Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Guest Apocatastasis

Захранване след житен режим

Recommended Posts

Guest Apocatastasis

"На десетия ден към житото на обяд и на вечеря прибавете ангелска супа (цели обелени картофи, магданоз, лимон, вода, малко сол ). В дните след режима не трябва да преяждате." (източник)

"След поста, колкото се може по-дълго време, употребявайте храна еднообразна и храна, която иска малко сила за храносмилането, за да не се възбужда у вас апетитът, за да може да се развиват дробовете, та да приемете повече храна от въздуха и от водата, да изваждате повече сокове от храната, отколкото сега. Важното е с поста да се поститне сила, здраве, а не да се хвалите и надпреварвате кой повече дни може да пости. Човек, който е постил 10 дни, може да направи много работи; който е постил 20 дни, ще се освободи от много заблуждения."

Петър Дънов, "Книга за здравето", 130 стр.

Моля споделете в тази тема, как правите захранването след житния режим.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В статията на д-р Балтова четем:

"Житният режим трае 10 дни. На десетия ден се отпоства с „ангелска супа“, която се приготвя по следния начин: в литър и половина леко подсолена вода се варят 3 средно големи картофа, накрая се прибавят няколко стръка нарязан магданоз. Това е храната за деня, евентуално същото количество и за следващия ден. Постепенно се преминава към нормално хранене като в следващите дни се включват най-напред плодове, прости растителни храни без подправки, хляб и менюто се разширява всеки ден."

Десетдневна примерна схема на захранване по метода на Лидия Ковачева

Две схеми по методиката на д-р Емилова:

Примерна схема за 5 дневно захранване | Примерна схема за 10 дневно захранване

Примерна схема за 7 дневно захранване - от участник във форума

Захранване след лечебен глад - цяла тема за захранването не само след житен режим, но и след лечебно гладуване по принцип

Моя опит показва, че и при най-малкото неразположение на стомаха (болки в стомаха, разстройство и т.н.) по време на захранване, скоростта на захранване трябва веднага да се намали и да се увеличи приема на гореща вода. Ако имате и най-малкото съмнение относно по-сериозен проблем по време на захранването, консултирайте се НЕЗАБАВНО с лекар.

Мнения от различни участници относно захранването от предходните години:

Хувабо е човек да е с мисълта, че на 10 ден няма да започне да яде, а да се захранва! Такава да е психологическта настройка. Чак на 15-20-тия да започне нормалното хранене и то да се приемат възможно най-много плодове и салати след като свърши режима. Не е важно само моментното чистене, но и промяната въобще в начина на хранене и даже на мислене и чувстване.... за да има режима траен резултат. Тайната на гладолечението според мен е в силната концентрация.

От мненията до тук във форума и споделеният опит и информация от другите участници, виждам, че примерните захранвания са според лечебното гладуване и са индивидуално съобразени, а житният режимът не предполага такова пълно гладуване. Научих също, че колкото дни е режима или гладуването, приблизително на половина дни трябва да е захранването. Освен ангелската супа, препоръчителна за захранване след житния режим, какво друго е позволено, т.е. с какво друго може да се комбинира или замести евентуално (ако има начин да се избегнат картофите?)? Как продължава захранването от десетия ден нататък?

Захранването е труден въпрос наистина. Аз съм склонен да комбинирам ангелска супа с някои от видовите захранвания, за които спомена Ива - 10 дневно или 5 дневно. След последния ден на захранване можеш да се храниш с каквото решиш, все пак не трябва да се прекалява, а зеленчуците и плодовете (и безмесната храна в случай, че не си вегетарианка) e добре да преобладават колкото се може по-дълго в режима ти на хранене. Ако имаш някакви по-специфични болести, трябва да се консултираш с лекар за това доколко е добре и как да направиш режима. Това ми е мнението.

Захранването е сложен процес и съм напълно съласен, че подхода трябва да е индивидуален. Мисля, че това няколко пъти беше споменато в тази тема.

захранването през 5-те или 10-те дни само с ангелска супа ли става?

В темата Житен Режим 2004 има примерни рецепти за захранване. Ангелската супа е за първия ден или първите 2-3 дена. После малко по-малко се включват други храни. Най-добре е 10 дена да бъде отпостването. Много е важно да имаш психическа нагласа за дълго захранване. Захранването е може би по-важно и от самото гладолечение.

