Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Захранване след лечебен глад


Recommended Posts

Всички знаем че лечебният глад води до почти магически резултати. Може да лекува и най-тежките физически и ментални болежки. Ако отворим коя да е книга свързана с гладуването, ще можем да прочетем стотици удивителни примери на излекуване от заболяания, смятани за нелечими от медицината, както и за напълно оздравели хора, "отписани" от съвременната ортодоксална медицина.

Аз самият имам мъничък опит с лечебният глад, но винаги ми е било проблем захранването. Някъде съм срещал че трябва да захранваме толкова, колкото сме гладували, другаде-поне половината от срока на гладуването. Е, да но за мен тези срокове винаги ми се струваха прекалено теоретични и нереални и максимумът ми захранване дори и след продължителен пост е бил 2-3 дни. И винаги ми е било невероятно трудно да захранвам бавно и постепенно - много по-трудно от самият глад. Мисля че се обръща прекалено малко внимание на проблема. Какво мислите вие - не е ли едно адеакватно правило - да се захранва 1/3 от срока на лечебният глад? И с какво точно да захранваме - с какви плодове, или зеленчуци - варени или сурови? В какво количество?

Питам защото честно, захранването е поне накоко пъти по-трудно от гладуването - след поста когато човек започне да се храни, се появява такъв невероятен зверски апетит, че ти се иска да изядеш цялата вселена ... :) Моля, споделете опита и знанията си! Благодаря ви от сърце! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Орлине,предлагам ти да се запознаеш с книгата на Лидия Ковачева-"Гладът приятел и лекарство" има я в "СПИРАЛА"-препратка от портала.Доста неща е казал и Петар Дънов,чети в лекцийте му.

Аз работя професионален готвач и точно тези книги промениха начина ми на мислене.Започнах да постя,разбрах че,храненето,дишането и добрината променят човека като с магическа пръчка!

Моето лично мнение е,че захранването е почти толкова важно както самия глад или пост,иначе казано защо да се променяме за малко,като после си караме по старому.Към захранването трябва да се подхожда с внимание и търпение.НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ това е вашето тяло-вашата машина,която има нужда от добра потдръжка! :v:

Линк към коментар
Share on other sites

Е, хубаво - ясно че има книги! Питам за кратки и ясни съвети - синтез на умните и дебели книги! Колко дълго да захранваме? С какво? Защо? По - конкретно ! Благодаря! :1eye::D:feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Привет,

ще споделя нещо, не е всичко, но е колкото знам.

По време на постене, организмът се изчиства така, както аз, след като нямах пари, се наложи да ям една седмица запасите от шкафа с храна. Изядох запасите, но там имаше и развалени неща, и прах и пайжини, които изчистих заедно с изваждането на ценните неща :) (така и заедно с хранителните вещества натрупани в организма, се вадят и отровите - тежки метали, пикочна киселина...). Това ми хрумна, че се случва и при постенето.

За жалост, на мен ми се налагаше да си изчистя шкафа, а ти го правиш по свое усмотрение с поста - което е по-добре :).

Ако по време на поста ти стане трудно (прилошее ти, завива ти се много свят, пада ти кръвното), може да добавиш малко плодов сок към водата, или малко мед. По време на пост, при празен стомах, дихателните упражнения се отдават много добре - може понеже би белят дроб има повече място за изпълване в гръдния кош, поради празния корем и черва. Като стана дума за черва, добре е ако постът е дълъг (повече от два-три дни), те да са по възможност най-празни, за да не загнива съдържанието им вътре и да се трови организмът така. Празни черва се постигат с умело използване на клизма, или с "шанкха пракшалана" (едно упражнение от йога, поема се голямо количество вода през устата и се въртят стомашните мускули...минава надолу и излиза през ануса).

Добре е доколкото знам, така обичания от теб секс да се ограничи (един-два пъти може, ако толкова не можеш да издържиш, което не ми се вярва).

Захранването, съм чувал, че е най-добре да е постепенно и да трае толкова дни, колкото и постенето.

