Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънищата - как да ги тълкуваме?


Recommended Posts

Благодаря за отговора, Милкана!

Интересна трактовка на проблема, върши ми работа, за лично успокоение :D .

В този живот със сигурност не сме били много близки никога, изключвайки чисто физически отношения мноооого отдавна, но не съм била влюбена или дори увлечена от сънувания мъж никога.

А колкото до удовлетворението от сегашната ми връзка, хм..... има една сентенция - "Няма пълно щастие", т.е. супер съм щастлива от отношенията си, имам късмета да живея с мъжа на живота си, много съм обичана и много обичам, но нали знаеш, че като минат повечко години и най-прекрасната връзка уляга и няма начин да не попаднеш на нещо, което да те разсее - визирам този наш общ приятел. Разликата е, че аз не търся, понеже съм удовлеворена от връзката си, а просто ми се случва, а аз го приемам и продължавам да си живея живота с новите си усерщания, но без да променям каквото и да било в реалността, защото не смятам, че това ще доведе до нещо по-добро за мен или за нас. И така...

Все пак този съвет ми беше от полза, поне ме кара да се успокоя и да не се чудя какво да направя всеки път като стана, дали да не кажа на този, когото сънувам, какво ми се случва и т.н., което е абсурдно, но пък е достатъчно да ми обърка мислите.

Благодаря отново! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Sunflower :)

Известно е, че сънят се дължи на работата на центрове в мозъка, които са емоционално натоварени, но по една или друга причина не са обработили постъпилата информация, когато сме били в будно състояние. Отслабването на съзнателния ни самоконтрол по време на заспиването сваля напрежението на останалата част от кората и премахва волните или неволни "блокажи" на тези центрове. Възможно е няколко центъра да работят заедно и да се получат странни и абсурдни комбинации. Тъй като тези центрове не могат да разчитат на нашето нормално мислене и представи, те "сглобяват картината" на проблема и неговото решение от случайно попаднали им образи, ситуации и звукове - обикновено разчитат не на оперативната ни памет (която си почива), а на дълговременната (старите неактивирани скоро ресурси).

Не искам да те тормозя с повече обяснения. Моята версия на твоя сън е следната:

Ти изместваш фокуса на съня при тълкуването му. Мисля, че важното в него са ситуациите, в които попадате. Твоята интуиция се опитва да ти каже нещо с тях и твоето поведение в тях. Опитай се да ги свържеш и да извлечеш някаква поука (като от приказките). Подсъзнанието ти в момента решава проблем, който ти или не осъзнаваш все още, или си се опитала да забравиш, като го изтриеш насилствено. Той не се е изтрил, а е потънал и се опитва да изплува. Колкото до човека, който сънуваш, според мен подсъзнанието ти замества с него друг, значим за теб човек. Явно става дума или за мъж, който е ежедневие за теб и затова образът му се намира в кратковременната памет, или за мъж, на който съзнанието ти е наложило емоционално "табу".

Надявам се да съм ти била в помощ :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Здрасти, Донка!

Твоята теория също изглежда интересна. За съжаление не мога да преценя правилна ли е или не в моя случай, тъй като озадачението ми от човека който сънувам е "изместило фокуса" както ти казваш и общо взето не съм запомнила какво точно се е случило в сънищата ми. Нооо поне за напред мога да ти обещая, че ще опитам да тълкувам "подсъзнателния си нощен живот" :sleeping: по начина към който ти ме насочваш и ако се окаже верен непременно ще го споделя!

Благодаря за отговорите :feel happy:

Винаги е хубаво да намериш хора, които са по-наясно от теб по дадена тема и са готови да споделят собствените си знания и опит :dancing yes:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_валя_*

наистина супер тема аз пък постоянно сънувам едно мом4е ве4е няколко пъти и той доста 4есто ми казва "оби4ам те" много искам да знам за какво става въпрос и да знам за6то го сънувам този 4овек толкова много :sorcerer:

Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Линк към коментар
Share on other sites

в4ера сънувах сребърни пари чаках пред един павилион в който раздаваха сребърни пари мммм последните бяха за мен .това какво меже да означава ще ми кажете ли

Линк към коментар
Share on other sites

здравейте! :D преди няколко дни сънувах 4е съм бременна. :blink: какво ли може да зна4и това? :hmmmmm:

кажете ми plssssssssss

Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Линк към коментар
Share on other sites

Винаги са ми били интересни хората, които умеят да помнят сънищата си! Аз доста рядко успявам да си спомня нещо от тях :hmmmmm: Започнах да се интересувам повече за това и открих доста интересни неща за "осъзнатото сънуване", както и разни методи за "придобиването" на такива сънища. Е, все още не съм имала такъв сън, но определено методът (да записвам сънищата си) сякаш засили паметта ми към тях... Доста по-често започнах да сънувам :) Съответно и по-задълбочено започнах да ги изследвам (поне доколкото мога). Интересното е, че има доста мотиви, които се повтарят във всеки сън...Но това е друга тема.

