Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бойното изкуство от Бали


Recommended Posts

Бойно изкуство от Бали -

КЛЮЧ КЪМ БОГА У ЧОВЕКА:3d_148:

:thumbsup2:

- Посветените в Санди Мурти блокират чрез енергийна защита нападателя:3d_161:

- 250 българи са минали през индонезийската школа:3d_101:

„Две девойки, по 40 килограма „с мокри дрехи”, седяха спокойно, заобиколени от мъже, които яростно се опитваха да ги атакуват, но отхвърчаха като билярдни топки от невидим защитник, блъскани с такава сила, че падаха изтощени на земята.”

Може би това описание ще ви напомни сюжет от филма „Матрицата”, но Соня Момчилова, която ми разказва за тази сцена, е убедена, че в нея отсъстват сценични похвати и актьорско майсторство. Тя е продуцент на филм а индонезийския гуру Тура, създател на школата Санди Мурти, който беше излъчен по bTV през януари. Соня признава първоначалния си скептицизъм, но видяното и лично преживяното ра зсеяло подозренията й. И макар да не открила отговори на всичките си въпроси, приела инициацията, както се нарича посвещението в тази школа.

Филмът показва този безконтактен бой, на който се подложила и авторката Ани Салич, както и д-р Чавдар Нинов, съпругът на бившата гимнастичка Бианка Панова. В групата от около 20 българи, участвали в церемонията, е и Иво Величков, психо- и хипнотерапевт, когото зрителите познават от шоуто „Хипнотизаторът”. Иво познава много пътища на духовното самоусъвършенстване, занимавал се е с бойни изкуства и с йога, владее медитативни техники и хипноза. Вече пет години е посветен в Санди Мурти и е един от първите, тръгнали по българската следа в школата. „Санди Мурти се преподава като бойно изкуство – разказва Иво. – Започва се с инициацията, чиято цел е

& nbsp; да се отключи

енергийната чакра

която в Бали наричат кунчиан. Учителят Тура те въвежда в тази енергийна техника, но учението има и своята дълбока философия, която се описва просто: „Добри мисли – добри думи – добри дела.”

Даже и непредубеденият зрител трудно може да приеме за естествени уменията на Тура и неговите ученици. Моите събеседници дори имат резерви да разкажат за тях, а Соня и екипът са спестили някои от най-силните кадри във филма заради шока, който могат да предизвикат у зрителя. „Хората имат норма, в която могат да понесат нещо невероятно – казва Иво. – Бил съм свидетел и участник в това да се яде стъкло, да се разбърква с ръка врящо олио, да се подхвърлят пламтящи топки, да се реже плът с ножче /и Ани Салич си подложила лицето на тази ман ипулация, за да се убеди в истинността й/. Но това са безсмислени умения, които не са висша цел на Санди Мурти.

Питам Иво, който е бил не само в ситуацията на нападан, а и на нападател – какво е усещането за удар в невидимото енергийно поле? „Това не може да се имитира – казва той. – Замахваш и ръката ти се отклонява встрани, нещо ментално се променя в самото ти намерение. В същото време усещаш силен тласък назад. Дори само при мисълта повторно да нападнеш, блокираш. Много хора даже повръщат в такава ситуация.”

Иво Величков търси обяснение на фактите във все още малко изследваните огледални неврони, които отговарят за съпреживяванията. Затова енергийната защита се задействала само ако налице наистина яростна атака – тогава

агресията се

; връща към нападателя

сама, с неговата сила. Всъщност енергийната защита действа и на друго ниво:”Чрез Санди Мурти агресивните намерения умират в зародиш, за нападателя ти може да останеш и невидим”, казва Иво. А Соня, изглежда, е получила и бонус от енергийния код, отключен в тялото й: „Няколко месеца преди да замина за Бали, лекари ми съобщиха доста тревожна диагноза. Макар да не тръгнах с мисълта за излекуване, сега съм убедена, че ще се справя с болестта. Безконтактният бой е най-добрата разправа с егото, не само с агресията, а и с автоагресията, защото аз считам, че заболяването ми се дължи на нея, тъй като съм о природа интроверт. Саморазрушителните сили могат всичко да ни докарат, включително и смърт. А сега съм в процес, който лекарите наричат спонтанна ремисия, само че при мен тя се проточи вече много месеци, което рацио нално трудно може да се обясни.”

Понеже настоявам да разбера какви могат да бъдат практическите ползи от владеенето на тези енергийни техники за съвременния човек, Иво признава:

„Страхът изчезна

от мен”

Разказва ми случай, когато тук, в България, някакъв мъж, вероятно подразнен от екранната му популярност, ненадейно го връхлетял. „Стегнах кунчиана и той, готов отново да налети, политна назад, а хората от групата, която беше с него, не правиха никаква реакция в негова подкрепа.”

