Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Денят след Паневритмия. Как протича при вас?


Иво

Recommended Posts

Паневритмията е не само метод за хармонизиране с Природата, но и подготовка за деня, който предстои. Тя не е просто практика, която правим сутринта за здраве и после си караме деня както си знаем по старому. Тя спомага за една особена настройка на съзнанието, на тялото ни, на мислите ни, на чувствата ни, която би следвало да запазим целия ден. Целият ни ден трябва да бъде докоснат от нашата сутришна игра, целият ден да бъде Паневритмия.

Ето какво се казва в текста на този вълшебен танц:

"Ето го, ражда се красивий ден...

Почва новий светъл ден...

Всеки ден... ний сновем и тъчем най-красиви мисли...

всеки ден... ще работим, ще растем и добро ще сеем,

и в душите си красиви мисли ние да втъчем....

Всеки хубав Божи ден дишам радост и живот."

Mоля споделете опит, наблюдения и размисли.

Как протича денят ви след Паневритмия?

Забелязали ли сте нещо особено? Нещо, което да ви прави впечатление?

Как играта сутринта променя денят ви?

Каква е разликата в протичането на деня ви, когато играете Паневритмия сутринта и когато не играете?

Пеете ли си понякога Паневритмията през деня? Тананикате ли си мелодията?

Сещате ли се понякога за миговете от сутринта?

Размишлявате ли върху текста и смисъла?

Стараете ли се да прилагате принципите и идеите на Паневритмията в живота си през деня?

Ако да, как?

Моля споделете конкретни примери и опит.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте отново тук.

Помня първите си излизания за игра на паневритмия. Смущението от новата и нетипична обстановка, притеснението да не бъркам упражненията.

Но още първия ден се прибрах с радостно и приповдигнато настроение. И това не беше само първия ден, а стана ежедневие. Сега, когато не успея да излезна по някаква причина и ако пропусна няколко дни, усещам липса на нещо хубаво, красиво и важно. Определено има голяма разлика в дните, когато съм играла и другите дни. Когато съм започнала деня с една хубава игра, целият ден минава различно. Нищо не може да ме извади от равновесие, а ако все пак се очертае някакъв проблем, решавам го с лекота. Заредена от играта, виждам проблемите на ежедневието по нов начин. Учудвам се, как съм отделяла време и внимание на несъществени неща. Улавям се, че си тананикам песничките.

Ето днес отидох, след 4 дневно прекъсване. От неделя не бях излизала да играя. Понеже тая година излизам на друга полянка, тази миналогодишната днес ми се стори така мила и позната. Като завръщане след дълго отсъствие. Изиграх първите 28 упражнения и си тръгнах със съжаление, че времето на това толкова приятно сутрешно зареждане мина неусетно, но часът беше 7.30, а аз съм на работа.

Тук в други теми говорим за различни нетипични ситуации и проблеми, като разхождащите се кучета, странични шумове и минувачи.

Трябва да ви кажа, че когато се практикува редовно паневритмия, всичко това се преодолява. Регистрира се първия път, а после се свиква и не пречи.

На няколко пъти виждам една млада жена, която стои зад боровете, близо до кръга, но не се включва. Не знам какво и пречи да го направи. Може би я смущава малкия брой на практикувашите. Може би се притеснява, че няма да се справи. Искам да кажа на онези, които искат, но се колебаят. Опитайте. Не е правилно човек да се учи в кръга, но всички упражнения могат да се научат самостоятелно. Това не е проблем. И тогава остава просто да се опита игра в кръга. Мисля, че всеки, който веднъж се е докоснал до огромната сила на този невероятен космичен танц, не би продължил без него.

Поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте приятели!

Преди време в Братството беше пусната една анкета -допитване, какво влияние оказва върху нас Паневритмията. Тогава аз отговорих, че след Паневритмия се чувствам щастлива и освободена от мислите за ежедневието. Сега мога само да добавя, че пропусна ли един ден, усещам една празнота, едно напрежение и тежест през целия ден. Работата ми е свързана с хора и Паневритмията за всичките тези години, през които я практикувам ми носи вътрешно спокойствие, мекота и една голяма приятност. Трудните задачи преодолавам по леко и по спокойно. Не че ги решавам мигновенно, но нещата някак си идват на мястото! Много ми помага и сайта, който създадохте, най-вече с музиката. Пускам си музиката от Паневритмията тихичко и ми става светло на душата

"Всички прегради преодоляваме не се страхуваме от беди, мисли красиви вредом посяваме, Любов света да победи" !

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...