Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Орлин Баев

Секс, приятелство и духовност

Recommended Posts

Как мислите, струва ли си човек да бъде интимен приятел на някой който е на съвсем друга вълна в живота, който не може и не иска да разбере и сподели вътрешният ви живот, който един вид ви принизява, срутва енергийно, защото половото общуване между вас не е Любов, но спортен секс заради секса, с когото след леглото сте като разминаващи се влакове заради различната вибрация и мироглед? Заслужава ли си да се поддържа такава връзка където спояващото звено е основно секса и това животинско привличане, което се получава практически между всеки нормален физически мъж и жена, но нищо повече от това? Според мен - да, заслужава си човек да бъде приятел, защото всички сме едно цяло, и може да се научи много от всеки, какъвто и да е, в зависимост от собствената ни реакция на ставащото. Но мисля че е по-добре половото общуване при тези условия да бъде прекратено - само то, не и приятелството! Иначе става нещо като духовна проституция - духовна, защото се жертват духовни сили и стоймости в замяна на удоволствие. В друга тема- за секса - сме писали че ако между двамата има Любов и взаимност на вътрешен план, тогава секса става част от Любовта, но ако липсва Любовта и вътрешното сливане, струва ли си човек да продължава да се валя в секса заради самият секс? Как мислите? Досещате се че описвам настоящата си ситуация - просто търся приятелски съвет! Надявам се че не нарушавам общата насока и вибрация на форума с този постинг! Нали трябва и да споделяме, а не само да цитираме дебелите книги! Това е духовен форум и аз разсъждавам и питам тези неща от позицията на човек който се стреми към вътрешните неща... колкото и несъвършен и невеж да е... Просто съм откровен - нямам какво да крия ! Благодаря предварително за мненията ви, Приятели! :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за интересната тема. Въпроса за приятелството, духовността и секса наистина е много интересен и може би всеки търсещ е размишлявал върху него.

Спорем мен не е задължително да се гледа от негативната страна на този въпрос. За някои хора при определени случаи - може би е добро. В общуването между приятели (и между партньори) не винаги е най-доброто да се затваряме в кръг от хора, които са на приблизително нашето енергийно ниво. Трябва да става обмен между различните енергийни нива. Така върви еволюцията на принципа: "Силния помога на слабия". Примерно ако по-осъзнат човек се свърже с един не толкова осъзнат (на приятелско или партньорско ниво) е възможно цялостното състояние на последния да се повдигне. Да развие определени качества, да погледне от по-одухотворен ъгъл на живота и т.н.. Човекът на по-високо енергийно ниво (това с нивата е условно естествено), по-осъзнат, с по-изграден характер, може също да си вземе поука и да научи нещо ново - да се научи на алхимическия метод на трансформацията в другите например. Още в Кибалион (2000г преди Христа) се говори как това може да стане.... А има и хиляди духовни методи за работа върху трансформация на другите.... Странното е че обикновенно помагайки на другите да станат по-добри и по-осъзнати (естествено без никакво насилие и натрапваме, главно с личен пример, с много любов и търпение), самите ние ставаме по-добри и по-осъзнати. :)

Често се оказва, че по-осъзнатия в едно отношение е по-малко осъзнат в друо отношние. Примерно мъжът може да е по-ориентиран към духовното, но пък жената да има по-добри хигиенни навици, по-добър усет за красивото и т.н. Така че взаимното помагане и разширяването на съзнанията на двамата партньори е възможния краен резултат. :)

Естествено правилно енергийно взаимодействие не винаги е възможно и ако тази трансформация и доближаване на гледните точки за живота не са възможни, може би е добре да не се гледа в дълготраен план на една такава връзка. Но Любовта всичко чисти, всичко издига, всичко облагородява. Така, че човек никога не знае... :angel:

По въпроса дали може след интимен контакт да останем приятели с някой... Много е трудно, но не е невъзможно според мен. Лично мнение.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Орлин! Според отговорът е в теб :-) в твоите усещания и нали4ие/ липса на удовлетвореност. Говоря за цялостното ти усещане по отношение на 4овека, за когото споделяш. И освен това е важно какво търсиш и искаш за себе си към момента и в бъдеще. Предполагам си се питал "Това ли искам аз?". Ако е възможен варианта приятелство без секс, вероятно въпросният 4овек има нужда и от духовното в теб, което предполага, 4е след време във вашите отношения може да се появи отново секс, но на др.основа. Късмет!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте :)

Болезнена тема....

