Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро и Психотерапия


Recommended Posts

Привет на всички, занимаващи се с Таро, които искат да навлязат в света на картите по един по-интересен начин :)

Създавам темата с предложението тук да обсъждаме архетипните значения на Арканите, техните символи, връзката им с нашата психика, нашата душа, дългогодишния труд на Карл Юнг върху Таро, психоаналитичния лабиринт на Мъри Хоуп и... Който за каквото се сети :)

Да поемем пътя към себе си, за да открием света около нас, или γνῶθι σεαυτόν - познай себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Помествам подребата Психоаналитичен лабиринт по Мъри Хоуп, заедно със значенията на позициите smile.gif

1______________2

__5__________6

____9______10

_______13

____12_____11

___8_________7

4______________3

Значението на всяка позиция е следното:

1. Егото на питащия (сегашното му състояние).

2. Недостатъци и как да ги преодолее.

3. Творчески потенциал.

4. Влияние от страна на наследствени фактори.

5. Комуникативни способности.

6. Подход към взаимоотношенията с хора.

7. Как се отнася към интуитивните си заложби.

8. Как се спавя с личната си отговорност.

9. Фобии, комплекси.

10. Склонност към оптимизъм/песимизъм

11. Отношения с колектива или социалната група.

12. Алтер-его или ид. Скрита същност.

13. Съвет за бъдещето.

Давам и едни примерни карти за тълкуване, но реални, тоест - човекът си съществува smile.gif

1 - 3 жезли; 2 - Паж жезли; 3 - 6 меча; 4 - 5 меча; 5 - 8 чаши; 6 - Паж мечове; 7 - Обесеният; 8 - 3 чаши; 9 - Крал жезли; 10 - 10 меча; 11 - Дяволът; 12 - Крал чаши; 13 - Асо жезли.

Тези карти са за мъж около 40-те, намирам ги за интересни и добри за упражнение. Надявам се да дадете и ваши примери за тълкуване. Вие сте smile.gif

Редактирано от Lifetime
Линк към коментар
Share on other sites

Ако ми пзволиш ,бих коментирала тази подредба.

Смятам ,че става въпрос за интроверт и то доста нестабилен и нерешитерен като действия.Мисля също така ,че мъжът има някаква обремененост от миналото си, в смисъл (предполагам в детството) някой го е подценявал или чисто психологически казано "кастрирал".Освен това ,мисля ,че този мъж има някакъ проблем в чисто сексуален аспект.Даже май сериозно го стряска това.Често май разочарова хората около себе си и, като че ли е склонен на интриги.не едостатъчно отговорен ким себе си и околните.Би било добре да започне да работи работи със себе си .

Линк към коментар
Share on other sites

Ако ми пзволиш ,бих коментирала тази подредба.

Смятам ,че става въпрос за интроверт и то доста нестабилен и нерешитерен като действия.Мисля също така ,че мъжът има някаква обремененост от миналото си, в смисъл (предполагам в детството) някой го е подценявал или чисто психологически казано "кастрирал".Освен това ,мисля ,че този мъж има някакъ проблем в чисто сексуален аспект.Даже май сериозно го стряска това.Често май разочарова хората около себе си и, като че ли е склонен на интриги.не едостатъчно отговорен ким себе си и околните.Би било добре да започне да работи работи със себе си .

Здравей!

Не е интроверт, човека, наротив, силно обърнат към света и всичко, което се случва около него. Забележи недостатъците - Паж жезли, картата на комуникацията. Пажът не говори за улегналост обаче, и понеже човекът вече е на години, това му пречи.

Колкото до детството (5 меча)- тук вероятно си права. Той е по-малко дете, надеждите не са в него, не той е потенциала за развитие в очите на семейството. Тогава са нямали идея какво е хиперактивност и са го приели за "непослушно, проблемно дете", откъдето се е затвърдила позицията, че "от него човек няма да стане". А аз виждам просто дефицит на вниманието, който е предпоставка за днешните му проблеми като възрастен.

За сексуални проблеми не мога да знам. В Крал жезли ли ги виждаш? Комуникаивните способности и подхода му към хора - разочарован е ужасно (8 чаши) и за него няма пречка да лъже (паж мечове, наистина лъже и крие), няма стабилно чувство за отговорност (3 чаши), на него му е на шега, ден да мине, друг да дойде, поетите ангажименти да си чакат. Пълен песимист (10 меча), макар че не го показва пред хора (както вече видяхме при паж мечове). В скритата си същност е интересен човек, макар и изменчив и може би несериозен донякъде (Крал чаши), но явно не е успял да култивира положителните си качества, така че си права, има нужда от работа със себе си.