:) Кой така си прави шега :dancing yes: пуска тази подвеждаща информация..... :1eye::o ами то ако това следваше :blink::huh::1eye: следва съвсем леко "хапване" с ангелска супа - картофена без мазнинка с малко магданозец...другото е по свобода - мисля че няма препоръки и правила :P

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

По въпроса за захранването според мен трябва да се има предвид, че ние не правим водно гладуване или режим на чай и плодове, за да се пренася захранването механично оттам. Идеята на захранването е да прибави към менюто постепенно това от което сме се лишавали. През десетте дена сме яли лимони,ябълки /плодове/, орехи /ядки/, жито /зърнени/ и мед. Остава да прибавим зеленчуци, варива, млечни и риба. Аз смятям да продължа да закусвам 4-5 дена накиснато жито с орехи и мед, ангелска супа и всеки ден да прибавям някой нов зеленчук, плод, варива и/или ядки. Около 4 ден ще пия айрян, а следващите дни ще добавя и други млечни. След около седмица може да хапна риба. Каквото и да ядем е важно да не се преяжда и постепенно да се увеличава количеството храна до нормални порции. Това е моят план. Аз ям от месата само риба.

:) Благодаря за постинга, Веси! Тъкмо се почесвах как да продължа с благ тон по предишния постинг за помощната+насочваща и отклоняваща/подвеждаща информация..да, но се изисква точност и яснота...да не се раздвоява и обърква ума! та за това ти благодаря!

Много ми е интересно кой следва помощно-насочващия режим на хране, описан ... от Севдалина. Аз бих издържала 10 и повече дни на жито, но такова последващо захранване - изключено <_< . 1-ва причина /общовалидна/ ще трябва да си нагласим алармите на GSM-ите и да се подготвяме още от предния за ден, съгласно списъка, което, съгласете се, за работещите хора става невероятно и направо невъзможно. 2. /частна/ - не обичам попарени зеленчуци :):harhar: Все пак е добре да го има - за някой може да е подходящият начин за "аклиматизация" :dancing yes:

Прредполагам, че и преминаването от житен режим към нормално хранене ще е неусетно както и спазването на режима.

След няколко дни започва Великденския пост. Досега съм постила стриктно само веднъж и то Коледен пост. Сега съм и на житен режим - в неделя ми е десети ден. Мисля след това да се захранвам и да постя, което ми се стува доста трудно. Преди 4 години пак гладувах, но когато дойде време за захранването ............. се издъних. Затова и сега имам малки притеснения.

Надявам се на подкрепа то тези, които са се справили успешно със захранване след гладуване.Благодаря!

Това е добър въпрос. Аз също искам да направя и великденските пости, няма да ми е за първи път.

Относно захранването след житен режим, то не е толкова продължително, понеже са били приемани продукти от основните групи храни, с изключение на сол и концентрирани мазнини. Разбира се, останалите продукти трябва да се включват постепенно. Ако не си вегетарианка, не приемай месо и риба преди началото на великденските пости. Ако ти е трудно, канонът позволява да постиш в по-кратки срокове. Успех, желая ти здраве!

Днес вече се захранвам - 10ти ден ми е. :thumbsup2: Започнах с банан към 10 часа. Купичка ангелска супа ... с малко лимонов сок към 14ч + една маслина. Най-вкусното нещо на света е тази супа ей!

Към 16ч пих 1 чаша пасирана ангелска супа и после след около един час и нещо, още една. С това смятам да приключа за днес понеже слънцето залезе.

Усещам леко неразположение в корема, но мисля, че не е от захранването, понеже е така в последните 2 дена вече. Пих много чай с мед и може би съм прекалил с меда и корема ми е леко разстроен.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Няколко мнения от темата за захранване след лечебен глад, макар и не съвсем по нашата тема имат отношение към нея:

Привет на всички, които си мечтаят да си изчистят "шкафовете" ! Захранването наистина е ключов проблем. И много труден. Ще споделя някои неща от своя опит, който е толкова дълъг, че вече не помня източниците си на информация. Несъмнено най- достоверна информация за гладуването съм срещала при Шелтън и при Юрий Николаев. Аз научих за гладуването като лечебен метод в школата на Христо Гешанов, беше много отдавна. Но правилата, които тогава ни казаха там, са изпробвани от мен и близките ми многократно. Става дума за захранване след пълно въздържане. Само вода! За другите въздържания явно са възможни вариации. Ето ги правилата: 1. Колкото време се прави пълно въздържане от храна- толкова време се захранва. (Не са желателни компромиси. Не че не може, но не е добре. Не вярвам на някого да му хрумне да гладува просто за спорт, или защото някой е казал- може така, но първите пъти, даже само първия път. Иначе може изобщо човек да не гладува.) 2. Учеха ни на ред в храните за захранване. т.е. не ни даваха твърдо меню, а по- скоро стъпки. А) чай с мед; Б)плодови сокове, също може с мед; В) плодове и ядки ; Г) зеленчуци (без сол!!!) Д) варени зеленчуци; Е) помалко се почва с обща храна, по възможност- почти без сол, поне отначало. Някои стъпки може да се обединят. Например- А и Б, зависи от продължителността на поста( гладуването, въздържането и т.н.) Освен това тези храни се добавят, а не се появяват отделно. Т.е. когато ядем вече зеленчуци, може да си хапваме и плодове и ядки, разбира се, в прилични комбинации. Съответно тези стъпки се разтеглят във времето толкова, колкото ни е необходимо. Може и да не е най- добрата методика за захранване, но не съм разбрала някой да е получил усложнения от нея. Сигурна е. Собствените ми опити за отклонения от нея са ми докарвали доста ядове. Но имам познати, които твърдят, че захранват... с кисело мляко... Е, не са гладували повече от 5-7 дни. Що се отнася до лакомията след гладуване- направо е непреодолима. Затова трябва с много мисъл и ясно съзнание за целта да се гладува. Проблемът с лакомията е толкова трагичен, че може и да те откаже от идеята за гладуване. Но трябва да се търси равновесие.

Успех!

В края на краищата най- добрият съдия са резултатите. Ако нямаш проблеми с по- кратки срокове за захранване- давай! Ако имаш- ще си захранваш по- дългичко. И всъщност защо да бързаме да се връщаме към това хранене, което ни е докарало до необходимостта да гладуваме?

Искам да споделя с вас горчивия си опит от едно мое неплавилно захранване. То беше при първото ми гладуване, което направих под наблюдението на самата Л.Ковачева преди 7-8 години.

Гладуването беше за 20 дни в края на април и началото на май /тогава все още бях студентка/. Случи се така, обаче, че непосредствено след това идваше Гергьовден и аз трябваше да се прибера вкъщи за празника. И нали знаете как е по празници, "тате носи, мама меси", аз изгладняло дете-студентче и много бързо забравих предупрежденията за сериозността на захранването и как с него компромиси не трябва да се правят.

Още на втория ден, обаче, целият ми организъм възропта. Започнаха ужасни болки в корема, кървене, когато ходех по нужда, гадене, отпадналост. Бях по-зле и от болна. Наистина много се изплаших. Обадих се на Лидия по телефона - тя женицата не ми се кара, понеже благият и характер явно не и позволяваше, но категорично ми забрани поне 4-5 дни да не слагам в устата си нищо, освен вода.

Послушах я и се оправих, но никога вече не съм си позволявала да правя подобни експерименти със себе си. След това няколко пъти съм се подлагала на лечебен глад и сама, и в санаториума на Д-р Емилова, но винаги съм била много стриктна и изпълнителна, и проблеми не е имало.

Затова, хора бъдете търпеливи, имайте воля и стискайте зъби /и в буквалния и в преносния смисъл/, :thumbsup:

никой няма да ви обвини, ако не можете да гладувате!!!! наистина понякога остават неприятни спомени... аз лично съм гладувала по седмица и малко и после няколко дни храна, после пак глад.... ако нямате вътрешната сила и настройка..... се хранете разумно

и все пак захранването трябва да е продължително! убедила съм се в това :ph34r:

успех на всички ви ! важното е да поварвате, че можете да се справите :v:

Опитът ми в момента сочи захранването да е еднакво по продължителност с периода на глада

В различните периоди от живота е различно

Зависи от това, колко сатва има в организма

каквото и да решиш за разтоварването, внимавай много при захранването. Успех! :feel happy:

Захранването става бавно, защото при пълно гладолечение лигавицата на стомаха се изнежва и захранването и опознаването на храните наново става бавно.