Вече не съм съгласна с Иво и Орлин.

приятел на някой който е на съвсем друга вълна в живота, който не може и не иска да разбере и сподели вътрешният ви живот, който един вид ви принизява, срутва енергийно....

- това го казва вашата интуиция, божественото във вас... То ви предупреждава, че другата "душа" не ви е сродна. Вашето естествено състояние на щастие и любов е нарушено от контакта и вашата собствена душа се опитва да възстанови равновесието си, като ви заставя да се отдалечите от другия. Послушайте я... Така ще освободите пространството около себе си за сродните ви души, ще дадете шанс на себе си и на тях да се намерите.

Така ще освободите и другия - той най-вероятно също усеща дискомфорт от общуването с вас. И това се измерва с думата Приятелство - да останеш на безопасно разстояние, да оставиш другия свободен, без да се опитваш да му "помагаш" в духовното му развитие, ако той самият не е готов или не го желае.

Колкото до обмена на енергии - нека оставим божественото в нас, неосъзнатото, да се грижи за това и само внимателно да се вслушваме в напътствията му.

Така приблизително звучи урока, който научих от 20 години подобно близко общуване.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте!

Орлине, как се чувстваш ти си знаеш най - добре! Мисля , че драматизираш.Освен ако не си зависим от партньорката си по някакъв друг начин.Само секс правят по магистралите. При теб същото ли е? :blink:

Здраве и късмет :thumbsup:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами секса по магистралите и клубовете си е много по-добър, защото знае човек какво иска и го получава, а при гореописаната връзка човек очаква много повече от секс, но не го получава... Писах за този случай защото мисля че е много типичен и стандартен, така че не става дума само за мен, а за ситуация като тази въобще! Весел и силен ден желая на всички!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте!

Преобладаващата част от мъжете са си като "слънчогледите" - въртят се след "бюст - бедро". Мнооого примитивно отношение! :whistling::whistling::whistling:

Орлине ти да не си от тази част ...! B)

И внимавай - щото в този случай потентността с времето намалява.А може да те изненадат с бащинство нежелано (да те пази Бог ама и ти си се пази!)...сценарии безчет. Така , че умната, братко!

:hypocrite: Любов+Светлина+Мир+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Здравей, Орлин!

Извини ме, но аз от време на време съм не съвсем добър пророк и се сетих/подсетиха ме , че написах нещо което е добре да не се случва в твоя живот...бащинството по не съвсем радостния начин...макар че всичко и винаги е за Славата Божия и за благото на нашите души. ...та да поразчистя малко след себе си...

Желая ти хармонични взаимоотношения, да срещаш само Добри+Разумни+Силни+Красиви + Богати партньорки :angel::P , а когато се срещнете със сродната си душа, дай Боже да съумеете да се познаете веднага! :feel happy::feel happy:

Щото времето лети и подборът си върви....това положението.Желая ти будност +силна воля+мъдрост!

:hypocrite: Любов+Светлина+Мирт+Радост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Орлине, това е един труден и личен въпрос. Решението е само твое, въпреки че теоритично може би знаем кое е "правилно" и кое не е, в живота нещата са цветни, а не черно бели.

Имаш моята вътрешна подкрепа.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) Здравейте!