Ето примерно захранване, ако си постил 1 седмица:

Първи ден плодове (белени). Значи, взимаш една ябълка и я белиш. Първото ти захранване може да е едно кубченце ябълка, голямо колкото бобово зърно. Второто, след 15мин., двойно по-голямо. Третото - удвояваш отново количеството на плода, както и на времето от предното захранване до тук - т.е. пада се - резен ябълка колкото 4 бобови зърна, половин час след предното "ядене". След час, взимаш пак двойното количество на предното изядено (резен плод колкото 8 бобови зърна), и т.н.. Така аз много приятно формирам търпение при захранване. Значи, за един ден, ще си излял една-две-три ябълки.

На втория ден правиш същото, но с белен зеленчук (който не е много грyб - напр. морков, bez podprawki i olio).

На третия ден - с варени зеленцуци.

На 4-ия - варени зеленчуци с варени картофи.

На 5-тия - същото като на предния ден, като добавяш и някакъв млечен продукт.

На 6-тия - можеш да добавиш и хляб.

На 7-мия се храниш както и преди поста.

Гледай през тия 7 дни да не преяждаш, или ако го направиш - да е един-два пъти, не повече.

Най-хубави и любопитни книги по темата пък за мен са тези на Пол Брег (може би щото още не съм ги чел :), а само срещал извадки и факти), който умира здрав и прав при злополука със сърфа си на 96г., и при аутопсията му откриват органи които са на "младешка" възраст. Често е гладувал, почти вегетариански се е хранил и предимно с много сурова и качествена храна; Лидия Ковачева се е учила от него, доколкот съм чувал.

Перефраза от Библията - човек се храни и от небесния хляб (Cловото Божие), освен от житния - тази вяра на мен ми помага. Праната е навсякъде, човек се храни и с въздуха, и със светлината, и с добри мисли, чуства. Има достатъчно примери на хора, които са живяли доста дълго без храна при добро психично и физичecko здраве, което все още не е напълно ясно за днешната наука, но го има (Хира Ратан Манек, Тереса Neumann [от Konnersreuth], Prahlad Jani, Зинаида Баранова, Д-р Михаел Werner, Николай фон Флуе, Йоан Кръстител, Гири Бала ...).

По време на постенето енергията която отива за храносмилане (която иначе е над 50% от общия енергоразход на организма), е свободна, кръвта не се събира в стомаха, и човек може да се занимава повече духовно и интелектуално, да релаксира. Може да се занимаваш с най-съкровени и задушевни неща, да си дадеш мир и да излезеш извън забързаното ежедневие (напр. като вземеш отпуск).

Аидееее, аз малко щях да пиша... Ами то всичко стои в сърцето ти, ама аз да покажа какво е излизало от моето :):blink: .

:):):feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Имам малко проблеми с компа; да добавя още нещо: ако ежедневието ти по време на захранването ти е стресово и много динамично, може наистина да намалиш периодa на захранването наполовина. Освен това и самият пост може да бъде омекотен - с добавка на пресни плодове/мед/плодови или зеленчукови сокове (такъв е вариантът при Лидя Ковачева).

Това е от мен, далеч съм от претенцията за изчерпателност; нека има нещо написано :).

:lol:

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години след дванадесетдневен пълен глад се натъпках за кратко /за час-два/ с какво ли не, направо с всичко. Жива съм и до днес, но се почувствах много зле. Мисля си, че това е един сигурен начин човек да си попилее черния дроб, бъбреците, жлезите с вътрешна секреция и какво ли още не. После с години чувствах постоянна умора, имах "необяснима" температура, имунитетът ми отслабна. Ако на човек не му достига воля да се захрани правилно, по-добре да не прилага пълен глад.

Един доказано ефикасен режим с прочистващ ефект е комбинация от източните теории за денонощния цикъл на обмяна и разделното хранене, описани в книгата "Сила за живот" /американските автори не помня, а книгата ми изчезна някъде безследно/. До обяд фаза на очистване с плодове и чай, от обяд фаза на енергетизиране с въглехидратна храна, малко качествена растителна мазнина,ядки, семена и зеленчуци, от вечеря фаза на изграждане с белтъчна храна, при нужда малко мазнина и зеленчуци. /Може да съм сбъркала в термините, но смисълът е ясен./ Този режим е лесно поносим, има лек очистващ тялото ефект и спазвайки го аз лично се справих с много излишни килограми. Подходящ е за спазване неограничено дълго време, понеже включва всички нужни вещества, освен това човек е с добра работоспособност.