Споделете вашия опит и вие...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз понеже тожи път съм на хард режима, т.е. само на накиснато жито и отвреме на време една лъжичка мед с лимонов сок, никак не смятам да отпоствам с ангелска супичка :rolleyes:. Ще започна първия ден с една -две малки ябълки, на втория ден до 3 ябълки и после постепенно ще включвам други плодове

Успех на всички с едно умерено и здравословно захранване !

:3d_039:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Светлата, можеш ли да предложиш примерна схема на захранване за хора, които като теб са на хард режим - само жито, с вода, малко мед и лимон :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Е, Иво, аз не съм диетолог и затова мога да споделя аз как планирам да се захраня след такъв тип режим. Аз смятам в петък на обед освен житото да изям една малка ябълка, на вечеря също. В събота ще увелича ябълките на 3, но пак + жито, в неделя ще е 2 ябълки + морков, в понеделник други плодове и може би зеленчуци и чак във вторник мисля да хапна ангелска супичка на обед и вечерта и след това евентуално може да вкарам и хляб или орехи. Определено първите 10 дена няма да ям млечни или други готвени храни освен варени зеленчуци. Моята логика е, че не след 10 дни моно-суровоядство не трябва бързо организма да се натоварва с готвена и прекалено разнообразна храна.

Още веднъж успех на всички с финала на житния режим и в петък да не станееее :3d_017:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря много Светлата.Твоята логика по тема захранване ми дойде съвсем навреме.

Хубав ден.thumbup2.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чета различни мнения и си мисля дали не сте провеждали плодова диета или сте били на лечебен глад.Дори и на строг режим да сте били , нима житото е било по-лесно за смилане от една картофена каша?Не мислите ли ,че с едно продължително плодово захранване просто ще изкарате още един режим ,но плодов ? И по този начин в напрегнатото ви ежедневие няма да изтощите повече организма си ?

А за по-лекия режим -това е едно просто по-леко ядене.Постепенното захранване с плодове,супи,салати/зеленчукови и плодови/ е достатъчно през първите дни.Просто е важна дозата и броя хранения.Почнете от една трета от необходимата ви храна/за порция/.Пийте повече вода и чайове.Ползвайте зелени подправки и сок от лимон.Не бързайте със солта...И...не мислете за''изнежената лигавица''Тя не е следствие от режима.А или е вродена, или е резултат от неправилно хранене или захранване.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Споделения ми опит от тази година

Тази година бях на по-хард режима - само жито, без ябълки, орехи или други добавки. Въпреки това реших да се захраня само с ангелска супа. Всяка година решавам според вътрешното си усещане как да подходя при захранването. Основното правило, което спазвам е да наблюдавам как ще реагира стомаха ми.... Ако има неразположение, пия повече вода и гледам да не избързвам с нови неща за хранене...

Първия ден малко след 12 ч сложих ангелската супичка - 3 цели обелени средно големи картофа, добавих повече вода и малко сол.

След около половин час си сложих само от водата на супата в една чаша. Изпих я като добавих лимонов сок прясно изцеден и няколко стръка пресен магданоз.

Как е възможно една картофена вода да е толкова вкусна :)))). Всеки път се чудя.

Организма ми реагира добре и реших да продължа.

Около 30 мин по-късно, си сложих в купичка - повечко вода отново и един картоф. Добавих лимон и раздробих картофа да стане на ситни парченца. Изпих първо водата и накрая изядох и ситните парченца. Голяма вкусотия ей ...

Около 2 часа по-късно пих пак ангелска вода :) от супичката, но без картофи. Имаше съвсем малко от раздробен картоф във водата.

Още около 3-4 часа по-късно, пак по същия начин, хапнах и другия картоф - силно раздробен на малки парченца, с доста вода от супата + лимон.

И с това приключих за деня. Стори ми се, че третия картоф ще дойде много за първи ден и го оставих за закуска за втория ден.

Втория ден, закуска - отново картофена вода с лимон + раздробен картоф. На обяд си направих нова дажба ангелска супа отново с 3 картофа.

Около обяд пак хапнах същото - един картоф + малко магданоз + лимонов сок. Вечерната проция картоф реших да го хапна на три пъти през половин час - всеки път с много картофена вода и по една третинка картоф.

Имаше съвсем лека реакция (нещо като леко напрежение) на стомаха при първата дажба първия ден, но без няколко неразположение или болки. Мисля, че просто стомаха се нагаждаше за захранване.