Дечо, какво представлява този метод? Би ли дал повече информация за него?

Поздрави! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

"Сънят е психоза...Наистина кратко продължаваща психоза, безобидна, на която е поверена полезна функция...Но въпреки това тя си остава психоза и от нея научаваме че стигащата толкова далеч промяна на душевния живот се спира и връща обратно, за да освободи място за нормалната функция. Но дали е прекалено дръзко да се надяваме, че е възможно внушаващото страх спонтанно заболяване на душевния живот да се подчини на нашето влияние и да бъде овладяно?"

Очерк по психоанализа

Още: "Сънят е изпълнение на неизпълнени или неизпълними желания!"

Сънят смила преживяванията ни, понякога от последният ден или дни, понякога от детството ни, а понякога дори от бъдещето ни! Има свойствата на подсъзнанието ни които на езика на съзнанието ни звучат така: сгъстяване(на образи, събития в един), изместване(замяна на образ с друг), символизиране(представяне на обектите и желанията в символни образи). Сънят изпълнява импулсите които сме му дали в будно състояние. Разрешава изтласканите от съзнаниетоп ни неприемливи(за съзнанието) проблеми и факти с целият им емоционален заряд-ако това е о силите му! Кошмарите - смилат, трансформират страховете ни. Осъзнатият човек в будно състояние поглежда страховете си право в очите, осъзнава ги напълно, и без да бяга от тях, ги разрешава съзнателно - емоционално(дори и да не успее физически да реши ситуацията). Сънят е ключ за придвижване както в собственото саморазбиране и развитие, така и в разбирането на другите! Бих искал да мога да отговоря на горните въпроси за сънищата, но засега не мога - за съжаление!

Линк към коментар
Share on other sites

Тук влизам, защото търся тълкувания на снощния си сън...

Сънувам рядко,но винаги във сънищата ми има нещо,което не е случайно! Но никога не съм разбирала смислъла им...

Аз също съм имала ОИТ и се страхувах.Унасях се и усетих как "душата" ми(?) се отделя от тялото и излита нагоре,след това излезе от стаята,мина по коридора и влезе в спалнята,най-накрая с огромна сила излетя нагоре!Над нашия апартамент има още два етажа!Уплаших се и се събудих.

Другият ми сън се появяваше почти всеки ден преди 1-2 месеца.

И този се случва в състояние,в което съм на границата между съня и реалността.Бях сама в стаята,по принцип и по-малкия ми брат е там,но тогава го нямаше.Заспивах,когато усетих сърцето си бясно да бие(аз иначе имам проблеми със сърцето,често получавам сърцебиене и ръцете ми треперят),та започна да бие много силно,мислех,че ще се пръсне.Опитах се да се помръдна,но не можех,бях като парализирана.Исках да извикам,но от сърцето ми излезе само някакъв писклив звук...това продължи около 5 минути и аз усетих,че съм добре...пак се унесох и случката се повтори,не можех да говоря,да се движа,дори да дишам!Започнах да плача с истински сълзи,мислех си къде е майка ми,исках да я викна да дойде,но не можех....това продължи по-дълго-към 15мин,когато сърцето ми се успокои и се събудих.После се страхувах да заспя да не се случи пак и то се случи...

На другия ден пак стана така три пъти заспивах и получавах сърцебиене и се парализирах.Най-интересното е, че досега не знам това сън или истина е.И ако е сън-какво означава?

1към1 са ми се сбъдвали сънища преди.Скоро не се е случвало.

Снощи сънувах човека,който обичам.Никога не съм го сънувала.В сънищата ми са винаги хора,които малко ме засягат.Но съня беше гаден и то много...

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_Орлин_*

За сребърните пари - според мен - "гладна кокошка - просо сънува!" :) ! А за бременноста в съня - бременността е бреме, натоварване, задача, за която се носи отговорност - или мислиш много за тази задача и затова прониква в съня ти, или бягаш от отговорност, която трябва да поемеш и се стараеш да не мислиш з анея. Интересно ще ми е да чуя повече, защото сънищата винаги се тълкуват в контекста на връзката им с житейските преживявания и само от един сън не може да се каже всичко. За последния постинг с болката в сърцето - ти си я имаш и в будно състояние и тъй като е тежка и неприятна създава в теб силни импулси и те проникват и в съня си - имаш точно детски сън - защо детски? защото при децата подсъзнанието не е толкова обременено под въздействието на наложен морал и бариери и не променя желанията до такава степен, а ги проявява по-явно и директно. Интересно е че викаш майка си по време на съня. На колко си години, пол, какви са отношенията с майка ти, баща ти, братчето ти?Така може да стигнем до източника на сърдечната ти болка! Чао!