Постигнал смирение и вътрешен покой, Иво е установил, че дори агресията срещу него не предизвиква собствената му агресия. Той вече пет пъти е бил на посещение при Тура и понастоящем е в едногодишна поаса. Това е вид пост, назначен от учителя, който изисква определени хранителни и поведенчески ограничения. Сред забранените храни са бялото брашно, оризът, телешкото месо, краставиците. Колкото до моралните задръжки, учителят просто напътствал православните християни да спазват 10-те Божи заповеди. Първият пост е едномесечен, следващият е тримесечен, после е шест, четвъртият – година, петият – тригодишен...

Питам моите събеседници кое е най-вълнуващото откритие, до което са стигнали чрез Санди Мурти.

„Човек не знае колко

&nb sp; много може”

Ние използваме, както е известно, едва 3-5 процента от възможностите на мозъка, което може и да означава, че 95 на сто от мисленето ни е погрешно - казва Иво Величков. – Санди Мурти не те прави по-умен или по-добър. Но ти дава шанс да бъдеш такъв, защото се убеждаваш, че можеш много повече, че нямаш граници.” Соня го допълва с цитат на любим автор: „Ние сме богове! Неслучайно сме направени по подобие Божие. Ние сме съвършени механизми, но сами се задръстваме, блокираме, пречим си да бъдем божествени, забравили сме откъде идваме, къде сме стигнали и как да се върнем по обратния път, към божествената си същност.”

Разбирам, че в групата от 20-тина души, посетила лятото на миналата година Тура, е имало и отявлени скептици. Но всички, според Соня, почувствали нещо разтърсващо, което тя сравнява с глътката въздух, която давещият се поема, изплувал на повърхността. „Аз пост оянно търся отговори на всякакви въпроси – казва тя. – Не си затварям вратите и рядко се примирявам с дефиниции, винаги ми е любопитно да видя нещо ново. Онова, което видяхме в Бали, определено пренарежда чекмеджетата на клишетата и на представите ни за това, което знаем и можем.”

Сред адептите на Санди Мурти, предполага се, е и д-р Чавдар Нинов, също преминал през инициация, който бил истински щастлив, че след дълго търсачество най-сетне е открил прекия път за овладяване на енергията. Някакъв бизнесмен от групата пък убедено твърдял, че откакто е последовател на школата, бизнесът му потръгнал много успешно.

Българите

& nbsp; са единствените

чужденци,

последователи на това изкуство, ако не се броят неколцина от други националности. Какво привлича именно нас към личността на Тура, моите събеседници не знаят. Но е факт, че освен 30 000 балийци на острова, негови адепти вече са и 250 нашенци. Учителят не поставял никакви условия към кандидатите – нито по отношение на пол, на възраст или предишен опит. Дори Иво, като го попитал нужен ли е някакъв подбор, Тура му казал: „Ангели не ми трябват, доведи престъпници по-добре.”

проблемът е, че школата е в Денпасар, столицата на Бали, докъдето се стига след около два дни път. Човек трябва да предвиди около две-три седмици престой и да разполага с около 15 00 евро, за да си позволи това посещение. А ако ги няма? Може да изпита силата на собственото си желание по формулата, прилагана от посветените: „Намерението е достатъчно, за да ви осигури средства, ако ги нямате.”

Лично аз ще пробвам този вариант с надеждата, че ще сработи.:3d_137:

Линк към коментар
Share on other sites

И аз получих в събота покана от Иво да отида и да раздам два-три къча на предстоящия семинар ..

:3d_031::3d_007:

Може и да отида да се поразкърша този път.. пък да видим "кой кого" :3d_097:

Редактирано от Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

В човешкото тяло също има ин и ян. Ин ( меките зони) и ян ( твърдите зони). Твърдите зони ( ян) трябва да се атакуват с мек удар (длан), а меките зони ( ин) - с твърд удар ( юмрук). Ако се удари твърдото с твърдо ( ян с ян), юмрукът може да се нарани, ако мекото се атакува с меко ( ин с ин), не се получава необходимият ефект. Глава, таз и други части са твърди ( ян) и трябва да се атакуват с ин (длан), а корема, носа, слънчевия сплит, гърлото и други меки части са ин и трябва да се атакуват с юмрук(ян). Тези неща е особено важно да се знаят/използват в случай на самозащита при нападение на улицата.

Източникът ми на информация : "Улична самоотбрана"

автори :ренсей Стоян Цветкашки и кансей Христина Шопова

Линк към коментар
Share on other sites

Да, санди мурти е много интересно и определено действа, но трябва се внимава с мисленето и настройката, тя е по-различни в сравнение с много бойни изкуства

(като карате, тай бокс и т.н.), с някои е по-близка - като айкидо, например.

Не е хубаво да си агресивен и атакуващ, докато например при карате е абсолютно задължително да си такъв :)

Има истина за това с Ин и Ян при удряне и блокиране, то важи и за краката - например горна или долна част на стъпалото (невалидно при схватка на улица - там си с обувки и се рита по друг начин :) ), но не е най-важното и може дори да се пренебрегне понякога.