Пол Брег препоръчва човек да не се нахвърля веднага на дълги срокове гладуване, а да започне с еднодневни гладувания примерно всяка седмица, после да опита с тридневни примерно един път месечно и така да увеличава постепенно сроковете, ако има нужда. При гладуване в кръвта се отделя огромно количество отрови, особено за хора, които преди това са яли каквото им попадне, включително месо. Отделят се лекарства, тежки метали, които отново стават активни и оказват токсичен ефект върху особено важни органи. По тази причина е много важно да се започва с омекотените варианти на гладуване, или ако е пълен глад, с еднодневни. При тази постепенност човек се приспособява по-добре физически и психически към условията на гладуване, калява волята си и вероятността да сбърка при захранването намалява.

Най-важно е: "Не вреди!"

Авантюризмът и стремежът към рекорди могат да навредят много.

Ако ви трябва човек с грешки, ей ме на!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте Любо и Латина - благодаря за опита ви. За грешките - моя милост след 10 дневен глад веднъж и втори път след три седмичен глад е започвал не по ужасен, но по самоубийствен начин - на практика с нормално хранене още на първия ден. Засега не ми е станало нищо, благодаря на Господ, но за в бъдеще трябва да внимавам. Обаче теорията за захранване равно или дори на половина от срока на лечебно гладуване ми се струва някак си, как да кажа, садистично-мазохистично-кошмарна ... :) !Просто е твърде тежко, когато се задвижат отново стомашните сокове, примерно след 14 дневен пост, да се захранва 14, или дори 7 дни - просто е някаква теоретична фантастика, поне в моите уши... Според мен 1/3 от срока на поста е достатъчна, без да има никакви отр. последствия ! Например след 10 дневен пост - 3-4 дни захранване - първи ден с плодове, добре сдъвкани и по малко - банан може б и - защото е с мека структура. А на вторият ден - мисля че варените картофи ще бъдат добра храна. На третият може малко ориз да речем - нещо от сорта. Обичам ви. Бъдете здрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Даа.. съгласен съм , че авантюризма може много да намвреди. Особенно този на манекенките и този на гонещите бързи ефекти .."духовни".

Право го казва Латина. Може тиражът на книгата на Лидия Ковачева да е висок и продаваем , но тя още не е станала Учител за да й вярвам като на баш знахар.

Но защо говорите за лечебен глад? Ми това си е глад направо. Ми като спре човек да гладува и да се наплюска и толкова . :harhar: Нали вече не гладува!? :harhar:

Иначе аз си му викам Пост. С други думи контролирано лишаване от определен вид храна за определен период от време по определена схема с определени чувства (религиозни) с цел стимулиране на мислите да се "обърнат" към Духа за да се свърже земната природа на човек с Небесната . Да не пропусна, постът вклучва според мене и сексуално въздържание, щото според Библията мъжът и жената са една плът и ако единият пости а другия не, се прелива от пусто в празно.... :hypocrite: ( трудна работа за някои хора) :harhar:

Значи много ми хареса разсъждението на Любо. Ще го продължа мъничко з други изразни средства. Любо, може ли ? Ясно...може !

Нека вземем физическото тяло като пример , че е един автомобил в който се возат Душата и Духа. Каво става когато горивото му свърши ? Наливаме друго. Ей това става когато гладуваме и после се "захранваме". Само, че това дали помага на физическото тяло(автомобила) да бъде "ремонтирано" ? Съмнявам се много. Колкото и да го почистваш автомобила( физическото тяло), амортизацията е обективен процес подчиняващ се на силите в триизмерното пространства... Път, Скорост и ...Време. Ей тази съставна част на Физическият свят не може да бъде заобиколена по никакъв начин според мене. И "часовникът " тик-така неумолимо със или без много или малко храна(гориво за автомобила).

Постите са в точно определен период в годината, канонично определени от Духовните Учители. Съответно и възвръщането на жизнените функции при драстичен пост е различно.Според мене това е свързано с положението на Земата и Слънцето. И през календарната година са различни постите , защото действат различни космически сили.Иначе анемията и много други болести ни са в кърпа вързани. За да има лечебен ефект върху Тялото и Душата трябва да знаем точно какво искаме от Поста. Различавам следните видове Пост :

1. Пости здрав човек да си почине организма му от натрупаните отрови.

2. Пости болен човек за да оздравее.. ( тук има многто варианти)

3. Пости религиозен човек за Духовно усъвършенстване.

