Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Видове житни диети


Иво

Recommended Posts

Има различни видове житни режими и начини на приложението им.

Всъщност ако трябва да съм по-точен, житния режим е един, но с леки вариации според конкретната специфика на времето, организма, нуждата, целта и т.н.

Най-популярният, който правим преди началото на пролетта за 10 дни, е описан например в статията на д-р Балтова: Житен режим

Освен него, има и други обаче. Ето пример, за който е споменала devashaktika

Една група братя и сестри бяха приети от Учителя и го помолиха да им даде упътвания за практикуване на диета с жито.

За начало на диетата изберете ден, когато Луната се пълни. Преди да се започне с житната диета, необходимо е да се направят две изпотявания. При всяко от тях ще се изпиват по три-четири чаши гореща вода в затоплена стая, облечени доста дебело, за да се предизвика ускорено изпотяване. Необходимо е преобличане и отново пиене на чаша топла вода с лимон.

Всеки ден ще заливате едно канче жито с четири канчета вряла вода, след което да ври 10-15 минути. След това, като се свали от силния огън, ще се тури на слаб, например в горния край на печката, за да прекара така 2-3 часа. Тогава всички житни зърна ще се пропият с вода, ще набъбнат и ще цъфнат. В житото, докато ври, не трябва да се слага сол, защото иначе не може да стане меко, но при ядене може да си го подсолите. Три пъти на ден ще се яде по едно канче жито или колкото човек обича, без никакъв хляб. През време на диетата може да се ядат портокали или да се пие чай със захар и лимон, но житото ще се яде без захар. Тази диета е за духовно повдигане и може да се практикува няколко седмици.

Из "Акордиране на човешката душа" т. 2

Интересени препратки по темата има и в статията: Житни режими. Правилно отношение

Още интересни препратки в книжката: Хранене пости и житен режим

Някои примерни астрологични връзки: Житният режим през годината

Нова идея на участничка във форума: Съчетание на житен режим, астрология и динамично рисуване

Форум: Житен режим

Ако знаете и за други видове житни диети, дадени от Учителя, моля споделете ги в тази тема.

Какви резултати имате?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

От тук

Добре е от време на време да ядете само сурово жито. Ще ви дам следния опит: онези от вас, които имат слаб стомах или слаби гърди, нека се подложат на житен режим за един, два или три месеца най-много. През това време не трябва да употребяват никаква друга храна, нито хляб, освен да дъвчат сурово жито, добре изчистено и измито. Този опит да приложат само онези, които са нервни и неразположени и които искат да се лекуват. Ако ви се вижда много един месец, направете опита за една седмица. Ще накиснете от вечерта 100 г чисто жито с вода, ще го разделите на три равни части: ще дъвчете сутрин, обед и вечер; ако ви се пие вода през деня, може да пиете, колкото искате. Ако бяхте се поставили на този режим от по-рано, щяхте да имате по-здрави зъби и нервната ви система щеше да бъде по-добре регулирана. Почувствувате ли нещо дисхармонично от опита - спрете го.

Книга за здравето

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...