При удар с юмрук в лицето, познай кой Ян ще пострада повече :) ? Това трябва да се съблюдава повече при лактите и подбедрицата.

Понеже със санди мурти нямам опит (все още :P) ще цитирам създателя на Шотокан карате, Гичин Фунакоши :

“Крайната цел на Карате не е в победата или поражението, а в усъвършенстването на характера на практикуващите”

Линк към коментар
Share on other sites

Агресивен и атакуващ на състезания и тренировки. Но иначе не е част от моралния кодекс да нападаш хората извън самия спорт.

"При удар с юмрук в лицето, познай кой Ян ще пострада повече :) ?" Предполагам че зависи от удрящия и удрания, от начина на свиване на пръстите в юмрук. Но прочетох, че може да си нараниш пръстите ако удариш твърда част в другия ...Явно лицето ще пострада повече. :lol: НО ако удариш точно в носа, със сигурност ще пострада повече носа, понеже носът е ин(мека част);)

"при лактите" Сигурно имаш предвид единият да удари с лакът ? :) По думите на чичо ми, авторът на книгата който от над трийсет години се занимава с бойни изкуства освен че пише книги (някои от тях романи) може и уникални бойни неща ( чичо ми го е виждал). Пример: един човек качен върху друг човек. Зад врата на този който е отгоре има краставица. Ренсеят е със завързани очи, прави няколко стъпки/завъртания и с меча разсича ...краставицата без да засегне врата на човека. Или пък : нанася удар с юмрук върху ябълка, забучена на меч. Резултатът : разсича ябълката, без да си разсече ръката. :D Не правете това у дома си, аз опитах и сега ... :3d_116: и сега рисувам само с една ръка. Шегувам сееее, не обичам да рисувам. И не съм опитвал този номер. :lol:

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Ако е за усъвършенстване на характера, о'к! Санди Мурти обаче се предлага като психично енергийна система за отблъскване и контрол на друг човек от разстояние, със силата на ума. Индонезиецът, който прокарва този си продукт тук се е срещал с каратисти и боксьори и познайте какво?! Никога не е спирал никого от тях! Как има зъби още милият? Ами благодарение добротата на хората и разбирането им...

Преди няколко месеца общувах със запалянковци по метода, които също са психолози и хипнотерапевти. Пробвах и спокойно си ги шляпах - разбира се, с отворена ръка и леко. Според тях намерението ми е мръсно! Тоест, ако не се подчиниш на системата и действително имаш емпирична нагласа и искаш да провериш, намерението ти бива обявявано за мръсно. Ако пък имаш достатъчно артистични или пък конверзионни/ хистерични нагласи и си лесно сугестивна личност, намерението ти, подчинило се на сугестията на системата, бива обявявано за "чисто"! Е, честито...

Линк към коментар
Share on other sites

"Как има зъби още милият? Ами благодарение добротата на хората и разбирането им..." Значи методът му е измама или не винаги действа ? Ако е измама по - добре да не го жалят, за да не мами хората. :hypocrite::feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Индонезиецът, който прокарва този си продукт тук се е срещал с каратисти и боксьори и познайте какво?! Никога не е спирал никого от тях! Как има зъби още милият? Ами благодарение добротата на хората и разбирането им...

Интересна информация, има ли къде да се прочете по темата? Аз си мисля, че със стягане на тази чакра, се активира етерното тяло, което въздейства на това на опонента.

Когато сме притеснени или стреснати, инстинктивно стягаме мястото около пъпа. Но вероятността всичко да е внушение е изключително голяма, трябва да покания Ани Салич на спаринг. Шегувам се.

Санди Мурти е различно от другите БИ, там са си важни движенията на физ. тяло, както са важни и в Паневритмията.

@хриско - под лакът имах предвид като удряш маваши с горната част на стъпалото, да уцелиш лакътя на противника :)

Юмрукът не юдря с пръсти, а с първите две кокалчета на ръката и спокойно може да счупи и скула, не само нос :)

Прав си - истинският боец никога не напада и всячески се опитва да избегне всякакво насилие.

Линк към коментар
Share on other sites

"удряш маваши" Маваши какво е ? Ааа, удар с крак. Ако го удариш в лакътя ще те заболи. :lol:

"Юмрукът не юдря с пръсти," Имах предвид, палецът на ръката с която удряш да не е добре поставен, тогава може да си го нараниш. Въпросният майстор за който споменах пише в книгата си нещо от рода на : " Може да ме псуват и обиждат по какъвто и да е начин, не реагирам въобще. Но ако ми посегнат, чупя това което ми попадне първо." :D Поне от това което съм чувал, човекът доста тренира и е доста добър, но стилът му не е популярен, защото не желае да се обвързва със спонсори... Пише че ако се удря с юмрук е по - добре да се удря в нос, скули, зъби, долна челюст или око и че ако удариш противника в челото може да си нараниш юмрука. През 19-ти век някои боксьори нарочно са си подлагали челата за удар. При силен удар ( в челото) може да се стигне до счупване на пръстите или размазване на фалангите на пръстите на удрящия. :) Абе по - хубаво да няма боища. :angel: Но ако се стигне до това : или беж, или удряш и после беж, или ако можеш го обезвреждаш и чакаш да дойде полицията да речем. :D Може и семки да почоплиш докато чакаш, а и да си поговориш с нападателя ако е в съзнание. :lol:

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Това е висша форма на изкуството на самотбраната, но то е по-нисша от изкуството на Любовта.