Ами секса по магистралите и клубовете си е много по-добър, защото знае човек какво иска и го получава, а при гореописаната връзка човек очаква много повече от секс, но не го получава... Писах за този случай защото мисля че е много типичен и стандартен, така че не става дума само за мен, а за ситуация като тази въобще!
Здравей, Орлине! Не мога да кажа дали случая които описваш е типичен и стандартен.При мен не е така. Жената която ме привлича ми е духовно близка, чак се гипсирам ,особено като съм до нея, не е слабост това, друго е. Пробвам деликатно и на близък контакт , но тя все се измъква, а и аз съм , как да го напиша,тежък на тема секс , защото искам всичко да е много изпипано , да не е само животинското привличане и преживяване, а и изобщо не ме привличат многото празноглавите девойки които гледат предимно как да се закачат за теб и прочие( не важи за форумските прекрасни същества от женски род).Така че не те разбирам.Правиш си секса ако ти е добре с нея и не очакваш нищо друго в случая. Весел и силен ден да бъде! :thumbsup2:

Желая ти хармонични взаимоотношения, да срещаш само Добри+Разумни+Силни+Красиви + Богати партньорки  , а когато се срещнете със сродната си душа, дай Боже да съумеете да се познаете веднага! 

Щото времето лети и подборът си върви....това положението.Желая ти будност +силна воля+мъдрост!

Здравейте, Благост! Отново ви благодаря, знам постингите ви почти наизуст, помагат ми , променят ме.

Наистина времето лети и излита, усещам вече колко безумно го пропиляваме, затова ми се иска веднага да можем да се познаем, да се доверим и отпуснем един в друг със душите и телата си. Какво е това което все ни пречи. И все не се получава, все се надиграваме , доказваме и изобщо защо толкова сме слепи и глухи един към друг.Благодаря за темата.

Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy::v::feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели! Здравей, Телемах!

Чак не знам какво да напиша...радвам се... нали за това сме заедно , за да растем заедно по ум+сърце+воля! за да бъдем истински служители на Отца. :angel: Амин

Постингите ти са много искрени. :smarty:

Иначе нещо никак не се радвам на много благодарности+похвали и прочие...предубедена съм на тази тема, то ми е нещо като защита...сещам се за учителевата приказка за моркова и благодарността също...

Моите добри пожелания ! Радвам се , че си на вибрацията на поздрава Л+С+М+Р...и двете ръчички са ми много симпатични...

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

М`то зависи от отношението което имаш към приятелите, секса, непълноценните взаимоотношения, само че това отношение се променя... Има нравственост, морал, съвест - общо взето опониращи на животинските инстинкти. След това има приоритети, които човек сам определя за себе си, а при вече определени такива, другите го съдят. Не като съд, а като изграждане на мнение за съответната персона...

Човек - съзнание - сърце - дух - съвест, все ценени по значение думи. Ценени, защото самите те са ценности. Кое присъства в предмета на темата?! Ако някой мисли, че има - заблуждава се. Значи, не представлява ценност, за да не кажа и друго.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:v: Здравейте, приятели!

Венци, ти си бил голяма контричка... :1eye: защо така ти е крив предмета на темата...ценности нямало ...нали Бог е Любов и е навсякъде...

А относно ОТНОШЕНИЕТО то е важно, мнооого , но ПОВЕДЕНИЕТО е като че ли по по и най ...Защото може да си приказвам например колко обичам даден човек , а когато си с него да не му показваш че го обичаш...това е разминаване отношение -поведение и изобщо мисли - дела...чистота.Та и тук по темата Орлин споделя, търси човека...и дано срещне каквото си мисли и мечтае.

Думите са само думи - когато не топлят и не светят! :whistling:

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Какво е това което все ни пречи. И все не се получава, все се надиграваме , доказваме и изобщо защо толкова сме слепи и глухи един към друг.

Привет на вси4ки!

Според мен ни пре4и страха. Страх първо да застанем 4естно срещу себе си и да си кажем - аз съм такъв и такъв, имам си еди какви си кусури, но искам да съм по-добър, по-усмихнат, по-свободен, за да оби4ам и да бъда оби4ан;

и второ - защото ни е страх от провал и разо4арование. А времето не 4ака страхливците, нали?

