфаркт и пр патологии.

Ето меридиана на черния дроб:

lv_meridian.gif

връзка

Хода му започва от точка LV 1 и свършва в точка LV 14. Самомасажа по хода на меридиана - тип "поглаждане" е много благоприятен.

Успех!

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте ,имам въпрос към вас .Нормално ли е ,мина вече месец след като ме оперираха от херния,сложиха ми мрежичка и точно когато всичко спря да ме боли,се появи нещо много твардо точно там кадето е разреза на операцията и ме наболява понякога.

Въпроса ми е ,нормално ли е това.Благодаря ви предварително.

Това е процес, който се нарича цикатризация на белега, като проявите могат да бъдат разнообразни- парене, втърдяване на оперативния белег, зачервяване, сърбеж, стрелкащи болки и др. Процесът на цикатризация протича средно за около 6-9 месеца- т.е. това е времето, нужно за окончателно оформяне на оперативния белег. Може да се ползва Contractubex- гел, с който да се третира оперативния белег с намазване и масаж до 4 пъти дневно при добра поносимост на препарата. Срокът на третиране е според осезаемия резултат, но ако оперативната рана е била зашита естетично с интрадермален шев (от него се виждат само двата крайни конеца в двата края на оперативната рана) срокът на третиране с гела е около 4 седмици...но, при повечето общи хирурзи естетическия момент изобщо не е на дневен ред- все още шият с "канап" и "губерка" в стил "касапски прекъснат" шев, и стягат като за последно...та като свалят конците, от тях най-често остават трайни напречни белези на оперативната рана...а това пък съвсем не е нужно...Но, практиката ми в общата хирургия показва, че при повечето общи хирурзи критерият "естетичност" е несъвместим с техния оперативен "софтуер"...Е, и аз от там съм тръгнал, но след като е възможно да се осигури зашиване, с което да се осигури по възможност по-атравматично зарастване на раните, кожата да не се щипе с пинсета, да се прилагат естетични методи за шев и т.н., би било добре да се използват всички възможности...защото белегът от интервенцията не е само телесен...за съжаление...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...