Благодаря ти за коментара :)

Линк към коментар
Share on other sites

:3d_146:,Това за улегналите години ми хареса......:3d_146:. Може би си права за видоизменяне на комуникативните способности...Скоро и Мик Джагър каза ,че за разлика от младите му години ,вместо с 2 жени и бутилка водка си ляга с катетър и термафор да му топли караката....Ма той все пак върви към 70-те, а за млади години визираше неговите 40....Но все пак е МИК :3d_052:
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте момичета , ще се пробвам и аз

Егото - човека се чувства доста уверен в себе си , знае ккаво иска и е в очакване на реализация.Има поглед в бъдещето .Има желания да прави нещо да се развива.

недостатъци -като че ли липсва вдъхоневние , импулс за да тласне нещата в посока напред.

Творчески потенциал- има такъв , има идеи , има възможности, обича новаторството.

Влияние от страна на наследствени фактори - трудно мога да отговоря според картата на този върос , по скоро няма такива фактори.

Комуникативни способности - според картата е мълчалив и страни от хората.

Подход към взаимоотношенията с хора-съобразителен , тактик , дипломатично държане.

Как се отнася към интуитивните си заложби- ами учи се да ги използва , но отлага за някога ," не му е спешно".

Как се справя с личната си отговорност - отговорен човек е особенно към близките си .

Фобии, комплекси - като се има предвид характерситакта на крал жезли и силната воля която му е заложена едва ли има страхове накакви.или поне аз не мога да ги определя.

Склонност към оптимизъм/песимизъм - като че ли е поскро песимист.Да губи надежда лесно когато нещата невървят.

Отношения с колектива или социалната група - о много е харизматичен човека , някак подчинява другите , стават зависими от него. Когато говори по различни теми е убедителен .

Алтер-его или ид. Скрита същност.-чувствителен и романтичен човек.Великодушен. Може би това не показва изцяло пред другите.

13. Съвет за бъдещето.- да бъде по инициатевин , защото явно има заложби.Да се изявява повече. Да преодолее страховете си които го спират да действа понякога.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, novichka, радвам се, че се включи и се надявам и занапред да проявяваш интерес към темата :)

Имаш няколко много точни попадения. Относно егото (3 жезли) си права, това което казваш е точно така. За недостатъците обаче аз не мисля така - Паж жезли - за липса на вдъхновение на тази позиция вероятно щеше да е карта от калибъра на 4 пентакли, в нея няма грам вдъхновение. Но Паж жезли не говори за това, аз я тълкувам по-скоро като налагане на мнението, прекалена комуникативност - никога не подбира събесениците си и нищо чудно, че по-натам се появява 8 чаши.

За творческия потенциал (6 меча) отново си права - има и потенциал и идеи в различни насоки и не се притеснява да експериментира, наистина обича новаторството.

Относно наследствените фактори обаче - едва ли няма такива, за да се появи точно тази карта. 5 меча винаги съм я свързвала с гнева на безсилието от една страна и непримиримостта от друга - по-горе съм дала идея от мои наблюдения какво може в случая да значи тя.

8 чаши на комуникативните способности - тя е контрапункт на Паж жезли - мога да кажа, че човекът е на периоди, тъй като наистина е много комуникативен, често се случва да остане разочарован и наранен и в следствие на това да се затвори в себе си за известно време.

Подход към хора - съобразителен, да, често изкривява истината и дори я крие.

Интуитивни заложби - Обесеният - не знам какви са му, но мисля, че е скаран с тях. Просто е практик.

Лична отговорност - 3 чаши. На шега - ако се уцели момента, настроението и е достатъчно интересно, може и да се направи нещо, ако не - здраве да е. Наистина си права - към семейството към момента е склонен да носи отговорност, но не съм сигурна, че това се вижда тук. Безотговорността му е перманентното състояние, другото е временна характеристика.

