Jump to content
Порталът към съзнателен живот

България в Европейския съюз


Благост

Recommended Posts

ЛЮБОВ+СВЕТЛИНА+МИР+РАДОСТ!

България в Европа - това е историческо събитие!

Нашият град празнува...заедно с румънците! Разумен оптимизъм!

Добри постижения във всички добри направления на всички нас!

Дай Боже, избраният път да е добър за всички нас! Амин

Няма да е лесно , но ще е полезно и интересно!

ЛЮБОВ+СВЕТЛИНА+МИР+РАДОСТ

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Извинявай,обаче ние сме си в Европа,само дето сме доста по-бедни......

Да ти имам оптимизма....

Какво ли би казал Дънов за Европейския съюз :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

В началото за повечето хора няма да е лесно, но в дългосрочен план е добре.

Мисля, че добрите професионалисти няма от какво да се притесняват:).

Исторически погледнато е несправедливо, че сега ни приемат след като България има една от най-древните култури в света и Европа.

Но иначе, присъединяването към Евросъюза за мен ще бъде много положително за България.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

:) Добро здраве + Добри постижения

:v: Обучение за млади еколози

Краен срок: 17 февруари 2006 г.

Регионалният екологичен център за Централна и Източна Европа и L'Umana Dimora Onlus (Италия) предлага обучение за млади лидери в областта на екологията от Централна и Източна Европа, на възраст от 20 до 30 години.

За повече информация:

Adriana Craciun, Project Manager

acraciun@rec.org

:v: Конкурс за едногодишна специализация със стипендия на химик в Германия

Краен срок: 10 март 2006 г.

МИЕ и Фондация "Д-р Антон Калоянов" обявяват конкурс по документи за едногодишна специализация през 2006 г. на 1 (един) млад български химик в Германия със стипендия на Фондация "Д-р Антон Калоянов", Мюнхен.

http://www.mi.government.bg/integration

:v: Любов + Светлина + Мир + Радост :v:

Линк към коментар
Share on other sites

"от Най-древните" е крайно недостатъчно описание да изобрази богатството на нашето културно наследство, но проблемът в исторически план е свързан с продължителните периоди на задушаване на Културата ни...

И наистина, непосредствените последствия от фактическото ни членство ще са до непосилни за обикновения българин, но осезателната полза няма да закъснее много. За жалост противно на дедите си днес българинът не обича да търпи и очаква, но така или иначе изборът на средно и ниско ниво липсва. Трябва да сме наясно, че тепърва ще гоним и допълнителни изисквания, а е предварително приет национален приоритет за изпълнението им. Естествено е обаче, че като втвърдим почвата под краката си ще можем да крачим уверено в последствие... Такива ми ти разни.

Линк към коментар
Share on other sites

съжалявам, че го прие като нападка, аз просто се опитах да изразя собствената си идейна липса при евентуален опит за характеризиране на българската култура.

Линк към коментар
Share on other sites

Да, българската култура е наистина много богата и наситена с духовна сила, която крие в себе си редица възможности.

Но кога българите ще вдигнат глава и ще приемата Духа, с който са благословени?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

:) Добрите моменти са няколко поне засега - ще ни се наложи да се дисциплинираме и отработим въпроса с КАЧЕСТВОТО на всички нива :thumbsup: и то много неумолимо бързо + екополитиката + социалната справедливост /бедността и разни други още нещица ;)

Иначе с Бюрокрацията и Глобализацията не се знай кой кого :D

:v: Любов + Светлина + Мир + Радост

Линк към коментар
Share on other sites

Темата, мила Благост е не да е за добро, а добре да ни оправляват нашите и чуждите дето ще дойдат да си кажат своето, не само да искат от нас цял живот да работим и в съвременната демокрация да се подчиняваме на изисквания и вета! А и да дават на народа онуй що му е нужно-мир, свобода, работа и парички да се облажава след трудния работен ден. И правата ни да спазват ако може в повече! Айде честито ни, пък дано новопридобитото е сладко! Аз по принцип съм оптимист, но щом става дума за политика ми идва наум приказката за вълчето дето кожичката си меняло, но нравчето си не!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

:) Здравейте, приятели! Здравей, Никола!

