Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бих искала тези "5 КИЛОГРАМА" да не влияят на целия ми живот!


Recommended Posts

Здравейте! Най-накрая се реших да напиша за проблема си с надежда, да получа насока и помощ за решаването му!

Предварително искам да изкажа благодарност за отделеното време и внимание!

Ще се постарая да съм кратка:

имам 5 килограма, които ми пречат физически и ПСИХИЧЕСКИ, в момента в който съм успявала да ги сваля ставам друг човек.

Щастлива съм , усмихвам се, имам търпение за всичко и всички, желание за всичко, харесвам се обичам се - обичам и другите, взаимоотношенията ми в семейството (включително и с детето ми) стават чудесни.

Но, кача ли обратно въпросните килца, всичко се обръща наопаки - нямям желание да стана сутрин, чуствам се зле и не ми се среща с никой, отношенията със съпруга ми стават лоши и най вече ме тормози нежеланието ми да обръщам внимание да детето ми и да се радвам на живота си! Това ме спира и да забременея отново - страха от повечето килограми. Вманиачила съм се на тази тема! Наистина се уморих sad.gif

А най-неприятното е, че не мога да ги сваля с лекота, обичам да си хапвам, даже се събуждам и нощем sad.gif:(

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Благодаря ви за споделянето! Проблемът е общ за много хора, мъже и жени.

Купете си книгата с диска на Пол Макена "Аз мога да те накарам да отслабнеш". Прочетете внимателно книгата и усетете централните принципи. Хапваме си, защото така задоволяваме емоционални липси, гладът ни е емоционален, не и физически. Пазим ли изкуствени диети, се получава принципа на махалото - отслабваме и пълнеем, а още по-лошо, фиксираме се обсесивно в храненето, превръща се в натрапчивост.

Започнете да спортувате регулярно. При интензивен спорт всичко се гори от тялото. Помогнете си с подходящи билкови препрарати за отслабване -прочетете и изберете безвредни такива!

- Ключов момент е да спрете борбата с желанието си, да го приемете, да разберете същността му и какво всъщност представлява. И да го задоволите по най-добрия начин в живота си. Обикнете се, обикнете петте си килограма, обикнете дори и 30 кг. да имате отгоре - вижте се такава и се приемете дори и такава. Това е работа на ума, която неутрализира битката с желанието. Защото тази битка носи постоянно напрежение, нешастие, което се задоволява от още хранене и се превръща в затворен порочен кръг.

- Осъзнайте щастието, което получавате чрез храненето. А сега го разделете от самото хранене и го свържете с радостта от спорта, активния живот, секс, общуване и работа. Свържете това щастие с новата си с пет килограма по-малко фигура.

- Когато ви се хапва, вместо борба с желанието, обикнете го иизвлечете от него нагона з ащастие. И го свържете с радостта от естествения и с удоволствие изпълняван контрол над храненето. Не борба, а здраво и приятно усилие. Няма противопоставяне, а задоволяване на нагона за щастие, който иначе с езадоволява чрез храненето - задоволяването му сега чрез обикването на желанието и насочване на нагона в приятен и лек контрол.

- Издръжте с радост родилото се известно напрежение и тревожност от промяната на навиците - приемете ги, прегърнете ги, успокоявайте ги с любов и нежност - като майка детето си! Те ще намалеят след изграждането на новата ви личност!

...........

Прочетете тази статия за работа с навиците! В нея е заложен ключовия подход за успешна промяна!

Посетете 6-12 пъти хипнотерапевт! Например Калин Цанов. Или Севда Шенкова. Или Алекс Попов...

....................

Относно по-дълбинна работа по натрапчивото мислене:

- осъзнайте черногледата интерпретация на факта за петте килограма в плюс. В повече са според кого? Според интернализираното от ва смнение на медийната сугестия за анорексични тела вероятно... Може би леко преувеличавате. Какво ли би станало ако се обикнете и приемете безусловно!? Дори и 300 кг. тежаща! Може би ще стане това, че тогава ще сте щастлива и желанието за хапване автоматично ще намалее силно. Работете съзнателно по себеобикването си, обикнете и няколкото кг. повече - именно за да станат изличшни за цялостната ви психика!

- Пактикувайте систематична десензитизация - представете си, че сте с 10, с 20, с 30 кг. над нормата (нормата на кого...) - приемете се! Обикнете се такава! Помнете - това е само ментално упражнение, което е само мисъл, не е реалност!

По-цялостното случване на процеса можете да практиквуате с психотерапевт!

Успехи!

Орлин Баев

Редактирано от Орлин Баев
добавка за хипнотерапия
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за "спешния" отговор! :)

Имам книгата на Пол Макена, ще следвам съветите Ви!

Имам нужда да променя по такъв начин мисленето си, че да не разчитам на гладуването или храненето, за да се чуствам "доволна".

Вероятно ще ми помогнат консултациите със специалист.

Колко посещения ще са нужни (приблизително)? Какво би ми струвало?

Линк към коментар
Share on other sites

Какво би ви струвало ли? В България почти нищо. В България работим почти за благодаря!

Успехи и благодаря за желанието ви за работа върху себе си!

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...