При фобиите и комплексите (Крал жезли) има нещо, което на пръв поглед едва ли се вижда. Може да е проблем със самочувствието, може да се чувства потиснат в присъствието на такива хора - той просто винаги иска да е пръв. Тоест, стреми се към характеристиките на Крал жезли, но не успява да ги постигне и затова, виждайки ги в други хора се потиска и грубо казано "комплексира се", но това са мои предположения.

За склоността към оптимизъм/песимизъм отново си права, песимист, но има и нещо друго, че все пак намира сили да продължава дори и в най-критичните моменти. Тук според мен картата казва повече от "да" или "не", което чак сега ми идва наум.

Отношения с колектива (Дяволът) - интересно обяснение даваш :) Аз не можах да си обясня присъствието на Дявол на тази позиция, но ти си права - много е харизматичен, не се притеснява да говори по каквито и да е теми, навсякъде е като в свои води и кара хората безусловно да му вярват, дори когато очевидно лъже, а това си е 100% талант :)

Алтер-его (Крал чаши) и тук вероятно е така, интересен и чувствителен човек. За Асо жезли като съвет - съгласна съм с теб, повече инициативност и преодоляване на бариерите, в творчески и други аспекти има какво да покаже ако желае.

Надявам се да се включите и със свои примери за обсъждане, аз само дадох старт, така че ако имате интересни наблюдения - споделете ги :)

Линк към коментар
Share on other sites

Lifetime , благодаря за подробния разбор - отговор.60.gif

искам само да поясня каво имах предвид с паж жезли , самите жезли говорят за търсене и движение , така че аз неизключвам това че го има този огнен импулс.Исках да кажа ,че вероятно сега или на моменти му липсва нещо за което да се хване.Свързвам го с песиместичната му нагласа. Иначе съм много съгласна с теб това най комуникативната карта а и би било в противовес със егото, ако тъврдя че няма желание . Идва ми наум дали не бихме могли да разгледаме пажа обърнат след като говорим за недостатъци , тоест преимуществата да се яват с обратен знак тук. Тоест ако Паж жезли означава Оптимист с чувство за хумор, искеренност справедливост .обратно би било прекалена самоувереност , в търсене на привличане на внимание върху себе си и съответно неискерност и дори фалш. Само педположение е това с обрънатата карта може и да греша. Може би точно затова са излязли зве потивоположни карти за комуникативността , защото е на моменти както казваш и ти.

а с Краля жезли съм съгласна с теб ,може би наиситна има проблем със самоутвърждаването .

Също ми хареса мнението за 10 мечове абсолютно точно в тази карта има въпреки болката продължение , както и в този случай с песимизма и оптимизма.yinyang.gif

Линк към коментар
Share on other sites

За 10 меча случайно ми хрумна докато ти пишех, иначе като я погледнах първоначално си казах "пълен песимист", аз даже по-горе съм го написала някъде smile.gif

Да се разгледа картата като обърната е интересна идея, но трябва много да се внимава и това да е по-скоро насока за идеи, а не фундамент за тълкуването. Всяка боя носи положителни и отрицателни характеристики и често пъти негативните се отразяват в обърнатата карта, но това е много условно.

Ще ти дам един пример, когато си правих подредбата за мен, на тази позиция с недостатъците се падна Глупакът smile.gif Имаш ли предположения какво може да значи? Ето това е интересен пример за положителна карта на подобна позиция.

Имам още няколко предложения пак от Мъри Хоуп като идеи за тълкуване, те се отнасят за различни хора, ще дам само най-интересното от няколко подредби. Какво мислите за:

Недостатъци и как да ги преодолее: Страшният съд

Влияние от страна на наследствени фактори: Кралица пентакли, Асо чаши

Комуникативни способности: Кралица мечове, Крал мечове

Как се справя с личната си отговорност: Обесеният, Смъртта

Фобии и комплекси: 4 жезли, Глупакът

Оптимизъм/песимизъм: Жрицата, Влюбените

Някои изглеждат лесни на пръв поглед, като се загледаш - не чак толкова smile.gif

Редактирано от Lifetime
Линк към коментар
Share on other sites

така за Глупака като недостатъци , дали не означава че наивността е в почене понякога , или прибързани , спонтанни решения ,също и повече новатроство граничещо с ексцентирчност.Понякога и незаинтересованст в смисъл на това че оставяш нещата на" каквото стане " по инерция. Ако е в обратна позиция пък ще говори за точно обратното за прекалено съсредоточаване върху нещата , за изясняване на всяка цена. Според мен истината е по средата както винаги , в някои ситуация се проявяват едните недостатъци в други другите. А може би някакъв извод ще ни подскажат и другите карти от подредбата. Ще чакам коментара.