Засега се чувствам добре. Всъщност засега, това е най-лекото ми и приятно захранване. Дано да продължа така внимателно и следващите дни.

За утре планирам да включа малко ябълка и може би малко копривена супа.

Това е от мен...

Някой друг да сподели как се захранва?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да споделя още малко

Ден трети

Сутринта имаше останал един картоф от ангелската супа от вчера. Силно разреден с вода от супичката + лимон + малко магданоз - така го пих на 3-4 пъти. Единия път към водата добавих и една лъжица от копривена супа с ориз. Организма ми я понесе добре.

На обяд си направих отново ангелска супа, но този път добавих и един пресен морков нарязан на малки парчета в супата.

Обяд и вечерта хапвах (може би 3-5 пъти на малки порции и понякога даже в чаша), по-често и по малко. Пих много от водата на супичката отново.

Ден четвърти

Днес съм малко по-смел. Към водичката от малкото супа останало от вчера добявам две големи лъжици супа от коприва и ориз.

Изпивам / изяждам за закуска.

През останалата част на деня ям само супа от коприва и ориз - силно разредена + лимон.

Не знам защо, но тази година изпитвам голяма нужда да добавям повечко лимон

Ден пети

Днес към ангелската супа добавих карфиол + морков. Смятам това да е основната ми храна за деня. Стана страхотна супа. Пих от водичката на супата с добавка лимон. Имаше леко неразположение на стомаха малко след супичката, но мисля, че ми понесе добре като цяло. По принцип съм забелязал, че след добавяне на нов елемент, понякога има такава лека реакция. Ако не е съпроводена с болки в стомаха, разстройство и т.н., приемам, че е ок.

Вечерта към супата добавих и две малки репички и половина.

Досега не съм се хранил с нищо друго освен гореизброеното. Чувствам се доста добре като цяло.

Първия ден от захранването спазих правилото да не ям след залез, но през останалите хапвах / пих силно разредена супа в чаша с малко разкашкан картоф.

Интересното е, че тази година режима + захранването върви по-особено лек и приятен начин. Даже не се налага да проявявам кой знае каква воля, както предни години. Дано е все така.

Към захранването не съм включвал жито, но нещо нямах разположение и реших да не го включвам. Мисля, да почна малко по малко да включвам плодове, като начало ябълка, а после и други. Но засега гледам по-бавно и постепенно да стават нещата. Иска ми се да стане естествено, внимателно и без излишни сътресения на организма.

Та, това е от мен...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Премествам се в тази тема,щото съм на вълна "захранване":). Дали може копривата в супата да се замени със спанак...или да сложа спанак в ангелската супичка?Днес ми е 2ри ден от захранването и си позволих да си сложа лук,морков и 1/2ч.л. краве масло.За утри ме се ще да си направя копривена супа,но няма коприва/такава зима се заформи,че скри малкото успяла да израсте тази година коприва/,та си мисля за спанак?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Много внимателно изчетох всички коментари по захранването .Голяма работа е споделянето,просто ми е панацея за колебанията.След 7я ден почти бях готова да спра житото,но прочетох из форума"Житото ви е храната,в никакъв слубай не се отказвайте от него" и продължих.Сега при захранването бях готова зда претупам за 1-2дни с варени картофки и салата от зеле и морковки и да си премина по-бързичко до края на седмицата след режима на по-нормални храни.Но поогледах мненията,и реших че добрият ефект от режима трябва да се запази по-дълго.Т.е. търпението,нагласата за по-малко храна,по-еднообразна,което на мен явно си ми е проблем къде отива,ако се разбързам да ям всичко,нали затова го започнах-усещането за лекота и енергичност идва точно от облекчената работа на организма по отношение на приетата храна.Колкото му е по-лесно с това,толкова има повече възможности за работа за ума и физически дейности..И трябва да спра да се храня автоманично,само по сигнал на зрение и обонание-да запазя ума си буден-да мисля какво и колко ям! :rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Можете да ядете всякакви ''зелени''супи:със спанак ,лапад, коприва...Стига да намерите продуктите..Възвържайте се от животински храни и мазнини до началото на шестия ден от захранването..Може да хапнете само малко мляко през четвърти -пети ден /Ако много ви се яде/. Половин лъжичка краве масло не е ''голямо прегрешение''.