....

4. Тук включете това каквото съм пропуснал, включително и онзи пост който се използва за изчистване на Душата при разваляне на лоши работи от лоши хора.

Съответно възвръщането към "обичайната" храна е различно при различните пости. Но в третия вид Пост .( за Духовно усъвършенстване), вече не се възвръща човек към "обичайния ритъм", ащото Тялото вече е по-друго ако е правил правилно Поста. И според мене е много груба грешка един човек имащ притенциите да познава много езотерични учения да смесва нещата. Но всеки си е господар на живота и нека си прави експирименти, така човек се учи, е .. по по-трудния път , но се учи. ... :lol::D

Всъщност лечебният глад има ефект и то голям ...върху седмичния и месечния бюджет... :sorcerer: ще има повече парички за по-изискани удоволствия ... :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Безспорно ползата за бюджета е много благоприятна!!! А и за духовното, и психо-физичното здраве!

Линк към коментар
Share on other sites

:lol:

Tова което пише latinа отначало, за захранването, ми се чини вярно. "Чувал съм" че локум на гладно може да води до преплитане на червата, което може лесно да прати някого на другия свят (макар че 4 години следвам вече биология и биохимия, не съм проверил защо и дали е точно така).

Много ми харесва когато пишете искрено, ясно и закачливо :):harhar::blink:

И: мисля че, ако човек реши да се възползва от клизмите за преди поста а и въобще, тази страница (за правилна поза в тоалетната :) би била полезна:

http://squatter.hit.bg/

(бе писано тук във форумите за нея, ама не намирам сега...)

:D

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Гост_Орлин_*

Прочетох линка за клекналата поза - от днес започвам да клеча дори и върху порцелановото седало, само да не го потроша... - ама работа ...

Още някакви рецепти и режими на захранване?

Линк към коментар
Share on other sites

:lol:

Браво :D

Ако не ти е удобно да клечиш в/у тоал. чиния (на мен не ми е :) ), може и да постигнеш подобен ефект като си сядаш нормално в/у нея, но се навеждаш напред при изхождане, така че гърдите доближават бедрата (поне при мен действа).

That´s all from me.

I wish u and all friends :

:dancing yes::hypocrite::king::thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля че се обръща прекалено малко внимание на проблема. Какво мислите вие - не е ли едно адеакватно правило - да се захранва 1/3 от срока на лечебният глад? И с какво точно да захранваме - с какви плодове, или зеленчуци - варени или сурови? В какво количество?

Според мен в изключително важно човек да има психическа настройка за дълго захранване. Търпението е качество необходимо за всяка подобна практика.

Експерименти за бързо захранване или натъпкване още първия ден след житния режим (или друг вид гладолечение) са много опасни. Може да има много неприятни здравни последици. При първия ми опит преди години за 7 дневно гладуване направих ужасно захранване - на 8мия ден на рожден ден. След време разбрах, че съм имал голям късмет. Чувал съм за случаи, в които хората ги приемат в болница с препълнени стомаси след лечебен глад.