Недостатъци и как да ги преодолее: Страшният съд - вероятно този човек иска да бъде прав винаги.Може би е склонен да осъжда поведението на оклоните в повече от нормалното.Вероятно дава съвети дори без да му ги искат.Прекалена критичност .Обича да спори и да доказва правотата си.

Влияние от страна на наследствени фактори: Кралица пентакли, Асо чаши - вероятно има такива от страна на майката .Но асото ми говори че има унаследяване , дадено е началото.

Комуникативни способности: Кралица мечове, Крал мечове - да имат такива , говорят много интелегентно, интересни събеседници.Обичат да се докарват все едно са по умни от другите.

Как се справя с личната си отговорност: Обесеният, Смъртта - неразбрах две карти са излезли за един и същи човек или отделни вапроси - За обесения има такава отговорност , готов е на саможертва дори.Обича да поучава.Смъртта-също , и тук има саможертва , макар и по лека , има отговорност.

Фобии и комплекси: 4 жезли, Глупакът - ами може би 4 жезли да не те помислят че си поставен в положение на зависимост от друг човек , че не си в граници.

Страх да не изглеждаш прекалено консервативен. Глупака може би страх да не те възприемта прекалено лекомислено и глуповато.

Оптимизъм/песимизъм: Жрицата, Влюбените- ами по скоро оптимисти .Влюбените е карта с по вече оптимизъм от Жрицата.

ами така ми се видяха нещата.

Линк към коментар
Share on other sites

Това е идеята, всеки да споделя мнението си и ти благодаря за което :)

За Глупакът - при мен като недостатък е прекалена разсеяност и бягство от задължения. Не обичам нещо да ми се налага да го правя, когато опре до ангажимент гледам да го избегна и да правя това, което на мен ми е интересно. Което определено пречи :)

Другите карти са за различни хора, дори и там, където има две на ред. Моята интерпретация за тях:

Недостатъци и Страшният съд: свързвам Съда с поемане на отговорност за нашите действия и последствията от тях. Тоест, този човек бяга от отговорност, страхува се да си носи последствията, избягва преките сблъсъци, отлага нещата във времето и зад всичко това се крие страх.

Наследствени фактори и Кралица пентакли - аз бих потърсила връзка с майката, както и ти, според мен тази карта сочи властно женско присъствие, налагане, взискателност. Асо чаши е за друг човек - мисля, че е имал емоционална подкрепа в семейството, която му е дала увереност. По мои наблюдения, подобна подкрепа е особено важна, за да си изгради с времето едно дете самочувствие и сигурност в себе си, вече като възрастен.

Комуникативни способности - Крал мечове - много силна фигура, интелигентен и умен човек, винаги победител в спора, може би има недостатък, че обича да се налага, но не мисля, че има нужда - мнението му винаги е авторитет. Крал мечове се падна за мъж. Кралица мечове - тя се падна за жена - отново интелигентна, остроумна, винаги има какво да каже по въпроса, защото има опит и знания. И двамата ги намирам за интересни събеседници.

Лична отговорност - Обесения - това е човекът със Страшния съд, ти не го знаеше, но сега нещата може би ще станат по-очевидни - двете карти се допълват и проблемът с отговорността става много сериозен. Абсолютно пасивен, не може да поеме в ръце контрол над нещата и дори не желае да се опита, оставил се е на течението и умее да се самосъжалява, не и да направи нещо по въпроса. Смъртта - картата говори за трансформация, мисля, че човекът е отговорен и не само това, ами рано се е научил на отговорност. Но при всички положения Смъртта търпи още коментари.

Фобии и комплекси - Глупакът - наистина може да е страх да не те възприемат като лекомислен и глуповат, права си. Може и да си скован от предразсъдъци и да те е страх да експериментираш, да те е страх да бъдеш себе си. 4 жезли - какъв си пред другите хора, може да значи проблем със самочувствието, страх от това как те възприемат, страх от близост (което пък може да е и страх от нараняване). Може да е много неща с различни корени.