Легендата за Бодидхарма, основателя на Шаолин е, че той поради състрадание, към монасите, които били репресирани от армията на тогаващния император на Китай, взел че навлязъл в медитативно състояние и така цели 9 години.

През това време към него се спуснало учението познато днес като Кунг-Фу, или У-шу. За кратко време Бодидхарма обучил монасите на тези техники за самоотбрана.

Когато на следващата година императорската армия пак дошла за да дири "своето", няколко монаси, въоръжени единствено с тояги, защото до тогава будизма забранявал насилието и оръжието, не само удържали на напора на войниците, а даже ги победили.

Бодидхарма пък докато ги "биел" ги лекувал! Правил натрапниците кротки, като агънца. За Бодидхарма се носи слух, че бил мек, като памук.

http://www.youtube.c...eos=3s4WDmlJjWk

http://www.youtube.c...eos=d_x1mMcgSug

http://www.youtube.c...eos=RbOWZGoLxSs

http://www.youtube.c...eos=_y_rvQ_cvBE

http://www.youtube.c...eos=wjBjdBi-CQY

В последният клип, показват Майстор, който наистина е майстор, но психичните му сили не могат да се спряват с този от следващия клип. Същия Майстор среща достоен противник, който го... понатупва леко:

http://www.youtube.c...feature=related

http://www.youtube.c...feature=related

Та тези неща са напълно възможни и всеки който се занимава поне малко с медитативни практики, който познава до някаква степен енергийната система на тялото и който е развил Ци, може да ги ползва, обаче

Зебележете!

Истинсксия Майстор никога не влиза в бой!

За него няма нужда от агресия, от това да доказва каквото и да е. Той няма врагове, нито такива с които да се съревновава. Той е в Царството на Любовта, а тя... е напълно достатъчна и за "защита" и за "нападение".

:yinyang:

В биографичната книга за Т. Т. Лян от Стюарт Олсон, издадена наскоро се споменава една апокрифна история свързана с големия майстор на Тай-Дзи Чън Манчин. Лян и Чън участвали в голяма демонстрация на Тай-Дзи в Тайван, в началото на миналия век. Демонстрацията минала блестящо и майстор Чън Манчин вече с основание се считал за "№1 в Тай-Дзи". На демонстрацията присъствали като наблюдатели и няколко стари майстори на Тай-Дзи, които не афиширали своето изкуство, но по него време се били отделили от Ян фамилията, тъй като считали, че оглавилия школата Ян Ченфу не е достоен приемник и не обладава необходимото майсторство.

След като демонстрацията приключила, един от тези майстори се приближил до Чън Манчин, поздравил го за доброто представяне, след което го потупал по рамото и си отишъл.

На другия ден Чън Манчин се почувствал много зле, рамото и ръката, където майсторът го "потупал" били отекли и блокирали. Заедно със своя ученик Лян те се досетили, че му е било приложено Тиен-Сюъ (изкуството на смъртоносното докосване). Потърсили стария майстор и му се извинили за непочтителното отношение. А той се усмихнал и казал на Чън следното: "Добре, че дойдохте навреме, защото след още два дни щеше вече да е късно!… Трябва да бъдеш по-внимателен и самокритичен относно изкуството. Ти не само не си №1 в Тай-Дзи, но не си и №100!…" След това майсторът го излекувал чрез точков масаж (анмо) и втриване на билкови балсами.

След този случай майстор Чън Манчин имал огромен респект към Тиен-Сюъ и старите майстори. Когато се готвел за втория си двубой с известния майстор У Менся, той се обучавал в продължение на 5 години в Тиен-Сюъ при двама известни майстори.

Тиен-Сюъ (букв. "посочване на гроба") е известно също и като Дим-Мак на Кантонски диалект. Тиен-Сюъ е известно още като "изкуство на смъртоносното докосване" или "отровната ръка" в китайското У-Шу. Това изкуство идва още от древни времена и е свързано с традиционната китайска медицина и акупунктурата.

...

По принцип основните точки в акупунктурата са 365. От тях за целите на У-Шу се използват около 108 витални точки, като в отделните стилове техния брой е лимитиран до 20 - 30 центъра. В У-Шу се различават три нива на въздействие върху виталните точки:

  • Обикновено физическо въздействие чрез удар, защипване, натиск и др.
  • Енергийно въздействие чрез "докосване".
  • Въздействие от разстояние ("чудесен меч").