При 10 дневно гладолечение - Примерна рецепта за 10 дневно захранване

При 5 дневно гладолечение - Примерна рецепта за 5 дневно захранване

Линк към коментар
Share on other sites

Иво, вероятно си донякъде прав, но мога да кажа само едно : Олеле! Явно че за мен ще е по-добре да правя кратки постове - например редовно, но всяка седмица, защото наистина никак не ме бива в захранването... ! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Привет на всички, които си мечтаят да си изчистят "шкафовете" ! Захранването наистина е ключов проблем. И много труден. Ще споделя някои неща от своя опит, който е толкова дълъг, че вече не помня източниците си на информация. Несъмнено най- достоверна информация за гладуването съм срещала при Шелтън и при Юрий Николаев. Аз научих за гладуването като лечебен метод в школата на Христо Гешанов, беше много отдавна. Но правилата, които тогава ни казаха там, са изпробвани от мен и близките ми многократно. Става дума за захранване след пълно въздържане. Само вода! За другите въздържания явно са възможни вариации. Ето ги правилата: 1. Колкото време се прави пълно въздържане от храна- толкова време се захранва. (Не са желателни компромиси. Не че не може, но не е добре. Не вярвам на някого да му хрумне да гладува просто за спорт, или защото някой е казал- може така, но първите пъти, даже само първия път. Иначе може изобщо човек да не гладува.) 2. Учеха ни на ред в храните за захранване. т.е. не ни даваха твърдо меню, а по- скоро стъпки. А) чай с мед; Б)плодови сокове, също може с мед; В) плодове и ядки ; Г) зеленчуци (без сол!!!) Д) варени зеленчуци; Е) помалко се почва с обща храна, по възможност- почти без сол, поне отначало. Някои стъпки може да се обединят. Например- А и Б, зависи от продължителността на поста( гладуването, въздържането и т.н.) Освен това тези храни се добавят, а не се появяват отделно. Т.е. когато ядем вече зеленчуци, може да си хапваме и плодове и ядки, разбира се, в прилични комбинации. Съответно тези стъпки се разтеглят във времето толкова, колкото ни е необходимо. Може и да не е най- добрата методика за захранване, но не съм разбрала някой да е получил усложнения от нея. Сигурна е. Собствените ми опити за отклонения от нея са ми докарвали доста ядове. Но имам познати, които твърдят, че захранват... с кисело мляко... Е, не са гладували повече от 5-7 дни. Що се отнася до лакомията след гладуване- направо е непреодолима. Затова трябва с много мисъл и ясно съзнание за целта да се гладува. Проблемът с лакомията е толкова трагичен, че може и да те откаже от идеята за гладуване. Но трябва да се търси равновесие.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Направо сте железни - не хора, а мечта... Много тежко ми звучи това след 21 дни глад да се захранва 21 дни...! Какво му е толкова на организма ако се приспособи за 7 дни? Сувсем разумно ми се струва - и нормално проемливо. Кой ги определя тези срокове ? Защо толкова продължително да се захранва? Нима адаптивните ни способности са толова бавни? :) :) :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ах, не е въпрос на желязност, а на обратното. Нещо като гъвкавост. Огъваш се според потребностите на тялото си. В края на краищата най- добрият съдия са резултатите. Ако нямаш проблеми с по- кратки срокове за захранване- давай! Ако имаш- ще си захранваш по- дългичко. И всъщност защо да бързаме да се връщаме към това хранене, което ни е докарало до необходимостта да гладуваме? И все ме гризе едно тихо недоволство- толкова е приятно да си хапваш, а такива бели си докарваме с това ядене! Ако можеше да не се яде! Или поне по- добре да усещахме кое е добре за нас и кое- не! Ето, нямаше и да пишем толкова много за захранването... :v:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

здравейте,

искам да попитам, някой който е гладувал и после след захранване при здравословни пролеми колко траен е резултата.

Аз например така мисля да подобря състоянието си в следствие на една упорита кожна болест, каквато е псориазиса!

Но сега след като прочетох книгата на Лидия Ковачева,аз трябва за да получа по траен резултат,след захранване трябва да стана-вегетарянка.

Какво мислите, тези които сте гладувал за лек.......

Линк към коментар
Share on other sites

Mисля че с глад може човек да излекува почти всичко - защото става откъсване на съзнанието от земните връзки и включването му в Космическите. Но за да стане това то трябва да е доброволно, с радост, с вяра в правилността му и в резултата! И захранването е много важно. Това последното за мен винаги е проблем :) !

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

много общи приказки. Чета ги от нужда. В момента имам ужасни болки в тазобедрените стави. Да е чул някой за подобрение чрез диети или глад. Лекарства определено не помагат.Но не цитирайте книги.

Линк към коментар
Share on other sites

Защо да са общи приказки,don Pozo,ти гладувал ли си?Болките в ставите могат да бъдат следствие възпалителни,дегенеративни и реактивни причини,гладът помага при всички случаи,опитай,поне можеш да бъдеш сигурен,че няма да ти навреди.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, всички,

Искам да споделя с вас горчивия си опит от едно мое неплавилно захранване. То беше при първото ми гладуване, което направих под наблюдението на самата Л.Ковачева преди 7-8 години.

Гладуването беше за 20 дни в края на април и началото на май /тогава все още бях студентка/. Случи се така, обаче, че непосредствено след това идваше Гергьовден и аз трябваше да се прибера вкъщи за празника. И нали знаете как е по празници, "тате носи, мама меси", аз изгладняло дете-студентче и много бързо забравих предупрежденията за сериозността на захранването и как с него компромиси не трябва да се правят.