Оптимизъм, песимизъм - Жрицата - интуитивно възприятие за нещата. Тук като че ли има парадокс - интуитивно усещаш дали нещата са наред и всъщност се превръщаш в реалист. Влюбените - вечното колебание. "Ама това изглежда добре, ама май не е, ама всъщност не знам..." Това е моето възприятие :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Който се е докоснал до Таро, се е докоснал до божественото знание. Защо казвам това? Напоследък чета всякакви маргинали с претенциите да знаят нещо за човешкия живот, ала те не знаят нищо, освен общоприетите фрази и клишета.

Да установиш връзка с друго битие е висша задача на всеки, тръгнал по пътя на Таро. Трудностите са пътят, по който можете да разберете ставате или не ставате за таро и да давате точни прогнози. Уверявам ви, че картите Таро дават точни прогнози за всичко, свързано с човешкия живот, дори извън него.

И каква по-добра препратка към темата - Таро и Психология - това е основата на всяко човешко познание, на всяка мисъл.

Какво се оказва - всичко е закодирано и ние трудно можем да избягаме от първообраза си, трудно можем да се променим, обикновено сме същите тъжни персонажи от битието, страдащи и болни - малко умеят да се променят - и то в полза на изтичащият календар на неилюзиите, това малко хора могат да го приемат - но ако щат, иначе няма таро. Например, имате 9 пентакли, ас пентакли и кулата - как ще тълкувате?

Не искам да ви обезсърчавам, но повечето то вас изобщо не са подготвени за таро и няма и да бъдат, т.е. не правете наразни усилия. Таро е една от най-слпожните гадателски методики, доколктото е гадателска, че в нашето съвремие това звучи лошо. Принцип е да не се вземат пари, щото ако вземаш пари - плащаш и данъци, аз не зная някой подобен да плаща .... Ако някой се замисли над всичко това, ще си даде ясна сметка, чее таро и други науки са занимание самотно и са личен път и нищо друго.

П.С.

А който ми пише да му гледам, без да го познавам и срешу пари - е поредният объркал пътя към не знам какво, това е безумие, да се оправя сам.

Линк към коментар
Share on other sites

9 пентакли, ас пентакли и кулата - срещата със себе си, със своята съвест от която си разочарован. Експлоадираш. Пръсваш се на хиляди парченца за да се събереш и изградиш отново, но изцяло променен. Или както казваш ти "да избягаш от първообраза си". Хубаво е, че музата ти за писане пак се е появила. Чета с интерес :thumbsup:

Редактирано от sve
Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 months later...

Много се чудих къде да пусна тази комбинация, но мисля, че тук е уместно.

Дали един човек ще се справи с алкохолната си зависимост? - 4 чаши, 10 чаши, 7 чаши.

Много интересни карти, всички от една боя (и то коя), тук проблемът скача главоломно. Аз знам някои неща за него, мога да разбера и още, така че ще оставя на вас думата по тези карти.

Линк към коментар
Share on other sites

Няма да успее да се справи ,макар като че ли да не му доставя голямо удоволствие , както преди време пиенето,но все пак тами намира утеха , възлагат се напразни очаквания и надежди.

Линк към коментар
Share on other sites

Дали един човек ще се справи с алкохолната си зависимост? - 4 чаши, 10 чаши, 7 чаши.

Това са много интересни карти, не само защото са само от боя чаши.

Освен алкохола, тук има и друга зависимост. Освен това, в семейството на този човек това не е първият случай, няма и да е последният; изгубени са и много пари.

Този човек не иска да се оправи, няма желание или може би - само насън :)

7 чаши е като да живееш в един полусън, полусвят, полунебе, полуземя, изобщо полу ...

:3d_160:

Линк към коментар
Share on other sites

Дали един човек ще се справи с алкохолната си зависимост? - 4 чаши, 10 чаши, 7 чаши.

Интересни карти. 10 чаши веднага я свързвам със семейството. Има нещо там, от там започва! Както е писала Мона, може би не е първия случай. Свързвам 4 чаши с 7 чаши. Алкохола му помага да избяга от реалността, тя не го привлича, той не я желае! Мисля си че този човек отдавна тъпче на едно място, рутина! Досадно му е. Загубил е тръпката, вълнението, радостта! Нещо му тежи и алкохола е успокоителното.

Така си мисля.

Линк към коментар
Share on other sites

За семейството трябва да поразпитам, но тъжното, както много често се получава в такива ситуации, е че той въпреки всичко отрича да има проблем. В моментите на обратна крайност пък иска да спре. Съответно не може. Пари продължават да се губят все още, те направо се пилеят.

