Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Какво значи да ти става студено?


Guest azbuki

Recommended Posts

Имам наистина този странен въпрос. Какво значи това, че в нечие присъствие изведнъж ми става много студено, ама разтракват ми се зъбите. Температурата в стаята не се е променила, но в момента, в който влезе тази личност, замръзвам (външно, вътрешно съм си ок).

Какво значат тези усещания?

Линк към коментар
Share on other sites

Когато усещането за студ е в областта на стомаха - значи става въпрос за неправомерно нахлуване от страна на другия "в нас". Ако е съпроводено с треперене - значи имаме вече и "кражба на енергия" от негова страна.

Понякога се появява и усещане за главозамайване, прилошаване, гадене, световъртеж, неовладяване движенията на ръцете и краката - за няколко секунди.

Симптомите на студ се появяват, само когато ние се противопоставяме инстинктивно на подобни вмешателства, тоест - възприемаме отсрещният като агресор (може и да е подсказване на интуитивен план, независимо че външно той може да изглежда добронамерен). Тогава реакцията е несъзнавана.

При отсъствието на симптомите на студ - значи доброволно позволяваме неговото "проникване и нахлуване" в нас и не го възприемаме като заплаха.

Линк към коментар
Share on other sites

Хм, интересно. Да, кльопане на енергия има, но не мога да кажа дали човекът е добронамерен или злонамерен. Може и несъзнателно да го прави. По-скоро ми е интересно аз какво мога да направя така че да парирам енергийните намеси без да има усещане за студ. Все пак за да може той да се "намеси" трябва да има нещо в мен, което му позволява намесата, тоест отговаря на тази честота.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Принципно, подобно явление се наблюдава при повечето хора с изострени сетива при запознанството си с някого и последвалият интерес към тях от негова страна.

Затова, ако от скоро познаваш човека - усещането е в рамките на нормалното и ще отмине постепенно. Предполагам, че не го изпитваш само в негово присъствие, а по-скоро те връхлита изневиделица сякаш.. Всъщност, тогава другият мисли за теб и те "опознава" - а ти го сгащваш на местопрестъплението biggrin.gif Да, не е задължително той да е дошъл да краде - може само да иска да те разгледа човека.. и твоята сетивност го улавя.

Обикновено, с времето това усещане изчезва - когато припознаването с другия стане факт и се сближим повече.

Ако, обаче, познаваш човека отдавна и усещанията периодично се появяват - смятам, че може да говорим действително за опит за въздействие от негова страна. Не е задължително да е злонамерено, но го има.

И наистина - за да е влязъл, значи ти си му отворила вратата biggrin.gif

Какво да направиш ли? Зависи какво искаш 1. да го изгониш, 2. да му помогнеш да те опознае, 3. да се сближиш с него..

Защото това усещане за студ може да е и знак, че прекаляваш в опита ти да се барикадираш от този човек и да е огледално отражение на неговите усещания, които телепатично получаваш... Помисли и върху това harhar.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Да, предполагах, че може би аз се барикадирам и затова е така. Просто имаше малко неприятни изживявания и конфликт, и оттам енергийното кльопане, но не искам да му затварям вратата, само да го науча да казва "може ли" преди да влезе и да внимава кого води със себе си (примерно не му ща приятелчетата от астрала).

Имах през последните дни два съня с него - а преди това никакви сънища. Единият беше еротичен, той искаше секс. Аз не можех да се "пусна" на нещото, защото имаше проблеми на емоционално ниво и в сексуалното му влечение към мен имаше нещо "нездраво", неприятно, прекалено хапещо и напористо, макар и иначе да го харесвам. Между нас и реално има привличане и може и да има и реално желание за сближаване, но след проблемите през изминалите две седмици емоционално някои неща се блокираха. Вероятно сънят означава това.

Минаха няколко дни от гореописания сън и днес сутринта сънувам, че той идва при мен и иска да се доближи до мен, да ме усети и докосне. Аз го допускам, но в мен има някакво съмнение, че не съм готова още за прекалена близост. Искам да се уверя, че импулса му идва от сърцето. Тогава той просто ме погали по лицето и ме целуна. В това имаше нежност и обич, нямаше го хапещото желание и глад за физически контакт от предишния сън. Хареса ми, усмихнах се и казах: "Така може". Той се зарадва и рече: "Добре, мога да те целувам колкото и когато си искаш". :-)))

Може би тоест дори и да не го осъзнава е усетил, че го харесвам и нямам нищо против да сме близки, но ако сме внимателни един към друг и не си нахлуваме грубо в пространството (както се случи през последните дни). Познаваме се отскоро и енергийният обмен между нас е много интензивен, поради което понякога може да стават изцепки. Вероятно с внимателност и търпение нещата ще се оправят.

Да знам значи, че като ми е студено му затръшвам вратата... ;-)

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Чудесно си анализирала нещата!

Мисля, че единственият ти проблем е, че още му нямаш доверие. Просто се отпусни и му дай шанс - нищо, че той понякога е тромав в изразяване на намеренията си. Явно и двамата сте силни характери (и мъничко властни) и се опитвате да се опитомите и дресирате взаимно.. biggrin.gif Колко вълнуващо!

Приеми неговата различност и му помогни и той да приеме твоята.

После чакам да се похвалиш с разцъфналото приятелство (даже и любов) между вас wink.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Странно състояние, усещам се, че и аз на моменти съм изпадала в подобни ситуации.Защото най- вероятно не ти е комфортно в присъствието на даден човек.Аз например съм безсилна в такъв момент, да говоря или просто това е човек на злото.Чувства се намагнитване, поляризиране просто губя контрол, баланс и т. н.Допускам, че явно енергията ти  е блага и трябва  енергиина защита.

Линк към коментар
Share on other sites

Странно състояние, усещам се, че и аз на моменти съм изпадала в подобни ситуации.Защото най- вероятно не ти е комфортно в присъствието на даден човек.Аз например съм безсилна в такъв момент, да говоря или просто това е човек на злото.Чувства се намагнитване, поляризиране просто губя контрол, баланс и т. н.Допускам, че явно енергията ти е блага и трябва енергиина защита.

Възможно е просто да е временна несъвместимост на енергиите с другия човек. Това не значи нещо лошо. Просто липса на съвместимост и синхрон .. на този етап.

Редактирано от Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

На мен много често ми се случва особено при ново запознанство особено на срещи, тръпки ме побиват, и си глътвам езика.Става ми адски студено .Често след разговор с определени хора, получавам главоболие, затова просот вече ги отбягвам.:rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...