Присъединяването си е присъединяване :D ще го бъде няма друга алтернативка :) времето ще покаже дали е за много добро...при нашия специфичен български нрав :D и аз съм от оптимистите, но най - вече съм от отбора на неПукистите :P хаосчето в момента е огромно...но реално има много интересни +добри задължителни норми/изисквания/критерии + много още действително нужни за реалната ПРОМЯНА неща :) за добрите от добрия малкък и среден бизнес + за работливите и кадърните...те ме вълнуват...има страшно много работа + добри възможност за реализация + доходи :feel happy:

Например всичките сериозни изисквания за управлението на качеството на всички нива + и особено изискванията за безопасността на храните на всички етапи от веригата:thumbsup:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Едно от нещата, които ,струва ми се, ще се окаже трудност за нас, е работата в екип. Винаги ми е правило впечатление липсата на екипност при българите. Колективизъм е имало, но това е колективизма на стадото, неосъзнатото, инстинктивното, което ни кара да вървим заедно. Екипността е много по-високо ниво, то е осъзнато и доброволно, в името на някаква цел; няма йерархичност, тъй като зачита всеки участник в екипа. А този наш стремеж да сме "индивидуалисти" /в лошия смисъл, иначе няма нищо лошо, само дето индивидуализма не е нещо външно/ ни играе много лоши шеги и накрая все сме прецакани.

" Ние ще вървим напред, много по-добре сме от Румъния, не искаме да сме с нея заедно, да ни приемат отделно! " Румънците и те - поради географска и следващите от това останали прилики - припяват същото. Нула съдействие и нула екипност. Вместо да се обединим, за да ни приемат по-бързо и с по-малко уговорки, ние демонстрирахме пак този наш "индивидуализъм".

Иначе едва дочаквам да влезем в ЕС. Знам че ще е трудно, но ще го преживеем-не е за първи път. Но поне част от тоталните глупости, които ни заобикалят, ще бъдат ограничени.

Линк към коментар
Share on other sites

:) така си е..."куца" е много меко казано...екипността е почти невидима понякога и то защото има средства за разпределяне по фондовете разни...и нема нужда от голяма екипност :D все не им стигат парите на някои човеци...големи инвеститори се пишат :D присвояват - инвестират...забогатяват...П-И-З...формулата си я повтарят като мантраааа:D но когато трябва - можем...има още и невидима екипност...гони се крайния резултат...участниците са скромни :D варианти разни...благодаря за посоката за размишление...и още малко по взаимоотношенията ни с румънците( безпристрастна съм, щото баба ми е румънка, а дядо - български юнак (Светлина на душите им)...залюбили се преди много много години...от пръв поглед - Дунава бил случайно замръзнал и момците и момите се разхождали значи ...по замръзналия тих бял Дунав...разбирате вече че съм кръвно заинтересована :1eye::D за българо - румънското благуване :D няма как да не сме добри съседи :thumbsup2:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

:) Европеизацията...Глобализацията...малко инфо

тук

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

България в ЕС това трябваше да се случи преди години.Да, ще ни бъде доста трудно.Ще станем по-бедни материално,но духовно ще сме най-богатите.Щем не щем след месеци ще сме "равноправен" член на съюза.За съжаление от десетилетия външната ни политика се определя от "великите сили".

Линк към коментар
Share on other sites

България в ЕС това трябваше да се случи преди години.Да, ще ни бъде доста трудно.Ще станем по-бедни материално,но духовно ще сме най-богатите.Щем не щем след месеци ще сме "равноправен" член на съюза.За съжаление от десетилетия външната ни политика се определя от "великите сили".

духовно ще сме най-богатите....

Та то или си си богат духовно или не, ако влизането ни в ЕС ни направи-най-духобни, то тогава това ще бъде върхът

Линк към коментар
Share on other sites

С влизането в ЕС се узаконява "незаконното" статукво на богатствата на най-богатите българи. Всички знаете как са придобити тези средства, знаете каква е политическата система на държавата, какви са належащите проблеми на обществото и отделния човек : ниво на доходи - заплати и пенсии, нивото на здравеопазване, образование, средна възраст на населението, бракове, раждаемост, потенциални верски и религиозни различия, ниво на развитие на гражданско общество, развитие на икономиката като цяло - промишленост, селско стопанство, търговия , енергетика, транспорт. Знайте, че Запада нищо даром не дава.Очаква се влизане на капитали, но Вие отговаряйки си на гореописаните думи ще разберете кой ще се ползва от тях и какво остава на другите. Каква е причината за това състояние на нещата? На нас ни е дадено Словото на Учителя на български език, което представлява Третия Завет на Бог към човечеството. Колко българи са го прочели, приложили в живота и разпространили? При положение, че сега ни е тежко представете си как щеше да ни бъде / дали щеше да ни има/ ако Учителят не бе поел 9/10 от кармата на българите. Та ние изживяваме само 1/10 от кармата на този народ. За да стане промяна в обществото, народа, семейството и личността трябва да се започне/продължи с Новото Учение, дадено ни от Учителя т.е. ежедневна работа . Това е моето мнение по въпроса. Как Вие виждате нещата?

