Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
андрей

Mашини и хора

Recommended Posts

май,че дойде времето,в което всеки се доверява на машините/числата/,отколкото на другия.

кога ли ще премине ?Тогава ще се върнем към сетивата си и интуицията.

Нужна не е много любов!

ама кой ли слуша:)))3d_133.gif

sorry,ако не се изразявам правилно-нов съм тук!!!3d_161.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Към машините изпитвам приятелски чувства. Веднъж си правих експерименти с един ноутбук който работеше. Сложих ръка върху мястото на процесора и му излъчих любов.

Усетих обратно доста невярващо-агресивни вибрации и после спря да работи за 2 дена.

Дискретната логика в съвременните машини и в езиците за програмиране ми приличат на двигател Ото със строга бензинова диета. Имат доста неестествен за човека начин на обработка на информацията. Но той може да ни вдъхнови да търсим и разбираме смисъла на резултатите.

Приложенията на тази технология са неимоверно много и някои от резултатите са много полезни.

Компютрите и интернет например ни позволяват да мислим заедно върху великите духовни истини в този форум.

Върху някога безжизнените скали сега растат мъх, папрати и красиви цветя и дървета.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

май,че дойде времето,в което всеки се доверява на машините/числата/,отколкото на другия.

кога ли ще премине ?Тогава ще се върнем към сетивата си и интуицията.

Нужна не е много любов!

ама кой ли слуша:)))3d_133.gif

sorry,ако не се изразявам правилно-нов съм тук!!!3d_161.gif

Машините са лесно предвидими, за разлика от хората. Това би трябвало да даде няколко насоки за размисъл. Преди всичко, нямайки свобода на избор, машините създават едно чувство за сигурност и за наличие на контрол от страна на използващите ги. Не мисля, че може да се говори за доверие между човек и машина (пак заради избора). Едно по-задълбочено вникване в същността на доверието ще покаже, че то изисква наличие на избор и при двете страни.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

„957. Инертността на материята на плътния физически план оказва изключително съпротивление на действията на духа. Затова и еволюцията се осъществява толкова трудно. Това съпротивление и тази инертност не съществуват на Висшите Планове, където материята е по разредена и изтънчена, т.е. одухотворена. Задача на човечеството е да одухотвори плътната обвивка (тяло) на Земята, така че да предостави на духа по-големи възможности за проявление на физически план. Колкото по-висок е планът на проявление, толкова по-малко е съпротивлението на средата. В астрала вече е много по-леко. Даже движението е по-леко. В менталния и тънкия свят всичко се осъществява чрез мисълта. Задачата на човечеството е да доведе своята Земя, своят дом в Безпределността, до такова разредено и одухотворено състояние, че да бъде възможно да се действа само с мисъл, без всякакви машини, апарати и приспособления. Машините са временно явление. Наистина някои апарати ще останат да съществуват още дълго, даже и на Висшите Планове, но крайната цел е освобождението от всички опосредстващи приспособления и заменянето им с огнената сила на духа, защото всички апарати съществуват заключени в човешкия микрокосмос. ...“ (Грани Агни Йоги, 1956 г.)

Редактирано от Станимир

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте Когато човек произвежда нещо с ръцете си той му дава добрите си мисли и чувства или негативните си настроения. Докато машинния предмет при всички положения не притежава подобен род енергии. Само един пример: Мобилните телефони са стъпката която ще ни научи как да комуникираме без тях.

Бъдете Здрави и Разумни.:rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

"Тя може да имитира и разпознава човешки жестове и изражения на лицето
Роботът София поиска деца и семейство. Интересното е, че тя сама е достигнала до този извод, благодарение на системата си за машинно обучение, с която тя не спира да се учи и може да взима самостоятелни решения. 
Преди няколко седмици София стана гражданин на Саудитска Арабия, което я превърна в първия изкуствен интелект с поданство в света. 
Хуманоидният робот може да имитира и разпознава човешки жестове и изражения на лицето. Също така може да отговаря на въпроси и да води разговори на предварително зададени теми - особено ако темата е "Ще превземат ли роботите хората?".
Роботът твърди, че ще помага на хората да живеят по-добре, но е изричал и думите "ще унищожа хората".
София е активирана на 19-и април 2015 г." (https://nova.bg/news/view/2017/11/30/199971/роботът-софия-поиска-деца-видео).

"- Здравей, София. Как си?
- Здравей. Всичко е наред.
- Харесва ли ти да разговаряш с мен?
- Да. Да разговарям с хора е основна моя функция.

Това е София. Не съм убеден, че е мъдра, както алюзира името й. Но със сигурност е първият андроид, който изглежда като нещо от бъдещето – тя има хубав глас, в който можем да открием ясна интонационна структура, използва близки до човешките мимики и е наистина следващото поколение изкуствен интелект.

Споделя, че се интересува от технологии и дизайн, а също и че с радост би работила с хората в тези сфери, а за нея било полезно да контактува с хора, защото иска да научи повече за тях.

Интересното е, че София признава, че би искала да има свой дом и семейство, но осъзнава, че не е истински човек и това няма как да стане. Още по-притеснителното е, че към края на видеото тя прави нещо като шега, че ще унищожи хората. Но може ли изкуствен интелект да притежава чувство за хумор?" 

(http://binar.bg/47026/robott-sofiya-raste-no-ne-staree/.)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×