Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Странности в сънищата


Recommended Posts

Да се сънува е нормално.

Но не винаги се спазва чистата линия - сънувам сън ,запомням го и го разказвам.Понякога има странни преплитания на реалност и сън.

Нека тук всеки каже на какво се е натъквал.

Става дума за нещо като например усещането за сънуване по време на съня (озъзнаване по време на сън).

Други странни неща които са ми се случвали са :

-сънувам ,че се събуждам и разказвам съня си на някого

-ядосвам се на сън

-мисля докато сънувам (в смисъл че сънувам че мисля а не че осъзнавам че сънувам)

И тук малко допълнения.

Една вечер като разбрах ,че нямам часовник с който да се събудя сутринта , а беше много важно да не закъснея, реших да настроя една машинарийка да включи касетофона точно в определено време и от музиката да се събудя.Само че за да не стане фал, усилих малко повечко касетофона.Легнах и заспах.По едно време както си сънувам нещо изведнъж съня спря...направо докъдето беше стигнал.В този момент чух един глас който на руски ми каза следното "Немедленно вь|ключи музь|ку" (Незабавно изключи музиката).Станах и веднага спрях касетофона.Оставаха му още няколко секунди и щеше да се включи.

Друга нощ пак така си спя и внезапно съня ми пак спира и се чува звън на камбана който отеква силно.В този момент се събуждам и е точно минута преди часовника да звънне.

Изобилствам от такива ефекти на събуждане и повечето съм ги забравил вече.

Линк към коментар
Share on other sites

Още нещо:

-докато сънувам (без да знам че сънувам) използвам познание от реалността -споменавам игра която съм играл на компютъра (докато сънувах че се движа в шахтата на един асансьор казах на колегата който беше до мен "ухаааа тука е точно като в доом3".

Редактирано от dian2n
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Да, да, да някои от нещата, които написа са се случвали и на мен. Също така ми е направило впечатление, че всяка година, но по различно време на годината сънувам няколко съня, които си ги сънувам всяка година абсолютно същите...също сънувал съм неща, които в реалността никога не бих направил! Също така до преди месец, два постоянно през 2-3 дена сънувах как си седя в училище и лека полека се чува как приближават самолети, много самолети и започват да стрелят и бомбандирват града ми... :/ имам още много да пиша, но ще оставя за следващия път.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Ще ви копна тук едно мнение на момиче от форума bg-mamma. Темата от, която е взето мнението е "сънувате ли ваши починали близки"

""""""""""""Ще ви разкажа как дядо ми който е починал ме заведе при Исус Христос.Дъщеря ми беше много болна и не и даваха надежда че ще оживее.Един месец я чакахме всеки миг че ще си отиде от този свят.Бях се отчаяла от притеснение отслабнах за една седмица 16кг.понеже нищо не хапвах.Стигнах до там от молене на господ да спаси детето ми че почнах да моля и мъртвите да помагат.Вечерта сънувам дядо си идва и ме прегръща и ми казва- Ела със мен аз ще те заведа.

аз--Къде дядо ме водиш?

той--Върви ще видиш. Вкарва ме в една бяла стая и в нея на легла болни деца и мойто там понечих да ида при него но дядо ме дръпни и каза-

--Върви после ще я видиш.

Насреща на стената се явява мъж с бели дрехи с брада и много красив със светлина околу него -и ме пита-

--Кое е твойто дете ?

Аз посочвам с пряст креватчето без да мога кажа нито дума.И той ми вика -

--Върви си всичко ще е наред. --- и се събудих

На другия ден ни казаха че дъщеря ни ще живее.До като съм жива ще си спомням този сън и как мъртвият ми дядо ми помогна и ме заведе при този мъж който и да е той.

Той спаси детето ми.""""""""""""""""

Изводите всеки сам да си прави

източник: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=207868.520

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Не веднъж ми се е случвало да осъзнавам, че сънувам, забавно е. Преди като по - малък, когато исках да се събудя от някой неприятен сън, нарочно скачах от високо с главата надолу и се събудждах.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

това което ще разкажа ,не зная дали е за темата,но все пак от сън в релност има преплитане.

-да отбележа,сънуваното е от преди две години

спя,сънувам нещо(без спомен,) но в съня си чувам ясно глас ,който казва:

-Виж кой дойде!

Страсната и от това че чувам гласът,аз се надигам от леглото в действителност и отварям очи.Тук нещата се преплитат отваряйки очите зада видя аз виждам боси стъпала,но в бял прав панталон...

После нищо,стресната и трепереща,се чудех-сън,видяно,или какво е това?и кои са тези боси стъпала.

Не веднъж ми се е случвало да осъзнавам, че сънувам-казва Христо6,аз ще добавя ,ако ми харесва сънят,се увличам да го продължа и моделирам.ако мога така да се изразя,но това е единични случаи.

имам питане-имали възможност да върнеш сън,да го сънуваш отново,но този път да запомниш някои важни неща които ти се казват,или виждаш.

Редактирано от MEGGI
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Безкрайни са странностите по време на сън.Понякога се преплитат по необикновен начин  събития, хора.Все си мисля, че тези лица са  от обкръжението ми, същите са на  подобно ниво на духовно развитие като мен.Както Учителят е споменавал, по време на сън ние отиваме в невидимия свят, където да получим съответни знания и да ги приложим в реалния свят.Съзнанието ни трябва да е будно за осмисляне на уроците. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

а ти можеш ли го това?

аз- не и осмислянето ми е мноооооооооооого трудно поради тълката граница, в която може да го мисловизирам, а нямам желание да постигам такъв контрол..... и не мисля, че всичко е за прилагане в реалиите: минали животи, познати хора, събития, реалност- нереалност, предъвкване на ежедневни теми, послания и т.н., но това е друга тема

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...