От все сърце ви пожелавам да се преборите със страховете си :-))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Темата е секс, приятелство и духовност.

Има такива хора, които по принцип противопоставят секса на приятелството и духовността.

Има и такива, които дотолкова смятат себе си за чисти /понеже не са в състояние да си признаят човещината/, че правят същото, както и останалите, но наричат въпросното нещо примерно "светло отдаване", а не "е.....е". В своята гордост принизяват останалите считайки, че не са способни на качествена връзка, която е и одухотворена, не само сексуална.

:harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели съфорумци, благодаря за мненията ви - нека само разискаваме темата като общ случай, защото всеки има приятели и всеки прави секс (поне повечето) и болшинството участници на форума са добри и духовни хора - а темата е Секс, Приятелство и Духовност! Благодаря ! Ето ситуация от моята връзка: Аз съм напълно откровен с момичето с което съм, както и тя с мен, и когато и споделих, че бих искал да бъде по-духовна, да ме разбира повече за тези неща и че си мечтая да бъда с чисто и добро момиче, за което духовният път е основа на живота, тя ми отговори по този начин: В живота нещата стоят така: дори и да срещнеш такова момиче, дори и да потръгне между вас, ще ви липсва искрата, това привличане което го има между нас, ще си четете и говорите на духовни теми, ще се разбирате година - две, да речем, но след това тя, както и ти ще загубите контакт, ще поискате неще по-грубо и по-земно - тя ще поиска по-земен и даващ и повече секс мъж(нали духовните мъже се опитваме да сме по-въздържани...), ти ще поискаш жена, която да те очарова и възбужда дори само с присъствието си, дори и да си няма представа от дух и прочие". Момичето е интелигентно и добър психолог икато я попитах защо мисли така, отговори простичко: "Защото така става в живота" И струва ми се че е права - какво мислите вие?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисля, че едното не пречи на другото - може да имаш всичко. Казвам го от опит. Освен това само някои се въздържат от секс поради разбиранията си за духовно усъвършенстване. Проблемът при тях е по-скоро от чувството за вина, предизвикано от предразсъдъци или наставления от "учители". Човек може да израства духовно без да се лишава противоестествено от секс /има значение обаче как и с кого/.

Представете си двама души, които много силно се привличат физически /както с никой друг/, отнасят се с искрено приятелство един към друг, проявяват нежност,грижа и страст, освен това са настроени на една вълна, усещат мислите и настроенията си дори когато не са заедно в момента, имат общи стремежи /най-вече свързани с Любовта/. Всичко, съчетано в едно - Секс, Приятелство и Духовност. Наистина в живота обикновено не се случва така, но понякога се случва.

Ако не му е дошло времето, какво да се коси човек. Харесва ми следната мисъл, взета назаем от един филм: "Ще вземем това, което имаме и ще сме доволни". А що се отнася до въпросното момиче, струва ми се, че освен привлекателна, е и много умна. Понякога хората, които изглеждат по-приземени, са по-мъдри от тези, дето все хвърчат из облаците. Дали пък няма какво да научиш и от нея?

А предния ми постинг не беше като отговор за Орлин, мислех си за други хора, които не участват в този форум. С най-добри пожелания към всички! :):thumbsup::feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

А относно ОТНОШЕНИЕТО то е важно, мнооого , но ПОВЕДЕНИЕТО е като че ли по по и най ...Защото може да си приказвам например колко обичам даден човек , а когато си с него да не му показваш че го обичаш...това е разминаване отношение -поведение и изобщо мисли - дела...чистота

Въпрос: Какво разбираш ти под отношение? Не мога да вдяна нещо. Не говорим за маски... Май трябва за улесняваме да въведем нови термини като: Външно и Вътрешно отношение. Е, аз досега за външно не съм говорил!

Естествено, че най-пълноценната междуполова връзка ще комбинира всички елементи на Темата, но тя е възможна с крайно ограничен брой личности. Понякога редуциран и до 0 (нула).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Понякога хората, които изглеждат по-приземени, са по-мъдри от тези, дето все хвърчат из облаците. Дали пък няма какво да научиш и от нея?