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Ники, преди време щях да се съглася с теб. Сега малко повече виждам как ползвайки механизмите на най-обикновена сугестия, подкована в подходяща езо теория, може "баница без брашно да се направи!". Преди време беше на мода спиритизмът - след внимателни проучвания се оказва, че звънчетата и мурдането на масите и т.н. се дължи на изкусно правени механични системи. Това е само пример за масова сугестия. Школата на Санди Мурти вероятно проповядва добри морални стойности - и дотук всичко е добре. Когато обаче ползва психосугестия, за да заявява антифактологии, това вече е друга работа... Аман от шарлатани! Аман от предаванията на "Канал 3', от врачки, магове и лели "Марийки" ясновидки и кармично лечителки. Аман от суеверия и от умелото вплитане в тях и експлоатирането им от нагли пси бизнесмени - говоря за т.н. магия.

Ще дам пример от психотерапията. При натрапчивото мислене и ритуалничене понякога човекът изпитва страх, че мислите му ще навредят на обектите, за които мисли. Най-често това са близките хора. Човекът си мисли, че щом ги вижда в ума си в грозни сцени - нарязани, начупени, убивани, страдащи, болни и т.н. - те непременно ще се разболеят или преживеят мислената от него ситуация! Това обаче разбира се не става! В темите на "психотерапия онлайн" съм описал пси механизмите на пораждане и засилване на такива мисли (напълно нормални, но амплифицирани от неразбирането им и отричането им до болестни), за сложната многопластова психика и движенията в нея и т.н., както и да е. В терапията има един простичък практически похват за убеждаване на пациента в липсата на директна връзка между мислите му и реалността. Човекът получава за домашна работа задачата умишлено, систематично и упорито да си представя най-лошите възможни сценарии, злополуки, беди, болести, насилия и т.н. по отношение на терапевта! Човекът съответно го прави - като когнитивен експеримент. Хората с натрапчивости и хипохондрия и въобще с тревожни разстройства имат дълбоко вкоренено магическо мислене. Често направо и откровено вярват в магията - вярвания, които никак нерядко преминават в откровени налудности и шизофрения. Някои са по съзнателни разбирания материалисти, но по дълбоко заложени в подсъзнанието им вярвания - силно суеверни и магически мислещи. Тоест имаме явно и прикрито вявране в магията, но не и един житейски обективен научен подход към собствения си живот. Та така. Човекът започва да мисли всякакви гадости за терапевта като домашно - ако ще прави му магии, реже му снимките, боде си восъчни куклички ако ще, нарича и зарича и кълне, влиза в транс и "влиза" в аурата му и "залага" смърт и злополуки и т.н. - докъдето му стига въображението и знанията. Копелето терапевт обаче на всяка следващша сесия все си е здраво и живо, най-много някоя хрема да има... Човекът от опит, правеки такъв поведенчески експеримент, с еубеждава в безсилието на мислите, които не са превърнати в поведение и реализирани стъпка по стъпка, а са останали само мисли, на ниво мисли. Такъв човек е правел защитни ритуали, борел се е с мислите си и т.н. Когато започне да осъзнавава психодинамиките, комплексната работа на цялостната си психика, плюс поведенческите експерименти, нещата се променят! Но, отклоних се мъничко...

Мисълта ми е, че не е много трудно един що годе харизматичен и немалко нагъл и меркантилен човек да се вклини в когнитивните изкривявания на масата от хора, в суеверията им. И да прави пари от това, да 'докаже" каквото му хрумне, стига да се заобиколи от закачени за суеверията си от неговата харизма хора... Аз съм сигурен, че всеки самостоен и независим в голяма степен от общественото мнение човек с достатъчно личностова зрялост и стабилност може да шамароса всеки от Санди Мурти...

Линк към коментар
Share on other sites

Привет, Орли!

Знаеш, че не пиша, за да бъда разбиран задължително.

Но мисля, че поради моя глупост, или друго, най-вече не съм разбиран, както и в случая разбира се.

Мнението ми за Школата на Санди Мурти - ами има си положителни и отрицателни страни.

За тази школа, според наблюдението ми... повече да не казвам на какво и на къде отива.

С мнението си по-горе исках да покажа, че наистина има въздействие от разтояние и то се ползва не само в бойните изкуства. Аз лично познавам доста такива хора, които добре се справят, пък и моя милост е вършил какво ли не...