Нещо, за което мислих по тези карти е, че той пренася проблем от семейството си в личния си живот (разбира се) и това е едно от нещата, които го правят ужасно уязвим. Емоционалната зависимост в редки моменти минава от алкохола към приятелката му, но той явно не е в състояние да се справи адекватно с реалните отношения и бяга обратно при чашката. Употребява и трева отвреме-навреме, това пропуснах да уточня, макар че е важно. И с това често прекалява. Тоест, нещата са бетон, макар че главното остава алкохола.

Предположете на колко е години, мисля, че ще е интересно и полезно :)

Линк към коментар
Share on other sites

Много се чудих къде да пусна тази комбинация, но мисля, че тук е уместно.

Дали един човек ще се справи с алкохолната си зависимост? - 4 чаши, 10 чаши, 7 чаши.

Бих казала, че този човек даже може да залитне и по друга зависимост. Има нереалистичен възглед дори за живота. Живее във въображаем свят, измислен от него. Някакви проблеми в семейството да има, трудно детство? Някакъв витаещ ми изглежда? Учи ли, работи ли, че ми се струва, че нищо не прави.

Баща му и той да има някаква зависимост? Това ще е интересно да се разбере.

Питаш за годините, между 20 и 30 години казвам, но ми се върти в главата 23 год. , но може и да греша. Ти ще кажеш3d_002.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Предположете на колко е години, мисля, че ще е интересно и полезно :)

На 33 или около.

Чашите винаги са компенсация и зависимост. Силата на водата е страшна, пробива и най-твърдата скала, в случая устоите на живота.

Една тъжна история на едно самотно дете, после останало самотен и зависим мъж.

Линк към коментар
Share on other sites

30, 30 и нещо. Просто не ми е близък, само познат, и не съм много наясно. Ще се ангажирам да разбера възможно най-много подробности и да дам информация за него.

Тъжната история на един човек с добри очи.

Благодаря на всички за включването! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Форума става толкова хубав,вече имаме всякакви теми,та направо се чудя къде да го постна това ,но тъй като въпросът е свързан с психологически проблем избирам тук ,а ролята на обърната карта може да обсъдим също.

Ще помогне ли определен подход на едно момче да се превърне в силен ,самостоятелен мъж?

Светът-обърнат, Силата, Рицар мечове

Моето тълкувание: Обърнатият свят-отдавна му е било времето ,имало е много ситуации и случаи изпуснати ,за да бъде напълно завършено това развитие. От Силата-явно сега е добър момент,т.е. има необходимият потенциал нещо да се случи ,а комбинацията на Силата и Рицаря мечове...уаау какъв личен вик :)) Прилича ми на едно истински сериозно заявяване на личността пред обществото ,едно такова супер мощно себе изразяване или поне поривът натам :3d_101:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Форума става толкова хубав,вече имаме всякакви теми,та направо се чудя къде да го постна това ,но тъй като въпросът е свързан с психологически проблем избирам тук ,а ролята на обърната карта може да обсъдим също.

Ще помогне ли определен подход на едно момче да се превърне в силен ,самостоятелен мъж?

Светът-обърнат, Силата, Рицар мечове

Моето тълкувание: Обърнатият свят-отдавна му е било времето ,имало е много ситуации и случаи изпуснати ,за да бъде напълно завършено това развитие. От Силата-явно сега е добър момент,т.е. има необходимият потенциал нещо да се случи ,а комбинацията на Силата и Рицаря мечове...уаау какъв личен вик :)) Прилича ми на едно истински сериозно заявяване на личността пред обществото ,едно такова супер мощно себе изразяване или поне поривът натам :3d_101:

И на мен ми звучи като вик, но не от екстаз, а от много отрицателни наслагвания.... Имам чувството, че е унижаван, и много потиснат този млад човек. Няма сили да се изрази и отчаяно търси начини, да преодолее вътрешните си слабости. Струва ми се, че ако картите бяха обърнати (Светът - в права позиция , рицар мечове, Силата) тогава щеше да е по-лесно. Но в този случай, борбата е не толкова с външния свят, а с вътрешни страхове и бариери. Дано да има успех, и аз да греша....:rolleyes:B)

Линк към коментар
Share on other sites


×
×
  • Добави...