Линк към коментар
Share on other sites

Аdelaida,разбира се ,че приемането в ЕС няма да ни направи духовно по -богати,но не мислиш ли,че след трудностите който ни очакват точно това качество ще изплува на преден план.Духовността ще се събуди и ще осъзнаем, че сме по от другите.Именно в бедност и трудност,българинът се обръща към духовността,към вярата.

Ползите в първите години от влизането ни в ЕС ще са за определен кръг от хора, за да съм точна ще спечелят само българските бизнесмени,митата ще отпаднат,определени такси също няма да ги има.Щели сме да пътуваме свободно.Да ама за да предприемеш дадено пътешествие трябват финанси ,а ние ги нямаме.Тези който ги имат и сега си пътуват.

Линк към коментар
Share on other sites

За да стане промяна в обществото, народа, семейството и личността трябва да се започне/продължи с Новото Учение, дадено ни от Учителя т.е. ежедневна работа . Това е моето мнение по въпроса. Как Вие виждате нещата?

Сега е момента, тези, които имат поглед, прилагат учението да покажат на останалите как ние, Българите можем да бъдем перфектни. Работа, но работа в екип, заедно можем повече. Има сили, които се стремят да има разединение и вражди между хората, те служат на определени интереси. Но събудените трябва да покажем истинската същност на Българина.

Политическа действителност

Европа. Европа казвате.

Към нея трябва ний да се стремим.

Да забравим петвековна епопея.

Европейско място да си отредим.

Къде да хвърлим Българската гордост?

Духът на наще прадеди?

Европа казвате, тя и народност

и граници отново да определи.

Та тази именно Европа

с пет века политически стремеж

остави цял народ да гине

и пускаше в действие най-лицемерния брътвеж.

А тук един народ измираше

и клан, и бит, духовно обруган.

Европа смисъл не намираше

да обуздава башибозушки ятаган.

************

Смятат ни сега за прости и диваци.

Да! В пет века робство, дивота

дедите ни са расли. Но си имаме герои и юнаци,

духовно войнство, измъкнало ни от чуждопоклоническа нищета!

Гордея се със миналото диво

на народа див, но оцелял!

За Паисий тук ще ви попитам

дето нещо незначително е бил създал?

За век и половина лутане-свободни

спасители си търсим и все ровим.

Стараем се да угодим на влиянията модни,

а своята духовност, гордост тровим.

Ех, политици родни, наши,

уж най-лични ви избираме.

А пък България в Света да се изправи

все се плаши

достойно място с гордост не намираме.

За да има Българска държава,

за да може с гордост тук детето ми да порасте.

Опознайте си предците, главно!

И се вижте вий какво не сте....

9.07.1997г.

Линк към коментар
Share on other sites

:):v::thumbsup2: добър постинг, благодарско + някой знае ли как е "преживял" присъединяването си към ЕС братския съседски гръцки народ с балкански манталитет също... около 90% от фирмите са фалирали...маса проблеми + сериозни финансови разходи за неподготвения за това ЕС.

С всички последващи членки веднага прилагат принципа " парен каша духа" и при нас от колко години що ресурс предприсъединителен " разпределят" и ний как "майсторски" го усвояваме. А що сериозна карма натрупаха доста от участниците в тези процеси...пък ний осъзнаващите се человеци винаги и всякога ще сме благодарни + усмихнати + добри + разумни + силни + здрави + богати :D Амин

Както и да е - казват, че никак не сме зле...актуална инфо от мрежата www.bia-bg.com :

Бъдещето на българския бизнес след 1 януари 2007 г. обсъждаха посланиците на страните-членки на ЕС с ръководството на БСК и браншови организации

В късния следобед на 19 октомври т.г. се проведе среща между ръководството на „Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес” и акредитираните у нас посланици на страните-членки на Европейския съюз. В срещата участваха и представители на браншови организации, членове на БСК.

Целта на срещата бе да се представи готовността на организираните делови среди в България за посрещане на пълноправното членство на България в ЕС от 1 януари 2007г. В тази връзка, дипломатите бяха запознати с актуалното състояние на работодателското движение у нас и с партньорските контакти на БСК и на членуващите в Камарата браншови структури със сродни европейски организации. Акцент беше поставен върху членството на БСК в UNICE-Конфедерация на европейския бизнес – най-мощният бизнес съюз в Европа, представляващ интересите на 39 организации от 33 страни, обединяващи повече от 20 млн. фирми.

