Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Аделаида

Рецепти, подходящи за петък

Recommended Posts

Планета: Венера;

Цвят: Ясносин, Розов;

Подходящи храни: Пшеница, грах, сини сливи, смокини, ябълки, череши;

Подходящи билки и подправки: Бръшлан, иглика, бъз, бял равнец, еньовче, здравец, репей, маточина.

За този ден е от изброените подходящи храни, ще предложа нещо бързо, лесно и вкесно:

Задушен грах с масло:

Замразения или консервиран грах се задушава в масло/зехтин/ и съвсем малко вода на тиган или друг подходящ съд, към него прибавяме копър и за тези които обичат може счукана 1-2 скилидки чесън.

Предлагам и един много бърз и вкусен десерт ябълки:

Печени ябълки на фурна:

Килограм ябълки се режат на две изчистват се от семките и се поставят в тавичка, изпичат са на слаба до умерена фурна до омекване. Може към тях да се добави мъничко канел. Изключително полезни са, също и много вкусни.

Десерт от ябълки:

1 пакет обикновени бисквити се натрошават и 3-4 ябълки се настъргват объркваме сместа и поставяме в чаши, атгоре може да се постави мялко сметана и да се залее с течен мед. Оставя се да престои малко за да може сока от ябълките да попие в бисквитите, след което е готов за консумация.

3d_059.gif Вярвам, че ще Ви хареса.

Редактирано от Аделаида

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Грах в зелен сос

В гореща вода изсипваме един пакет замразен грах. Или подходящо количество пресен.

Оставяме го да поври със солта. В отделен съд запържваме в олио 1-2 суп. лъжици брашно и го прибавяме към врящия грах. В дървено хаванче счукваме около половин връзка копър, още толкова магданос и 3-4 скилидки чесън, след като граха поври с брашното около 10 мин прибавяме продуктите от хавачето, след 5 мин отстраняваме от огъня. Много вкусно, бързо и лесно.

Това ястие може да се консумира по описания начин, но като цяло е половината от индийска рецепта, при която в отделен съд се сварява ориз със сол, дафинов лист (или любими подправки) и се сервира като в средата на широк плитък съд се изсипва ориза , а около него се разлива граха.:) също е много вкусно.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта си



Влизане Сега
Sign in to follow this  

×