Благодаря ти Латина!

Мъдростта и духовността не се измерват с броя на прочетените заглавия, а с постигнатата хармония в себе си и със света.... обикновения, ежедневния свят - не този, който сме изградили в представите си... Божественото е в дъждовната капка, в очите на кокичето...в усмивката ни, в безмълвната ни близост...

А най-ценния урок научих от стръмната улица, по която минавам всяка сутрин....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, Латина, съвсем права си, възможно е - но и Венци е прав, защото рядко се случва и двамата да поставят духовността за база и водещо начало на живота си, и да си допадат по характери, да са приятели, и в секса да си пасват добре. Аз дълги години имах приятелка с която имахме и трите... но колко пъти в живота му се дава на човек такова щастие? Чувал съм че истинската любов (в смисъл между мъж и жена) се среща само три пъти в живота - най-много... Е, аз значи имам още два пъти ... :) !

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, всички!

Ето ситуация от моята връзка: Аз съм напълно откровен с момичето с което съм, както и тя с мен, и когато и споделих, че бих искал да бъде по-духовна, да ме разбира повече за тези неща и че си мечтая да бъда с чисто и добро момиче, за което духовният път е основа на живота, тя ми отговори по този начин: В живота нещата стоят така: дори и да срещнеш такова момиче, дори и да потръгне между вас, ще ви липсва искрата, това привличане което го има между нас, ще си четете и говорите на духовни теми, ще се разбирате година - две, да речем, но след това тя, както и ти ще загубите контакт, ще поискате неще по-грубо и по-земно - тя ще поиска по-земен и даващ и повече секс мъж(нали духовните мъже се опитваме да сме по-въздържани...), ти ще поискаш жена, която да те очарова и възбужда дори само с присъствието си, дори и да си няма представа от дух и прочие". Момичето е интелигентно и добър психолог икато я попитах защо мисли така, отговори простичко: "Защото така става в живота" И струва ми се че е права - какво мислите вие?

Мисля, че това са само "предположения" - може да е така, може и да не е така! Искрата - ми след като досега не си я усетил.... :hmmmmm::1eye:

И както казват някои приятели форумци - да не обобщаваме! :dancing yes: "Защото така става в живота!" - в кой живот? - в кой Живот. Разумния или не, съзнателния или не? Убеден съм, че ние сами избираме дали да попаднем в "капан" или да го избегнем. :harhar: Не искам повече да имам тъпи преживявания и да си причинявам сам излишни страдания.

Орлине, истинската любов - три пъти се срещала :thumbsup2: Никак не ми се вярва :whistling: но е добре ако е така ! :harhar:

Блажени вярващите!

:feel happy: Любов+Светлина+Мир+Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Освен това ми намирисва и малко на обезвереност - знаете до какво води, нали! Не е много на място, но имам неочакван порив да ви припомня какво Христос изрича за последно: " Отче, в твоите ръце предавам духа си! "