Беше подчертано, също така, че 32 от членуващите в БСК 102 браншови организации, са членове и на съответните европейски структури. Част от тези браншови организации (от металургичната, химическата, електротехническата, минната, млекопреработвателната, месопреработвателната и строителната индустрия), присъстващи на срещата, информираха за международната си дейност, за членството им в сродни европейски структури и за по-големи партньорски проекти в областта на социалния диалог, прилагането на европейските изисквания в отделните сектори и др. Беше обърнато внимание на дългогодишния опит и на сериозния експертен потенциал на БСК и участващите в срещата браншови организации, в качеството им на посредници между интересите на бизнеса, изпълнителната и законодателната власт, и като защитници на работодателските интереси в диалога със синдикатите на национално и на секторно равнище.

Чуждите дипломати проявиха сериозен интерес относно вижданията на представителите на бизнеса по актуални проблеми на социално-икономическото развитие на България, в контекста на предстоящото пълноправно членство в ЕС. Сред дискутираните теми бяха трудовият пазар, квалификацията на човешките ресурси, емиграцията, корупцията, лицензионните и данъчните режими и др.

В изказването си пред участниците в срещата председателят на БСК Божидар Данев подчерта сериозният икономически напредък, който постигна страната ни през последните години, и изрази мнение, че българите не са толкова бедни, каквито нагласи се насаждат в европейските общества напоследък. За пример той посочи, че реалният ръст на БВП е около 7.9 процента, безработицата е реално по-ниска и е свързана по-скоро с квалификационната структура на населението (има много незаети работни места в индустрията), сравнително нисък е и процентът на бедност. Г-н Данев информира, че само притокът на пари от българските емигранти е (неофициално) около 3 млрд. лв. годишно, 85 % от гражданите на страната притежават собствени жилища, а още 55 % имат и извънградски къщи (вили). „При постоянно растящите цени на недвижимите имоти у нас трудно може нацията да се определи като бедна”, заяви председателят на БСК в отговор на въпрос за опасностите от приток на български емигранти към страните-членки на ЕС след 1 януари 2007 г. и допълни: „Вижте цифрите за покупка на нови коли и самите колите на улицата, вижте хората в заведенията, проверете и броя на българите, които летуват зад граница, и се запитайте толкова бедни ли са българите”.

Що се отнася до трудовия пазар, председателят на БСК изрази мнение, че опасност съществува по-скоро за България, тъй като има опасения от изтичане на висококвалифицирани кадри към пазарите на другите европейски страни, което ще постави в още по-трудна ситуация българските фирми.

По отношение на корупцията, г-н Данев заяви, че не липсата на качествено законодателство, а прилагането на съществуващите норми създава предпоставки за корупционни практики. Според председателя на БСК необходимо е да се идентифицират източниците на т.нар. сиви пари, които се използват за корупционни цели, след което да се набележат и приложат механизми за справяне с проблема.

Специално внимание по време на разговора бе обърнато на необходимостта от увеличение на средствата за развойна и иновационна дейност. Участниците в срещата бяха единодушни, че усилията – и на държавата, и на бизнес организациите, трябва да се насочат към търсене на по-пряка връзка между фирмите и научните среди с цел постигане на изискванията на Лисабонската стратегия за развитие на икономика, основана на знанието.

Интерес от страна на дипломатите бе проявен и по отношение конкурентоспособността на българските фирми в рамките на европейския пазар. Според председателя на БСК известни затруднения ще изпитат предприятията от хранително-вкусовата индустрия, но като цяло, преобладаващата част от българските фирми вече отговарят на европейските изисквания и, съответно – не се очакват някакви сериозни трусове.

А относно КОРУПЦИЯТА и причините за нея комплексни са, много са...кои ли са те...или е най - вече една - ниската цена на труда :sleeping: и защо ли това е така :hmmmmm:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Българският народ сега се намира в най-интересния момент, когато трябва да разбере дълбоката същност на Учението. Не само трябва да го разбере, но и приложи, да изпита всички негови методи, които ще донесат великата хармония между ум, сърце и воля. Това учение носи нови елементи, които ще дадат подтик на духовната и материална култура на човечеството.

Ограничавай злото. Поощрявай доброто. Това е новият девиз и знанието, което ще се развие в шестата раса.

Методи Константинов

В-к "Братски живот", бр. 17

Линк към коментар
Share on other sites

:) Благодатна 2007 + първа европейска :sleeping:

малко инфо Публична дискусия по Стратегията на ЕС за достъп до пазара

тук

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...