Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Защо играете Паневритмия? Какво ви мотивира?


Иво

Recommended Posts

Моля споделете в тази тема защо играете Паневритмия.

Какво ви мотивира да ставате рано сутрин, за да я практикувате?

Линк към коментар
Share on other sites

Добро утро на всички.

Защо играя паневритмия и какво ме мотивира да ставам рано сутрин?

В началото ,когато започнах да излизам нямах точна мотивация.Бях изкарала курса през зимата на 2008 г и бях любопитна да разбера какво е усещането упражненията да се играят по изгрев слънце. Както казва нашият народ "Апетита идва с яденето".И при мен така се получи.Усещането да станеш част от събуждащата се природа са неповторими и с нищо несравними.

После(след усвояването на упражненията ) дойде желанието да повдигна още малко завесата и да разбера смисъла им.Започнах да чета беседите,материали за паневритмия.И колкото повече практикувах,толкова повече исках да не свършва лятото .

Ставането сутрин рано ,за мнозина ,е усилие.И за мен беше така до един момент.Пропуснах няколко пъти и видях,че денят е някак сив без сутрешното зареждане .Нужно ми беше време да си пренастроя ритъма,но сега съм балгодарна ,че открих паневритмия.

Вчера бях в командировка и не успях да играя.Нямах търпение да се върна и днес да отида на полянката.Беше много хубаво.Само един ден не съм излизала и виждам промяната.Сякаш сезоните са се сменили далеч преди астрономическото им време за това.От високите температури вчера,рано сутринта няма роса по тревата и въздуха е топъл.Така е при нас на юг.

Светъл ден на всички.3d_097.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Klaudia, напълно съм съгласна с теб :thumbsup2: !

Наскоро си зададох този въпрос след поредното търчене подир автобуса, защото изтървах единия, тичах до другата спирка да хвана друг - и него изтървах и вече примирявайки се с мисълта, че ще закъснея за Паневритмия, се замислих ако някой ме гледа как всяка сутрин се набирам по баира след 120-ската (щото цепим секундата до последно) надали ще му хрумне, че бързам да се мушна да пея и танцувам в гората, ама - на, някак постен ми е денят без Паневритмия!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...