Линк към коментар
Share on other sites

Много ми е интересно...Преди години си мислех, че всички хора изпитват това което и аз по време на сън и, че всички имат като моите сетива. Но не. А сега се радвам че все повече хора мислим "на една вълна". Радвам се , че ви намерих :)

А за тълкуването- според мен и моите сънища-всичко си е индивидуално. Разни там съновници...няма такива работи. Може би човек трябва да се познава добре за да започне да ги тълкува правилно. При мен поне, сънищата които са един вид пророчески, са в моменти на силна емоционалност,физическа и психическа умора. Защо това е така-иска ми се да зная,но е така. И все още се уча да ги тълкувам.

Линк към коментар
Share on other sites

Дори и в съновниците има някаква истина- шаблон, който обаче не може да пасне на всекир не им се доверявайте много. Универсалността се състои в т.нар. архетипове - това са общи за хората образи-сиволи, носеща определена информация от подсъзнанието.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте сънчовци :)

аз напоследък също сънувам едно момче от моя клас...в съня ми ние сме гаджета и се разхождаме, целуваме се и такива неща. странното е че аз не го харесвам в реалността, нито пък той, не се разбираме и т.н. ... практически погледнато не искам да имам нищо общо с него, 1вият път когато го сънувах си помислих че е някаква гавра на въображението ми .. след 3тият път почвам да се замислям.......какво става тук :(

Линк към коментар
Share on other sites

За Natural!

На мен ми свърши страхотна работа една статия, която прочетох в едно Интернет списание! За да не му правя реклама ще ти кажа,че е платено а статията се казва

МИСЛОВНИЯ МЕТОД НА СИЛВА

Потърси я ! Успех!!!

Линк към коментар
Share on other sites

На мен често ми се случва, когато спя да намирам решения на професионални въпроси, на които през деня не съм успял да намеря отговора. В момента на спускане на въпросното решение отгоре или от вътре се събуждам, ставам, записвам си го или стоя буден до сутринта за да не го забравя.

А също на сън съм се сещал за допуснати грешки в работата през деня или дори по-отдавна.

Според мен когато спим се осъществява по-добра връзка между физическото и етерното тяло с останалите астрално, ментално тяло, а също и Акашиевите записи. От тази свръзка получаваме верни отговори на които физическото и етерно тела в своята откъснатост по една или друга причина не са успели да се справят.

Линк към коментар
Share on other sites

Дечо, не случайно те попитах за този метод. Скоро ми дадоха една малка книжка - "Ти лечителят - Световно известният Метод Силва или как да лекуваме себе си и другите". Бях почнала да я чета, само няколко странички, след което я захвърлих, считайки я за поредната измишлиотина. Но ето че ти спомена нещо за методът и веднага в съзнанието ми изплува тази книга. Нещото, което не ми харесва в нея е че съдържа повече практическа работа, един вид "самоубочение", а аз не съм от хората, които лесно могат да се съсредоточват и концентрират в дадено упражнение без помощник...За това и смятам, че няма да успея сама да постигна нещо, но в крайна сметка, ако човек иска нещо силно, винаги може да го постигне! Ще дам всичко от себе си и при първи "резултати" ще докладвам ;)

Линк към коментар
Share on other sites

за Natural!

В статията мисловния метод на Силва, се нучаваш да използваш лявото и дясното мозъчно полукъбо. Това го могат само 10% от хората по света-тези, които преуспяват! Този метод се изучава в 100 -те най-големи корпорации в света от ръководния състав и от ЦРУ за дистанционно разузнаване-разузнавачите описват места с ядрени ракети на разстояние хиляди км. от тях, посредством подобна техника описана в мисловния метод на Силва! Книгата се казва "PSI-протоколи" на издателство Летера или Литера! Аз лично съм се интересувал много от този метод и знам, че действа от личен опит.

Аз също сънувам отговорите на въпроси, които не мога да разреша в будно състояние.

Всички, които сънуват даден човек, нека да разберат каква зодия е човека. Няма да се учудя ако имате много добра съвместимост.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук влизам, защото търся тълкувания на снощния си сън...

  Сънувам рядко,но винаги във сънищата ми има нещо,което не е случайно! Но никога не съм разбирала смислъла им...

  Аз също съм имала ОИТ и се страхувах.Унасях се и усетих как "душата" ми(?) се отделя от тялото и излита нагоре,след това излезе от стаята,мина по коридора и влезе в спалнята,най-накрая с огромна сила излетя нагоре!Над нашия апартамент има още два етажа!Уплаших се и се събудих.