Сега, днес знам, че за мен живот, религия, убеждение и истина - това е Любовта. Затуй... Харе Кришна, Братко!:3d_053:

http://www.vbox7.com/play:01ecc7cb

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

"Човекът си мисли, че щом ги вижда в ума си в грозни сцени - нарязани, начупени, убивани, страдащи, болни и т.н. - те непременно ще се разболеят или преживеят мислената от него ситуация! Това обаче разбира се не става!" Лошите мисли трябва да се оставят да си отминават. Нормално е през човек да минават и лоши мисли. През мен особено преди са минавали разни шантави мисли, но не съм изпитвал особена вина и не съм се борил с тях. Ако човек набляга на лошите мисли, той ги подхранва. Орлине, обаче ако пациентът прави тези неща, не мисля че това няма да е без значение за кармата му и сигурно мислите му ще са достигнали до теб по някакъв начин, а пък дали ще са навредили и защо няма да са навредили това е друг въпрос. :) Смятам че е възможно да ти бъде навредено с мисли. Но явно се иска човекът да притежава нужната мисловна мощ. :) Мен като малък са ме урочасвали, на баба ми братовчедка е умряла от урока като малка. :)

"че мислите му ще навредят на обектите, за които мисли." Тоя субект ако има достатъчен минимум познания за силата на мисълта щеше да знае, че не става току така навреждането с мисъл и то случайна.Понеже стана дума за влизане в аури и за хора, които страдат от магическо мислене, тоест един вид са се вманиачили. Пък е достатъчно да има наблюдения върху живота си : дали и кога предишните му лоши му мисли са се реализирали, за да осъзнае че не става толкова бързо и лесно. :)Поне при огромна част от хората не става. Аз отивам да направя магия на съседа, че нещо ме ядоса. :D

Веднъж на вратата на Преподобна Стойна тропали някакви хлапаци, нарочно. Тя се ядосала и казала " Ке полудеете!"и единият наистина полудял след време. Орлине, пожелавам ти да нямаш пациенти като баба Стойна. :3d_146:

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Привет, Орли!

С мнението си по-горе исках да покажа, че наистина има въздействие от разтояние и то се ползва не само в бойните изкуства. Аз лично познавам доста такива хора, които добре се справят, пък и моя милост е вършила какво ли не...

Привет, Ники! :)

Да, има въздействие от разстояние! Например със сопа! Или с калашников 7.62 :) . Или с клетъчен телефон, като ти каже жената, че нема пари... ;). Има въздействие от разстояние, приемане, предаване - сичко - теле какво беше естезия ли, теле сугестия ли... а, май че телевизия! Въздейства, при това масово от разстояние! :) А най-съвременното дистанционно магическо въздействие е дори цифрово - ето ти го интернето!

Относно вярването в човешкото въздействие върху друг човек или животно от разстояние, т.н. магия: човек може прави каквито си иска ритуали - мисловни или предметни... Когато естествените обстоятелства около обекта "на въздействие" протекат според желаното от "омагьосващия", това се приема за успешна магия. Дължи се на селективно филтриране на желана информация. Когато събитията около човека, на когото е "въздействано" обаче не протекат по желания от "мага" начин, което става далеч далеч по-често, "магът' мисатрибутира - окачествява погрешно провала си. Или със собствената си слабост, или с недостатъчното си умение, или със "силата" на обекта на "въздействие", или със защитите, които той "има" по една или друга "причина". Тоест нагласява се хипотезата.

Относно Санди Мурти махабизнес школата ;) : Повече от сигурен съм, че "въздействието" на "обучения" практик от школата работи върху:

- хора доста сугестивни

- хора вярващи сляпо и прекланящи се пред авторитет - което си е срив в свободното мислене

- с хистерионна (конверзионна) характерова структура

- поддаващи се лесно на сугестията и очакванията на тълпата, с висока важност на мнението на другите и нужда от получаване на позитивна обратна връзка от "важните" други

- добри актьори

Има известна разлика в горните категории, както и зони на припокривне между някои от тях.

.......................

С тези си редове вероятно създавам впечатление на неверник в "правоверната езотерична мъдрост ... :)

Не съм точно такъв! Все още вярвам, но на едно по-високо ниво, отвъд народно магическите верования, на които им "хващам" все повече механизмите.

За Санди Мурти... Кой знае, може да са изключение от масово практикуваната шарлатания и бизнес със суеверия... Когато един ден се видя на живо с гуруто им или с "опитни" техни последователи и наистина ми въздействат, ще повярвам! Засега не верим, бате и туй то ...

Привет! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Браман, каза го най-точно! :) :) :)

Линк към коментар
Share on other sites

Орлине, нали познаваш такива хора, давай да проверим.

Аз от опит мога да кажа, че киокушин каратето действа, и то добре :P

Здравей, Ради!

И в бокса има хора, които благодарение на сърце и ум постигат уникални за историята резултати.

Например Майк Тайсън, като дете се е занимавал с отглеждането на гълъби. Много е обичал гълъби. Сега до колкото знам пак гледа гълъбчета.

Веднъж докато хранел гълъбите (най-вероятно тези в парка, или на улицата), едно по-голямо на години от него момче, което било тартор на месна момчешка банда, хванало един от гълъбите и пред очите на Май, му откъснал главата. До преди това бъдещия шампион бил много тихо и кротко дете, но тази случка го променила коренно.

Майк хванал на момента по-големия батко и го набил безобразно. Сигурно е загубил ума си, защото по-голямото момче... доста лошо било наранено. От тогава Майк е въведен в боксовата зала.

Имам познат, живее в столичен квартал. Съсед ми е по квартал. Веднъж чух неговата история, обаче разказана от негови близки приятели.