Редактирано от solej

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз изглежда съм от последните, които приключиха със режима. От днес започвам захранването, но имам вече вашият опит за което Ви благодаря!

Изкарах 9 дни, но не знам дали да броя последният, защтото на 9 тият ден от началото на житната диета сутринта хапнах ябълка, а на обяд си направих ангелска супа, хапнах порцията жито с трите ореха и единия картоф и пих от водичката. Супичката си я направих със съвсем малко сол, но явно съм я превишила, защото ми се стори, че водата е доста солена, а сложих четвърт чаена лъжичка на литър и половина вода и три картофа. Новото ранообразие в храната ми се отрази чудесно. За вечеря в 17 ч. си изядох порцията жито с трите орех, но вместо ябълка след и час си хапнах и другите два картофа-те бяха малки, колкото яйце. Това ми се отрази още по-добре и заспах в 21 часа. Събудих се в 8 на другия ден. Започнах с чаша топла вода, след един час изядох една ябълка, лека гимнастика и отидох на разходка в парка, като си взех малко жито, което го бях приготвила за режима, но се оказа некачествено и сега го давам на патетата в езерото. Сутринта времето бе облачно, но топло и ледът върху езерото се е разтопил и това ми позволи да се порадвам на птиците-диви патици, водни кокошки, :) дори и два гълъба, бяха доста смели приближиха се на две педи от мен.

За обяд в 12ч. си приготвих заленчукова супа-използвах водата, която ми беше останала от ангелската супа, три картофа, един домат, малка главичка лук, парче от морков, една с. л. фиде и като я свалих от котлона нарязах магданоз на ситно. Не съм слагала сол, взех си поука от предния ден :). Направих и салата от моркови и ряпа със ситно натрошени орехи и лимон и съвсем миничко сол. Хапнах една паничка около 400 мл супа и салата-около три супени лъжици, прибавих и 4 сурови бадеми. Към 13:30 изядох половин грйфрукт, а към 14 другата част от него. Към 15 ч. пак от салатата салата-3 супени лъжици и един картоф от супата. Но всичко, което ям го дъвча продължително докато стане на вода и тогава преглъщам. Чувствам се отлично. За вечеря мисла да хапна порция жито с три ореха и малко мед, може да прибавя и ябълка.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не чувствам нужда от кой знае какво захранване след житен режим. Защото той не е глад, а просто здравословна и нормална, природна храна. Аз си направих захранването 9-тия и 10-тия ден, като добавих към житото и зелена салата, а на десетия и картофено ядене. И толкова. Дори при пълен глад на вода да захранваш в период равен на глада, за мен си е мъничко анорексично - фанатичничко...И въобще, като гледам как давате рецепти, еди си какво си - човек не е машина. Имаме си вътрешно чувство - идва от стомаха, от слънчевия сплит и от цялото тяло. То казва кое и как! Преди време се бях фанатизирал по физическата йога и водещият говореше много за храната -кое с кое да се съчетава и т.н., колко и как... По-труден период с храната от тогава не съм имал. Битки, налагане, калории, рецепти и т.н. Като захвърлих всичко това и послушах телесната си интуиция, всичко се нареди. Тогава и нормализирах и спрях да мисля обсесивно за храна и т.н. Просто слушах тялото си. Правя го и сега - за моето тяло два-три дни са напълно нормално захранване след житен режим от десет дни! За вас не знам - просто споделям опита на тялото си!

Редактирано от Орлин Баев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Oрлине ,моито уважения към теб и знанията ти ,свързани с психологията.Но подхождаш малко ''пренебрежително''към режима.Тази грешка правят и други.

За съжаление ,а може би и за радост ,Житния режим режим не е поредното ни хранене.Има проблеми и влияния на различни нива/физическо,психическо../.И затова липсата на преход от десет дни/плавно излизане/ понякога носи беди ,които не сме очаквали.Затова си направете захранването от десет дни.Естествено ,не толкова строго, както при Лидия Ковачева и д-р Емилова.

Тази препоръка не е само моя ,но и на доста хора ,които са правили режима.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Орлин,въпросът със захранването e един добър призив към разумност.

