Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
mvm

Колко дни се прави житен режим?

Recommended Posts

Здравейте и от мен :)

Oтдавна не сме се "виждали", но да знаете, че редовно чета съобщенията, които ми се изпращат служебно в емайла и нито за миг не съм забравила форума и всички вас. :)))

Имам едно питане. Четох, четох колкото можах за житния режим, разбрах как се приготвя житото обаче не можах да разбера:

Kолко дни се прави този режим?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

По принцип се прави 10 дена, като на десетият започва захранването.

Обаче според спецификата на организма, здравословното състояние, мометните нужди и цел, ситуацията около нас и т.н., може да бъде направен и за по-малък или даже по-дълъг период от време.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest azbuki

Точно тази тема ме вълнуваше, защото май искам да продължа до събота и да започна да се захранвам в неделя. Организмът ми много добре понася режима и май искам малко по-дълго да го правя. Но не искам да продължавам след новолунието, което е в събота срещу неделя. Така го усещам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Житният режим наистина се прави 10 дни.Но по времето на Учителя е имало духовна задача да се яде само жито много повече дни.Аз знам за 30.

Има някои условия ,които трябва да се спазват.Дълго време се чудех за ролята на срядата и петъка в режима /като начало и край/.Има не само астрологически причини ,но и по-духовни .Вчера разбрах ,че това са дните ,които са определени от първите християни за постене.Като прибавим и десятката ,която по своята същност е единица и символизира началото,мисля ,че някои предварителни условия могат да се разберат.Естествено,много важни са целите,волята и здравето на този ,който го прави /присъединявам се към мнението на Иво/. Познавам и такива ,които го правят поне три-четири пъти в годината /по 10 дни/.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest pavletA

За това колко дни се прави един такъв режим си мисля, че съзнанието само подсказва.Определено не става да се постигат норми или състезания по издържливост.Много по трудно е да се промени мисленето на човек, да се прави житен режим е хубаво, здравословно и полезно.:thumbsup2:Тридесет дни ми се струват твърде много и все пак въпрос на избор:dancing yes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Житният режим се прави 10 дни.Ефектът започва да се чувства след петия/при повечето хора/.Тридесет дни се прави едно упражнение от Учителя.Но то,според мен,е за по-напреднали ученици и за правене при наличие на духовно ръководство. Но ...може да се направи извод,че и този режим трябва да е от тридесет дни,ако включим захранването и подготовката му.За тях има много по-малко информация ,а те са доста важни.Подготовката не включва само намирането на продукти ,накисването на житото,казването на формули...Опитът ,който натрупах на базата на информация от правенето на режима през всеки месец през годината /от други хора/,желанието ми да бъдат постигнати по-добри физически и духовни резултати, доведе до извода ,че ние много често не сме готови и физически за режима.Много е важно алкално -киселинното равновесие/ баланс/ в нашия организъм.А някои дори може би не знаят какво означава то и правят режима ''на магия''.Затова понякога се получават кризи ,свързани с алкални или кисели храни/Много ни се ядат такива храни/.По-лошото е ,че можем да имаме и здравословни проблеми ,свързани със стомаха. Същото е положението и със захранването.Информацията е сведена до общи фрази в нета и до ангелската супа като първо хранене.През последните години някои посочват в нета захранванията на Л.Ковачева и на д-р Емилова.Те са добри ,но не са за след такъв вид хранене.Прекалено са ''строги'.' Аз се опитах да създам /заедно с моята група/ едно ''захранване.То може да не идеално ,но се опира на практически опит и на някои медицински изисквания..Ако някой се интересува от него и ми вярва/аз не съм диетолог/,може да му изпратя линк. А след режима -може да сподели как се е чувствал след такова захранване.До този момент няма правещи/практикуващи/ режима ,които да се оплакали от здравословен проблем след като са следвали указанията.Има само ''върнати''килограми /при някои/ в сравнение килограмите след десетия ден.Но това е нормално.

Редактирано от solej

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×