Та до седми клас, въпросния човек е бил подограван, гаврили са се с него, обиждан е, малтретиран, издевателстван, при това от всеки, който го хванел в училището и извън него. Така с години. И малки и големи, кой къде го хване - там го налага, избивайки комплекси върху неговото гръбче.

Веднъж обаче толкова много бой изял, че боят направо го пречупил. Същия в този момен развил диабет и от тогава до ден днешен е диабетик на Инсолин, но това пречупване го довело до дъното и той, така както го биели, започнал да ги налага почти до смърт. Толкова много го променил този бой, че после ги пердашел на групи, на куп.

Деже все още му се носи махленска слава от времето на "мутрите", когато подпердашвал и борците по дискотеките, при положение, че все още нямал завършено средно образование, т.е. че е на години, ръст, тегло и мускулатура бил по-ниска класа.

Адолф Хитлер пък, който мтнозина мразя и биха го убили втори път, ако се "дигне от гроба", и той бил много тихо и кротко дете, също като Майк, в неговата история.

Единственото, което искал Адолф било да учи в художественото академия и да се занимава с изкуство, да рисува.

Обаче още от хлапак баща му го тероризирал и го шамаросвал често, което е меко казано, в желанието си да го направи друг. След смъртта на баща му и майка му умира от рак на гърдата. Явно, че и на нея не и било лесно... Адалф се оказва насред Виена без пари и без наследство, без работа и без покрив и така с години.

Прословутото еврейско лоби, на което и до днес му се носи славата, държало всичко възможно във Виена и австрийците, така да се каже, работили за евреите насред собствената си столица и държава. Много авсрийци гладували. Тези страдания, които преживял Адалф, много допринесли за това той да се измени в мъжа, който познаваме най-вече от историята.

Толкова много "изперкал", че единственото щастие, което открил било в окопите и трашеите на Първата Световна. Голям кеф бела войната за него. Там получил и медал за храброст и званието ефрейтор.

Тези горните три случая написах за да се види до къде може да я докара някой със силата на мисълтта и със силата на сърцето. Един ум може да се превърне в машина за убиване и даже съм се срещал с хора, в чието присъствие направо се разболяваш...

Днес има един прекрасен случай в бокса, на един невероятен човек, който печели титлата в седем различни категории, а това е невиждан досега прецедент. Казва се

Emmanuel Dapidran Pacquiao - "Manny" Pacquiao

Казват му "усмивката" заради жизнерадостността и любовта, която излъчва. Гледал съм някои негови мачове и съм меко казано възхитен. Мани е доста вярващ човек - християнин. Удивително е, че той се усмихва твърде често по време на боевете. Даже ми се струва, че люби своите противници!

http://en.wikipedia..../Manny_Pacquiao

Manny-Pacquiao1.jpg

Е, сега, не казвам, че е Христос се е изобразил в него, но има нещо там.:yinyang:

Инак за безконтактния бой, който има желание, може да се свърже с д-р Дориан Александров, или Красимир Димитров - китаеца. И двамата преподават Тай-Дзи, като за втория... се носят легенди в езотеричен план на изкуството.:thumbsup:

Питал съм Краси това, или онова, но за него, в речника му, думата "енергия" е ... нежелана. Само думата обаче.

Често се събират в Борисовата градина, където се правят демонстрации на техники, като "бутащи ръце". Това за мераклийте де.:rolleyes:

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Ники, благодаря ти за интересната информация.

Всъщност, и мен ме тероризираха в квартала като малък, и когато баща ми ме уреди в 6 клас (тогава карате беше забранено) да

тренирам киокушун карате (във военна академия) бях мноого щастлив. След дълги години тренировки, този най-брутален стил

карате ме научи на едно - насилието винаги трябва да се избягва.

Когато е възможно :)

Не знаех, че Дориян практикува безконтактен бой, благодаря ти за инфото.

Линк към коментар
Share on other sites

Ники, благодаря ти за интересната информация.

Всъщност, и мен ме тероризираха в квартала като малък, и когато баща ми ме уреди в 6 клас (тогава карате беше забранено) да

тренирам киокушун карате (във военна академия) бях мноого щастлив. След дълги години тренировки, този най-брутален стил

карате ме научи на едно - насилието винаги трябва да се избягва.

Когато е възможно :)

Не знаех, че Дориян практикува безконтактен бой, благодаря ти за инфото.

Дориян е доста запознат, но не казвам, че владее безконтактния бой, но е виждал, а той има доста опит и практика...

Краси обаче има и практически опит, въпреки че крие.:yinyang:

Едно поздравче, Ради::)

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Българите

& nbsp; са единствените

чужденци,

последователи на това изкуство, ако не се броят неколцина от други националности. Какво привлича именно нас към личността на Тура, моите събеседници не знаят.