Пък може и някой да го види на място... :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Днес това момиче, което ме подтикна да отворя темата, ми пусна един филм - "Шоколад". Действието се развива във малък френски град през шесдесетте години - Градът има за кмет изключително морален и богоугоден кмет - Граф Еди си кой си. Този човек има изключително мощно влияние върху жителите на града - включително и върху свещенника, комуто лично той пише речите... В градчето се спазват стриктни правила на поведение, посещава се църква задължително, иначе човекът бива обявяван за черната овца на стадото, пости се строго, жените са стриктно домакини и готвачки на мъжете си ... защото така е казал Господ...! Мнозина се намират в постоянни вътрешни борби и терзания, в противоречие с плътта си - за храната, за секса, всеки ходи навъсен и затворен в малкият си свят! Тогава в града се заселва и отваря сладкарница изключително чаровна жена, наполовина французойка, наполовина индианка - майка и е била член на скитащо индианско племе, което лекува всякакви болести с помощта на билки и ... какао ! Тази жена внася живот в селището, със своите рецепти и магически шоколад възвръща живота в брачните огнища на града, внася ведрина в скучният "богоугоден" живот ! Разбира се, кметът в съюз със свещенника я обявява за слуга на дявола, защото продава шоколад по време на постите... :) ! Протича любовна история, разбира се... но накратко - в края на филма кметът се предава и атмосферата в градчето се променя - лицата са усмихнати, хората се веселят - което е много по-богоугодно, разбира се! На изток се казва - там където Йога свършва, започва Тантра ... Знаем, че Йога е пътят на отречението, на борбата, на разделянето на нещата на добро и лошо, докато Тантра приема всичко, трансформира, преобразява и обожествява същите тези неща и процеси от които Йога се отрича! Йога е пътят на мъжа, Тантра на жената - разбира се, повече символично казано! И моята приятелка след това ме пита - "разбра ли филма?" И ми казва -" ето, виж себе си - ти си като този кмет - пълен си с вътрешни борби и противоречия, пости и отричане - в името на евентуалният духовен процес, който би трябвало да протича в теб" В края на филма, свещенникът, вече не под влиянието на кмета, говори пред паството си: " Човек не се определя по това колко е отрекъл и от какво се е лишил, а по това колко е приел и прегърнал със сърцето си! Живота на човека не трябва да се гради върху непостижимите далечни цели, които го отдалечават от настоящето, но върху ежедневните радости, благост и доброта към себе си и другите" После говорихме с това момиче за разликата между мъжете и жените - защо жените са по-склонни да приемат нещата, не да ги разделят и се борят, а мъжете се борят и вървят по пътя на отречението ! И тя ми казва: "Мъжете толкова се стремите към духовността, зашото ви липсва, защото я нямате, затова я търсите! А ние жените си я имаме вродено на едно вътрешно ниво и просто я проявяваме в живота си, без излишно суетене! И на всяко удоволствие се радваме с Душата си!" Тогава аз и казах че има разлика между удоволствие и Радост, и че едното е плътска, астрална, а другото духовна проява. И тя отговаря: " А защо да не преживяваме удоволствието като Радост и да не го живеем с Душите си? Какъв е смисълът от живота, ако трябва само да го отричаме и бягаме от него?" Представяте ли си, братя и сестри съфорумци: какъв въпрос само. Въпрос, който е в основата на цяла наука като Тантра например... и въпрос, на който съвсем не много Велики Йоги и Светци имат правилен отговор ... :) ! И това ми го казва жена, която всичко на всичко е прочела няколко страници от автобиографията на Йогананда и малко Айкидо философия, в последните 2 седмици. Да ви кажа, сигурно е права: голяма мъдрост има в жената, просто вродена, природна и естествена - неща, до които един мъж достига с много труд и борби и години търсене, жената си ги има за нещо естествено и вродено... говоря попринцип!!!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Отново говорим за дясната половина на мозъка която по принцип е по-развита у жената. Способността да се мисли извън формата на думите определено е предимство, но не и мъдрост...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Венци, кое е по-обхватно: умозрението или прозрението?

С човешко умозрение Мъдростта не се постига, постига се с прозрение на Това, Което Е.Жените съвсем не са по-глупави от мъжете - вижте какво става в училищата и университетите. Схващането, че жените са по-ограничени е от времето, когато им е било забранено да учат и да се изявяват. После са били ограничавани и подтискани посредством други механизми - трудно се пробива в мъжки свят. Добре, че нито жените са лишени от способност да мислят логично, нито пък мъжете да възприемат интуитивно нещата. Никой не е ощетен. И двата пола имат по две полукълба в мозъка, и двете функционират. Пък и не всички възможности за познание са заложени в мозъка.

Специален сърдечен поздрав на Орлин! Много ми хареса написаното, благодаря! :thumbsup1::feel happy::angel::sorcerer::rolleyes:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×