    Другият ми сън се появяваше почти всеки ден преди 1-2 месеца.

И този се случва в състояние,в което съм на границата между съня и реалността.Бях сама в стаята,по принцип и по-малкия ми брат е там,но тогава го нямаше.Заспивах,когато усетих сърцето си бясно да бие(аз иначе имам проблеми със сърцето,често получавам сърцебиене и ръцете ми треперят),та започна да бие много силно,мислех,че ще се пръсне.Опитах се да се помръдна,но не можех,бях като парализирана.Исках да извикам,но от сърцето ми излезе само някакъв писклив звук...това продължи около 5 минути и аз усетих,че съм добре...пак се унесох и случката се повтори,не можех да говоря,да се движа,дори да дишам!Започнах да плача с истински сълзи,мислех си къде е майка ми,исках да я викна да дойде,но не можех....това продължи по-дълго-към 15мин,когато сърцето ми се успокои и се събудих.После се страхувах да заспя да не се случи пак и то се случи...

На другия ден пак стана така три пъти заспивах и получавах сърцебиене и се парализирах.Най-интересното е, че досега не знам това сън или истина е.И ако е сън-какво означава?

 

Кимики, това с парализата не е точно сън. Доколкото ми е известно се нарича сънна парализа и се случва, когато астралното ти тяло не се е "наместило" все още във физическото. Трябва просто да изчакаш и да се успокоиш. И на мен ми се е случвало веднъж. Ако искаш да прочетеш повече за ОИТ намери си книгата на Робърт Монро - "Пътуване извън тялото", той описва много подробно как са започнали неговите излизания и какво е правил.

И... не се страхувай :angel: !

Линк към коментар
Share on other sites

аз 4есто имам проро4ески съни6а. те се появяват 1-2 години преди дадено голямо събитие. отна4ало не знаех как да ги тълкувам, но постепенно се нау4их. вси4ко става много бавно и с години. но за това е нужно 4овек да е интелигентен и да се интересува постоянно от вси4ко,така се развиват и сетивата.например сънувах кулите близнаци в new york,то4но 1 год.преди да ги срутят терористите. последния ми сън бе6е на 24 юни.сънувах високо в небето два огромни конника да се бият с ме4ове.единия отряза главата на другия със стра6ен удар и главата му ,бе6е огромна ,падна на 3-4 метра от мен,бе6е збръ4кана със юлти зъби. който познае какво съм сънувал,и кой е тоя с отрязаната глава,6е го призная за интелигентен и умен 4овек. jaggallbg@yahoo.com

Моля пишете на кирилица! Мнението беше "преведено" на кирилица от модераторския екип.

Линк към коментар
Share on other sites

хм съни6тата са интересно не6то,аз от малка сънувам...пове4ето са проро4ески,за мен и моето семейство,не се страхувам от съни6тата си само се мъ4а да ги тълкувам,ако се слу4и не6то от съня ми на следва6тия ден го приемам нормално например веднъж сънувах 4е дясното стъкло на о4илата ми пада и се 4упи

и така и стана,след поправката пак го сънувах,накрая татко ме заведе при друг лекар на преглед и се оказа 4е диоптара на това стъкло не е за моето око и спрях да сънувам това и стъклото спря да се 4упи когато се смени с подходя6тото за мен...търсете скритите послания във съни6тата :rolleyes:

Моля пишете на кирилица! Мнението е "преведено" от модераторския екип.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Гост_Галя_*

Здравей,Иво!

Търсех отчаяно нещо за сънищата в нет-а и случайно попаднах тук.

Исках да те питам какво значи сънят Понеделник срещу Вторник,защото знам примерно,че при някой дни сънят е като предупреждение,за нещо което ще се случи.Или празен сън или нещо което предстой да се случи.

Много се притесних от един сън и едва ли не сърцето ми се свива при самата мисъл за сънят.

Ако знаеш би ли ми казал като какъв се пада сънят?Той беше толкова истински,сякаш го преживявах наистина.Притеснявам се защото в сънят едва ли не ми се връщаше нещо което съм направила,дори и не нарочни.

Извинявам се,че ви занимавам с глупости но наистина ми е много болно и уплашено.

Линк към коментар
Share on other sites

на мен пък от мн време насам, дори не се бях замисляла, тъй като при мен е нещо нормално - та случва ми се, както си стоя и правя нещо, пред погледа ми да премине картина от някакъв много отдавнашен сън, просто картина, която дори не ми припомня цялото развитие на съня, но съм 100% сигурна, че съм го сънувала това. и псоледния път като ми се случи - съвсем наскоро, изведнъж се зачудих, от къде и защо ми идват тези картини?! на вас случвало ли ви се е това? какво обяснение си давате?

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.

×
×
  • Добави...