Още на втория ден, обаче, целият ми организъм възропта. Започнаха ужасни болки в корема, кървене, когато ходех по нужда, гадене, отпадналост. Бях по-зле и от болна. Наистина много се изплаших. Обадих се на Лидия по телефона - тя женицата не ми се кара, понеже благият и характер явно не и позволяваше, но категорично ми забрани поне 4-5 дни да не слагам в устата си нищо, освен вода.

Послушах я и се оправих, но никога вече не съм си позволявала да правя подобни експерименти със себе си. След това няколко пъти съм се подлагала на лечебен глад и сама, и в санаториума на Д-р Емилова, но винаги съм била много стриктна и изпълнителна, и проблеми не е имало.

Затова, хора бъдете търпеливи, имайте воля и стискайте зъби /и в буквалния и в преносния смисъл/, :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Един доказано ефикасен режим с прочистващ ефект е комбинация от източните теории за денонощния цикъл на обмяна и разделното хранене, описани в книгата "Сила за живот" /американските автори не помня, а книгата ми изчезна някъде безследно/. До обяд фаза на очистване с плодове и чай, от обяд фаза на енергетизиране с въглехидратна храна, малко качествена растителна мазнина,ядки, семена и зеленчуци, от вечеря фаза на изграждане с белтъчна храна, при нужда малко мазнина и зеленчуци. /Може да съм сбъркала в термините, но смисълът е ясен./ Този режим е лесно поносим, има лек очистващ тялото ефект и спазвайки го аз лично се справих с много излишни килограми. Подходящ е за спазване неограничено дълго време, понеже включва всички нужни вещества, освен това човек е с добра работоспособност.

Пол Брег препоръчва човек да не се нахвърля веднага на дълги срокове гладуваненамалява.

<{POST_SNAPBACK}>

да, книгата е мн хубава. хранила съм се така стриктно към 3-4 месеца (много отслабнах) и после имах и промених нещата, заради едни състезания...както и да е, не се усеща глад и ако решите, че е трудно гладолечението и аз ви препоръчвам този режим :thumbsup1: .

никой няма да ви обвини, ако не можете да гладувате!!!! наистина понякога остават неприятни спомени... аз лично съм гладувала по седмица и малко и после няколко дни храна, после пак глад.... ако нямате вътрешната сила и настройка..... се хранете разумно

и все пак захранването трябва да е продължително! убедила съм се в това :ph34r:

успех на всички ви ! важното е да поварвате, че можете да се справите :v:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Опитът ми в момента сочи захранването да е еднакво по продължителност с периода на глада

В различните периоди от живота е различно

Зависи от това, колко сатва има в организма

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Буба76,съжалявам ,че имате този сериозен здравословен проблем!Моето заболяване е същото ,само ,че вече артропатичен псориазис ,което ,наистина евече един доста сериозен здравословен проблем.Това не са думи пропити с отчаяние,просто констатацияVОт 30 г. съм с това заболяване,но изглеждм много добре и този който не ме познава по-отблизо би се изненадал, че вообще съм болна.Псориазиса е от малкото заболявания за които аз шеговито казвам:-прие го ,обикнах го и старателно го обгрижвам!Какво означава това?Ами това означава, че псориазиса е нелечимо,хронично и свременни ремисии/понякога/заболяване.Как се грижа? Г Л А Д О Л Е Ч Е Н И Е!Започнах преди много години само с един ден,след това се осмелих на два,после на три и като видях,че като спазваш правилата ,четеш много и живееш здравословно няма нищо страшно.Най дългият срок при мен е 10-12 дневното гладуване ,като само веднъж в годината го правя,просто защото ми е необходима по специална среда и режим.Иначе гладувам по три или шест дни по-често,като се съобразявам с много неща-това е цяла наука ,а за да има ефект трябва да ти стане начин и стил на живот.Всичко е в нас самите и в нашето мислене това заболяване не обича отчаянието ,а постоянството и самодисциплината и както казва Пол Брег-"Тялото е глупаво."Използването на мазила и противозпалителни медикаменти за по-тежката форма е неизбежно ,когато си в криза ,но след това задължително очистване с глад ,иначе освен псориазиса ще се "обзаведете" и с някоя по-опасна болест.ко имаш по-конкретни въпроси питай. :thumbsup1::dancing yes::smarty:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...