Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Масова молитва - 500 млн. души !


Guest Христо

Recommended Posts

Аз съм си мислил, че първо в моята глава се е появила идея за такава инициатива, а се оказа че се е случило по - рано. Явно съзнанието ми е възприело тази идея, без да знам че нейната реализация е започнала и дори ще участват много повече хора, отколкото съм си представял, че биха участвали ...Нека който иска да се включи ! :)

-------------------------------------------------

Масова молитва за доброто на България

Отправяме глас към Бог с още 500 милиона души от 218 страни

СОФИЯ. Хиляди българи ще отправят едновременно молитва за доброто на България. Това ще стане в 20 ч в неделя на столичния пл. "Александър Невски". Участниците в масовия молебен ще се помолят за здравето и благоденствието на всички българи, за мъдрост в решенията на управляващите и за просперитета на страната ни. На молитвата са поканени премиерът Бойко Борисов, кметът Йорданка Фандъкова и още много официални лица. На събитието ще присъстват Пол Петрий от Канада, координатор на Европейската молитвена закуска в Европейския парламент, холандецът Лео ван Дусбърг от Европейския парламент, представител на Европейското християнско политическо движение, евродепутатът Слави Бинев, бившите наши президент и премиер Петър Стоянов и Филип Димитров, вдовицата на македонския президент Борис Трайковски - Вилма. Молитвата ще чете йеромонах Йоан от храма "Св. Троица" в Нови хан, обявен за "Българин на 2004 г." и "Достоен българин на 2005 г.". Своя глас към Бог ще извисят и известните български изпълнители Ваня Костова и синът й Боян, Дичо, първата родна госпъл формация "Елей", част от "101 каба гайди" и други изпълнители.

Организатори на събитието e фондация "Мисия Възстановяване", представител на Световен молитвен ден в България. Заедно с нас в неделя молитва към Бог ще отправят и над 500 млн. жители на 218 държави от целия свят. Инициативата е част от най-мащабното молитвено движение в историята, започнало пред 2001 г. от Кейптаун, Южна Африка. Молитвеният ден е световно събитие от 2005 г., а България се присъединява към него през 2008 година.

Белчо Цанев

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...