Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Упражнение при напрежение в слънчевия възел


Recommended Posts

Здравейте,

Може ли да отговорите как точно се изпълнява това упражнение:

"Ко­га­то ня­кой е сил­но въз­бу­ден и усе­ща, че слън­че­ви­ят му въ­зел е в не­из­п­рав­ност, най-ес­тес­т­ве­но­то дви­же­ние за не­го ще бъ­де да ту­ри дяс­на­та си ръ­ка на слън­че­вия въ­зел, под лъ­жич­ка­та, с длан­та на­до­лу, а ля­ва­та си ръ­ка – на кръс­та, с длан­та на­вън. При то­ва по­ло­же­ние на ръ­це­те си чо­век усе­ща ус­по­ко­я­ва­не на нер­в­на­та сис­те­ма. Ко­га­то пос­та­ви ръ­ка­та си на слън­че­вия въ­зел, по то­зи на­чин чо­век пре­кар­ва из­лиш­на­та мо­зъч­на енер­гия през ръ­це­те си и се ус­по­ко­я­ва. Длан­та на дяс­на­та ръ­ка е про­вод­ник на от­ри­ца­тел­на, при­ми­ри­тел­на енер­­гия, а гор­на­та част на ля­ва­та ръ­ка е про­вод­ник на по­ло­жи­тел­на, въз­бу­ди­тел­на енер­гия. Те­зи енер­гии, съ­е­ди­не­ни на ед­но мяс­то, ус­по­ко­я­ват чо­ве­ка".

Въпросът ми е какво точно означава:

+"дланта надолу" пръстите сочат надолу към пъпа ли?

+ "дланта навън"

+ "горната част на лявата ръка" кое точно се има предвид тук? - горната част на дланта или горната част под рамото преди лакътя

Благодаря Ви :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Въпросът ми е какво точно означава:

+"дланта надолу" пръстите сочат надолу към пъпа ли?

+ "дланта навън"

+ "горната част на лявата ръка" кое точно се има предвид тук? - горната част на дланта или горната част под рамото преди лакътя

Благодаря Ви :feel happy:

„Дланта надолу“ не означава пръстите да са насочени към пъпа, а дланта да е обърната към тялото. Пръстите в този случай би трябвало да сочат наляво.

Това е дланта (само предната част, която се вижда на снимката):

23%5B1%5D.jpg

Обратната част (тази, която не се вижда) е „горната част на ръката“ от цитата. „Дланта навън“ означава обратната част (която не се вижда на снимката) да е насочена към тялото, а дланта да е насочена навън.

Линк към коментар
Share on other sites

В една друга тема се цитира подобно упражнение от alma9:

Едно упражнение ще ви дам и ще го правите без никакво съмнение. Няма да философствате и да питате по друг начин не можели? Не, туй упражнение може само по един начин, защото аз съм го правил по един начин и само така има резултати.

Сега една минута тишина. Отправете мисълта си нагоре за една минута.

Понеже вие сте хора с горещи темпераменти, затова ви трябва успокоение, тишина.

Упражнението е следното :

Лявата ръка поставяте отзад, в средата на гърба, с вътрешната страна навън, а дясната ръка отпред на слънчевия възел, с вътрешната страна /дланта/ към слънчевия възел.

Тъй, да се чувствате в спокойно състояние и мислено ще кажете: "Бог е светлина". Ако го изговорите с думи всичко ще развалите. Туй упражнение ще бъде мислено. Две минути ще мислите върху "Бог е светлина". След туй мислено ще кажете : "Ангелите са топлина". И най-после ще кажете мислено : "Всичките човеци са добрина".

Няма да говорите, никаква дума няма да произнасяте, само ще мислите : Светлина, топлина, добрина.

След това ще кажете единично : "Бог в мен е светлина". "Духът ми е топлина". "Аз съм добрина" - моята душа е добрина.

Като кажете "аз", няма да се спирате да кажете: а-ааа, да се гордееш. В този случай аз съм добрина, то значи моята душа е добрина. Ако искате да избегнете думата "аз", кажете : "моята душа е добрина", има същия резултат.

Но в думата "аз" има една опасност - може да роди гордост. В думата "аз" буквата "з" е опасна, а в "моята" - "м" е опасно. Но кажете : "моята душа е добрина" или "аз съм добрина". Мисълта ви ще бъде свързана, че моята добрина е произлязла от светлината на Бога, от топлината на Духа. Вие ще почувствате едно укрепително състояние на вашия ум. Туй упражнение ще правите вечерно време, когато си лягате. Ще ви отнеме 5 мин., ще имате един приятен сън и сутринта, като станете, ще имате резултат от вашата мисъл. През ноща може да дойдат сънища да ви плашат, не се смущавайте....

О.О.К. 8.03.1923. г.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...