А защо не знаят? rolleyes.gif А толкова е елементарен всичкият този интерес към българите. Е, не към всички де. Според мене си е чиста езотерична политика от "малко" неприятен вид с дългосрочен план. Нещото като "опит за влизане през задния двор". Другото са номера достойни за фестивала по цирково изкуство.... ( между другото много опасно "изкуство", това всеки позадълбочил се страничен наблюдател със здрава психика предполагам , че може да потвърди).... в Монте Карло. Който знае същостта и целта на Живота - никога няма да се захване с този вид "изкуство". Защото ще му коства лоша карма.

Изобщо защо са всички тези боеве на хора тръгнали по "Белия Път"?

Някой тук го беше казал много точно ( мисля Ники).... всички тези видове безконтактни боеве и подвидове които с интерес изгледах на клиповете, май не са от арсенала на "Белия Път" , а той "Белият Път" май е Любовта. Няма по-силно Божие Всеоръжие от Него. Имам впредвид Любовта.

А бе, кой е този дето ще си издаде вътрешните тайни на хора от противоположния край на Земята, ей така ...от чисти симпатии !?...!?

ПП: кехлибар, хубав никнейм имаш.

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Българите са единствените чужденци, последователи на това изкуство, ако не се броят неколцина от други националности. Какво привлича именно нас към личността на Тура, моите събеседници не знаят. Но е факт, че освен 30 000 балийци на острова, негови адепти вече са и 250 нашенци. Учителят не поставял никакви условия към кандидатите – нито по отношение на пол, на възраст или предишен опит. Дори Иво, като го попитал нужен ли е някакъв подбор, Тура му казал: „Ангели не ми трябват, доведи престъпници по-добре.”

Българите са свръхсуеверни! А именно суеверията са каналите, през които проникват умелите, но нагли търговци на магическо мислене. Затова е Б-я е далеч по-доходно да си поставиш табелка "маг", отколкото терапевт... Затова у нас процъфтяват врачки, ходжи и пр. бабини деветини! Та, никаква мистика - просто психичната почва в Б-я представлява прекрасен пазар за всякакви гуровци, ламовци, брадати и мургавички или с дръпнати очички и т.н. добри търговци в областта на т.н. магия и магическо мислене. Магията действа само ако имаш съответните сривове в когницията си, през които да с епромъкне като змия, д асе осуче и да ти постави програма. Нямаш ли ги тези сривове, алъш веришът със суеверия не върви, съответно дюкянът на школата или там каквото с епредлага , се отваря на по-подходящ пазар! Още нещо - булгаристанецът не обича много много другите булгаристанци. В този контекст на разсъждения, когато някой мургав търговец, бил той от йога школа или жълтичък лама с дръпнати очички или въобще някой от друга нация дойде тук, се приема по-радушно отколкото нещо, родено в Б-я и предлагано от българин. Например учението на Учителя Дънов е невероятен кладенц на мъдрост, от който имаме да черпим столетия. Българинът обаче тръгва да кълве трошици фокуси, просто защото къткането на продавача се е закачило за суеверията и народопсихологията му!

Само искам да кажа, че уважавам силно индонезийците и съм имал много скъпи на сърцето ми приятели и колеги индонезийци! Но това е говорейки общо, като цяло! Когато пред очите ти се развива явна шарлатания, при това много евтина и прозрачна, няма как да имам благолепно мнение за търговеца-гуру, който я разпространява!

Линк към коментар
Share on other sites

Остричко си го казал Орлине, но си е така. :feel happy:

Простички хора, лековерни и суеверни /нямат Вяра!/, нямат Воля и нямат Любов... Страдащ и доведен до отчаяние народ, лесно се манипулира...

Далеч съм от мисълта, че няма мистични тайни, които нито науката, нито ние можем да обясним и хора, които ги владеят.

Съзнанието ни се разширява и откроваме нови, непознати посоки и знания, но човек трябва да вярва в себе си, да се старае да учи уроците си и да се развива, както духовно, така и интелектуално... Нужен е буден ум. Лесният път не винаги е "Белият" /Ян:thumbsup:/...

Линк към коментар
Share on other sites

Аз обаче не твърдя, че тази школа е черно изкуство. Нито пък, че е лесен път! Просто изразявам умерен и здрав скептицизъм. Разтворен съм за непознатото и безкрая! Но в същото време не ми е приятно да бъда лъган. Когато Иво Величков или този Тура или учениците му ме убедят наживо, тогава ще повярвам. Ако обаче мога да ги докосна и обявят, че го мога, защото не съм достатъчно извисен духовно.... но комент. :) Та, д - хубаво е да се организираме и идем на една демонстрация - нали има школа в София. Май са в стадиона ЦСКА. Не став адума за бой, нали. Става дума за атакуване с докосване и работа с енергиям, огледални неврони или както го наречеш там...

Ради, хайде да отидем някоя вечер!

Линк към коментар
Share on other sites

Орли, айде - навит съм :)

Да кажат, че ги докосваш, защото не са напреднали още - ок :)

Ама те кво - очакват на улицата да ги нападнат само "духовно извисени" ли? :P

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...