Житния пост е суровоядство.За хора,които дори не са вегетарианци и го правят за първи път промяната е доста сериозна ,макар и за 10 дни.Така,че нека всеки да постъпи както желае,но една мярка е нужна.Стомахът не спира да работи,както при гладуването,но това ,което преработва в продължение на тези 10 дни ,всъщност му осигурява една почивка от постоянната атака,която дни и години има с всевъзможните храни.Ако на 11 ден например, се направи хранитеен експеримет ,да речем с люта чушка,защото човекът обича да си похапва люто ,не ми се мисли какво се случва.Всъщност знам,защото съм изпускала солта преди време и се събудих с отоци и високо кръвно.Така,че аз съм за разумния и плавен преход наречен захранване.

Поздрави

Редактирано от Розалина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Възхищавам ви се, че така успявате да се владеете по време на захранването. Аз от третия, да не кажа от втория ден си хапвах на воля всичко, без каквито и да било проблеми. Правя това донякъде от съображение, че възнамерявам да спазя великденския пост, а той е много дълъг и ако се събере практически без почивка с житния режим, става твърде голямо изпитание не само за психиката, но и за физиката.

Има още много да работя за душата си, защото в делничните грижи прекалено се бях приземила. Трябва да има баланс и растеж.

:rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вчера май малко избързах, не трябваше да включвам ряпа. Снощи усещах сухота в устата и пих повече вода. Измерих си кръвното(90/130), долната граница беше леко завишена. Не спах спокойно, събудих се към 2ч. и отново изпих 2 чаши вода, не можах да заспя и затова гледах филм до 5ч., когато отново заспах. Събудих се в 8ч. Сега вече ми е ясно защо захранването трябва да става постепенно и да не се прибързва.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вече няколко пъти подчертавах ,че има достатъчно успешни захранвания.Просто трябва да бъдете търпеливи и да помните ,че Житният режим може да ви донесе много ползи,но и понякога -вреди.Но...виновни ще сте само вие.

Люто не може да се яде преди шестия ден/Тук припомням ''препоръките ''да се ползва черен пипер за Ангелската супа/.От значение са и количеството храна /има ефект ''свит стомах''/,и калориите.Много са опасни ''калорийните бомби'',свързани със сладкото/ заради възможни колебания в кръвната захар/.

Добре е да се споделят и грешките и да има стремеж да не се допускат отново.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не чувствам нужда от кой знае какво захранване след житен режим. Защото той не е глад, а просто здравословна и нормална, природна храна. Аз си направих захранването 9-тия и 10-тия ден, като добавих към житото и зелена салата, а на десетия и картофено ядене. И толкова. Дори при пълен глад на вода да захранваш в период равен на глада, за мен си е мъничко анорексично - фанатичничко...И въобще, като гледам как давате рецепти, еди си какво си - човек не е машина. Имаме си вътрешно чувство - идва от стомаха, от слънчевия сплит и от цялото тяло. То казва кое и как! Преди време се бях фанатизирал по физическата йога и водещият говореше много за храната -кое с кое да се съчетава и т.н., колко и как... По-труден период с храната от тогава не съм имал. Битки, налагане, калории, рецепти и т.н. Като захвърлих всичко това и послушах телесната си интуиция, всичко се нареди. Тогава и нормализирах и спрях да мисля обсесивно за храна и т.н. Просто слушах тялото си. Правя го и сега - за моето тяло два-три дни са напълно нормално захранване след житен режим от десет дни! За вас не знам - просто споделям опита на тялото си!

Напълно съм съгласна!Да ,човек трябва да слуша гласа на тялото си и най вече на вътрешното си усещане!Да се довери на интуицията си!Моля ,всеки който е решил на 27,02,2013 да започне житния режим,да подкрепи с мислите си и мен!Имам огромно желание да успея този път до 10ден!Пробвах преди 15год.,но на 6 ден имах зверско главоболие и се отказах!БОГ да е с нас!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Приятно захранване на всички и бон апети!

bistra_zelenchukova_supa_2-%5B25%5D.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Защо всички сте толкова скептични, относно захранването? Помислете си как се захранва едно бебе 1 - картоф, морков 2 плодове , зеленчуци, риба, пиле и накрая червено месо! Толкова ли е сложно да се разбере принципа?

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Принципа е ясен :) Но не храниш дете а буен и интелигентен кон :) Въпроса е можеш ли удържа юздите :) . В някои случаи кризите на прочистване продължават и във времето на захранване .А и много хора не искат да се връщат на хранителния режим от преди постите . Желаят да задържат по здравословен начин на хранене .И си е трудничко ако не е плавен прехода .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×